Декемврийчета 2010

• 25 683
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • при моите любими
Момичета, някоя от вас дава ли Ентерокинд за колики и ако да колко време преди хранене давате капките?

Аз ги давам само, когато започнат коликите, обикношенно след храненето. На листовката пише 30мин. преди или след хранене. По принцип аз не спазвам листовките (примерно да се смесват с млякото/кърмата), просто давам какпки, когато има нужда. Ползвала съм Саб Симплекс, едни хомеопатични американски и Ентерокунд. Единствено съм давала Колийф, преди хранене. Дано да съм ти била полезна.

Адда    разказът ти е невероятен. Много ми напомни за моите раждания, бързи и сравнително безболезнени. С нетърпение очаквам снимки на страхотното златно, слънчево момче.  Hug

# 136
  • Бургас
Здравейте, момиченца!
Честита Нова Година от нас с Константин! Нека тази година бъде още по-добра от предходната  Wink
Честито на всички майчета, сдобили се със сладки бебенца, на които пропуснах да честитя навреме Embarassed Здраве и щастие на Вас и на малките съкровища Hug Hug Hug

При нас всичко е ОК. Коцето папка, пълни памперсите, спи, а през другото време се опитва да  реве - та се разнасяме. Изобщо не усетих как мина месец от раждането му. За три седмици (от изписването)наддаде 1200 гр. и порасна с 3 см. Получих похвали от педката, макар че ми погледна подозрително малкия бюст  Laughing Беше ми доста притеснено в началото, защото в болницата свали повече от 400 гр. и чак на 15-ия ден възстанови теглото си от раждане. Имаше доста изразена жълтеница, сега взе да поизбелява уж.

Маркочка, Беборанка и другите мацета 2в1 - пожелавам Ви хубави раждания тези дни и здрави и пухкави бебоци Heart Eyes

# 137
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Честита Нова година!

На всички мами осъществили най-важната среща пожелавам една ползотворна и емоционална 2011 със своите съкровища, а на малкото останали мами в очакване-спокойствие и увереност!
 Peace

Много пишете и очевидно аз бавно чета:докато се наканя да изчета всичко и гледам нови страници за четене Simple Smile

Да похваля моето послушно тигърче-точно на крехката възраст от 14 дни направи първия си полет със самолет. Полетът беше кратък, но пък той се държа повече от примерно-спа блаженно. Много се притеснявах, защото е много мъничък и не знаех как ще му се отрази смяната на надморската височина, евентуална турболенция и един милион други тревоги....Тази седмица ни предстой обратен полет към София и се надявам на същия успех.

P.S. Срамота за България Ер (или Терминал 2-не ме интересува чия отговорност е) да не почистят двата метра от мястото, където спира автобусчето до стълбичките за качване в самолета!! Носих малко бебе на ръце, кошче за кола (добре поне, че от екипажа ми помогнаха и взеха кошчето за Delivery on board бързо и не се наложи да чакам на студа с малкия на ръце) и ръчен багаж по такъв дебел лед и навят сняг по пистата, че всеки морж може да ми завиди.Безобразие е според мен, оплаках се;)

# 138
Кали и ние сме на смесено хранене. Аз пък не мога да закача бебето на гърда заради плоските си зърна и уж се кърмим със силиконови зърна, но предимно се цедя и додавам АМ.
На мен ми е второ дете и не се притеснявам, спокойна съм, но е въпрос на лоши природни дадености ли и аз не знам. Кърмата ми намалява, но не се предавам. От днес се сдобих с Медела Суинг да видим дали ще помогне.
С първото си дете бях в същата драма. И уж се подготвих по-добре този път, но пак не се получава както бих искала.

Момичета, някоя от вас дава ли Ентерокинд за колики и ако да колко време преди хранене давате капките?

