РОДЕНИ 2005

• 45 671
  • 452
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен - майка на 5-годишно септемврийче и 2-годишно юлче. Радвам се да видя толкова познати никове Simple Smile. Тити, много ми е драго, че пак сме в една отчетна Hug.

Моят син ходи на футбол и приложни изкуства в градината. Смятам, че има някакъв талант и му се отдава рисуването, затова и аз съм се насочила към 144-то училище. Бубанка, изпитът, който държат за 1-ви клас труден ли е? Трябва ли детето да е ходило преди това на уроци, за да го издържи? Има ли голям наплив? Предварително благодаря за отговорите.

Госпожичке Клавел, всичките ми познати са невероятно доволни от д-р Стоименова. Излекувала е много деца с хронични заболявания. Ние я посетихме с малко по-особен проблем (нощно напикаване), но лечението й не даде резултат. Аз имам много добър опит с Камелия Попова, също класически хомеопат. Ако искаш, мога да ти пратя на лични координатите и на двете Peace. Успех! Моето мнение, като на човек с извадени 3 сливици е, че първо трябва да се опита всичко друго и едва тогава да се пристъпи към вадене. Като дете съм била с много чести гнойни ангини, които са дали отражение на сърцето ми. След ваденето на сливиците започнах да правя пневмонии. И досега всяка настинка ме удря в дробовете. Изборът разбира се си е на родителите.

Много дълго стана, ще гледам друг път по-накратко да се изказвам Simple Smile

# 121
  • Чикаго / София
И з да се разпиша тук. Не съм чела темата, сега ще се върна назад да попрочета.

# 122
Здравейте и от нас!
Михаела ходи на батут от мин година.2 часа страхотно скачане...като се прибере има сили само да се измие и хапне.Това е извън градината.Тренировките са 3пъти седмично.Научи доста елементи и сега тази година вече ги навързват, правят съчетания, чух че напролет че имат демонстрации и "състезания" силно казано Crazy.
От градината ходи на танци но иска да се отказва та ще видим.

Иска да ходи на пияно....та ако може някоя мама да ми каже дали знае толкова големи деца  Wink дали стигат до педалите на пианото...и въобще възможно ли е да се занимава!

# 123
  • София
Добро утро! За англ. в ДГ съм писала, че идеята не е да го проговорят (няма как да стане, ако не са в чуждоезикова среда децата), а да се научи мозъкът да работи в многоезичен режим. Хора, к. започнат да изучават някакъв чужд. ез. на 4-5-годишна възраст, после по-лесно учат езици. Била съм учителка по англ. в ДГ, отделно първо съм завършила и филология, така че говоря и от практиката, и от това, к. са ме учили в университета. По отн. на танците - ще ви пусна едно филмче на Ади от мин. г., но по-късно, че сега ще я вода на кънки и трябва да се приготвяме. А, иначе вече отдавна не работя като учителка, така че нямам никакъв личен интерес дали децата посещават доп. занимания или не.  Wink

# 124
Астарта, вярно че се засякохме  Hug

mmagyca, 5 години е началната възраст, от която едно дете може да почне да се занимава с пиано и теория. важното е само да се намери читав учител, защото не всички работят успешно с малки деца, а те не могат да се съсредоточават задълго. Не знам и теорията как се преподава в Бг, тук наскоро разглеждах учебници по теория за най-малките, те са като книжки с картинки, стикери и пр. щуротии. Моя бих го сложила веднага на пианото, но той няма никакъв слух,  и не проявява особено желание да свири или да слуша различна от детските песни музика, затова трябва някак между другото да му подхвърлям информацията....

# 125
  • Пловдив
Росен в градината ходи на бойни изкуства, което е повече да ги научат на дисциплина според мен; преподавателят е на неповече от 25г като го гледам, но децата много го обичат и определено се забавляват - за тази възраст мисля, че е достатъчно;
имат и пиано - индивидуални занимания - росен проявижелание, ходи на 1-2 демо - урока и изказването беше - " не е за мен, предпочитам да я слушам тази музика" Shocked
на английски категорично отказва да ходи, след като ходи 5-6 пъти/, сестра ми е учител в Британика, но и там не иска ...
май най - дълго задържалия се интерес са колите, включително да ходим по разни състезания като зрители, на пролет мисля да го пробвам на картинг

