Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 482
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 330
  • София
ММ се маза с сяра един месец. Подобрение не видях.
Аз пък се сетих, че може едно растение вкъщи да влошава проблема с бебо.

# 331
Здравейте момичета. Ходихме на лекар преди около месец и ни казаха, че детенцето има себореен дерматит , на 6 месеца е. Изписаха ни един кортикостероиден крем за няколко дни и още един правен в аптека + един емулиент и капки. От вчера сме само с емолиента. Има подобрение за ден два и после пак започва да се зачервява кожата на вратлето  cry Незнам какво да правя Cry Отлагаме и ваксини и захранване и изследванията на 6 м. Има ли надежда това изобщо да мине или ще си караме така до безкрай? Четох разни мнения за това и останах с впечатление, че себорейния дерматит не минава на 100% ами трябва един вид да се поддържа с мазила, така ли е? Ако е така кога да захранвам, ваксини?

# 332
Лятото правихме едно изследване за хранителна непоносимост, което е различно от хранителните алергии. Изследва се друг имуноглобулин. Направих й диетата според храните, към които има непоносимост. Старая се в храната й да няма никакви консерванти, оцветители, изкуствени аромати, Е-та. Всъщност единствената готова храна, която консумира е сладолед в неделя, не мога да й го спра, защото цяла седмица за него си живее. Гледам да внимавам, какъв взимам, но избора не е много голям.
Мажа я основно с масло от Ший/Карите или кокосово масло, лененото и сусамово също са добри.  Наскоро четох, че ореховото е много добро и ако видя от това на Балчо, ще си го купя да пробвам. Четох и за етерично масло от копър, че успокоява сърбежа, но нещо не мога да намеря. Вече не бих сложила нищо, което не е натурален продукт. Изобщо нямам вяра на медицинската козметика, която рядко има изписано съдържание.  Stop С кортикостероидите играта я играхме около година - стига толкова, само се влоши повече състоянието й и се окосми на местата с екземите.
Във водата в коритото слагам около 2-3с.л. соли от мъртво море, хималайска сол или морска сол (зависи какво имам, най-добре от мъртво море, но тази, която намерих в бг не ми хареса).
От хомеопатичните лекарства е пила доста, вкл и сяра, след която имаше голямо подобрение. Но това е нещо, което трябва да си го изпише хомеопат.
Паралелно пие от Шуслеровите соли, които също смятам, че доста подпомагат лечението, като сме ги сменяли на няколко пъти според състоянието.
Някъде октомври екземите бяха много възпалени и ги мазахме с антибиотичен крем, мисля тогава беше първото по осезаемо подобрение.
Като цяло състоянието й ту се подобрява, ту се влошава. Понякога изобщо не мога да разбера, какво предизвиква новото влошаване. Тъкмо си помисля, че влиза в ремисия и хайде ново влошаване. Но като съпоставям състоянието й сега на фона на това, което беше през лятото и година и половина преди това, се успокоявам и знам, че това е начина.
Много ми е трудно да пиша, защото покрай това, какво правим, за да облекчим състоянието се сещам за какво ли не... От три дни го пиша този пост.  Blush

kosmina, сигурна съм, че дъщеря ми е на това дередже заради ваксините, лошото е, че навремето не свързах състоянието й с тях и си ги отнесе всичките. Синът ми също отключи АД след ваксина + че направи много тежък бронхиолит. Миналата година минахме на комисия за него и го отложиха с година, сега може би ще ми се наложи да подписвам декларация, че се отказвам, защото последния път ме върнаха за хиляди мнения от специалисти.

# 333
  • Пловдив

Честита Баба Марта! Живи и Здрави!  Hug

pochti_bezobidna, и аз от вчера си мислех да напиша нещо в този дух... Hug

Не сме правили въпросното изследване, правила съм им диети,но без резултат и не ги държа вече на диета, но за консервантите, оцветителите и т.н. е ясно, че ги избягваме...Внимавам и чета етикетите като пазарувам... Wink
И моите хлапета се мажат само с натурални масла /Балчо, да.. Wink/, но без лененото /по съвет от хом./, лененото е само за вътрешна употреба... Wink Давам много сурови ядки, пшеничен зародиш и ленено масло...
Не ползвам медицинска козметика, намалила съм козметиката до минимум...
Не ползваме алопатични лекарства и АБ- ци...
Шуслерови соли досега не са пили.
Не слагаме ваксини.... Wink

И при моите ту има подобряване, ту влошаване, като наистина погледнато назад във времето, влошаванията се разреждат, доооста по-слаби и по- кратки са...
Смятам, че сме на прав път.  Peace

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 16:51 от *Бенджи*

# 334
За жалост все по-трудно може да се отложи ваксинирването. Преди са освобождавали без проблем бебетата и децата с АД, даже изобщо са ги освобождавали. Сега вече АД не е пречка за отлагане, защото "на запад" не е и ток го налагат. Остана само отлагане при активен АД. Според мен ваксините само влошават положението.  Peace

# 335
  • Някъде в облаците
 Hug pochti_bezobidna - благодаря, за мен беше много полезна информация. Бих искала да попитам - кой Имуноглобулин сте изследвали? Благодаря!   bouquet

# 336
IgG - за хранителна непоносимост. Всъщност сме изследвали и IgА и IgЕ, но те бяха в норма, а при IgG бяха включени около 45 храни.

