Прием Детски Градини Варна - 2011

• 45 507
  • 784
  •   1
Отговори
# 780
  • Варна
Колко са местата и колко децата тази година?

# 781
Интересно когато излезе класирането на 31.05. така ли пак ще говорите за промените в наредбата и
за управниците и общината. Като не се попълва бюджета на Община Варна с приходи от данък смет, сгради, МПС и др. как искате да се отпуснат средства за построяване на нови сгради или пристройки към вече съществуващи градини? Та общината таксува дори всяко удостоверение за липса на задължения, нали трябва да има приходи... Нали не мислите че издръжката на детето ви за месец е 48 лева, нали остатъка се поема от Общината.

Извинявам се за нахлуването в темата, но остатъкът не се поема от общината. Има и държавна субсидия, която се плаща от държавния бюджет и няма връзка с местните данъци и такси. Общината би следвало да субсидира намаленията в таксите (ако се правят такива на определени родители) и ако реши да досубсидира услугата така че да поддържа таксата за останалите на по-ниско равнище.

В София съотношението е 120 (държавна субсидия)/60 (плащане от общината) средно като част от тези 60 лв. (поне 30) си ги взимат обратно от родителите под формата на такса. Предполагам и при вас е нещо подобно.

# 782
radamon аз наскоро си сменях желанията,но на следващия ден като проверих беше обновена информацията....не знам какво се е получило при вас. дано да го оправят по-скоро  Hug

# 783
И аз се включвам при очакващите класиране. Подали сме документи за "Щастливо детство".

# 784
  • ВАРНА
Момичета, изписахме 53 страници.
Пускам нова тема ТУК

Общи условия

Активация на акаунт