# 126
  • София
Мойта щерка ходи на английски, приложни изкуства и психомото& … 80;ка в градината. Извън нея, от края на септември, ходи на художествена гимнастика на стадион Левски, в клуб Академик. От градинските занимания съм доволна: на приложни се развива креативността, което за мен е важно, на английския, откак тази година им направиха заниманията всеки ден, има напредък, за психомоториката - на нея най-много се кефи и чака с нетърпение петъка, когато са занятията. На художествената ходи 2 пъти седмично по час и половина - записах я с цел да има нещо, което да я раздвижва повечко и да и възпитава постоянство, засега съм доволна, защото момичето, което я тренира успява да и поддържа интереса.
 Ето я тук на коледното и представляние (излиза най-последна, има е една ВИП персона в клипа Simple Smile ).

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 11:48 от Гуш

# 127
  • Разпиляна във въображението
Това за психомоториката е интересно, но в Плевен сме няколко години назад по отношение на заниманията с децата в ДГ. Би ли споделила какви са им заниманията.

# 128
  • Пловдив
За пианото не е нужно да се стига до педалите - те влизат в по-късен етап, а не в начален Simple Smile Тук, в Пловдив 5-годишни никъде не могат да се запишат. Към музикалното училище ги вземат на 6 в предучилищен подготвителен клас, ако издържат приемен изпит по солфеж, а в школите към училищата чак от 1 клас. Единственият избор са частни уроци - има учители, които ходят по домовете и такива, които дават уроци в къщи.

# 129
  • София
Ето това е един от танците от мин. година.  Peace Т. е. Ади още е на четири.

# 130
Спящата, клипът е блокиран. За английския - нашия не е в ДГ и освен всички екстри, които носи ранното обучение все пак се надявам и да го проговорят:) Така де, за тия пари...

Гуш, страхотна гимнастичка си имаш! Видях моята Мина във вашия клип - в началото седнала долу с червена поличка и голям бял кок.

Момичета, благодаря за отговорите за училище с рисуване!  bouquet
Специални китки за бубанка   bouquet, 144 ни е в района и май ще стане нашето училище, въпреки че прочетох противоречиви мнения в нета.

чара, съжалявам за зъбките! Дано няма други пломби! И ние броихме зъби..

# 131
Гуш, много грациозна дъщеря ти.

Спящата , не ми дава да го пусна  newsm78 , имало забрана за моята държава , т.е България ?!

# 132
  • Пловдив
И на мен не ми дава.

# 133
  • София
Това за психомоториката е интересно, но в Плевен сме няколко години назад по отношение на заниманията с децата в ДГ. Би ли споделила какви са им заниманията.

заниманията представляват игра с модули, според правила, определени преди всяко едно занятие  Laughing
Водят се от Георги Добринов, психолог и психодрама-терапевт, заедно с няколко студента. На пръв поглед - един час беснеят на воля във физкултурния салон - поне така те го приемат, иначе има много добър ефект, на освобождаване на енергията и на презареждане едновременно, Ема е в едно много прекрасно настроение след това, еуфорично, прекрасно.
ето инфото от сайта на градината:
Психомоториката като метод е приложима за всички деца.Тя се интересува от тялото, като средство за изразяване на чувствата за общуването, чрез гласа, мимиките и жестовете.При здравите деца се използва главно за превенция на психичното здраве.Сеансите по Психомоторика настройват децата творчески в условията на спонтанна игра.Първоначално на децата се дават идеи какво да правят с модулите, а на всеки следващ сеанс те сами измислят нови начини да си играят с тях.Тук децата осъзнават границите на възможностите си, което означава , че се научават да се пазят сами.
В залата по психомоторика , работи екип от психолози с ръководител Георги Добринов. Сеансите продължават 50 мин. и се провеждат веднъж седмично за децата от всички групи. Прихомоториката е любима дейност за всички деца.Залата е оборудвана с модули, които предизвикват децата към проява на въображение и развиват техните конструктивни умения.В залата децата се зареждат емоционално,освобождават напрежение и физически се натоварват.
За едно посещения в месеца таксата е 15 лв и останалите посещения са безплатни

Гуш, много грациозна дъщеря ти.

мерси  Simple Smile

# 134
отвикнала съм на такава активност  Laughing
много познати никове има  Heart Eyes
Гуш! прекрасни са! То шпагати, мостове... моето се страхува, че ще му се счупят крачетата   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт