Декемврийчета 2010

• 25 786
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
anich88 , не съм Мари, но все пак ще отговоря.
Ако е замразена може да я извадиш от сега и да я сложиш в хладилника, но не около и на вратата на хладиника. За затоплянето може да я сложиш в гореща вода, но  не трябва да топлиш в микровълнова или  директно  на котлона.  За вашата възраст може би  90-110мл, за всеки случай да има малко повече. Ако бебето не я изяде не се замразява наново.

Мари, честита ти рожденничка, да ти е  жива и здрава  и много да те радва. Дано скоро да  оздравее Wink

# 616
Супер идея за колажа наистина... ама и аз нямам паролата Simple Smile Светле, защо не ги напишеш в темичката, за да не пращаш на всеки поотделно... или не става така?

Ох, аз вече нямам търпение да направя един фризьор... и аз съм за подстригване пак въпреки че доста я скъсих точно деня преди да вляза в болницата... даже ме бъзикаха, че съм отишла за операцията с прическа  Joy Мисля още другата седмица да си подаря малко процедурки... че и баба ми е тук засега и да използвам намалението Wink А ние и без това сме си с шишетата, няма да е фатално... въпреки че досега само аз съм си я хранила, друг не й е давал.

Анич, мила, аз имам голяяяяяяяяяяям опит вече Wink Точно както Angya ти е обяснила  Hug
И аз давам към 110 мл.

# 617
Момичета, знаете ли дали замразената кърма не може да издържи 6 месеца във фризера, понеже така ми бяха казали в родилното, а после прочетох, че е само 3 месеца.
Иначе аз размразявам кърмата на водна баня или я слагам от предния ден в хладилника и тя сама се размразява.
Имаме шезлонг с вибрации и малко имаме спорове с дядото, че вибрациите били вредни за бебето. Някой има ли подобна информация? Както и това, че не бива да се държи заспало в шезлонга.

# 618

Въпроси към ЛЛЛ: Бебо е на 28 дни...

anna84, частично споменах някои мерки, които помагат на много майки с повръщащи бебета. Ще допълня, че е добре да издебваш храненето да започва малко преди бебето да е прегладняло, за да не се хвърля така лакомо на гърдата. Пози, при които главата на бебето идва отгоре на гърдата са удачни в такива моменти.
Например това
Или класическата поза-люлка, но ти да си облегната леко назад, а под бебето може да има възглавница.
Ако струята е много силна, а бебето се дави, често помага да се отдели от гърда и с чиста кърпа леко да притиснеш зърното. После можеш пак на предложиш.

За това коя гърда да даваш ако интервалите са по-къси не е чак толкова решаващо. Би могла да кърмиш само от едната гърда в рамките на 2,5 - 3 часа, независимо колко пъти бебето суче в този период. Но не е грешка и ако усетиш, че добре е изпразнило първата гърда, да предложиш и втората. Следващото хранене може да започне от предложената последно гърда.

Повечето бебета си изграждат по-равен ритъм на сукане, сън и будуване около 40 ден. Разбира се това е индивидуално, но обикновено след 1 месец хаоса от първите дни понамалява, а и бебетата дават много по-ясни сигнали. Понякога след 1 месец някои от нощните кърмения естествено отпадат, понякога бебетата сучат по-интензивно в някои часове на денонощието и по-слабо в други. Твоето бебе само ще покаже какъв ритъм на хранене е най-удачен за него.

За доизцеждането, няма причина при едно добре сучещо бебе да доизцеждаш за стимулация. Кърмата се регулира постепенно и произвежданото количество отговаря на потребностите на бебето. Ако тези потребности се увеличат, то просто ще започне да суче по интензивно и ще си "заръча" повече мляко. Свръхпроизводството на кърма може също да играе роля за честото връщане на бебето, поради силната струя. Можеш да опиташ да понамалиш цеденето, а ако усетиш необходимост, просто да кърмиш и от двете гърди на храненията, при които бебето ти има нужда от повече сукане  Peace

# 619
  • Пловдив
една хубава статия за кърменето и защо някой майки не могат да кърмят  Peace http://drmaneva.com/?p=86

# 620
Мари, честито на порасналата вече девойка! Да ви е жива и здрава и все така чаровна и красива!

Колибка, кърмата има срок на годност в зависимост на каква температура е замразена. Някъде тук във форума имаше тема и пишеше при колко градуса каква трайност има, потърси я с търсачката.

Вече гледам че има качени снимчици във Снимка, хайде качвайте още. Моля Никид ако чете да ми пише ЛС  Flutter

Калина, пратих ти паролата както и на останалите, които писаха, във фейсбук също съм я написала, там се вижда само от тези, които сме си тук. Не я пишем в темата с оглед на злоупотреби и моля не ги пращайте на непознати, защото мен няколко пъти ми я искаха хора, които не пишат в нашата тема.

Моето човече тази нощ пак ни изправи косите вече за не знам кой път... имаме час за невролог в понеделник, педиатърката така ни препоръча да видим там какво ще кажат, защото блокирането на дишането се разбра че е не е от млякото което повръща. Само искам да няма екшъни, че е много, много гадно.

