Прием Детски Градини Варна - 2011

• 45 509
  • 784
  •   1
Отговори
# 750
Доста неудачни промени са направили, обезсмислят се голяма част от изискванията. Ако ще е така, направо да ги махнат, поне да не тормозят хората да вадят бележки и да си карат на случаен принцип. Цял ден си загубих да извадя бележки за липса на данъци от Изчислителния център, накрая детето ми заспа в ръцете докато чакахме.

# 751
Не е ли време за нова тема? Rolling Eyes

# 752
  • Варна
Само да попитам,протеста срещу кого е насочен?Защото бащата на детето ми не е от Варна и вадя какви ли не документи ,за да има детето ми поне равни права с останалите деца.И да,платила съм си всички данъци!Наредбата в този си вид я чакам от сума ти време,и е цяло чудо че някой е чул молитвите ми!Длъжна ли съм да търся баща от Варна,не нали?Моите уважения към останалите родители -2 броя варненци...просто беше време да се измисли нещо подобно.А за тези които незнаят,в София се иска само един от родителите да е по ЛК София....Е явно ние сме по-по-най............

Аз мога да ти кажа, къде виждам проблем...Щом мъжът ти не е от Варна, данъците не си ли ги плаща там откъдето е? След това вашето дете ще посещава ДГ във Варна и общината ще плаща за нея... Същото ми звучи като тези, които идват от Търговище, Разград, Шумен да работят тук...значи "трошат" варненски улици, а данъците за колата им например прибира друга община...

Наясно съм, че не трябва да спорим ние по тези въпроси, щеше да има мир, ако имаше места за всички деца....

А ще ти кажа, аз лично от какво не съм доволна - че се сетиха чак сега, 10 дена преди изтичане на срока!
  202uu 

# 753
Само да попитам,протеста срещу кого е насочен?Защото бащата на детето ми не е от Варна и вадя какви ли не документи ,за да има детето ми поне равни права с останалите деца.И да,платила съм си всички данъци!Наредбата в този си вид я чакам от сума ти време,и е цяло чудо че някой е чул молитвите ми!Длъжна ли съм да търся баща от Варна,не нали?Моите уважения към останалите родители -2 броя варненци...просто беше време да се измисли нещо подобно.А за тези които незнаят,в София се иска само един от родителите да е по ЛК София....Е явно ние сме по-по-най............

и аз искам само да попитам, ЗАЩО Вашия случай и на други като Вас не беше разгледан индивидуално, а промениха тотално ПРАВИЛАТА ЗА ПРИЕМ, ЗА 5-6 ДЕЦА ДА НАПРАВЯТ КОМПРОМИС ДА, И ДА ПОПИТАМ ТАКА И ТАКА СМЕ НА ТЕМА ПРОМЕНИ КАКВО СТАНА СЪС УДЪЛЖАВАНЕТО НА ПРЕСТОЯ НА ДЕЦАТА ОТ ЯСЛИТЕ ДО 4 Г. ДОКАТО РОДИТЕЛИТЕ ИМ НАМЕРЯТ МЯСТО В ДЕТСКА ГРАДИНА В ПРАВИЛАТА ЗА ПРИЕМ ВСЕ ОЩЕ Е ИЗПИСВАНЕ НА 3 Г., НЕЩО МНОГО СЕ ЗАБАВИ УЖ БЕШЕ МЕСЕЦ

# 754

Аз мога да ти кажа, къде виждам проблем...Щом мъжът ти не е от Варна, данъците не си ли ги плаща там откъдето е? След това вашето дете ще посещава ДГ във Варна и общината ще плаща за нея... Същото ми звучи като тези, които идват от Търговище, Разград, Шумен да работят тук...значи "трошат" варненски улици, а данъците за колата им например прибира друга община...

Наясно съм, че не трябва да спорим ние по тези въпроси, щеше да има мир, ако имаше места за всички деца....

А ще ти кажа, аз лично от какво не съм доволна - че се сетиха чак сега, 10 дена преди изтичане на срока!
[/quote]
  202uu 
[/quote]

202uu

# 755
Мим,детето ми е родено във Варна и живеем тук и чак ми става смешно,че го обяснявам това,защото общината ми плащала за детето:))))))))Е пък няма такава наглост!Май много станаха гражданите,разбирате го както искате,но това е задължение на държавата да осигури места на децата ни.А ние тук като кокошки,не виждаме по далеч от носа си!

# 756
Suzy79,това за 4 годишните не е сигурно,че ще остават в яслите.Непотвърдено е и медиите го раздухаха.Още на следващия ден се дотътрих до най-близката ясла,директорката ме успокои,че няма такова нещо поне до септември.

# 757
Suzy79,това за 4 годишните не е сигурно,че ще остават в яслите.Непотвърдено е и медиите го раздухаха.Още на следващия ден се дотътрих до най-близката ясла,директорката ме успокои,че няма такова нещо поне до септември.