Ние сме с ентерокинд -преди ги давах след ядене-ма ми се стори,че нямаше много ефект Crazy-сега вече ги давам преди ядене и то както дойде-понякога и 5 мин преди да суче,друг път 30 мин преди -капвам ги и давам глътка две вода - сега има много по-голям ефект -дано се задържи де baby_neutral

# 139
Никид, чета една статия във в-к " Седмичен труд" за с. Горни Воден и ритуала Златна ябълка.
Накрая се споменава, че в Форума на BG MAMA има много изповеди, цитират една  " и аз бях там на празника тази година и на 8.12 родих Деница...." Това да ти е познато.... Heart Eyes

# 140
  • София
Майчета, здравейте!

Снощи изкарахме ужасна вечер - първо с мъжа ми едва не се сбихме, докато къпехме бебо, а после като почнаха коликите и малчо рева 3 часа и половина без да си поеме дъх! Не беше реално направо......След това заспа в 12:30 и едвам го събудих в 7 да яде  Sad  Sad  Sad

Досега бяхме на Инфакол , но тая сутрин пратих таткото за купи Колийф, защото още една такава вечер с такъв рев, сигурно няма да преживея...

Много искам вече да се успокоя и да стана по-уверена, защото не мога да се позная от раждането....Превръщам се в несигурна истеричка  Cry  Cry  Cry От стрес и шашкане непрестанно забравям нещо и правя глупости.....Тая сутрин не му дадох вит. Д, а трябваше да започнем от днес. Но нали се давал преди първото кърмене....А аз толкова се стресирах, че не е ял 6 часа, че побързах да му дам да суче, вместо да помисля трезво и да се сетя за вит. Д  Sad
Сега другата ми голяма драма кога да спирам бебо да суче, затова:

Въпрос към ЛЛЛ Бебо е на 20 дни и сме само на кърма. Досега редувах гърдите на всяко кърмене, като се опитвам да му давам на 3 часа. До скоро го оставях да суче докато се успокои или пък задреме. Започна обаче след всяко хранене да повръща мляко. Не е пресечено, но все пак връща. Това ми даде знак, че вероятно се е наял, но е продължил да суче и затова връща. Започнах всякакви неща да пробвам - да го оригвам междинно, да засичам колко суче и на 20-25 минута да го спирам. Прави ми впечатление, че дори след като е видимо спокоен след хранене, пак продължава сукателния му рефлекс и започва да си смуче ръцете или одеалцето.

Та се чудя как да разбера кога се е наял и само се успокоява от сукането и кога иска да яде още. От друга страна като го видя, че заспива ми е ясно, че това не означава, че се е нахранил, а че се е уморил и си почива. Следа му памперсите - всеки е задължително напишкан и наакан, като вечер ака по-обилно.

От вчера започнах да му давам да суче и от другата гърда, но ми се струва, че на нея не суче ефективно, а само се успокоява...Обикновено след това връща мляко. И именно този тънък момент ме притеснява - как да регулирам аз кога да спре без да преяжда и без да остава гладен?

# 141

Въпрос към ЛЛЛ Бебо е на 20 дни и сме само на кърма. Досега редувах гърдите на всяко кърмене, като се опитвам да му давам на 3 часа. До скоро го оставях да суче докато се успокои или пък задреме. Започна обаче след всяко хранене да повръща мляко. Не е пресечено, но все пак връща. Това ми даде знак, че вероятно се е наял, но е продължил да суче и затова връща. Започнах всякакви неща да пробвам - да го оригвам междинно, да засичам колко суче и на 20-25 минута да го спирам. Прави ми впечатление, че дори след като е видимо спокоен след хранене, пак продължава сукателния му рефлекс и започва да си смуче ръцете или одеалцето.

И мен тези въпроси ме мъчат newsm78

# 142
  • Нюрнберг, под високото небе!
Шаманката, страхотен клип, благодаря!
Само да отговоря на Wondergirl, и ще се върна да чета разказа на Adda   bouquet
Wondergirl, аз също давам Ентерокинд- не засичам 30 мин, по усет се ориентирам, но ги давам само, ако ревне между храненията и получи спазми. Беба ги обича, все едно бонбон хапва. Simple Smile
Сега като прочетох- ще пробвам преди хранене да ги давам, но пак известно време преди това. За хомеопатията е важно да се спазват тези неща.
На нас Колийф ни помагат вечер, само тогава ги давам, защото тогава имаме най-силни спазми.