# 621
ПРИЕМАМ ПОРЪЧКИ ЗА ВИГАНТОЛ ЗА СОФИЯ АКО НЯКОЯ ИСКА ДА ПИШЕ НА ЛИЧНИ ПОНЕЖЕ СЪМ ПОРЪЧАЛА ОТ РУМЪНИЯ ДА МИ ДОНЕСАТ И ЩЕ ПРАЩАМ ТАКА ЧЕ АКО НЯКОЯ ИСКА ДА КАЖЕ!!!

Нямам никакво време да пиша ooooh! ooooh! ooooh!имаме толкова колики че постонно ревем и сме присипнали,,вече сме 4кг и нещо,хапваме,жълтеничката още си мъчи и така
По нататък ще видя какво сте писали и ще се включвам към коментарите,но засега съм пас Whistling

Мари да ти е жива и здрава рожденничката  bouquet  bouquet  bouquet

# 622

Ако може някоя от вас да ми каже как да постъпя или ЛЛЛ да ми даде съвет , как да процедирам , кога да изкарам кърмата от фризера и на водна баня ли е най -добре да се топли?Колко милилитра да му приготви мама , преди да му даде да хапне и дали ще иска да яде , има ли случаи в които децата отказват?Той пийва водичка с шише и няма да му е първа среща ,но все пак абсолютно не знам как да процедирам, извинявам се ако въпросът ми изглежда смешно отстрани , но ми е доста притеснено , дори съм готова да си остана вкъщи .
Ако имаш възможност да я размразиш на вратата на хладилника или на водна баня. Под течаща топла вода също е вариант. Не е невъзможно бебето ти да откаже шишето или да не хареса вкуса на размразената кърма. Може да направите един тест предварително. А също е вариант майка ти да си приготви и лъжичка, чашка или спринцовка за алтернативно дохранване, ако шишето не бъде одобрено. Обикновено по големите кърмачета отказват шишета, но всичко е възможно.
Ето малко материали за замразената кърма и количествата нужни на бебето:
От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?

Указания за съхранение и третиране на изцедена на кърма

В краен случай, ако положението стане критично, може да обмислите вариант майка ти да ти доведе бебето за едно успокоително посукване. Но е твърде възможно да се справят чудесно, а ти да се завърнеш красива и освежена  Wink

# 623
Момичета, кой качи снимка номер 4, няма име? Rolling Eyes

# 624
Светле, аз съм индианец май... ама не мога да се оправя да кача снимка там  ooooh!

Ако не го разгадая до утре, ще ти пратя във ФБ Simple Smile

Надявам се това Вали да спре да притеснява мама и всичко да е наред с него!  Hug

# 625
Благодаря ви от сърце за бързите отговори! Hug  Отивам утре  и ще кача снимка с резултата!!!

Калина , наистина аз много трудно се реших , но майка ми настоява да изляза малко и мисля , че ще ми се отрази добре  Hug Heart Eyes! Но да не прекаляваме , че с тези грипове , много ме е страх ..
Целувки и лека вечер на всички!

# 626
Благодаря ви за пожеланията мацки Hug
Анич, вече са ти отговорили Hug, аз оставям от предния ден в хладилник и после топля във вода, когато е направо от фризера , започвам с хладка вода и постепенно загрявам повече водата.
7/8, дано всичко да е наред на прегледа.Валето под наклон ли спи?
Може ли и на мен някой да ми прати паролата на лични Hug
Моята най-добра приятелка живее в Букорещ , супер, има на кого да поръчам витамин Д, после и на половинката ще кажа да ми донесе март месец.
Лека вечер!

# 627
anna84  ние сме като вас...явно повръща от лакомия , или просто заради силната струя кърма. Аз си мислех , че е от капките за колики , но пък ако беше от тях сигурно щеше всеки път да повръща...

Ние също още не сме си взели количка. Харесах си след многооо гледане и сега чакам да доставят - виж , може и теб да те устройва - http://www.novobebe.com/productDetails-bg-863.html   http://www.novobebe.com/special_offers.html - има и в промоции , ама са малко над сумата която си посочила  :
peace:

# 628
Мари, във фейса ти я пратих паролата  Hug

Наклон му направихме още след първият път, но няма никакъв смисъл. Първо че повръщането не спря, после той постоянно се свличаше надолу при всяко мърдане и изобщо не става това с наклона, но в момента пак има лек наклон. Даже спи в количката нощем че да е до мен и да го чувам и в нея правим наклона, но не много защото в нея като се свлече и му се опират крачетата в един момент и се подгъват. По важното е да спи настрани и го подпираме с възглавничка отзад, а иначе той повръща и в изправено положение. Като го нахраня не трябва много да се върти из ръце, но кофтито е че той ака по време на кърмене и го преобувам като се нахрани, няма как да го оставя наакан но го преобувам бавно и внимателно... изобщо при нас всичко е... изчислено колкото се може, нали е най-важното човече и се съобразяваме с него. Тази нощ даже обсъждахме след като ни изправи пак на нокти да спим на смени ли вече.... сега ще си лягам, но не знам дали ще се отпусна да заспя и сигурно ще скачам при най-малкият шум  Confused

За количките в бебе бест в момента са най добрите оферти, разгледай там, промоциите на Ландера според мен си струват.

# 629
Mari-Честита ти рожденичка!Да е жива и здрава,да расте весело и щастливо дете!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт