Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 601
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 540
ANNA GERO, прнципно така изглежда непоносимостта към някой съставки в храната. Имам 2 познати - на едното момиченце излизат само по крачетата,а на момченцето само по коремчето. Майката на момиченцето е сигурна че имат нещо общо със лимонената киселина в храните и при повечко сладолед, майката на момченцето не бе засичала какво ядат преди обрива. Запиши си какво яде всеки ден /подробно всеки бонбон или каквото там е яло детенце/ и засечи по съдържанието на храните дали ще хванеш някаква повторяемост.

# 541
Честно тая параноя с кортикостероидите не я разбирам много  Rolling Eyes Все пак асматиците и силно алергичните деца им БИЯТ инжекции със кортикостероиди и пак израстват здрави и прекрасни хора.  Колко кортикостероид мислите влиза през кожата в организма?

# 542
Зависи! Когато екземите обхващат голяма част от кожата има риск от предозиране и дори тези, които препоръчват използване на КС, могат да препоръчат прием през устата. КС се натрупва и това с "прекрасни здрави" не знам доколко е вярно. От прекомерната употреба на КС има физически деформации. Личицата им стават едни кръгли и бузести, и това е отвън.  Rolling Eyes
Ако искаш го наричай параноя, но това което се случваше с детето ми от КС не искам да го преживеем отново!  Stop

ANNA GERO, сигурна ли си, че не е комар, синът ми обикновено е жертва на тези гадинки и му се "появяват" такива пъпчици по откритите части. Лятото ухапванията изглеждаха по-различно, сега по-скоро приличат като ухапване от бълха, но са комари.

# 543
Зависи! Когато екземите обхващат голяма част от кожата има риск от предозиране и дори тези, които препоръчват използване на КС, могат да препоръчат прием през устата. КС се натрупва и това с "прекрасни здрави" не знам доколко е вярно. От прекомерната употреба на КС има физически деформации. Личицата им стават едни кръгли и бузести, и това е отвън.  Rolling Eyes
Ако искаш го наричай параноя, но това което се случваше с детето ми от КС не искам да го преживеем отново!  Stop

Явно ти е било тежко и притеснено, но ако не е много гадно за теб сподели.

Личицата стават кръгли и бузести не от деформации, а от това, че кортикостероидите повишават апетита /както и витамините/ и от там и килограмите.

# 544
  • София
За мазането - мисля че не е лесно да се предозира КС.
Аз лично го употребявам много пестеливо и то по една седмица макс.
Мъжът ми е бил лекуван с инжекции или хапчета /ще питам пак/ КС.
Лошото е, че водят и до хормонални изменения.
При него, например са се оформили 'дръжки" около кръста като на жена.
И много други странични действия има - повишаване на кръвното, намаляване на имунитета, изменения в характера, раздразнителност.

# 545
Момичета ,незнам но как може да смятате КС за безобидни,особено за малки деца камоли бебета,дори когато на глед няма смущения.Според мен е хубаво положението да се овладее в самото начало,а има толкова по-безопасни и ефикасни начини:смяна на климата-казват ,че е един от най-ефикасните начини за деца,особено ако е на планина;подходяща супертолерантна козметика-ние например така овладяхме положението след 2 м. мъки;хомеопатия-също се счита за много ефикасен начин,който дори води до напълното изчезване на проблема(немога да кажа излекува ,защото АД не е болест ,а алергия).Повечето дерматолози изписват с лека ръка КС ,защото бързо подтиска симптомите,но по добре според мен е да даде оценка алерголог.Така направих и аз ,др.се шашна като разбра ,че за начална фаза на АД са ни изписали КС и да не казвам какви работи още чух от нея!!!Дето вика тя, хора с АД ползвали често КС така се закачат за тях ,че идва момент в ,който стават зависими.Само да уточня ,че всичко това ,което написах е свързано с проблема АД!!!

# 546
И аз приключих с кортикостероидите. След три курса "лечение" с тях беше станала толкова зле, че хората изпадаха в шок и ужас като я видят - аз да не ви казвам как се чувствах. Целите и бузки бяха мокри екземи, които ставаха на корички и преди да са зарастнали пак примокряха. имаше на сгъвките на крачетата, ръцете, дланите, ходилата. Говорила съм с достатъчно майки на лекувани с кортикостероиди деца, за да взема своето решение.
И ако мажеш две-три пъпки или петънца, може и да не можеш да предозираш, но въпреки всичко не бих рискувала повече - с хормоните шега не бива. Но - всяка майка си знае най-добре за детенцето  Peace

