РОДЕНИ 2005

• 45 668
  • 452
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, аз съм майка на мартенче 2005 реколта, както някой каза по-напред.
Относно спортовете и аз съм много за. От дете спортувам, та до ден днешен - на 30 г. съм. Не мога да си представя, че синът ми няма да спортува и ще се шляе по улиците безцелно... Поне аз пропуснах доста глупости, защото когато другите висяха по кафетата и по градинките, аз ходех на тренировки, лагери, семинари, състезания.. Толкова бях ангажирана, че изобщо не ми оставаше време да мисля за допълнителни развлечения.
Понеже аз се занимавам с бойни изкуства, изчаквам да порасне още малко и ще го пробвам, дали му е интересо, ако не - няма да го натискам. Почти ми е все едно какво ще спортува - важното е да му харесва за да се занимава с желание.
Мисля, че е хубаво да ходи и на плуване, но не мисля да го тренира, а по-скоро да си плува от време - на време. Водната топка ми се струва интересен спорт за момче.
Ще го пробам и на картинг  Simple Smile но май трябва да е поне на 7 г.
Иначе в ДГ имат латино танци и английски език. Но ги възприема повече, като забавление, отколкото като някакъв ангажимент.

# 106
За спорта - Мина ходи на художествена гимнастика при Мариета Дукова от 2-3 месеца. Отзивите са, че е гъвкава и старателна и има данни да стане състезател. От 2 години ходи на балет в ДГ, но заниманията не са сериозни. Трета година учи английски в Хелън Дорон и вече доста знае, но за да го проговори и трябва още време и англоговоряща среда. В ДГ ходи и на латино танци, миналата година ходеше и на народни танци и приложно, но сама се отказа. Любимо занимание и е рисуването. Татито се занимава с нея и я учи да прави татуировки. Вече направи една напълно истинска татуировка на татито и има заявки от доста хора къде на майтап, къде сериозно.
В тази връзка знае ли някой училище в София с разширено изучаване на рисуване от първи клас?

roni.k , мисля, че няма хляб в България за армиите навъдили се манекенки. Фотогеничност само не стига, трябват и ред други качества. Освен това не бих причинила на детето си 3-4 часови фотосесии. Мина е завършен фотомодел, което дамите от фотографския форум ще потвърдят, обаче при цялото си търпение и опит не ми позира повече от 10 минути. После се разсейва, почва да нервничи и не виждам защо трябва да си причиняваме такива емоции.

# 107
  • Пловдив
Лара, не само спортуването пречи на шляенето по улиците и кафетата, има и други занимания Wink

Момичета, един съвет, ако позволите. В детските градини както и някой друг каза допълнителните занимания са само за забавление, нищо не се научава. 10 години съм работила в детска градина, 2 деца са ми минали от там, пробвала съм, затова сега третото никъде не съм го записала, само губене на пари е, колкото и грубо да звучи. По английски наизустяват стихотворения и песнички без изобщо да си имат понятие за какво става въпрос, по танци танцуват и повтарят ако могат механично, без да се показва поотделно на дете и това е. По бойни изкуства се показват отново някакви движения за повтаряне, ама кой какво видял и какво направил няма никакво значение. Ако искате детето ви сериозно да се занимава с него го запишете някъде навън, не разчитайте изобщо на градината.

# 108
Да, в градината е за занимание, аз друго и не очаквам.
На този етап, обаче, ми е много удобно.
Дариа посещава балет, английски и спортни танци.
Честно казано, очаквах тя да се откаже от нещо и да редуцираме заниманията.
Обаче се оказа, че си е повод за  гордост да те повикат за часа по нещо си,
а другите деца да останат в групата.  Crazy
От трите занимания само по спортни танци има забележки,
че не учат кой знае какво.
Извън детската посещаваше ателието на една художничка,
но там други фактори ме възпряха за сега да преустановя.  

# 109
  • София
Здравейте  Grinning
Аз влизам да споделя малко горчив опит от днес. Водихме Георги на зъболекар, защото му падна една пломба. Уж само за пломбата отидохме, а се оказа, че са изникнали 3 от 6-тите зъби т.е първите постоянни и два от тях са с кариеси. Просто ми иде да се гръмна как сме го допуснали. Оказа се, че просто като е миел зъбите си четката му не е стигала до там. А ние  разчитаме, че е голям и може. Както и да е това е нашата болка. Това, което исках да споделя е, че постоянните зъби могат да се силанизират-мажат се с някакъв полимер (дано не греша), който предпазва зъбите от разваляне. Сигурно всички сте чували за това, ние за пръв път чухме преди 2 години и чакахме да поникнат постоянни зъби , за да го направим, а те поникнали без да разберем, даже и се развалили. Дано няма други такива като нас... питахме и за малкия ми син, той е на 3 години, вече имало силанти и за млечни зъбки, много иновативно, рядко се намира, но има. И може би ще направим това и за млечните зъби на малкия.

