Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 508
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, имам дъщеричка на 4 м. и половина.От около месец и половина е с АД,но той имал много разновидности и общо взето дерматолога каза-екзема по гънките(на ръце ,крака,гушка.Изписа ми lipobase и nanobase .Започна да се повлиява ,но също така започнаха да излизат и нови петна.Така ни назначи локоид-кортикостероиди.Мазахме докато не разбрах какъв е риска.Сега минах на Dexem.Тя е  изключително кърмена.Та въпроса ми е след колко време може да се забележи ефект и дали и как мога да я излекувам от тая напаст? Cry Cry Cry

# 526
Много сложен въпрос си задала. За жалост няма панацея за АД. При всеки протича различно, като симптоми и като продължителност. Прочети темата е моят съвет.

# 527
Radina прочети темата наистина, има доста полезна информация и съвети.
Накратко: време за излекуване..за съжаление не може да се посочи. Не очаквай да се намажеш с нещо, и проблемът да изчезне. Приеми го като състояние, което изисква непрекъснато наблюдение, внимание, грижи, поддържане на кожата. Кортикостероиди/антибиотик - само в случаи на обостряне и мокрещи рани /има и щадящи варианти с черен чай за раните и др. подобни/, през останалото време - поддържане с овлажняващи лосиони и емолиенти кремове. И много спокойствие и любов  Simple Smile
Определен дразнител много често не се установява - но най-общо, внимавай с препарати /перилни, почистващи/ и всякаква излишна "химия" около детето. Ваксини, консерванти и оцветители в храните, домашен прах, треви, вълна - това за мен са дразнителите, които следва да се ограничат първоначално.
По мои вече 3 годишни наблюдения, лекува единствено времето  Peace Т.е., израства се, за съжаление бавно и мъчително. Но, все пак е нещо  Wink Така де, горе главата, съсредоточи се върху положителните неща, дано да се окаже безобидна лека форма пък.

# 528
Цитат
Публикувана от: Kalifornia
Вмъкни Цитат
Много сложен въпрос си задала. За жалост няма панацея за АД. При всеки протича различно, като симптоми и като продължителност. Прочети темата е моят съвет.
Абсолютно продкрепям! Ако имаш време - чети и търси индивидуално какво ще повилияе най-добре на твоето бебче. Ако едно е помогнало на някого - на твоето бебче може изобщо да не се окаже подходящото. И се зареди с мнооого търпение.

Ние за сега удържаме фронта без течащи екземи, иначе постоянно е с обриви, не мога да ги свържа с нищо конкретно, опитвам се с храната (захранвам все още), но все си мисля, че пряка връзка няма. Като видя, че много се влошава, мажа за два-три дни лукоид. Но само в много крайна нужда, кога видя, че нещата тръгват на зле и съм изпробвала другите работещи при нас варианти, но не са помогнали. Иначе още борим екземата на ареолата. След ходене на мамолог и дерматолог-онколог, се намери лекар, който да каже, че  все пак е виждал такива екземи, но при по-големи деца и жени. Беше с курс протопик, понеже никои от позволените стероиди не действаше. Ако има повторно влошаване - минаваме на биопсия, дано не се стига до там.
Лек и спокоен ден на всички!

# 529
Ох,главата ме боли вече от четене !Аз май се съмнявам ,че е от ваксина ама да видим. Наистина много търпение и пари за емолиенти и козметика ще са нужни.До колкото разбрах хомеопатията и смяна на климата -от море на планина ,както и курс с пробиотици са едни от най-ефективните неща!!!Междудругото ни изписаха мед.козметика  Биодерма(АБЦ)и има ефикасност  newsm10!

# 530
  • София
Зависи!
Моето дете се влоши на морето.
И се повлия много добре от един евтин крем - синия на Бочко в голяма кутия.
Както бях писала мазах Флуцинар август месец и нещата бяха позатихнали до скоро.
Ама май прекалихме с шоколада миналата седмица и пак излязоха леки петна със сърбеж.
И пак почнах - със синьото Бочко и малко Флуцинар тук-таме, където сърби много.

# 531
L'Agent, ти си знаеш детето, но Бочко са подсушаващи кремове и ми се струва, че на сухата атопична кожичка само я доизсушават. Защо не пробваш Хомеоплазмин например - омазнява, успокоява и дава добър филтър на кортикостероида. Тоя Фулцинар е бил панацеята в нашето детство за всеки обрив, но в момента има много по-добри кортикостероиди от него.  Peace

# 532
  • София
L'Agent, ти си знаеш детето, но Бочко са подсушаващи кремове и ми се струва, че на сухата атопична кожичка само я доизсушават. Защо не пробваш Хомеоплазмин например - омазнява, успокоява и дава добър филтър на кортикостероида. Тоя Фулцинар е бил панацеята в нашето детство за всеки обрив, но в момента има много по-добри кортикостероиди от него.  Peace

Този крем, не е подсушаващ, а хидратиращ, ето :http://www.bochko.bg/bg/%D0%A5%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%82%D0% … D1%80%D0%B5%D0%BC

# 533
  • Пловдив
При моите деца, като че ли, каквото сме пробвали с масло от пшеничен зародиш, всичко се е понасяло изключително добре /вкл. и чистото масло/.

# 534
 Дорис, този хомеоплазмин не съм го чувала, може ли малко повече инфо, предполагам не е кортикостероид!?  Бенджи, коя козметика имаш предвид с пшеничен зародиш, ако е чисто масло колко често мажеш.... трябва да взема нещо, че пак се появи екзема на сгъвката на ръката, цяло лято не бях мазала с абсолютно нищо и бяхме добре, но зимата не знам как ще ни понесе

# 535
Козметиката на A-derma Exomega  е с кълнове от овес.Bioderma ABC Derm Ato+ също е много хубава! Биодерма също имат и крем PO Zinc ,който го дават при обостряне на атопичния дерматит.

# 536
Дорис, този хомеоплазмин не съм го чувала, може ли малко повече инфо, предполагам не е кортикостероид!? 

Хомеоплазмина е хомеопатично мазило за обриви, сърбежи и екземи /не говорим за ухапвания от насекоми/. Продава се в аптеките само. Омазнава силно, но не овлажнява. Не е панацея и само облекчава състоянието, не успява да го изчистинапълно. Но все пак е единственото мазило, за което нямам съмнения че влошава положението при нас.  Peace

Има ли ползвали АтопиКлиър?

# 537
  • Бургас
При нас от едно известно време е много странно положението Rolling Eyes На лицето ни излизат малки ситни червени пъпчици, на разстояние една от друга ( като ухапване от насекомо например, но по малки ) и след 3-4 дена изчезват. Мажа с д-р Тайс и с Линола Фета, но и да не мажа, пак изчезват. Сърбят го, но не са сухи. Изобщо, незнам от какво се появяват ( какво може да е причината ) и как изчезват и защо пак се появяват. Засега по тяло, сгъвки и където и да е по тялото нямаме нищо, което е добре. Докога ще се появяват тези неща е въпрос, на който вече не търся отговор. Всякакви козметики действат до един момент и само облекчават. Изкушавам се много да взема един Елоком и да го намажа Twisted Evil но докато се каня - те изчезнат Simple Smile и така вече месец се гоним в кръг с тези пъпки Simple Smile

# 538
Anna Gero какво е това Елоком?

# 539
Елокома е кортикостероид  Stop

Общи условия

Активация на акаунт