Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 583
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 420
  • на чист въздух
Мили мами, случайно попаднах при Вас и се зачетох.Преди години имах проблем със синът ми и се оправихме с една минерална вода от едно асеновградско село Леново.Виждам, че има мами от Пловдив те по лесно биха стигнали до там с 3 изкъпвания на детето изчезна всичко а казваха, че няма лечение сега е голям батко и всичко е ок от екземите и помен няма даже и псориазиса изчезна.Успех знам, че това е една мъчителна борба

# 421
Хубавичка, радвам се, че при твоето детенце сте овладели нещата  Hug. Аз мажа само с овлажняващия емолиент, къпя през 3 дни само с вода. Гледам да не се изпотява колкото може, че и се появяват и пъпки от това. Стоят си леко червените петна на вратлето и чакам да го израсне  Rolling Eyes

# 422
хубавичка, като имате себореен дерматит си мисля, че е възможно да се повлияеете добре от козметиката на Себамед. Мустела - НЕ, ЛаРош - Да. Там е работата, че на всяко детенце козметиката му влияе различно, затова домовете на повечето от нас приличат на луксозни аптеки  Crazy Моето дупе /с извинение  Flutter/ толкова скъпи и хубави мазила не бе виждало през живота си, а сега милото понася доизмазването на туба след туба от неподходящата за щерката козметика.
Момичета искайте мостри в аптеките. една мостра обаче не е достатъчна. Затова поддържам подмазвачески отношения с няколко аптеки и ги крънкам да ми пазят мострички. Но те и жените като видят щерката оранена сами проявяват инициатива и ми крият мостри.  Rolling Eyes

# 423
Скоро започнаха да мажа с д-р Тайс Нахткерцен /бяла тубичка/ и съм много доволна. Само по гърба останаха няколко по-упорити червени петънца, но всички други изчезнаха. Все още продължавам да мажа местата където имаше петна. Да продължавам ли да ги мажа или да спра? И с какво е подходящо да се къпе косичката и тялото- каква козметика?

# 424
Аз къпя само с вода, не смея с нищо друго. И то пред 3-4 дни къпя. Иначе мажа с Авен Триксера.

# 425
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Да разкажа и при нас как е положението;-))
Всичко навсякъде изчезна, няма нито екземи, нито мокри, нито сухи петна - нищо, като при лицето е варираща все още работата. Има дни, в които е супер гладко лицето и чисто и после по някаква причина, която не мога да разбера се зачервява, но няма сълзене , кървене и разни такива, само червенина.
Къпя го всеки ден, нарочно започнах да използвам обикновен сапун - ТЕО БЕБЕ и всичко си е ОК. Лицето мажа с д-р Тайс, добре се повлиява от него. Една лекарка ми каза едно мазило - ДАР се казва, само с растителни съставки и пчелно млечице, също добре действа на кожата.
Хубавичка, много се радвам за добрите резултати при вас! Така си е, традиционната медицина също може да помогне, ако лекаря който я прилага си разбира от работата и знае кое как да съчетае.
Космина, за лекари изобщо не ми се говори! И аз съм се нагледала и наслушала, свят да ти се завие! Само за пари работят, а имат такава хуманна професия.
L'agent - платен, неплатен дерматолог, важно е да разбира какво прави и защо го прави! Така че не виждам смисъл.Ако си от София, Хубавичка е споменала името на тяхния дерматолог, може да пробваш.
Хубавичка, а алерголога какво каза? На диета ли сте? Защото те алерголозите почти винаги слагат тежки диети.
Вие на какво мнение сте? Има ли връзка между АД и храни? Децата с АД така или иначе са много алергични. Ние правим реакции от Нурофен, от Аналгин - по цялото тяло. Но от храна - не сме правили реакция на тялото. Само на лицето - може ли да е от храна? Не е ли по вероятно да е контактен дерматит, защото виждам усилване на зачервяванията при допир

# 426
ANNA GERO, радвам се за вас! Хубаво е да се пълни темата с такива новини! При нас не мисля, че е от храната. Мария беше до 5 месец само на кърма, като аз от раждането и съм на строга диета - никакви млечни, шоколад, цитруси, много малко и не всеки ден кафе, после спрях да ям всякакви ядки, сладки неща и какво ли още не. Никакъв ефект, положението и се влошаваше. Тя започна да се изрива още в края на първия си месец. Според мен от т.нар. изчистване на бебето се започна. Неправилно третиране (педи каза с хума и това направо и съсипа кожата на лицето), по едно време след баня не я мажех с нищо и кожата явно се е изсушавала, после се мина през разни козметики, подсушаващи, след това се започнаха ваксини, въпреки обривите. Последваха още козметики, неправилно лечение и така попаднахме в омагьосан кръг. Явно всичко може да се размине по-леко, ако се хване навреме. Иначе алергологът предложи да пробваме Фризопеп + стероиди, пробвахме само Фризопепа въпреки моето огромно нежелание, но вече и аз започнах да си мисля, че кърмата ми и причинява нещо, защото всичко останало изпълнявахме стриктно(пране, гладене, къпане, всичко памук и т.н). Сега вече е на смесено хранене, защото кърмата ми много намаля. Прави ми впечатление, че и няколко ситни пъпчици да има по лицето, обърне ли се по корем, малко да си отърка лицето и веднага се зачервява и пъпчиците се сливат. Не знам дали това е конктактен дерматит, до сега такава диагноза не са и поставяли. Сега ще я водим на планина, ако там се повлияе добре от въздуха, вероятно няма нищо общо с храната. А и тя тепърва ще бъде захранвана.
the Дорис , аз така процедирам вече - искам си тестери, че няма да и смогнем само на козметиката. На Ла Рош Липикар не намирам, но ще ги прежалвам и тези 30 лв. явно. Тези дни ще търся на SVR Топиализе, четох добри неща и за техните продукти. Ама те марките са толкова много, че си е чиста лотария да се уцели подходящия крем.