# 143
Josepha не се шашкай мила! На нас педиатъра ни каза витамин Д след 30-тия ден , по 2 капки на гладно ( а не първото хранене ,защото ние се храним денонощно..)
Аз купих Деавит , вие какви давате?

Момичета днес бебо повърна малко пресечено мляко. Какво е това , опасно ли е?

Катёнок
вие при кой педиатър сте? В Девата или..? Аз съм се насочила към Ставрева ,ама ще ходя на часно при нея (дано не се налага де)

За коликите ние даваме Еспумизан , защото от Инфакол-а нещо му се повдига на малкия. Давам и Био гайа 1 път дневно (като не забравя) Не че има особен ефект де...Мисля да пробвам и Колииф-а

# 144
Момичета, 

Да ви кажа, че днес май съм по-добре. Пия Хомеожен и Парагрип на всеки час.

Но баткото ми е с 38 градуса температура. Много гадно. Вече ще изперкам. В нашата къщша непрекъснато някой е болен...няма празно.
Искам децата да са здрави...дано тая кърма да пази бебето, че направо ще полудея ако и тя се разболее. Много ми е мъчно.
Днес да ви кажа....докато кърмих се наложи да рисувам торта на 10 етажа с шарени фулмастери и то с лявата ръка, защото кърмих от дясната гърда и съответно дясната ръка ми беше заета с бебката....аз не съм левичар между другото. Оная вечер пък пак докато кърмих...с едната ръка държа детето да се насуче а с другата държа една дебела книга с приказки и чета на полу тъмно Трите прасенца. Защото баткото се беше натъжил и искаше с мен да заспива. Как да му откажа.
Та исках да кажа, че съм съгласна на всякакви такива щуротии само и само децата да са здрави....
Искам вече да нямаме сополи, никой да не кашли и да няма температура и тн.

# 145

Не се притеснявай...млякото изглежда пресечено, защото вече е престояло в корема...нормално е. И при нас се случва често.

# 146
Здравейте момичета. Ето ни и нас. От вчера 2 пъти пиша и все нещо се случва или мине синко и затвори страницата.

Направо днес щях да се разрева, след като написах всичко и станах за секунди и компа ми се изключи сам. Дано сега успя да си напиша всичко.

МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА МИЛИТЕ И ХУБАВИ ПОЖЕЛАНИЯ. Трогнахте ме много и много ме зарадвахте като видях, че сте мислили за мен. Прегръдки Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Мари специално имаш от мен бутилка шампанско. Мерси за пожеланията Simple SmileSimple SmileSimple Smile