не искам да се заяждам, но ми се струва, че черпиш информация точно от където трябва, а  директорките по яслите и градините не са надежден информатор, те за всичко звънят в общината или от сайта на общината

# 758
suzi79,има нещо вярно.....

# 759
Аз също мисля, че трябваше да има индивидуален подход за частните случаи с деца, чийто родител не е от града или работи в чужбина както на майките тук  Peace. Тези хора са единици и са в правото си да кандидатстват тук. НО! Има страшно много придошли хора от други градове (включително и аз, въпреки че 11та година живея вече тук). Но те не се регистрират като жители във Варна, наистина ползват "удобствата" (съвсем символично наречено) на града, а плащат местни данъци и такси в други общини. И сега при преброяването хиляди хора които реално живеят тук, са се преброили в грдовете си по м/у живеене и излиза, че "децата на Варна" са в пъти по-малко, колкото са реално.
 И наистина каквото и да си говорим тук, просто трябва да построят още ясли/детски градини, а и училища сигурно....защото градът ще нараства все повече и повече и положението ще става все по-лошо.

# 760
http://www.bulfax.com/?q=node/155189

вие си преценете колко ще стигнат местата...

а през 2008г  са родени 5937 деца. -оле мале Simple Smile

свободни места от общината общо 1866

не трябва ли тези статистики да се гледат от общината....

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 11:24 от Антоанетка

# 761
  • Варна
Мим,детето ми е родено във Варна и живеем тук и чак ми става смешно,че го обяснявам това,защото общината ми плащала за детето:))))))))Е пък няма такава наглост!Май много станаха гражданите,разбирате го както искате,но това е задължение на държавата да осигури места на децата ни.А ние тук като кокошки,не виждаме по далеч от носа си!

Първо, казах, че най-много ме дразни това, че сега променят нещата. Всичко им е адски необмислено!
Второ, също го казах, че според мен вместо да се дърлим тук, трябва да има места за всички деца! НО понеже явно няма, трябва да са с предимство тези, които са си с адресна регистрация тук. Не, че ти държа сметка/не ме и интересува/, но защо си стояла и си чакала общината да благоволи и да промени процедурата, а щом ти е толкова важно, просто мъжа ти можеше да си смени ЛК. Ще ти кажа за себе си, моя мъж беше няколко месеца без работа, и понеже срока за подаване наближаваше, бях започнала да търся приятели и познати с фирми, поне да го наемат за един месец, за да има служебна бележка. Та мисълта ми е, че ми е важно и правя всичко възможно.

И не на последно място, не се дразня на такива като теб, а се дразня, на ВАРНЕНЦИ, които сега няма да са си платили данъците, а ще са наравно с тези, които са!

# 762
  • Варна
Възмутена съм от поредната подигравка с родителите с тази промяна. Нали два месеца "твориха" великата Наредба и сега едва 10тина дни преди изтичане на срока, я променят. Не съм чувала подобен казус, процедура да се променя в нейния ход. Ако греша, моля юристите да ме поправят. И аз като много майки преди мен, ще изкажа мнение, че напрежението се породи от факта, че няма места за всички и се налага да се "измислят" подобни "предмиства". Според мен, щом Общината не може да осигури място за всикчи деца, трябва да имат предимство родителите, които отговарят на следните условия: и двамата работят, имат постоянна адресна регистрация на територията на Общината, представят удостоверение за ПЛАТЕНИ данъци. Както забелязвате Удостоверението, което ни изискват е за ЛИПСА ИЛИ НАЛИЧИЕ на задължения, т.е. или-или. Не е казано никъде, че родителите с платени данъци са с предмиство. Това ми го заявиха и то детската градина, в която подадох документи.

# 763
Мим - щом не е на работа мъжа ти, не може ли бележка от бюрото по труда. Необходимо ли е да търсиш фирма и т.н.?  newsm78
А що се отнася за това кой, от къде е? Това няма абсолютно никакво значение. И това, че не си от Варна или си /аз не съм/ не значи, че имаш някакви данъци. Ние не сме от тук, но имаме кола и тя е регистрирана във Варна, понеже 11 години вече живеем тук, но има хора които са от Варна и нямат нито жилище, следователно никакъв данък. И повечето които са дошли от друг град също нямат никакви данъци, независимо към коя община спадат.
Така че няма смисъл да се джавкаме помежду си - то по принцип общинарите в момента целят да постигнат нещо, защото предстоят избори, а не че са се загрижили за майките и техните деца  Thinking

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 11:43 от rosicp

# 764
Уф, никой не е тръгнал от хубаво да напуска родното си място, за да се пресели в по-големия град. Ама пуста лакомия на управниците, унищожиха и продадоха за жълти стотинки предприятията в малките населени места /и не само там де/. Сега се тъпчем в големите градове, търпим задръствания, мръсен въздух, няма място в градините, докато в малките не могат да съберат деца за групите си. Леля ми е директорка на ДГ в няколко села /едновременно!/, като й казвам какви проблеми има тук, не може да повярва. Не може да им събере таксите, не им дреме, защото ако изключат детето, може да закрият градината за малко бройки.  Тук тичаш до 10-то число да си изряден, щото за твоето място още колко деца чакат.

Общи условия

Активация на акаунт