Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 658
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 405
Ами ако си доволна от лекарката си значи не я сменяй  Flutter Една позната се смееше, че хомеопатията действала само на тези дето и вярват  Crazy
Ако има сериозни рани помогни отвън с малко сребърна вода например. Хумата е невероятно лечебно средство особено за кожни проблеми, но обезателно се нанася с мед и после с много овлажняващ крем, защото чудесно успокоява, подсушава и лекува, но изсушава кожата.

# 406
Здравейте на всички ,искам да споделя колко съм отчаяна от моят дерматит,който е от години .Може би от 7-8 клас,като в началото ,когато го получих се изринах цялата ,отгоре до долу,ситни обриви и зачервявание ,последвани със сърбеж,но след изписаните кортикстериоди и се оправих ,но явно е било временно ,след известно време долу на глезена ми се появи мокреща екзема (нз точно как е мед.наименование) но сърбеше ужасно,и всеки път ,когато я посърбявах изтичаше лифа ,просто ужасно,тогава ми предписаха един от най силните кремове-дермоват,и с него се оправи и да чукна на дърво ,вече я нямам.Сега съм на 23г.но проблемите продължават ,на няколко место по тялото(особено на окосмените части по ръцете имам няколко проблемни места,които просто си стоят и когато ги намажа с Дермоват,минават на секундата ,но след няколко дена вс на ново,Моля ви за съвет ,кои с каквото може да помогне от опит ,не мога вече да ходя на дерматолози,писнало ми е от тях ,едно и също ми казват ,само различни кремове предписват,които са толкова отровни ,а аз от толкова време се мажа с тях Sad((

# 407
Аз съм с периорален дерматит от над 2 години. Ходих при една прехвалена дерматоложка в София , която ми обясняваше, че е акне (аз съм с мазна кожа и имам черни точки) и не се е изчистило още от пубертета. То не бяха хомеопатии, витамини, скъпа козметика, антибиотици и накра стана още по-зле. Едни подкожни пъпки, много сърбящи и болезнени ми излизаха, нищо не ги оправяше, а съм мазала какво ли не. Излизаха предимно в долната част на лицето ми - около устата, по брадичката, повече от ляво - страната на която най-често спя. Започнаха да се появяват и около носа, абе направо отврат!
Мина доста време, през което търпях и отидох при местния дерматолог в градчето, където живея - той ми постави правилната диагноза. Каза ми да ползвам паста за зъби без флуор и ми изписа ми за мазане едно лекарство, което се приготвя в аптека, но и то не ми помогна много. Четох много в интернет за този дерматит и взех решение...Преди около 20 дни ми писна и спрях да се мажа с каквото и да е и това наистина ми помогна! Спряха да ми излизат огромните подкожни циреи, белезите малко по малко избледняват и кожата ми изглежда в пъти по-добре от преди - и това само за 20 дни! Мия си лицето със зелена и бяла хума, кестенови трици и се мажа 2-3 пъти на ден със салицилов спирт 1 %. Когато трябва да излизам, слагам ФДТ и като се прибера веднага го измивам, за да диша кожата.

# 408
  • София
Зелена Фея, аз имах този проблем в продължение на около 1 г., много е неприятен. Единственото решение за съжаление се оказа антибиотик - вибрамицин /което си е доксициклин/, но го взимах около 5-6 месеца, докато се изчисти проблема. Нагълтах се с антибиотик за цял живот, а не бях взимала години наред. Sad За съжаление след като ходих при няколко добри дерматолози и отказвах антибиотик в продължение на година, проблема се задълбочи и отиде към очите, затова и реших да мина на антибиотик.

# 409
Olive, а как се справяш с белезите - имаше ли много при теб, избледняха ли с времето или взе допълнителни мерки?

# 410
  • София
Не съм имала белези. Всъщност при мен периоралния дерматит (със сигурност беше установен като такъв от 2 много добри кожни лекарки) изглеждаше така - малки, червени пъпчици с бели връхчета, със цялостно зачервяване на кожата под тях. Не са били големи и подкожни. В областта около устата бяха - отгоре под носа, отстрани и отдолу. Ето тази снимка показва типичен обрив:
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D1%82%D0%B8%D1%82
Махни всякаква козметика по лицето и паста с флуор, аз ползвах и все още ползвам само и единствено този крем на Авен, въпреки че поне от 2-3 месеца нямам проблем, не смея да сложа нищо друго на лицето си:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=252153
Имай предвид, че проблемът най-вероятно се получава от стрес, моето беше покрай тревоги относно здравето на детето ми, и когато проблемът отшумя, и обривът изчезна. Факт е, че накрая ползвах и хомеопатия, но така и не разбрах от антибиотиците, хомеопатията или моето успокоение мина.

# 411
При мен в началото беше така, но явно след неправилно лечение се промени и започнаха да излизат подкожните. Беше няколко месеца след като спрях антибиотика - тогава се влоши.
Благодаря за инфото за крема на Авен, ще го имам предвид, макар, че все още ме е страх да мажа каквото и да е.  Cry

# 412
  На мен ми излизат подкожни, твърди пъпки на лицето. Мажа ги с антисептичния крем на хималая, това ми помага.

# 413
Надявам се в темата да намеря отговорите на въпросите, които ме интересуват. На сина ми- на 6мес- поставиха диагноза атопичен дерматит, 5 дни лечение с кортикостероид, 1 седмица - без проблем и сега отново се появиха петната... Явно традиционната медицина няма да помогне, от личен опит нямам особено доверие в кожните лекари....Отивам да чета, надявам се да сте ми от полза със съвети

