Прием Детски Градини Варна - 2011

• 45 528
  • 784
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте,
Сега се обадих на написания по-горе телефон. Информацията, която ми дадоха е следната:
Кандидатстване от 01.03.2011г.
Документи - същия комплект като предната година
Допълнителна информация - след 15.01.2011 ще бъде публикувана в сайта. Зависело от подписите на разни хора, които били в отпуск и затова се бавели.

Относно изписването от яслите: Тази наредба е абсолютна дискриминация спрямо децата, роди в първото полугодие. Проблемът произлиза от там че Дирекцията за яслите и градините не може да се разбере с Просвета и да си съгласуват нещата. Защото след като изписването е деня след навършване на 3г. би трябвало на следващия ден те вече да са на градина, ама на...
В момента всички майки се спасяват поединично, изкарват болнични листи, медицински и всякакви простотии само и само детето да е по-болно. В нашата ясла ме светнаха, че вече има деца с ЛКК за какви ли не абсурдни болести (за Бога става въпрос за деца на 3години?!?).

# 61
  • Варна
Ами, затова рипам аз да се шуми по медиите, че разни хора
са по почивки, а не са си свършили работата. Много са ми смешни
с тези оправдания "подписи", като кажат шоколад им се разлива
по душата...Га, че ли Община е с размерите на планетата...
Толкова да я обичат груповата безотговорност, че думи нямам.
Един хайванин да го няма по веригата и всичко заспива зимен сън,
защото бай Ви Коста има да ползва отпуск и не му е до подпис...
Колкото до наредбата там пък съвсем са я оплескали, изобщо няма
връзка м/у МО и МЗ...

# 62
Здравейте, и аз да се запиша в темата!
Ние в момента сме в ясла и аз също следя с интерес кога ще публикуват информация в сайта на Общината, защото тази година момчето ми навършва три години и трябва да подавам документи за градина.
Присъединявам се към вашето възмущение от постоянното извиване на ръцете на родителите и безизходицата, в която ни поставят управляващите. Twisted Evil

# 63
  • Варна
Запис и от мен!
Добре че казахте след 15-ти да проверявам, че всеки ден по сто пъти цъкам на тази страница на общината  Mr. Green

# 64
  • Варна
Записвам се да ви следя и аз.

# 65
  • Варна
А за районите как стои положението? В смисъл примерно ние живеем до пощата във Владиславово, като на еднакво разтояние от нас има 3 градини. Как да разбера за коя да кандидатстваме, или ако искам за конкретна може ли ?

# 66
Запис и от мен Peace
Моя син ще навърши 3 на 4април,ще кандидатстваме за градини в Аспарухово където нашата директорка от ясла номер 9 Детелина ми каза днес,че нямало недостиг на места в нашия квартал,което ме успокои.Не знам само кога могат да започнат да се подават документи и дали ще има вариант от април до юни (евентуално) да го задържат в яслата (уж,можело да стане)
Ще следя темата.

П.С. Да,върнах се по-назад и видях,че от 1 март започва подаването на документи.Има време до тогава  Grinning

# 67
Здравейте!
Тъй като имам и аз един кандидат за градина на есен, къде мога да погледна какви документи са необходими??

# 68
  • Варна
Ето това са основните.
Към заявлението се прилагат :
- Оригинали на акт за раждане на детето и лични карти на родителите, като ксерокопията остават в детското заведение.
-  При трето и следващо дете на многодетни родители и деца-близнаци; /актове за раждане/
- Документ от работодател, че двамата родители работят в общинско, държавно предприятие, частно търговско дружество или сдружение с нестопанска цел, който съдържа: изх.№, мокър печат с подпис и Булстат на фирмата.
- Удостоверение от Община Варна, дирекция “Местни данъци”  за наличие или липса на задължения  за всеки от родителите, съгласно чл.87, ал.6 от ДОПК. Заявлението за издаването на удостоверение се получава от “Отдел за обслужване на данъкоплатци” в сградата на Изчислителен център.
- Служебна бележка  от Община Варна или районното кметство
-  За самоосигуряващи се родители, заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за предходната календарна година.
- Документ за регистрация от бюрото по труда-Варна за безработните родители.

# 69
И аз се записвам в темата. Миналата година кандидатствахме в ОДЗ и също нямаше опашки, поради новата наредба с лотарийния принцип. Сега ще видим дали има промени за 2011г.

# 70
  • Варна
*Pukanka* можеш да ги пишеш и трите като ги степенуваш по желание.

*Сиска* май Аспарухово е един от районите, в които наистина има достатъчно места, защото след като приемаха децата от района миналата година все още им бяха останали свободни места. И аз го обмислям като вариант за нас, нищо че живея в Левски, ще пътуваме щом трябва.

# 71
Извинете, но какво е това "Служебна бележка  от Община Варна или районното кметство" - служебна бележка за какво? Когато кандидатствахме за ясла не сме вадили подобна.

# 72
  • Варна
Служебна бележка за недължими общински вземания към Община Варна
На нас пък ни ги искаха тези бележки като пусках за ясла...хъм, пак който
каквото реши това иска май..затова я добавих в списъка. Иначе по правилника
не я видях it.varna.bg:4433/dzpriem/docs/pravila.doc

# 73
  • Varna
Относно размените на деца миналата година - не мога да помогна много за съжаление, защото не стигнахме до този етап. Имаше отворена тема за размените, но директорката на градината, в която кандидатствахме още при първоначалния прием ми беше казала, че стига на общинско ниво да се разреши и директорите на съответните две градини да са съгласни на подобна размяна, няма проблем такава да се осъществи. С тази система на избор районите стават много големи и много хора се оказаха приети в по-далечната за тях градина. Макар, че като излезне класирането всички се радват, че са приети, после им идва на ума че им е далече, почват едни недоволства, но стигнете до там по-напред.
Относно район Аспарухово - това беше един от районите, в който имаше приети деца от т.нар. "розови резерви", т.е. с непълни документи, което ще рече, че кандидатстващите там имат най-голям шанс за прием. Пак там бяха обявявани допълнителни приеми за неприети деца.
Относно вдигането на шум - вдигахме, искахме и съдействие от родителите на деца набор 2008 год., защото сега сте на същия хал ..., имаше някакво медийно отразяване, има и тема за Неприетите деца във Варна..., проблема е в недостига на градини, в някои от предимствата за прием на деца. От отдела, отговарящ за тези неща в Общината очаквайте в повечето случаи дори арогантно отношение, а г-н Базитов директно заяви, че не е задължение на същата тази община, да осигурява 100% места за всички деца в ДЗ и че Варна има около 70-75% обхват на децата в ДЯ и ДГ, което било един от най-високите проценти в страната. Няма пълно щастие с няколко думи.

# 74
Аз малко не разбирам този лотариен принцип на прием,много моля някой да ми обясни  Embarassed...........как и кога се разглеждат документите,децата с предимство участват ли в лотарията,възможно ли е да има неодобрени деца,които автоматично отпадат? Притеснението ми идва от това,че аз неработя - това означава ли,че моето дете ще бъде прието само евентуално ако остане някое незаето местенце или всичко е въпрос на късмет? А по въпроса с данъците - какво се случва,ако единият от родителите например има неплатени,предполагам,че това ще е масово?

Общи условия

Активация на акаунт