Декемврийчета 2010

• 25 683
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Честито на Бебешондел! Да й е жива и здрава принцесата Simple Smile

# 106
Честита ни нова темичка.............еха вече сме в Родени.Дано тук да споделяме само хубави новини за нашите мили съкровища Hug

Честито на родилите мами,малко съм изпуснала края и затова няма да споменавам поименно,но пожелавам да са живи и здрави дечицата и много послушни.Честита дъщеричка Бебешондел  bouquet

Момичета покриха ли го пак тоя Деавит та масово си поръчвате от чужбина newsm78 Аз преди 1 седмица си купих тук в Плевен 6 опаковки и фармацефтката ми каза вече да съм спокойна ,че ще има.........Аз давам по 1 капка сутрин,малко ли е незнам,чета че давате по 2,май ще се обадя на педито да попитам.

Тая жълтеница ми изпили нервите-3 дена беше бяла като мляко,тъкмо мислех,че сме оздравяли и хоп днес пак жълтееме-не е много но тук там по бузките е оцветена.Отивам да я водя тия дни на изследване на билирубина да видя аз какво става,че така не ми е спокойно,а на 8-ми ще направим 1 месец.

Момичета пазете се защото май ще има епидемия от Хепатит А,направо ми настръхват косите като си помисля,много трябва да пазим и малките душички,дори се притеснявам как ще я заведа малката на консултация сред всякакви болни хора в поликлиниката newsm78 УЖАС

ВИЛКОНИ миличка пожелавам ти много късмет,вярвам,че скоро ще си щастлива майка .Не ни забравяй и ще чакаме да споделяш как се развиват нещата около теб

# 107
Беборанка. гледам лентичката ти  преносваш 2 седмици. Защо са те оставили да преносваш толкова? Знам че лекарите дават 7-8 дена срок след термин и го предизвикват. На тонове ходиш ли всеки ден? Какво казва доктора ти?

Маркочка, твоят термин кога беше?

Дано скоро се оттървавате момичета и да се гушкате  Hug

Мари, ще се постарая да гледам довечера, дано не заспя!
Терминът ми е на 31.12,не преносвам много но е доста гадно и 1 ден да е.Днес съм на тонове и ще видим какво ще стане,дано този път ме проверят за разкритие,защото досега не са го правили.

# 108
Маркочка моя термин бе6е 30.12 и аз съм на тонове днес !!!УСПЕХ МИЛА!  bouquet Hug

# 109
нещо готино baby_neutral

Да Учите Добре Децата Си

Научете децата си на тези истини.
Научете децата си, че нямат нужда от нищо извън
себе си, за да бъдат щастливи - нито от човек, нито
от място, нито от нещо - и че истинското щастие се
намира вътре в тях. Научете ги, че са достатъчни са-
ми на себе си.
Научете ги на това и ще сте им дали велик урок.
Научете децата си, че неуспехът е измислица, че
всеки опит е успех и че всяко усилие постига победа,
като първото е не по-малко достойно за уважение от
последното.
Научете децата си, че са дълбоко свързани с всич-
ко в Живота, че са Едно Цяло с всички хора и че няма
никога да бъдат отделени от Бога.
Научете децата си, че живеят в свят на великолеп-
но изобилие, че има достатъчно за всекиго и че най-
великото е не да трупаш, а да споделяш и тогава ще
получиш най-много.
Научете децата си, че от тях не се изисква нищо,
за да бъдат достойни за почтен и пълноценен живот,
че няма нужда да се състезават с никого за нищо и че
Божията благословия ще получат всички.
Научете децата си, че никога няма да бъдат съ-
дени, че няма защо да се тревожат дали винаги пос-
тъпват правилно и че не ще трябва нищо да променят,
за да „станат по-добри", да изглеждат прекрасни и
съвършени в очите на Бога.
Научете децата си, че последици и наказание не са
едно и също, че не съществува смърт и че Бог никога
никого няма да осъди.
Научете децата си, че за любовта няма условия,
че не трябва никога да се тревожат дали няма да
изгубят вашата или Божията любов и че най-големият
дар, който могат да поднесат на света, е тяхната,
безусловно споделена любов.
Научете децата си, че да бъдеш неповторим, не
значи да бъдеш по-добър, че претенцията им за пре-
възходство над другите не би означавала да са видели
Кои Са в Действителност и че най-здравословно е да се
каже: „Моят път не е по-добър, а само по-различен."
Научете децата си, че не съществува нищо, което
не биха могли да направят, че илюзията за Невежест-
вото може да бъде изтрита от лицето на земята и че
онова, от което всеки се нуждае, е само да се върне
назад към себе си, като си спомни Кой Е Той в Дейст-
вителност.
Научете ги на това не с думи, а с дела; не като
им го кажете, а като им го покажете. Защото децата
ще ви подражават, ще искат да станат като вас и дори
- да се състезават с вас въз основа на онова, което
правите.

Нийл Доналд Уолш - "Общуване с Бога"

# 110
Мами ,днес бяхме на първата си консултация!Моят малък мъж е 500 грама отгоре!!! Grinning Иначе  , още си носим жълтеничката , казаха ни да продължаваме с подсладената водичка..И коликите ни започнаха от вчера , давам малко еспумизан с водичката, искам да попитам как да приемам чая на ХИП , предпочитам да го пия аз и да го приема чрез кърмата ? Някой може ли да ме посвъетва ?

И мен не ме е подминала следродилната депресия, едно меланхолично ми става и гледам да си намирам работа.. И на вас да препоръчам , ако ви остава време , най - добре разсейват филмите и книгите !  Hug Hug

# 111
  • Пазарджик
Честита ни нова темичка!!!  bouquet
Ние днес бяхме на първата си консултация-сложиха ни и ваксина,малкия хич не гъкна милия!
Ама като го качихме на кантара и щях да припадна  #Crazy -5700гр. и 57см. Качил е цели 2килца за 1 месец и цели 5 см. Да ми е жив и здрав.
За забелването-и аз като 7/8 по малко придърпвам кожичката докато сме във ваната.Че те докторите и те нямат едно мнение по въпроса.

# 112
Пипинс, голям мъж, почти 6 кила!

Дъщеря ми я родих 8 дена след термин, знам какво е да чакаш, но предпочитам чакането, отколкото да родя по рано! Не се безпокойте момичета, търпение, чакането си струва  Hug

# 113
nikolinko по принцип изписват вигантол (витамин Д3) а българският вариант е Деавит. Вигантола  е по-добър, но го изтеглиха от аптечната мрежа и заради това го поръчваме от чужбина.

pipi7598 ехе 2 кг. браво на голямото момче  Peace

# 114
Запис и от мен!!!Да ни е честита новата темичка!!!
Ние от вчера сме си в къщи и си се гледкаме с бебо.
За раждането,както знаете преносих и решихме да го предизвикаме.Приеха ме на 29 сутринта в 7 и от тогава до 13:30 лежах със системи с окситоцин като се надяваха да получа контракции и раждането да започне.Да,ама не!!!Появиха се някакви ,уж,контракции,които така и не усетих ,а и не бяха регулярни.Оставиха ме да пренощувам в болницата като се надяваха до вечерта системата да ми помогне ,но....нищо!На сутринта отново ми включиха система ,а аз си лежах и си дремех в предродилна.Всички лекари ми викаха ,че съм отишла на курорт там и няма смисъл да чакаме още .Забравих да уточня ,че нямах и никакво разкритие  Shocked .Та така стигнахме до решението да лежа на системи до 10ч. и ако нищо не стане -секцио.За всичко бях подготвена ,но не и за секциото.Когато ме приготвяха за операция направо краката ми трепереха от страх  Embarassed ,не бях чела и как точно протича операцията ,а още по-малко очаквах че ще гледам как ме режат.Явно всичко това е било за добро,защото когато малкия проплака и го премериха 4 600 всички бяхме в шок.За последния месец доста бързо се е развил и наддал.Явно секциото излезна по-добрия вариант!Добре ,че Антон не тръгна да се ражда нормално  Praynig .Доки каза,че сме щяли да го увредим ,че каква голяма глава има и какви бузи  Heart Eyes .Възстановявам се сравнително бързо,но и стимулът ми е голям.Изписаха ни вчера с 60гр по-малко от колкото се е родил.много ми ящно момчето.
Сега ,че ида да го видя какво прави ,че нещо премрънква и после пак ще пиша.
Честито и на родилите мами!!!