# 414
Да споделя опита ни от д-р Божинова от Александровска. Не искам никой да оплювам, а да споделя. Записахме си час при нея по телефона. Отиваме с направление, тя видя, че сме така, прехвърли ни на нейната колежка, една младичка сравнително докторка. Много любезна, но ние все пак искахме при Божинова  Close Погледна ни младичката, изписа кортикостероиден крем и судокрем. Като каза и пъпките под брадичката да мажем с кортикостероида, които са от топлината и според мен няма защо да мажем с кортикостероид  Shocked Мазнах 2 пъти с крема, но където беше проблема без тия пъпки и резулатат беше, че се зачерви още повече и се обели кожата леко отгоре. Не съм мазала повече, мажа си само с овлажняващия крем на Авен и гледам да не се поти около врата. Идеята ми беше - записвам час при една лекарка, отиваме, тя решава, че няма да ни прегледа и ни прехвърля към нейна колежка  Rolling Eyes

Реших да идем при друга, а не при Ангелова, понеже пък тя си знае само мажете с правеното кремче, без мокрене по една седмица и да ходим през няколко дни при нея, където чакането е убийствено.  Явно всяка си има набор от неща, които предписва и това е. Кортикостероиди с нужда и без  Rolling Eyes

# 415
  • София
Напоследък всички, които срещна, ми препоръчват горещо да заведа детето на платен дерматолог!
Кажете ми, има ли смисъл?
Още повече, че нямаме пари.
Още повече, че минах на дерматолог и педиатър и са ми казали, каквото се казва - има АД, ограничете млечните, сменете препаратите, мажете с емолиент крем и кортикостероид.
Какво повече може да ми каже платения дерматолог?

# 416
Според мен нищо!  Sad

# 417
И аз да споделя какво се случи при нас. След месеци наред течащи екземи, се появиха и сухи зачервени петна по корема и краката. Лицето на дъщеря ми пламна от пъпки и крусти, отделно една сутрин се събуди с подути очи, особено едното (бяха като цепки). Личеше си, че освен всичко друго е направила алергична реакция. Предната вечер имах неблагоразумието да я намажа по лицето с балсама на д-р Тайс, при все че не съм си позволявала от както е родена (сега е на 5 месеца) да я плескам по лицето - така или иначе там пъпки се появяваха и изчезваха. Над гърдите също пламна в пъпки. Бях решила и седмица преди това се свързах с известен хомеопат - писах имейл, за да обясня, че искам да прегледа дъщеря ми, а на обявените му телефони никой не отговаря дни наред. Той ми върна имейл, в който обясняваше какво да и давам  Shocked Само по описание, без снимки, без да иска допълнителна информация. Със сигурност не сме първият му случай на АД, но това ме потресе. Отделно за мен като кърмачка някаква хранителна добавка, на която пише, че не е за кърмачки  Shocked И честно да ви кажа, отказа ме на този етап да търся хомеопат.
И колко и да не ми се искаше заведохме дъщеря ми на алерголог и дерматолог. И този път май уцелихме нашия дерматолог. Без да правя реклама, попаднахме случайно на него. Ами в момента дъщеря ми е с кожа, каквато не съм я виждала от първия и месец. Изписа спирт и крем, които да ни приготвят, в крема има 0.02 стероид, отделно крем нестероиден за течащите места (дермазин) и стероид, с който да се ползва само върху нетечащите вече гънки (подсушени с дермазина). Обясни ни, че детето е с инфекция вече, вероятно от протакане и неправилно лечение - пи и аугментин. И на това не съм привърженик, но виждайки състоянието на бебка, по-скоро реших да не се правя на разбираща, а да слушам доктора.
В момента бебка е неузнаваема от към кожа, явно и сърбежите ги няма, защото е много спокойна.
Дълго стана, съжалявам за фермана и ако съм досадила, но в случая ни помогна правилно приложено традиционно лечение. Колкото и да не ми се вярваше - дерматолозите си знаят едно и също, но явно е много важно как се прилата това "едно и също". Също така ни обясни, че при вече изявил се АД, вероятно пак ще се прояви, но пък е важно да не се протака и да се действа веднага. А ние се лутаме от три месеца и нещата много се влошиха...
Доц. Чернев от болница Лозенец е докторът. Приемът е само платен, часове не се запазват - отиваш и чакаш. Но на този етап при нас всичко си заслужаваше.

# 418
хубавичка, много се радвам за вас!  Simple Smile Hug

# 419
Kalifornia   bouquet
След дълги и мъчителни дни и нощи изгряха усмивки и надежда и в нашата къща. Явно е много важно да не му се изпусне края. Иначе АД не се лекува, това и докторите не го отричат (макар, че аз попаднах на една, дето твърди, че го лекува - ама след нейното лечение Мария се влоши както никога до тогава), а се подържа. При дъщеря ми е в комбинация със себореен.
kosmina , не ме учудва подобно отношение на лекар. За съжаление. На какви ли не се нагледах. Не стига, че за да подобрят състоянието на кожата, лекарите експериментират (обяснимо, предвид, че на всяка кожа различни неща действат), ами и ние родители "експериментираме" с различни доктори. Лошото е, че го отнасят децата ни. Вече съм убедена, че всичко е на късмет - и за доктора, и за лечението. Аз бях на ръба на отчаянието. Сега поне надежда имам, че може да се поддържа и че ще го израсте.
В тази връзка да питам - изпробвах много медицински козметики върху Мария, сега съм се спряла на Мустела Стелатопия и Ла Рош Позе Липикар  newsm78 Знам, че зависи от кожата, но някакви отзиви, за Ла Роша специално. За Мустела по се намира инфо. Иначе пробвах и масло от бадем и пшеничен зародиш, но ефект особен няма.

Общи условия

Активация на акаунт