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА РОДИЛИ, ТЕЗИ ДНИ В КОИТО МЕ НЯМАШЕ. ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ВИЕ И БЕБОЦИТЕ.
Ще се пробвам да разкажа за мойто неочаквано раждане, че по нататък незнам кога ще имам време пък и вече няма да е така актуално. Значи на 01.01 отидох за запис на тонове към 11:00ч. Настаниха ме и чудото се случи, оказа се че имам една контракция Simple Smile След 20 мин имах втора, май за целия запис от 50 мин има 3-4. Обаче тоновете на бебо не се хареса никак на целия екип и затова дежурната лекарка реши да ме прегледа вагинално. ( Гале дежурна беше д-р Калева, направо голям късмет извадих Simple Smile ) Оказа се, че съм с 4 см разкритие и ме питаха искам ли днес да раждам или не. Аз започнах да се чудя и викам, абе айде нека си отида в къщи пък ще видим. Тъкмо да си тръгна и решиха да ми погледнат и водите. Оказа се, че са страшно малко и вече беше ясно, че трябва да остана, а и не искаха да ме пуснат да си ходя. Звъннах на мъжа ми да дойде да прибере колата, че бях с нея и да ми донесе документите и багажа. Докато дойде ми направиха клизма и вече в 13:00 легнах в предродилна зала. Включиха ми с-ма и до към 14:30ч нямах никакви проблеми. Говорих си с акушерката, която беше почти постояно при мен, въртях си се на ляво на дясно, на където ми е удобно. Дори и по телефона си поговорих хубаво с таткото и една приятелка Simple Smile Обаче към 14:30 се започнаха едни отвратителни контракции, направо непоносими. Дойде д-рката да ме прегледа да види колко разкритие имам и дали да викне анестезиоложката за обезболяващо. Обаче се оказа, че имам 4-5 см и е рано още затова ми сложиха 2 дози бусколизин. Казвам ви това нещо прави чудеса. Така ме приспа, че се онесох може би за 20 мин. Беше много приятно, но като му отмина действието се започна наново. Акушерката отиде да вика пак д-р Калева да ме погледне и ме оставиха сама. Е тогава беше големи зор, такива болки имах, че ми идеше да развържа коланите и да ходя да се метна отнякъде. По едно време се върна акушерката и вика дай аз да погледна как сме с разкритието и като взе да ме натиска , свътки ми излязоха. Но явно е било ефективно, защото след 10 мин имах пълно разкритие и напъни. Вдигнаха ме и на магарето. Там се събра целия екип и с тяхна помощ, най-вече на въпросната акушерка, която буквално издърпа бебето родих в 16:20. горе долу за 10мин приключи всичко. Направо все едно се родих. Всъщност незнам какво е чувството да се родиш, обаче облекчението като родиш е най- великото нещо. След това ми дадоха да го погушкам малко докато ме оправят. За мое най-голямо щастие нямах никакви разкъсвания и имам само един шев, както каза д-рката - за радост на таткото Wink След това таткото дойде да ме види, видя и бебо. Поговорихме си, толкова добре се чувствах, че ми идеше да ставам и да си ходя. По нататък нещата си тръгнаха както при всички. Сега се кърмим и спим и се боря баткото да се съобразява малко с бебчо и да не му вика много на главата Simple SmileSimple Smile Та така при нас. прегръщам ви и ще пиша пак ... и съвети ще търся, че всичко съм забравила  Mr. Green

# 147
  • Пловдив

Не се притеснявай...млякото изглежда пресечено, защото вече е престояло в корема...нормално е. И при нас се случва често.

И при нас се случва често, особено когато започне да се пъне и да се черви, задължително връща пресечено мляко ...сега като отидем на консултация ще питам доктора, но и аз знам че по принцип е нормално.

# 148
  • Бургас
augustas , дано се оправи бързо баткото! Hug
rossy-pm, ще ти отговоря на лични  Wink
mama_Iva, браво на теб, разказа ти за раждането звучи страхотно, само дето се притесняваше и се ослушваше за секцио Heart Eyes

Аз от днес реших да проверя дали имаме някакво подобие на режим. Ще записвам часа и дълготраенето на кърменията няколко дни, за да видя дали има някаква закономерност Laughing От кърменето ли, от бременността ли, от недоспиването ли - доста съм оглупяла, на обяд не помня какво съм правила сутринта ooooh!

Деавит още не съм се престрашила да давам, ще се консултирам с по-знаещите и ще реша. Иначе педиатърката ни го предписа по две капки на ден.

Сега съм на тема "подготовка за Рожден Ден на кака Ксения" Crazy

# 149
Майчета, здравейте!

Снощи изкарахме ужасна вечер - първо с мъжа ми едва не се сбихме, докато къпехме бебо, а после като почнаха коликите и малчо рева 3 часа и половина без да си поеме дъх! Не беше реално направо......След това заспа в 12:30 и едвам го събудих в 7 да яде  Sad  Sad  Sad

Мила Josepha.... първото нещо, от което твоето дете има нужда в момента е спокойна и здрава майка. Ти в момента с целият свят на това малкоо създание и трябва да се чувстваш спокойна за да разчиташ сигналите му и да може да им отговаряш. Така, че дишай дълбоко, опитай се да намериш време да полегнеш дори и за минути, затвори очи и се опитай да се отпуснеш....и се спомни, че си една щастлива майка....

Общи условия

Активация на акаунт