# 547
  • Бургас
Да, аз също мисля, че е от храна, тъй като сме на безмлечна диета ( краве мляко ) и не давам банани, защото още от бебе забелязах, че има ли банан в пюрето се влошава, а това лято ядейки и цели банани, отново ме навести тази мисъл и от юли месец не съм му давала банан, НО не ме питайте защо в последните седмици пак му дадох...може би за да проверя...и ето го резултата.
Но идеята да записвам всичко ми харесва! Но аз доста го ограничавам от към храна - в смисъл яде само нужното и необходимото, почти никакви пакетирани храни и тем подобни съдържащи Е-та.
За кортикостероидите - много спорен въпрос. Аз се изкушавам, защото става въпрос за място, колкото малкия ми нокът, ще намажа едва и то за не повече от 2 дена. За никакво предозиране не може да става въпрос! Има много вреди, но пък и да ги отричаме напълно, не ми се струва естествено. Противничка съм на крайните мнения и позиции. Харесвам баланса.
Радина, нещата не винаги са толкова прости, както ги описваш.
Ние живеем на море - нито то ни подейства добре, нито планината.
С хомеопатия се лекуваме вече точно една година и ето виждаш - все още ни излизат макар и малко и бързо минаващи пъпчици.
В началото - незнам кое беше при нас началото, но всички лекари вдигаха ръце и в даден момент положението беше страшно.
Както и да е, повечето е зад гърба ни, няма да се връщам назад.
Има различни форми на АД. Неведнъж съм споделяла, че при големия ми син беше много лека форма и си го лекувах с Елоком - няколко намазвания и забравяме. Обаче с малкия е много по тежка свързана и с хранителни алергии, а вероятно и прах, защото имам и такива наблюдения - че му излизат такива пъпки и при допир с плюшени играчки или нещо прашно.
Наследствено е!

# 548
Права си ,всяко дете е индивидуално .Дано твоето да надрастне този проблем!Има много деца ,които в детството си са били с различни алергии,но в последствие всичко отшумява.Аз допускам ,че имунизацията отключва тези проблеми.Даже за това правя усърден опит да отложа ваксините на моята дъщеря.Думата ,,алергия '' произлиза през 1901г. в последствие на неправилен имунен отговор на организма.

# 549
ANNA GERO , другите супер алергени освен бананът са доматите и овесените ядки. Ако, даваш спри ги.  Peace

# 550
  • Бургас
Калифорния, благодаря! Да хапва и домат и едни бисквитки с овесени ядки. Спирам и тях.
Радина, при нас точно хепатитната ваксина на 6 месеца отключи това ужасно заболяване! Но ако пък е дремело в него, по добре по рано, за да го израсте. По страшно е, ако се отключи в пубертета или в по късна възраст, или аз така си мисля;-))

# 551
Кой може да е сигурен дали ваксините отключват или причиняват? Този термин "отключване" май е много удобен...

# 552
ANNA GERO, друго се сещам.  Simple Smile Колко често го къпеш детето? Предполагам знаеш по - рядко, по - добре.

И при моето дете има съмнения за отключване АД от ваксината против хепатит Б. Факт, след спиране на ваксините - има от родилното, след това 2-ри прием на хеп.Б и един синфлорикс. АД появил се към 40-я ден изчезна към 5,5 месеца и го нямааааааа.

# 553
  • Бургас
fata morgana, аз лично за нас си казвам "отключване", защото мъжа ми е имал алергии, астма, големия ми син е с АД, което означава наследственост и е нормално при второто дете, да е по тежка форма, така съм чела. Но така или иначе, ваксините причиняват някакво объркване в организма и се стига до автоимунни заболявания и друг път сме го коментирали. Но истината е, че организма или имунитета на тези хора е по чувствителен, в повечето случаи светли хора със светли очи. Има ли някой от вашите деца с тъмни коси, тъмни очи и да имат АД? Интересно ми е?
Моите и двамата са със руси коси и сини очи като баща си. АЗ съм с тъмна коса и тъмни очи и думата алергия ми е непозната, за моя организъм.
Калифорния, за къпането знам, къпем се 2 пъти седмично, но той няма отдавна нищо по тялото, никъде. Само последните 2 месеца му излизат по 3-4 пъпчици на лицето. Затова мисля, че е хранително. А ето, и ние вече една година не сме слагали ваксина, обаче, не са отшумели напълно нещата. Но и така е добре. Някой път ми се иска да ви пусна снимки какви бяхме, за да разберете за какво ви говоря,  то направо беше страшно Twisted Evil

# 554
И аз имам такива страшни снимки. А точно заради това "отключване" няма да си ваксинирам второто дете, когато го имам - живот и здраве - според мен не си заслужава риска, достатъчен ми беше един АД  Naughty
Моята госпожица е мургава, с тъмна коса и почти черни очи. Аз съм с много светла кожа, но нямам никакви алергии или кожни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт