Прием Детски Градини Варна - 2011

• 45 505
  • 784
  •   1
Отговори
# 15
Току-що прочетох това: http://www.moreto.net/novini.php?n=115570&p=4
На официалния сайт все още чакаме информацията....

# 16
  • Варна
И аз се записвам към темата, в момента голямата ми дъщеря е на ясла в ДЯ N8 "Щурче", навършва 3 год през февруари и ще кандидатсваме за градина(целим се в ЦДГ "Незабравка" пък да видим). Малката пък е на 7 месеца и вече подадох документи за ясла, още декември...

Има ли някой с подобна чуденка като моята:
Чакаме си ние кротко и тихо да заработи сайта на общината, че да хвърлят малко яснота за градините и междувременно с ей това "мило" съобщение биваме изгонени от яслата, още преди да знаем как и дали ще ни приемат на градина:
Ето http://bgsharing.com/images/34082095263178031597.jpg

Това се нарича малшанс да си роден в първото полугодие, сега ще ме накарат да си изкарам детето тежко болно, че да ми го задържат на ясла докато дойде време за градина #2gunfire

# 17
  • Варна
И аз се записвам към темата, в момента голямата ми дъщеря е на ясла в ДЯ N8 "Щурче", навършва 3 год през февруари и ще кандидатсваме за градина(целим се в ЦДГ "Незабравка" пък да видим). Малката пък е на 7 месеца и вече подадох документи за ясла, още декември...

Има ли някой с подобна чуденка като моята:
Чакаме си ние кротко и тихо да заработи сайта на общината, че да хвърлят малко яснота за градините и междувременно с ей това "мило" съобщение биваме изгонени от яслата, още преди да знаем как и дали ще ни приемат на градина:
Ето http://bgsharing.com/images/34082095263178031597.jpg

Това се нарича малшанс да си роден в първото полугодие, сега ще ме накарат да си изкарам детето тежко болно, че да ми го задържат на ясла докато дойде време за градина #2gunfire

Мисля, че т. 6 ни спасява, поне работещите родители. Моята дъщеря навършва 3 г в средата на април. Бях питала в групата как става изписването, дали е веднага и ми отговориха че веднага изписват деца, които имат неработещи родители. Другите остават до съответния прием в ДГ, но пак ще попитам директорката.

Тази бележка в коя ясла е сложена?

# 18
  • Варна
Запис и от мен с нови надежди тази година, миналата не я приеха на ясла  Sad

# 19
  • Варна
Еле Маи първото ти дете още ли е в градината, тогава второто ти е с предимство и автоматично си влизате. Стига да се запазят миналогодишните правила де....
Хъмти Дъмти и ние сме на същия хал, 4.2 ставаме на 3 годинки. Говорих с директорката, сега януари ще ходя да ми каже какви документи ще трябват от педиатърката, да видим какво ще стане.... Пита ме на колко е бебето, дано поради тая причини не ни откажат, че има човек който е вкъщи. Аз май месец трябва да се върна на работа, мъжа ми остава да гледа бебето и ако трябва и баткото, ще стане много сложна, но поне е вариант. Някъде мярнах, че родени в първото полугодие има шанс да вкараме в градините още юни месец, зависи от градината и това е вариант, но да видим.

# 20
  • Варна

Така е, мал шанс!
Има и възможност след излизане на списъците за прием на децата (за тези които имат навършени 3 год. и са изписани от яслите), да започнат още през лятото в сборна група. Това е добре, с голямата ми дъщеря така се получи (тя навърши 3 през февруари), но има един слух, от миналата година, че градината едва ли не ще направи компромис да приеме детето по-рано и за това искат да се плаща двойна такса за периода до септември.  Rolling Eyes

Лейди, не смея да се надявам. Имаше хора против някои предимства от наредбата и очаквам нещо да има променено в новата ..  Praynig

# 21
  • Варна
Alokazia бележката е в "Щурче". За съжаление тази т.6 няма да ме огрее, понеже съм с бебче и сме си у дома.

Lady V и при нас варианта е ако ни изпишат да си останем у дома, аз кака и малката, поне е вариант наистина, но защо да е така... Това за родените първото полугодие да ги приемат през юни, ако намериш линк прати ми го

На финала си мисля, да си грабвам децата и мъжа и да отидем да живеем в някое селце с детска градина, където децата ще са добре дошли, ще ги извеждат на двора всеки ден, няма да ми правят физиономии и изречения като отида да ги взема малко след 5, сякаш работното им време не е до 7... Но засега само си го мисля...

# 22
  • Варна
Говорих с нашата директорка и се оказва, че написаното на бележката е вярно и точна така се процедира, което е много лошо, недай си боже хартисаме и от градина, направо незнам...

# 23
Здравейте, и ние чакаме да видим какви неща ще измислят тази година. Доколкото разбрах от едно интервю по Про-Бг тази година всяка градина щяла да си прави томбола, но и директорите още не били запознати с процедурата.

Относно изписването от яслата мога да дам малко инфо: Съгласно Наредба 26/18.11.2008г. (ДВ бр.103 от02.12.2008г.) изписването на децата от яслените заведения се извършва в деня след навършване на 3г. Обаче има един чл.2 ал.2 от наредбата, който гласи, че по медицински причини се допуска оставане на детето в яслата до 6 месеца след навършване на 3г.
От община Варна има спуснати Правила за удължаване престоя на децата в детските ясли, които са раздадени на директорите. Условия за оставане:
1. Медицински показания - удостоверяват се при наличие на някои9 от следните документи:
- медицински амбулаторни листи от личен лекар за последните 6 месеца /добре е и да се сложат ако има и от консултации със специалисти/
-наличие на ЛКК
- наличие на ТЕЛК
- други медицински документи, удостоверяващи заболявания на детето
2. Документи за трудова заетост на родителите

Преценката се прави от директора на яслата, така че първо говорете направо с директорите да си кажат какво ги устройва да им занесете, защото от общината ги плашат с проверки.

Дано съм успяла да помогна.

# 24
  • Варна
Здравейте! Имам въпрос относно преместването  на детенце от една градина в друга тъй като ни предстои местене от един район в друг как се процедира? Ако някой има опит ще бъда изключително благодарна да сподели! newsm17

# 25
Темата ме вълнува,за това се записвам да следя инфо.Току-що разбрах,че има възможност да се приемат документи и началото на януари Rolling Eyes
Ч.Н.Г. На всички. Simple Smile От къде разбра за това? Кажи малко подробности, моля. Simple Smile

# 26
И аз се записвам в темата,че и на моята дъщеря и предстои записване в ДГ.
Като ви чета момичета разбирам,че моето дете има невероятен късмет,че е родено август,а не примерно февруари,март както е при вас. Че това са доста месеци, през които детето не може да е нито на ясла,нито на градина. Ужас.
Искрено се надявам да се вредим в градината,че ни приеха в ясла,но тя една ни е надалеч, дано поне с градината имаме късмет,че и все пак 4-ри години ще прекара там детето.
Успех желая на всички в тазгодишния прием.

# 27
Така, аз се изстрелях преди малко до детската градина, която съм си заплюла за фаворит, директорката я нямаше (била в отпуска), но касиерката ми каза, че никой още не подава заявления, на тях все още не им е дадена информация как, кога, къде и с какви документи ще се кандидатства. Каза да следим Интернет......еми ще го следя, какво да правя.

# 28
Да се запиша и аз. Виждам че сте засегнали и другата ми болна тема - изписването от яслите. Синът ми става на 3 г. на 01.02. и тази седмица вече ще трябва да говоря с директорката, да видим какво ще благоволи.

# 29
  • ВАРНА
И аз се записвам да следя темата-на ясла не бяхме приети,дано поне с градините да имаме повече късмет-успех на всички Peace

Общи условия

Активация на акаунт