Прием Детски Градини Варна - 2011

• 45 508
  • 784
  •   1
Отговори
# 765
Мим,нне съм чакала нито ден:))))Бащата на детето ми е земеделски производител по адрес друг град,няма как да смени ЛК.Аз дали ше чакам да се смилят на мен общинарите????За това се радвам на промяната,защото аз и детето ми сме и живеем във Варна,както и мъжа ми,но просто няма как да смени по закон документа си...

# 766
Както забелязвате Удостоверението, което ни изискват е за ЛИПСА ИЛИ НАЛИЧИЕ на задължения, т.е. или-или. Не е казано никъде, че родителите с платени данъци са с предмиство. Това ми го заявиха и то детската градина, в която подадох документи.

Тая "заявителка" явно е имала много свободно време, за да поразсъждава над замисъла и формулировката на изискването. Смешни стават тия хорица. За щяло и нещяло се обаждат в общината да питат неща, които трябва насън да рецитират, тръгнала анализ да прави.
И ква информация според нея дава тая справка, щом може да бъде или/ или. От любов към бумащината ли я искат. Подлудиха живо и умряло за неплатени данъци, тя обаче дава равен старт на изрядния и неяизрядния данъкоплатец.
Наслушах се на простотии вече.
И тая промяна в Наредба No 26 от 2008 и тя кьорфишек. Нищо още не е публикувано, само от ден на ден си я изменят. Изписвало се детето само ако му е осигурено място в ДГ. Ами ако е прието, а директорката не го ще преди 01 септември кво да го правя?

# 767
  • Варна
Има логика в това,което са ми казали, ако се замисли човек. Защото условието е да представиш бележка от Общината за липса или  наличие на данъчни задълженя и системата ти приема документите като редовни. Абсолютно никъде за мое съжаление не се споменава нормативно, че родителите трябва да са си платили всикчки данъци, към момента на подаване на заявлението.

# 768
  • Варна
Има логика в това,което са ми казали, ако се замисли човек. Защото условието е да представиш бележка от Общината за липса или  наличие на данъчни задълженя и системата ти приема документите като редовни. Абсолютно никъде за мое съжаление не се споменава нормативно, че родителите трябва да са си платили всикчки данъци, към момента на подаване на заявлението.

Ако в бележката ти пише, че имаш неплатени данци, то се водиш с непълен комплект документи. Това е разликата - отиваш "розова" резерва, т.е. след всички с платени данъци.

# 769
за наше огромно съжаление живеем в скапана държава и в град със скапани управници, каквото и да си говорим шансовете на децата ни отново намаляха и то с доста голям %, никой нищо няма да направи защото сме неорганизирани и само си пишем по форумите  blahblah

# 770
Интересно когато излезе класирането на 31.05. така ли пак ще говорите за промените в наредбата и
за управниците и общината. Като не се попълва бюджета на Община Варна с приходи от данък смет, сгради, МПС и др. как искате да се отпуснат средства за построяване на нови сгради или пристройки към вече съществуващи градини? Та общината таксува дори всяко удостоверение за липса на задължения, нали трябва да има приходи... Нали не мислите че издръжката на детето ви за месец е 48 лева, нали остатъка се поема от Общината.

# 771
за наше огромно съжаление живеем в скапана държава и в град със скапани управници, каквото и да си говорим шансовете на децата ни отново намаляха и то с доста голям %, никой нищо няма да направи защото сме неорганизирани и само си пишем по форумите  blahblah

а има време. Сега само си чешем езиците всеки с надежда, че детето му ще бъде прието. Като мине класирането и като се види кой остава вън ще започнат по-интензивни агитации за реални действия.

# 772
За децата родени 2008 година кога се подават заявления за почасово гледане?

# 773
за 2008 приемаха в Детските ясли....моето дете е почасово в детска ясла до Август (тогава прави 3г.)
може на края на 2011г да обявят нещо друго.....

# 774
  • варна
 В момента няма такива места за родени 2008 в градините ,аз също имах намерение за такъв вид да подам, защото повече ме устройва като начало, но си подадох за целодневно, понеже няма обявени места.

# 775
Антоанетка, orhid, благодаря за отговорите!  bouquet

# 776
Хайде де, аз съм първа кипра за протест  Mr. Green. Чакам само начален сигнал....

# 777
здравейте момичета, не зная къде да публикувам това така,че ако не му е точно тук мястото извинявайте та на въпроса моето дете е прието в Маргаритка ако има  някой който е в филиала на Приказка и иска да се разменим да ми пише.... или познавате предайте нататък.....Simple Smile благодаря предварително!

# 778
Хайде де, аз съм първа кипра за протест  Mr. Green. Чакам само начален сигнал....

и аз съм за протест, само кажете кога то е ясно мястото #Cussing out, според мен трябва да е преди класирането, защото после и да си протестираме ще е много късно, вече прието дете не може да бъде отписано нарушават му се правата, без значение как е прието с връзки, предимства или тъпи промени в правилата за прием #2gunfire

# 779
Миналата седмица ходих в градината, в която сме подали заявление за кандидатстване, за да променя поредността на желанията. Днес влязох на сайта, за да проверя всичко дали е наред, но се оказа, че си стои старата подредба. Обадих се в градината, там отново ги коригираха и казаха, че при тях всичко е поновому, а на сайта на общината продължават да са старите данни. Това случвало ли се е на някой? Някой друг сменял ли е желанията си и как са нещата при него?
Притеснявам се да не се окаже при класирането, че нас ни няма при новите желания... Ще съм благодарна за всякакви коментари и предположения!

Общи условия

Активация на акаунт