После се разходихме до ледената пързалка- Георги изяви голямо желание- взехме кънки, инструктор и на леда. От него кънкьор май няма да стане  Grinning Две минути беше интересът, оттам нататък никакъв хъс - едва изтрая да мине урока, после заедно се попързаляхме- през цялото време говореше за космически кораби, как щели да са за въздух, вода и лед, за оръжията им, дори по едно време започна да прави планове кава картичка ще направи за една приятелка, какви цветова, форми...той, който по принцип не  иска лист и моливи да види Grinning но на леда и кънките- никакво внимание. Та явно това няма да  му е страст  Grinning Иначе на ски училището ходи с голямо желание и няма търпение да дойде понеделник  Grinning Освен това от 8 месеца ходи на бойни изкуства, три вечери от седмицата за по час и 15 мин. И боец ми се струва, че няма да стане  Grinning, но пък поне стана малко по-гъвкав, концентрира се добре, и вече без проблем изкарва час и 15 мин занимание без прекъсване и разсейване. Вдетската градина ходи на танци и английски език- записала съм го с ясното съзнание, че най-вероятно нивото ще е никакво , просто той не обича да ходи на градина и тези занимания ги ползваме за забавление. За хабенето на енергия- имам чувството, че и с камъни да го товарят цял ден все ще има излишък  Grinning

# 110
tchara, горчив опит, наистина.
Може би няма да е кой знае какво успокоение, но същите тези 6-ти зъби
 и при мен са с пломби от градиснкия период.
И  до момента са само те. Надявам се и при Георги да няма повече кариеси на постоянните зъби.

Тази вечер ще ревизирам зъбите на Дариа.
 Добрата хигиена и старателното им миенето  е нещо, на което страшно държа и постоянно обянявам как, по колко и защо е необходимо. 

# 111

В тази връзка знае ли някой училище в София с разширено изучаване на рисуване от първи клас?

http://www.144sou.com/

голямата ми дъщеря е в него, а малката също планирам да запиша там; пусни търсачката, има мнения за училището във форума

спорта - девойката е балеЛина, плувкиня, англичанка и дизайнерка в ДГ  Joy

# 112
  • София
  Привет и от мен  Hug!

Мама съм на две слънца. Първото е Алекс - роден април 2005г. Второто е Валентин -роден октомври 2010г., но от ноемврийската темичка.
Алекс ходи на английски и латино танци в детската градина. Бебчо е с мен вкъщи  Laughing.

# 113
  • Пловдив
А пък аз си мислех, че само ние имаме проблеми със зъбите. Не съм свикнала - аз до 39 годишна възраст не съм имала кариес, големите ми синове - на 15 и на 20 години все още не са имали и в четвъртък когато малката се събуди с едната страна на лицето два пъти по-голяма от другата направо се изплаших. Помислих, че я е ухапало нещо, защото и окото и беше наполовина затворено чак, но се оказа, че е зъб. Та зъболекари, абцеси, чистене ... антибиотици ... и сега пломби - 3 зъба били за пломби, такова чудо досега не ми се беше случвало Sad Аз имам само две Simple Smile

Дори, каква е тази несправедливост, веднага да запишеш и бебчо на латино танци  Crazy

# 114
Привет и от нас. Аз се казвам Цветина.
Майка съм на ДЕКЕМВРИЙЧЕ АннаМария.
По въпроса със заниманията-АннаМария в ДГ посещава бале,народни танци и английски. Доволна съм,защото всеки ден и е зает с нещо. А иначе извън ДГ ходи на балет при Маша Илиева-много съм доволна,защото там е страхотен ред и няма глезотий.

# 115
  • Разпиляна във въображението
Здравейте. Аз съм мама на Вики. Миналага година ходеше на английски, на народни танци и на латино танци. При нито едно от трите не прояви някакви особени данни. Както ЗлаВещица е отбелязала, смятам, че на този етап е губене на пари и време.

Обича да рисува. Трябва да се поинтересувам в Плевен къде има уроци за толкова малки зеца. Масово съм чувала, че искат поне първи клас или седем години. Вече се чудя къде да й побирам рисунките.

# 116
  • Габрово
tchara, на Мишо пък му вадиха нерв на кътник тази седмица  Confused. Вечер аз му мия зъбите именно с цел да са измити качествено, а сутрин си ги мие той и пак има една пломба и сега това. 

# 117
  • София
Моята дъщеря ходи на приложно изкуство /работа с глина/ и латино танци.Не си мисля,че ще научи кой знае какво,но е разнообразие за нея.А и тя ходи с огромно удоволствие и на двете.
Има желание за плуване и живот и здраве на пролет ще реша дали и къде да я запиша.
Някой питаше за училища с рисуване от 1 клас-2 СОУ и за още едно училище се сещам в Стрелбище е май е 126-то,но не съм съвсем сигурна.

# 118
  • Разпиляна във въображението
За плуване и аз мисля, но като се разпролети.

Зъбите на Вики засега са добре. Смени двата долу, а горе се клати третия. Първия път когато се канеже да си сменя зъбчето много се беше изплашила. Не позволяваше да й видим устата, а камо ли да се наведем по-близо. Тогава помогна Франклин Laughing

# 119
  • София

http://www.2ro-sou-bg.com/priem1.html и тук има паралелка с рисуване. Аз големият мисля там да го записвам, че наесен е ученик.

Общи условия

Активация на акаунт