Последна редакция: вт, 03 юли 2012, 15:05 от Анонимен

# 427
  • Бургас
Хубавичка, при нас е същото както при вас от самото начало, просто се изтърва положението. И на Фризопеп бяхме и на диета и нещата си се влошаваха ( това преди 8-9 месеца). А от бебе и досега на лицето се случва като при вас - леко отъркване и айде - зачервено. И аз не намирам връзка с храна при нас.

# 428
Хубавичка, при нас е същото както при вас от самото начало, просто се изтърва положението. И на Фризопеп бяхме и на диета и нещата си се влошаваха ( това преди 8-9 месеца). А от бебе и досега на лицето се случва като при вас - леко отъркване и айде - зачервено. И аз не намирам връзка с храна при нас.

Ние се оправихме с пиене на рибено масло + SVR kozmetka za banja...topialyse sensitive gel+emoliente crem... Peace

# 429
  • Бургас
Вчера разглеждах козметиката на Ла Рош, сега и SVR казвате.......Ако мога да изкупя всички козметики бих ги купила,  но незнам дали някой е в състояние и не съм 100% убедена в действието им, ако не се приема и нещо орално , каквото и да е то - добавки, хомеопатия, антихистамини и т.н. Наистина, някой беше казал - като луксозни аптеки сме!

# 430
Антихистамини защо? Те не лекуват АД, облекчават сърбежа.

# 431
Ние се оправихме с пиене на рибено масло + SVR kozmetka za banja...topialyse sensitive gel+emoliente crem... Peace

А какво рибено масло даваш? Нали не трябва да е от черен дроб, да са по-дребни капсули, че иначе не могат да ги глътнат и то останаха само едно малки перлички, дето трябва по 20 на ден да ги пие, за да си набави нужното количество.

# 432

А какво рибено масло даваш? Нали не трябва да е от черен дроб, да са по-дребни капсули, че иначе не могат да ги глътнат и то останаха само едно малки перлички, дето трябва по 20 на ден да ги пие, за да си набави нужното количество.

Докато я кърмих го пиех аз и то чрез кърмата отива в бебчето,а после има течно за деца- Ескимо кидс или др.от ДМ-немско, Рибчо на Абофарма=после перлички от тялото на сьомга, не от черният й дроб,ЗА ДА НЕ СЕ НАТРОВИ/ПРЕДОЗИРА/ С ВИТ.А...! Peace  bouquet

Има и бг рибено масло,но не бих го дала и на кучето,добито от черно море,затворено море,в което се изливат помиите на кой ли не,също е бунище на пром.отпадни продукти,4ела съм го в чуждо списание... Blush

Последна редакция: пт, 06 юли 2012, 08:33 от GIULIA

# 433
Аз капвам в млякото масло от пореч (бораго). Пробивам дражето и така по 5 капки на ден. Един дерматолог ни го предписа. Той искаше по цялото драже да изпива, но Мария много повръща, ако сложа цялото. Някъде съм чела, че пореч в комбинация с рибено масло влияе много добре. Сега се чудя  - май и аз да взема да пия от тях, ако действително отива и в кърмата. По едно време пробивах дражето и мажех мокрите екземи, определено спираше сърбежа, защото преставаше да търка ръчички и се поуспокояваше.
Отделно реших, че SVR ще е по-добрия избор пред Ла Рош, понеже последния съдържа почти същото като Авен Триксера, който вече съм ползвала. Мъжът ми поръчал от Англия и това кремче, за което майки там споделят, че е вълшебно. Ползвали го и за сухите, и за мокрите участъци http://www.barefoot-botanicals.com/Browse-Products/b/Sos--Face-B … Rescue-Cream.aspx
Изпробвам го втори ден на сухите петна и ефекта действително е видим. Друго, което и действа добре е Емолиум крем.
При нас АД се завръща с пълна сила след спиране на Аугментина  Cry Дерматологът иска да го продължаваме, но къде ще му излезе краят така.... Педиатъра се съгласи, че щом виждаме ефект от антибиотик, да пробваме локално Фусидин. Ще споделя дали има резултат. Той е само за микроби, ако са гъбички няма да повлияе... Но пък комбинацията стероид+антибиотик+микотик не ни е повлияла и все си мисля, че не са гъбички. Иначе и сърбежът се завръща, от днес пак е на Фенистил.

# 434
Хубавичка, минали сме през тази въртележка на няколко пъти преди да проумея, че дерматолозите няма да помогнат, да не говорим за вредата... Откакто се отказах от услугите им, детето е в пъти по-добре.
Вместо рибено масло пием Есенциални мастни киселини изцяло с растителен произход - даже съм я мазала с тях  Peace

Общи условия

Активация на акаунт