Забравих да пиша за Белмекен. Ходили сме и в хотела и в базата на биетлонистите. Условията не са особено добри, но природата е такава, че си струва човек да преглътне някои неудобства. Най-трудно ми е с храненето, защото няма откъде да се пазарува, а няма и хладилник, но и с това може да се справи човек.  Simple Smile

Вода наливаме от тази на Халите, тя е с по-високо съдържание на сяра, но го правим най-вече защото ни е най-удобно. Лятото ходихме до Железница и наливахме вода оттам. Там ги и къпехме децата.

А това с ваксините, което правят - ми принуждават хората да лъжат. Ужасно е, че нямаме право на избор, ужасно е, че липсва индивидуален подход, защото страданието което причиняват няма цена.

# 337
Е, значи условията на Белмекен са леко спартански, но явно си заслужава.  Simple Smile А лятото колко достига температурата на въздуха?

# 338
Ние бяхме от 1-22 Юли, максималната май стигна до 25 някъде, когато по градовете беше мор. Нощно време става доста студено, не си спомням, но май почти през цялото време имаше отопление. Слънцето е много силно и особено по обяд трябва много да се пази човек, но пък има много дървета и е прекрасно. Влюбена съм в това място, а и децата се чувстваха прекрасно!  Heart Eyes
Между другото аз имам ужасен алергичен ринит, който не е имало лято от тийн годините ми, в което по месец и половина да не ме хване, тази година за първи път минах без него и се усетих в един момент, че не съм кихала.  Grinning

# 339
  • Някъде в облаците
IgG - за хранителна непоносимост. Всъщност сме изследвали и IgА и IgЕ, но те бяха в норма, а при IgG бяха включени около 45 храни.
.....

Мда - а при дъщеря ми - IgG и IgA - в норма, а IgE - завишен и то доста. Благодаря.   bouquet

# 340
Здравейте момичета. Ходихме на лекар преди около месец и ни казаха, че детенцето има себореен дерматит , на 6 месеца е. Изписаха ни един кортикостероиден крем за няколко дни и още един правен в аптека + един емулиент и капки. От вчера сме само с емолиента. Има подобрение за ден два и после пак започва да се зачервява кожата на вратлето  cry Незнам какво да правя Cry Отлагаме и ваксини и захранване и изследванията на 6 м. Има ли надежда това изобщо да мине или ще си караме така до безкрай? Четох разни мнения за това и останах с впечатление, че себорейния дерматит не минава на 100% ами трябва един вид да се поддържа с мазила, така ли е? Ако е така кога да захранвам, ваксини?

Привет. И ние сме със себореен дерматит от няколко месеца. Минахме през кортикостероидните кремчета, но и аз спрях да ги слагам, защото точно 2 дена след като спра да мажа с тях, обривът се връща и става по-зле. Докторката сякаш очакваше да го излекуваме, но при нас се получава така, че само поддържаме кожата на що-годе добро ниво с медицинска козметика, без напълно да изчезват петната. Накрая каза, че явно ще трябва да чакаме да го израсте.
Това, което ми обясни е, че себорейният дерматит се получава заради все още не добре функциониращата кожа, която не може да задържа влагата. Не е свързано с алергии, така че не мисля, че трябва да се отлага захранването. Аз междувременно съм въвела включително белтък и млечни и определено не съм забелязала зависимост между обривите и храната.
За ваксините няма да коментирам.

Само ще допълня, че имаме петна и по бузките, които много добре се повлияват от излагане на слънце.

# 341
cama, благодаря за отговора. Ние в момента мажем с правен крем, който също съдържа някакви кортикостероиди вечер на червените места - почти са минали, има само на врата от едната страна. През деня при всяка смяна на памперс мажа с овлажняваш емолиент пак на червеното. Не знам като спрем съвсем правения крем ... сигурно и при нас ще се върне както предния път Rolling Eyes. Друго, което каза лекарката беше, че след прегледа в петък най-вероятно ще мажа само емолиента и 2 пъти седмично с правения крем за няколко месеца така  Rolling Eyes

# 342
Възможно ли е детето ми да страда от атопичен дерматит.Има обриви от сорта на екземите от пет месеца/на 10 г.е/.Гледаха я много дерматолози в София -без точна диагноза е ине се влияе от кортикостероиди.Сега ми дадоха протопик 0.03.На какво може да се дължи този обрив?Дайте координати на добър дерматолог в София.

# 343
Аз водя малкара при д-р Албена Ангелова, 29 дкц в ж.к Гоце Делчев. Получих добро отзиви за нея от други майчета и затова я заведох там. Ако искаш ще ти дам телефон. С направления работи.

# 344
  • Варна
Момичета, прочетете малко повече за кортикостероидните кремове, преди да мажете с такива.  Peace По-добре се обърнете към класически хомеопат, отколкото към класически Wink дерматолог, който набързо ще ви изпише точно такъв крем, което ще облекчи симптомите за известно време, но няма да помогне, а дори и ще влоши състоянието като цяло. Peace

Общи условия

Активация на акаунт