Хенапристрастени - 2

• 82 327
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, от много време не съм поглеждала темата. Исках само да споделя, че пробвах алтернативно миене с готварска сода (като шампоан) и оцет (като балсам), добре ми се отрази, по-добре от купешките шампоани и балсами. Косата не изглеждаше премита, на вид и усещане беше чиста Simple Smile.

# 661
Здравейте, от много време не съм поглеждала темата. Исках само да споделя, че пробвах алтернативно миене с готварска сода (като шампоан) и оцет (като балсам), добре ми се отрази, по-добре от купешките шампоани и балсами. Косата не изглеждаше премита, на вид и усещане беше чиста Simple Smile.

содата на усещане е като амлата сигурно - с абразивно действие.
и аз си търся нещо алтернативно за миене, че хумите и глините, които имам изсушават

# 662
А, впрочем имам и амла, мога да пробвам и с нея да видя каква е разликата. За сега варианта сода и оцет ми харесва  Grinning .

# 663
  • гр.Видин
Как точно я ползваш? Би ли дала по-подробно?

# 664
  • В полите на Пирин планина
Според мен миене със сода за хляб е най-малкото неприемливо. Това също е химия:

Натриевият хидрогенкарбонат, известен още с имената сода бикарбонат и хлебна сода е химично съединение с формула NaHCO3. То представлява кисела сол на натриева основа с въглеродна киселина.

Освен това водните разтвори на натриевият бикарбонат са алкални, защото той е сол на силна основа и слаба киселина. Содата за хляб направо "остъргва косъма", което едва ли е добро за него.

# 665
Содата за хляб има измиващи свойства,разтваря мазнините , действа като пилинг върху кожата /скалпа/,но сваля боята, вкл. и когато косата е къносана- има избелващи свойства по принцип.
Сода , добавена във вода ,служи за омекотяването й.
Фактът , че се използва в готварството  за набухвател , говори, че не е вредна , но не бива да се прекалява с употребата й , все пак.

# 666
 относно измиването със сода,предполагам СлънцеЛуна чете блога на Деси
 http://desilifestyle.net/2011/03/%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BD% … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

пробвала съм го,действително резултата е добър-измива и косата е мека и обемна,но както авторката е споменала,трябва да се редува с мек шампоан  Peace това,обаче е несъвместимо с къна,според мен ще я сваля доста по-бързо.

по темата:не се осмелих да се клепам с къната за сега,мия си се с амлата,ядките и шикакая и се кефя на плътната си коса  Embarassed преобрази се от три измивания   bouquet
  страхувам се да не стане рижаво,че не поръчах индиго,а и нямам мн.време тази седмица
чета ви от първата тема,че полезното инфо е там  Hug

# 667
Как точно я ползваш? Би ли дала по-подробно?

Взимам малко сода и масажирам леко скалпа, после отмивам. Обаче със сигурност не става за редовна употреба...Смятам като се къносам да мина на шикакай.

Оцета обаче си остава идеалния балсам за мен Laughing .

# 668
много съм доволна от амлата и шикакая за измиване.

някой да се сеща за средство за домашна протеинова терапия?  Thinking

# 669
В сайта на Хенафокс са пуснали нови продукти , един от които е индийската глина. Вече си взех /от маг. Зелен /, пробвах я - да ви кажа , за мен това си е чисто и просто  каолин смесен с малко амла ! Ако някой има впечатления , нека сподели, ама на мирис /а и на вкус/ си е като амлата. Имам амла вкъщи , имам и бяла глина, та мога да сравня .
Ако Хенафокс четат тука ,моля да се включат!

# 670
В сайта на Хенафокс са пуснали нови продукти , един от които е индийската глина. Вече си взех /от маг. Зелен /, пробвах я - да ви кажа , за мен това си е чисто и просто  каолин смесен с малко амла ! Ако някой има впечатления , нека сподели, ама на мирис /а и на вкус/ си е като амлата. Имам амла вкъщи , имам и бяла глина, та мога да сравня .
Ако Хенафокс четат тука ,моля да се включат!

Магазин Зелен био на ул. Лавеле ли newsm78 ? Там продават ли се продукти на Хена Фокс ?

# 671
Магазин Зелен в Пловдив, на ул. Скайлер

# 672
бтв глина и хума едно и също ли е  Thinking защото нали имало различни цветове хума, като при глината

аз имам зелена глина вкъщи като пише че е от средиземноморието и не ми прилича на амлата по нищо - светлозелена е, на пипане е много мека и фина и на аромат са други. но много прилича на синята хума, която имам  Thinking

# 673
иланг-иланг, моля те за мнение за този емулгатор, откога се чудя какво да ползвам и си мислех само за лецитин, но попаднах на това:
http://giza-perfumes.eu/product_info.php?cPath=147_173&products_id=423
Би ли бил подходящ за домашна маска за коса или балсам за коса? Адски ми се ще да си правя маска с масла, но да мога да я отмивам лесно. Ако ползвам този емулгатор в комбинация от масла, мляко, мед и билки или нещо подобно на билковата маска за мазна коса на Рене Фюртерер, си представям нещо хубаво Heart Eyes. Ще съм признателна за мнението ти  bouquet. В сайта има и няколко рецепти за домашни кремчета за лице, но не знам защо ми изглеждат твърде мазни, тежки за смесена кожа Thinking?

# 674
за мен това си е чисто и просто  каолин смесен с малко амла !
bgroza, честно не съм ползвала този продукт. Индийската глина се нарича multani mitti или на английски Fuller's Earth, ето изображения:
http://www.google.bg/search?hl=bg&sugexp=pfwc&cp=11& … p;sa=N&tab=wi
Като минерален състав я водят най-близка до каолина, така че впечатленията ти явно са верни. Не ми се вярва да има амла и да не е посочено, но пък ако е само глина да има кисел вкус Shocked, амлата на мен ми е стипчиво-кисела. Интересна работа...

Общи условия

Активация на акаунт