Прием Детски Градини Варна - 2011

• 45 522
  • 784
  •   1
Отговори
# 45
И аз се записвам, чакам инфо по темата, че ей сега ще стане юни и ще ни изхвърлят от яслата...  Rolling Eyes

# 46
  • Варна
На едни Господари на ефира ще да взема да се обадя, че голяма дискриминация
с родените първото полугодие....
За капак още няма нищо за ДГ в сайта на Общината.

Free Will ако решиш да се свържеш с господари на ефира, аз ще те подкрепя, трябва да има публичност проблема
Ми, да се свържа, ама се чудя достатъчно бързо ли ще реагират...
Дали някои новинари, не е по-добре да се разровят.
Между другото звънях на секретарката на зам.кмета Базитов
бързо ми издиктува един тел. за инфо на който ми казват "несъществуващ
абонатен номер", аз ли не чух...пу да се не види. Звъня й пак ,ама вече и
техния номер е на заето.

# 47
  • Варна
Момичета безсмислено е с Господарите. Вие не сте наясно, но аз следя този въпрос от година половина. Имаше репортаж по БТВ, имаше отделна тема тук в бг мамма и се стигна до това, че официално в медите съобщиха че ще променят наредбата това беше долу горе миналата пролет или даже може би по това време и аз се успокоих и това беше. Тази есен проверих, оказа се, че се вдигна шум, обещаха и толкова всичко замлъкна. Така, че търсете да се спасявате по единично, телевизията няма да ви по помогне, за съжаление...........
Хъмти Дъмти няма конкретна наредба за градина от юни, това решава всяка градина и директорка, просто четейки тази година няколко пъти попаднах на жени, чийто деца са ги приели по рано в градина.
Пуканка кандидатствате тази година, но ще почнете октомври.
Тия първи дни на януари много разширено понятие....  Tired

# 48
И аз чакам да разбера нещо по повод приема на документи за градините че май месец ставаме на три.Надявам се да стане по лесно понеже сме на ясла.

# 49
  • Варна
Ето обещанията за наредбата  Twisted Evil

http://www.mh.government.bg/News.aspx?lang=bg-BG&pageid=401&newsid=2805

А ето я и темата тук по въпроса

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367855.0

Павлински това, че сте в ясла, няма да ви помогне, освен ако не сте в ОДЗ.

# 50
  • Varna
Аз да се включа вече като родител минал през процедурата миналата година и кандидатствал няколко пъти на колкото лотарии имаше обявени. Слава Богу, приети в последните обявени места и скоро трябва да тръгнем и на градина.
Тъй като не бяхме приети в първоначалния прием заедно с още около поне 350-400 деца, някои от родителите имахме среща с г-н Базитов, чийто ресор е точно на образованието в Община Варна. Заради изискването децата да тръгват на задължителна предучилищна подготовка от 5 години, което става задължително от набор 2007 година, заради гратисния период, приема на деца ще бъде все по-малък и по-проблемен. Най-много неприети деца имаше в районите Одесос и Приморски, в район Младост и Аспарухово се оказа, че има приети деца дори с нередовни (разбирайте непълни комплекти документи). За район Владиславово не мога да коментирам, нямам наблюдения. Може би трябва да го имате предвид при избор (ако родителите са с различна адресна регистрация) кой район да изберете да се кандидатства. За съжаление при този принцип на случайното число, ако детето е резерва на едно от местата, където кандидатства, то остава такава и на останалите 3. Това го пиша, в случай че остане миналогодишната система за прием. Колкото е по-голяма първата цифра от случайното число, толкова по-голям е шанса на детето да бъде прието. Оказа се също, че и подредбата на желанията не играе кой знае каква роля.
Ако имате въпроси, моля задавайте, стига да мога да бъда полезна  Hug.
Късмет на всички дечица и техните родители!

# 51
  • Варна
С две думи и да рипаме "файда йок", както казват комшиите по на юг.
На тел.052659151 дават информация за приема в ДГ. Вече след 14ч.
можете да се обаждате, дадоха ми и друг, където могат, да кажат
как стои въпроса с изписването от яслите 052668312, не съм звъняла...

# 52
  • Варна
Господарите може повече до помогнат от БТВ, те поне съм забелязала ровят до дупка и не остават нещата недовършени.

Аз едно не мога да разбера: когато чакахме на опашки за яслите 2009 навсякъде се говореше, че вече няма автоматичен прием от ясла в градина в ОДЗ-тата. Чака се наново и всички документи се подават наново. Даже имам познат, който същата година в едно ОДЗ подаде наново документи  за прием в градината, че даже не беше приет че ходи триста пъти да се разправя, хем другото му дете беше в същата градина. А сега се оказва, че не е така... или поне не навсякъде. Явно всяка директорка си решава сама, както ми отговориха от едно ОДЗ. Е може ли такова нещо  #Cussing out #Cussing out #Cussing out толкова ли не могат да уеднаквят правилата навсякъде и закона да е един за всички, а не всяка директорка сама да си решава каквото иска. Направо съм бясна с техните промени и измишльотини относно приема в градини и ясли, за какво са там тия "охлюви" като едни нормални правила не могат да измислят... Извинете ме, ама много се ядосах  Embarassed

# 53
И на нас ни предстои кандидатстване. Ще следя.

# 54
  • Варна
Миласан аз да попитам. Ако приемат моето дете в една градина, а примерно на позната в друга също в моя район, но на двете да ние необходимо да ги разменим, да сме по близко до градината на другата, можем ли да се разменим, позволиха ли това миналата година?

# 55
  • Варна
Момичета, бихте ли ми казали как стои въпросът с кандидатстване в ясленска група на ОДЗ? Кои правила го регламентират -  за кандидатстване в ясли или за кандидатстване в детска градина? Защото електронната система ми даваше само 4 чисти ясли като възможни варианти за кандидатстване според местоживеенето, но сега искам да кандидатствам и в едно ОДЗ, а не знам нищо за райониране, срокове, документи и т.н. Благодаря ви предварително! Hug

# 56
и аз ще следя темата и да видим какво ще измислят пак тук във варна newsm78 #2gunfire

# 57
  • Варна
Гери Мур ОДЗ са към приема за детските градини. Като излезе сега новата наредба ще е ясно.
Фре Уил сменила си си ника, сега се загледах коя си  Hug

# 58
  • ВАРНА
Преди малко се обадих на това номерче,което е дала Free Wille,наистина дават инфо за приема в детските градини,но не чух нищо ново-всичко е като приема 2010-и вие званнете и питайте и ако ви кажат нещо ново ПИШЕТЕ

# 59
  • Варна
Нищо ново не казват да има за тазгодишния прием. На втория
тел. не вдигат.

Lady  Hug пипна ме. Пъна се и аз за тези пусти градини...
Голяма драма е всяка година, много ме тормози и тази наредба
за изписване от яслите, предполагам, че не съм сама...
Пак трябва да се вдигне шум ,че да направят нещо варненските
управници, че иначе, всеки си тълкува както му е удобно...

Общи условия

Активация на акаунт