# 115
въпрос към ЛЛЛ
 в началото имах многоооо кърма и се цедях след всяко кърмене до омекване на гърдите и така около 2 седмици като постепенно намалих цеденията /вярно е,че си ходих все мокра и наквасена и не смогвах с подплънки /, но вече  не цедя изобщо - нашия педиатър каза,че за сега би трябвало да изсуква по около 100-110 мл на ядене и аз 2 пъти му давах от шише да видя дали успява да го изяде -спряви се горе-долу -днес изцедих от една гърда ,за да видя дали въобще имам толкова кърма-и имам 125 мл ,но дали няма да ми намали още повече и да спре заради това,че спрях да изцеждам , а го оставям да изсуче само  давам му от една гърда на едно хранене-другата не я изцеждам newsm78 newsm78?? да се притеснявам ли за такова нещо или природата си знае работата и след време той като започне да суче по повече и гърдите ще си произвеждат исканото количество???
RikaRurika, много добре си го казала, природата си знае работата. Ако бебето има чест достъп до гърдата (поне 8 пъти в денонощие, може и 10), ако суче ефективно, изпразва добре гърдите, ако има между 6-8 мокри пелени на денонощие, от които 2-5 наакани (до 6 седмица поне), ако изглежда активно и здраво бебе и наддава плавно и постепенно, значи се храни добре и съответно добре стимулира кърмата. Тогава е напълно излишна хамалогията с изцеждането, а и рутинното доизцеждане  "до край", когато няма нужда може да доведе до проблеми с хипрерлактация, запушвания, бучки и дори мастити.
Количеството, което бебето изпива от шише не е показателно за това колко кърма му е нужна на едно хранене! От шише бебето може да бъде насилено да пие, млякото се излива лесно в устата му, а сукането от гърда е много различно.
Изцеденото количество не е показателно колко кърма произвеждаш! Гърдите не са съд, който съдържа определено количество течност. Те по-скоро са поточна линия, през която преминава толкова, колкото "потребителя" на края поиска. Колкото по-често и ефективно се изпразват гърдите, толкова повече мляко се произвежда. А за да се нагоди точното необходимо количество, необходимо е да се доверим на майстора, тоест на бебето  Peace

И аз смятам да започвам с коремните преси, но имаше нещо за кърменето и тренировки, нещо се отделяше при физическо натоварване , ако може ШАМАНКАТА да каже как стоят нещата с кърменето и спорта. Мисля да поизчакам поне да влезем в някакъв режим и тогава, че за в момента все още се храним "когато ни падне"  Mr. Green

Спортът е напълно съвместим с кърменето. Няма причина за притеснение дали да спортувате, когато кърмите, даже е много препоръчително, приятно и зареждащо  Peace Разбира се, добре е в началото да не се изсилвате, особено ако не сте били активни спортистки преди раждането. Много майки споделят чудесни отзиви за стягане от активности като танци (народни, латино, ориенталски, комбинирани с аеробика), плуване, йога (има и варианти за йога с бебето, много приятно занимание, при което не се налага да търсите кой да го гледа). Може да са ви интересни тези материали:
Как да отслабна безопасно, докато кърмя?
Хранене, спорт и отслабване по време на кърмене

# 116
Много благодаря за отговора Hug имам обаче още едно питане към ЛЛЛ. Когато суче от едната гърда много бързо се изморява и заспива. Всичките ми опити да я събудя са безуспешни, НО като се изцедя и и дам от шише, тя изпива всичко. Притеснявам се, че ако не се цедя и додавам, тя не се храни достатъчно.
А вариант ли е да опиташ нещо различно, ако не успяваш да я задържиш будна, да я оставиш да дремне малко, може и на легълцито и (това често е най-доброто средство за разбуждане  Mr. Green ) После, когато се размърда, пак да и предложиш гърда. Можеш да опиташ в рамките на 2,5 - 3 часа да предлогош само едната гърда, независимо колко често иска да суче в този период. Това може да помогне да се нахранва добре и да се избегне храненето от шише докато не започне да не е толкова сънлива и да суче по-активно. Дали се храни достатъчно, можеш да следиш по бройката на мокрите пелени, добрия тургор и цвят на кожата, силния плач, когато плаче и плавното и постепенно наддаване.   

