Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 477
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Петя,извинявай,би ли споделила името на лекарството за неутрализация на ваксините.Благодаря предварително........
Ами съкратеното му име е Nit-ac., но не съм сигурна дали е подходящо да се взима така без да го е преценил хомеопат, че става за конкретния човек.  newsm78

# 316
Петя,извинявай,би ли споделила името на лекарството за неутрализация на ваксините.Благодаря предварително........
Ами съкратеното му име е Nit-ac., но не съм сигурна дали е подходящо да се взима така без да го е преценил хомеопат, че става за конкретния човек.  newsm78
Все пак,много ти благодаря...Не съм в Бг,но ще разровя за повече информамация,разбира се..

# 317
Имам един странен въпрос, но... Към мамите, които имат домашни хлебопекарни: Забелязвам отскоро, че по време на печенето на хляба - точно когато започва да мирише хубаво - малката започва да се чеше и обривите се зачервяват повече. Някой забелязал ли е нещо подобно? Знам ли, може и аз да изперквам вече...

# 318
  • София
Имам един странен въпрос, но... Към мамите, които имат домашни хлебопекарни: Забелязвам отскоро, че по време на печенето на хляба - точно когато започва да мирише хубаво - малката започва да се чеше и обривите се зачервяват повече. Някой забелязал ли е нещо подобно? Знам ли, може и аз да изперквам вече...
Не, няма такова нещо вкъщи, а и не намирам никаква логика да е така. В домашния хляб няма никакви изкуствени добавки за сметка на купешкия.

# 319
А маята?  Wink

# 320
Не знам дали може да има връзка, но дъщеря ми откакто е на безглутенова диета започна много да се подобрява. Декември около празниците нарушихме диетата и стана страшно, от месец и нещо пак спазваме с редки прегрешения и отново започна да затваря екземите.
Иначе безглутенови хлябове правя и с мая и със сода - няма отношение към дерматита!

# 321
Бяхме и ние на безглутенова и безказеинова диета, но нямаше ефект... Явно прословутия "дразнител" е друг. Много ми беше интересно да прочета за маята - как и от какво се прави, но да не спамя темата  Peace
Иначе да споделя - и при нас много помага хомеопатичното кремче - "Дар".

# 322
Имаше един период, в който не ползвах изобщо мая, бях чела разни работи и се вкарах и аз в един филм  Laughing , после обаче попрочетох доста неща по темата и стигнах до извода, че не е било нужно.

Лечението вече ни се изразява в диета, козметика само натурални масла, вани със соли и хомеопатия. И лятото пак за минимум 20 дни на Белмекен.

# 323
Би ли споделила подробности - може и на лични, но мисля, че ще е полезно за всички  Hug С какви масла се мажете, какви соли, кой ви е хомеопатиа и кога настъпи видим ефект от лечението? За Белмекен - това минерални извори до София ли бяха? Скоро четох за водите с високо съдържание на сяра и мисля да ходим и ние лятото, но още не съм разучила къде е най-добре.

# 324
  • Пловдив
За водата със сяра: пробвали сме минералната вода в Харманли, богата на сяра е, и я препоръчват за кожни проблеми..в началото имаше леко подобрение, но после пак избиха...

# 325
Белмекен е висок връх в Рила. Там има база за подготовка на спортисти.
pochti_bezobidna, къде отсядате в Белмекен?

# 326
Аха, знаех си, че ми е познато отнякъде - високопланинско лечение  Blush

# 327
  • Някъде в облаците
Би ли споделила подробности - може и на лични, но мисля, че ще е полезно за всички  Hug С какви масла се мажете, какви соли, кой ви е хомеопатиа и кога настъпи видим ефект от лечението? За Белмекен - това минерални извори до София ли бяха? Скоро четох за водите с високо съдържание на сяра и мисля да ходим и ние лятото, но още не съм разучила къде е най-добре.

И аз бих прочела - ако се пише тук.  Laughing За сярата като чета и водата, богата на сяра - сигурно има пряка връзка, защото при преглед при хомеопат - основното лекарство, което тя изписа е - Сяра. и още - около 30 дни - Амел - поддържащо. Но - аз не посмях да го дам.  Thinking

# 328
Записвам се да ви чета, че имам проблем от години със себореен дерматит - вече направо се отчаях... Praynig

# 329
Спомням си, преди години, една позната си забъркваше сяра, купена от аптеката с крем Нивеа и беше доволна, но не помня какъв точно й беше проблемът. Скоро попаднах на подобна рецепта, но вместо Нивеа вазелин  Peace

Общи условия

Активация на акаунт