Ягодка и Саса - нова година, нова тема

• 54 490
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
Оф, така ми се щеше да си ги поръчам, но май ще ходя в Бюти зоната и това е  Thinking
До каква сума е без такса, ако разделя поръчката на две, дали ще е по- добре  newsm78
Посъветвайте ме какво на правя  Praynig

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 14:12 от tanchelina

# 241
  • София
При проследяване на пратката ми излиза това:
Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information
2/25/2011 8:54:00 AM BULGARIA SOFIA LC/AO Receive item at office of exchange (Inb)   
2/25/2011 2:19:00 PM BULGARIA SOFIA LC/AO Insert item into domestic bag   
2/25/2011 2:33:00 PM BULGARIA SOFIA LC/AO Remove item from domestic bag   
2/25/2011 2:34:00 PM BULGARIA SOFIA LC/AO Insert item into domestic bag   

До днес нямам известие , а пратката не е за София.Някои има ли идея защо толкова дни седи в София и дали въобще ще си я получа в провинцията?

# 242
Aз поръчах и платих на 16 февруари (един парфюм) и поръчката ми пристигна на 26 февруари. Платих още 3.50 лв. пощенски такси + ДДС. Сега ще попълня формуляр за възстановяване на ДДС.  Simple Smile

# 243
  • София
2/25/2011 8:54:00 AM BULGARIA SOFIA LC/AO Receive item at office of exchange (Inb)  

До днес нямам известие , а пратката не е за София.Някои има ли идея защо толкова дни седи в София и дали въобще ще си я получа в провинцията?

А имате ли на посление ред Otb? Имах проблем с Я. (една-две страници по-напред). Поръчах парфюм, който излезе на сайта на бг пощи и си го чаках. Но много се забави, отидох до съседния град и проверих дали не е там за освобождаване, но го нямаше. Реших да звъня на бг пощи и от там ми казаха, че парфюмът е влязъл в Б-я и веднага е върнат на подателя??? Защо? Естествено не отговориха  Tired Разправях се с Я. и ми предложих да го изпратят отново. Сег аг очакам, но имам много голямо съмнение в получаването му  Tired

Последна редакция: ср, 02 мар 2011, 10:12 от katomova

# 244
  • София

А имате ли на посление ред Otb? Имах проблем с Я. (една-две страници по-напред). Поръчах парфюм, който излезе на сайта на бг пощи и си го чаках. Но много се забави, отидох до съседния град и проверих дали не е там за освобождаване, но го нямаше. Реших да звъня на бг пощи и от там ми казаха, че парфюмът е влязъл в Б-я и веднага е върнат на подателя??? Защо? Естествено не отговориха  Tired Разправях се с Я. и ми предложих да го изпратят отново. Сег аг очакам, но имам много голямо съмнение в получаването му  Tired

Нямам Otb , но и колетчето го няма Sad(

# 245
  • София
Питаното ми за Otb беше, защото пощенската служителка ми обясни че това означава, че е напуснало терторията на България. Първото съкращение - Inb означава, че е влязло в страната.

# 246
Здравейте ,
изчетох последните 2 теми за Ягодка и доста ми се иска да си поръчам нещо.За жалост не живея в България ,а в Австрия и ми е интересно , дали някоя от вас която живее в чужбина е поръчвала от Ягодка ,и дали е имало същите разправий с митници .

Благодаря предварително за отговора   Praynig

# 247
Момичета искам да поръчам тези два продукта на Ланком Флуид и Тоник може ли отзиви дали сте доволни и този флуид като мляко ли се ползва или е измиващо средство Thinking

# 248
  • Бургас
Да дам подробен отчет за Бургас и новите правила - може на някой да му е полезно.
Поръчах си два парфюма. Дойдоха за седмица - в Старата поща, на гише "Митница". Служителката взе известието, извика пощальонката и я накара да отвори пратката пред нея, за да види какво има вътре. Преди това ми поиска документ за стойността на пратката, тъй като никъде не е отбелязана. След като видя, че са парфюми, ме прати в сградата на Митницата до пристанището, за подаване на документи и попълване на декларация, въз основа на която да платя ДДС. За парфюми, тоалетни води, алкохол и цигари задължително се плаща.
С попълнените от нея документи - в сградата на Митницата, стая 129 - подаване на декларация за един специален номер, който идентифицира лицето или фирмата, която контактува с митницата и може да се използва многократно в цялата Европейска общност. След попълване на тази декларация - завеждане в счетоводството, стая 135. Номерът излиза на другия ден. С този номер - в митническа агенция, където да попълнят документите за плащане на ДДС-то, тъй като това може да го свърши само митническа агенция. Най-евтино взема в Бургас ЕМ консулт - Елияна Трайкова, 10 лв. за декларация. Иначе могат да ви поискат и 20-25 лв.
С готовата декларация заедно с номера - на гише 109 на митницата. Там ви пращат в стая 214 - каса, да платите ДДС-то. След това с разписката за плащането - отново на гише 109. Там оформят документа, с който в гише "Митница" на пощата да освободите пратката. Там плащате 3,50 и готово.
Общо взето в митницата са любезни, бързи, стига да няма много навалица, но нямаше. Но разкарването си е бая - отне ми точно 3 дни. Честно казано, доста ще се замисля дали да поръчвам парфюми втори път Sad

# 249
И аз да се отчета  Grinning Взех си днес две пратки от Ягодка( разделени за да са под сумата за ДДС), козметика. На митницата.  Точно за девет минути приключих. Мъжът ми засичал кога съм влязла и излязла, че ме чакаше за да тичаме по други задачи. Можеше и по-бързо да мина, ако бях получила предварително и двете бележки от пощата, а сега се наложи да търся гише 22, на което правят справка за номера, когато си без бележка. Естествено тукашния номер е различен от международния, който е за проследяване  Mr. Green
Та така, за сега впечатлението ми е, че в митницата са любезни и бързи. А в пощите са любезни, но туткави и губят бележки.

# 250
  • Бургас
 no  Shocked Парфюм със сигурност няма да поръчвам, Тинтина благодаря за инфото.

# 251
Здравейте момичета,чета наравно вашата тема и темата за feelunique Grinning и се чудя от кой от двата сайта да поръчам,само не можах да разбера защо,от ягодка са написали че доставят директно на домашен адрес?http://bg.strawberrynet.com/customer-service/delivery/Благодаря Ви

# 252
Честит празник!  Simple Smile

вчера си получих известието - поръчка от 21.02.
чудесно работно време на митницата - точно като моето Sad но предлагат доставка в дома в удобно за нас време
ще плащам само ДДС и пощенска услуга
имам нов номер на поръчката на втори лист - писмо-покана
толкова закони са цитирали - регламенти, правилници, митнически кодекс

какво да нося за стойността на поръчката - да си разпечатам мейла от Ягодка ли, или на пратката си пишеше

# 253
  • София
Честит празник!

Стики, или мейлът от Ягодка, или този от Пейпал. На пратката си пише, но е толкова нечетливо, че кой знае как ще го разчетат, като нищо може да се окаже по-висока сума от реалната. Едно момиче напред в темата се оплакваше, че сумата, изписана на кашончето била $  85 /примерно, не помня цифрата/, а митничарите го били разчели като 185.  Laughing

# 254
  • София
Знам, че тук не му е мястото, но имал ли някой пазарувал от този сайт - http://www.bay800.com/brand/dr-g ?

Общи условия

Активация на акаунт