# 117
Здравейте момичета днес бяхме на консултация порастнали сме със 1,090кг и 5см.Обаче нещо ми стана странно докторката ми каза като стане на 45 дена да започвам да и давам сокче от морков и такова от ябълка от половин чаена лъжичка и да увеличавам всеки ден до 20 гр. Вие знаете ли нещо такова не е ли раничко?

# 118
  • при моите любими
Jojolinka мила, моля те само не му давай сокче сега. Извинявай, че така крайно се изказвам, но тези остарели методи отдавна не се практикуват. Сокчета се дават на децата в много късна възраст, дори и след навършването на годинка, а същинското захранване е добре да се случи към 6ти месец на детето. Влзе в под форума КЪРМЕНЕ И ЗАХРАНВАНЕ и там има страшно много информация. Това беше темата за която съм прочела много неща, когато захранвах дъщеря ми и най-вредното нещо което можеш да направих е да дадеш на 45 дневно бебе сокче.  Hug

# 119
  • при моите любими
Сокът при дете над 6 месеца

В доста схеми на захранване сокът се посочва като разрешен вид храна в първите месеци на захранването или на възраст след 6 месеца - но не и като първа храна. В тези случаи обикновено се предлага като допълнение към основаната храна, например към закуската  – не самостоятелно или между храненията. Целта е да подпомогне усвояването на желязото в зърнените храни – поради съдържанието на витамин С в прясно приготвения сок. Във всички схеми на захранване без изключение се препоръчва ограничаване на количеството за деня (напр. до 80 мл) и предлагане не повече от веднъж дневно. Става въпрос точно за първите месеци от захранването.

Сокът наистина има много недостатъци - но обективността изисква да се отбележи, че не се отрича от повечето педиатрични школи в началото на захранването на 6 месеца. В този случай сокът най-често се предлага като алтернатива на плодовото или зеленчуковото пюре при захранване не по-рано от 5-6 месеца - въпрос на личен избор е с кое да се започне. Освен това, сокът като първа храна се предлага за кратко, не повече от няколко дни и се прави сравнителен бърз преход към истинска твърда храна – плодово или зеленчуково пюре. В случая възрастта (5-6 м.) го позволява, в сравнение с едно бебе на 2-3 месеца, което може само да преглъща сок.

По тази логика сокът може да се пропусне като начална храна и да се въведе директно пюре по преценка на възраст 4-6 м. В началото на захранването е по-важно детенцето да свикне с истинска твърда храна и всяка негова хапка е ценна, за да покрие повишените му енергийни нужди - сокът не е толкова важен елемент от детското хранене за възрастта 6-9 м. Така логически мястото на сока като продукт с реална хранителна стойност идва някъде около 9-12 м., когато вече не може да бъде за сметка на млякото или другата храна, а е полезно допълнение към тях. Дечицата вече упражняват дъвкателните си умения и 'тренират' храносмилането с плодове и други храни, така че сокът не може да обезсърчи детето да яде повече твърди храни или да увреди стомахчето му.

--> Може да се дава сок (след 6 м., заедно с други храни)
--> Може спокойно да се пропусне от менюто (до 9-12 м.)

Сокът няма незаменима полза преди 9-12 месеца:
- може да има ефект на заместване на кърма/АМ със сок (ако детето пие повече сок или го предпочита заради сладкия вкус)
- сокът няма достатъчна хранителна ценност (детенцето има повишена нужда от енергия за ускорения си растеж и преди 1 год. всяка негова хапка или глътка са важни – 50 г пюре или кърма/АМ са по-ценни от 50 мл сок)
- не насърчава детето да дъвчи (в хода на захранването е важно да се развиват добри дъвкателни умения, независимо с каква скорост растат зъбките)
- по-добрият вариант е пресни плодове от 8 м. нататък (пасираните или настъргани плодове имат целулоза за разлика от сока, съответно регулират храносмилането)
- сокът е източник на витамини - плодовете също, дори повече (сокът има добра алтернатива)
- ако се въведе от 10-12 м. нататък, детенцето вече има по-укрепнало храносмилане и сокът не е толкова агресивен за стомах

Общи условия

Активация на акаунт