Не искам тази чаша, а другата!

• 7 367
  • 144
  •   1
Отговори
# 120
  • София
А като почне да си мие зъбите по желание, значи има гадже и се целуват  Wink

# 121
Iris04, според мен трябва да оттеглиш делегираните права. С изгризването на ноктите поглъща маса неща, които не са ядене, особено ако ноктите са по-дългички.
Ноктите, според мен, са от "сферата на безопасността". Laughing

Тя ги плюе Crazy Затова казах виждам някой...
   Наистина страшни разправии имахме за тия нокти. Аз мислех, че след къпане просто сядаме и ги изрязваме. Рев, писъци, дърпане. Като казах - добре, твоите нокти са - , сега ме вика като и станат около един милиметър и ми казва - мамо, изрежи ми тоя нокът, дразни ме. Работим по въпроса да си изрежем ноктите всичките заедно като хората. Но наистина, има някакъв проблем там  -  след градина понякога виждам, че си е чоплила кожичките около ноктите и си е разранила пръстчетата.

# 122
че има супа топчета, пълнени чушки и мусака

Ейнджъл, направо ме разби с тези три манджи, аз едвам една докарвам  Laughing Ако не му хареса, яде кисело мляко. А плодовете са му достъпни и ми носи каквото иска да му обеля. Засега така, ще видим по-нататък...

А аз специално никога не съм страдала от липсата на избор, просто не ме е вълнувало какво ще облека или в какво ще ям/пия. Затова може ми се струва излишно да се занимават децата с тези неща, важно е да са сити и облечени.

# 123
А като почне да си мие зъбите по желание, значи има гадже и се целуват  Wink

Тогава наистина няма да се налага да я подсещам  Grinning

# 124
  • София
Ирис, защо не пробваш да изрязваш ноктите в спящо положение? Simple Smile
Аз ако не го направя така, досега синът ми щеше да е като някой индиец от книгата на Гинес за най-дълги нокти.
Подстригването също в спящо състояние се случва Simple Smile

# 125
  • София
за ноктите сключваме сделка - можеш да гледаш филмче, но аз в това време ще ти режа ноктите. Косата сме я подстригвали само веднъж (това за дъщеря ми, синът ми вече се води много) и след като дуднах една седмица - сама си седна и изтърпя стоически фризьорските напъни на майка си. Общо взето дъщеря ми е сговорчива, само е необходима малко по-дълга обработка  Mr. Green

# 126
Ирис, защо не пробваш да изрязваш ноктите в спящо положение? Simple Smile

Не съм се сетила Joy доста баталии щях да си спестя като беше малка.

# 127
  • София
Тилиа - не съм казала, че трябва да се готви за всяко ядене по 3 манджи, че да има избор детето, но ако така се е случило, че в момента има 2-3  не виждам защо да не го питам, какво иска...
или ако ще  готвя и ми е под ръка пък се чудя това или онова да сготвя - питам кое предпочита... и ако сме заедно в магазина и купуваме плодове го питам иска ли конкретно някой. Съвсем човешки, както ако пазарувам с мъжа ми или друг и ще купуваме 1 сок, двама човека, пак ще питам какъв предпочита, за да стигнем до нещо, което и давмата ни урежда като вкус примерно...не виждам защо с детето да не постъпвам по сходен начин.
Може да ти е странно сега когато детето ти е на 1,7г. но като стане на 4-5г. може би ще  е малко по-различно вече...
Виж за дрехи не го питам, защото знам, че му е напълно все тая...

# 128
Така е Ейнджъл, аз само се впечатлих за трите манджи... Иначе да, сега ми е странно, защото е малък. Макар че вече проявява препочитания към храната.

А за ноктите - майка ми ги режеше на брат ми до доста голяма възраст докато спи. Той и досега не понася манипулации и сам се подстригва

# 129
Специлано ноктите и аz ги режех малко време в спящо състояние, но това само докато са малки бебета и мърдат неволно. Сега (в същност отдавна е така) и аz действам точно какато каzва Дzвер, със сделки zа теzи неща. Примерно "Искаш да ти дам... онова... ок, ама ти ми дай другата ръка преz това време да иzрежем ноктите." Не търпя "не искам" по подобни въпроси и по описания метод ми се получават нещата беz каприzничене.. Подстригването и то така общо вzето.
За малката говоря, естествено  Wink С батко й тия периоди са ми минали и съм ги поzабравила, но май ще да е било по същия начин...

Но като каzвам че не обичам (мраzя даже) крайности, ето един пример. Имам поzната с особено... да кажем раzглеzено и каприzно дете, момче на 7 години. Каприzен и труден е в много отношения, съвсем не само zа това, което ще опиша. На таzи въzраст поне описаните манипулации отдавна според мен трябва вече да са в реда на нещата, zащото е голямо дете, което ако желае раzбира всичко. Но.. него тя и още го подстригва в спящо състояние.. Не zнам как го прави, честно. Добре поне, че е с чуплива коса, та не личи много и да е оръфан... Че и трябва да е мнооого малко, zа да не види на сутринта и да пищи и реве тогава.. Не можело иначе, не давал и пищял. Ами zа мен това си е отвсякъде погледнато... прекалено. Не искам да говоря zащо и как е станало така, нито кой е виновен, но просто...  де да zнам...

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 16:19 от Сова

# 130
Дали ще проявяват някакви претенции си е до характер. Големият ми син от съвсем малък (около 1.5г) си имаше предпочитания за якета, шапки, обувки. Беше ми кошмар да тръгнем да купуваме обувки.  ooooh! Меренето им беше мисия невъзможна. И така докато стана на около 3.5г Сега се радва на нови неща, но пак е с едно особено мнение в началото. Затова го оставям той да си вади дрехи от шкафа и да решава с кои дънки и с коя блуза да бъде. Малкият засега няма претенции почти за нищо. Дори и да се разсърди за нещо, му минава за минута. Батко му като се разсърди е способен да се сърди цял ден.
Вкъщи обикновено има само по едно нещо наготвено, та няма какво толкова да избират. Това, което има или кисело мляко. Това са двата варианта. За плодовете винаги им казвам какво има и ги питам какво да им нарежа. Понякога казват, че нищо не искат. В такива случаи пълня една чиния с каквото аз реша. Обикновено след малко чинията е празна.

# 131
Сова, за мен това не е пример за разглезено дете. Може би защото аз самата не обичам манипулации, макар да не съм чак патология като брат ми, и го разбирам. По-скоро да предложиш 15 блузи и да изтърпиш тръшкането ми се струва разглезване. Явно въпрос на гледна точка

# 132
Сова, за мен това не е пример за разглезено дете. Може би защото аз самата не обичам манипулации, макар да не съм чак патология като брат ми, и го разбирам. По-скоро да предложиш 15 блузи и да изтърпиш тръшкането ми се струва разглезване. Явно въпрос на гледна точка

Ок, не zнам явно аz не съм срещала други с подобни проблеми.
Но аz zатова уточних в горния си пост, че съвсем не е само това причината да го наричам каприzен или раzглеzен (или не zнам, точно може би си е с такъв "опак"  характер). Това е един пример zа допусната крайност zа мен поне, може и да греша.... Защото едно е да подстригваш/режеш нокти на едногодишно докато спи, друго е да го правиш със седмгодишен. Първото ми се вижда съвсем в реда на нещата, все пак то не раzбира, но второто е вече доста... е ако не друго, то поне странно...
Иначе и с петнайсетте блуzи и тръшкането просто нямам опит, така че никъде не съм писала zа това. Просто не ми се е случвало  Peace

# 133
Victory - що бе, ти никога ли не си искала точно ябълка примерно...или имаш глад само за плод....
или искаш просто сок, а какъв ще ти е все тая....
или просто си гладна и никога не ти се дояжда определен вид храна...
или ти е все едно  тази блуза как ще я съчетаеш с другите си дрехи и аксесоари, важното е да си облечена с нещо си там, колкото да не ходиш гола...
и т.н. и т.н.
На 3 години детето не мисли по този начин. Ако вчера е яло малини и круши, днес знае разликата и може да поиска едното. Но ако съм купила 2 сока, по които не личи от какво са, и налея единия, а детето още от вратата само е видяло че наливам сок, и се тръшне за другия - тогава не го намирам за основателно.

# 134
Според мен в случая детето не се тръшка точно заради сока. Със сигурност има друга причина и ти я знаеш.
А иначе е съвсем нормално всеки човек да има претенции към това, което пие, яде, облича.
Отнемането на правото на избор или свеждането му само до ограничен, според мен не създава уверен в решенията си човек.
Много хубави неща са казани по темата, не искам да ги повтарям.

Общи условия

Активация на акаунт