Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 489
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 510
  • Лондон/Пловдив
Аз знам при нас какво го отключи ваксината на 1. 6 която се слага след това започна по малко да се появяват петна . Нямаме алергия към никаква храна , в интерес на истина от като навърши  2 години ядеше предимно млечни храни сирене и мляко всеки ден моят е злояд и единствено млечните яде с желание . Не ми се зачервява когато се опира в завивки или предмети .  И не бъдете толкова крайни вярно е когато сме в остра фаза ми е много мъчно Алекс много го сърби и се чеше до кръв . В такива случай мажа с кортико крем и минава за два дни , знам вреден е но е за предпочитане пред инфекция . Моята докторка каза до 7 години ще се влошава след това може да започне подобрение ако не към пубертета има шанс отново . При нас ни правиха изследвания и се разбра ,че не е на алергична основа АД което било по добре  newsm78.

# 511
  • Бургас
Cherry Mam , какви изследвания ви правиха за да отхвърлят алергична основа на АД-то?
Невъзможно ми е да мажа с кортикостероиди, след тях положението се влошава. При нас поне е така.

# 512
  • Лондон/Пловдив
ANNA GERO идея си нямам какво точно включва , взеха му кръв и после само ми казаха резултата . Аз мажа само 2 дни по веднъж на ден само да закрепим положението  , страх ме е от някоя инфекция . Той много се чеше ,а под ноктите както знаем има разни микроби .

# 513
  • Бургас
Ние леко полеко се оправяме от влошаването и пак вървим към идеалната кожа Grinning
Убедена съм вече, че е от храна + някакъв друг алерген ( не бяхме вкъщи, когато започна обострянето), сега като сме си в нашата обстановка и си продължаваме диетата, просто започнахме да се оправяме.
Мажа единствено сутрин и вечер с кремчето на д-р Тайс, заради по сухата кожа от влошаването и да не го сърби.

# 514
( не бяхме вкъщи, когато започна обострянето),
A  дали емоционалния статус на детето не е причината? При нас при силни вълнения има обостряне на дерматита.  Rolling Eyes

# 515
  • Бургас
Незнам, Дорис! При нас имаше влошаване при стрес като беше по малък, когато имаше сълзенето на главата. При отрицателни емоции се влошаваше.
Бяхме при свекърва ми - не за първи път сме там, не съм го оставяла сам, аз бях там, беше в супер настроение, не се е случило нещо стресиращо или безкрайно интересно или впечатляващо. И само за една вечер.
То всичко май с АД е догадки.

# 516
Ние вече седем години се борим с хранителни алергии, АД, бебешки крусти, кожни обриви. След толкова много ровене за информация стигнах до извода , че тези неща са свързани и са следствие от свръх реактивността и емоционалността на детето. Някъде прочетох че при стрес организмът отделя не само познатият ни на всички хормон адреналин, а и кортизол, чийто вариант е кортизонът, който така често изписват и чиито стойности нетрябва да са под, но не трябва да са и над определени граници. За да се излекува детето от алергиите, трябва изолиране от алергена за няколко месеца или повече за да може организмът да забрави и да съзрее, без това няма да се оправи. Моят свекър също казваше- детето трабва да яде от всичко, но това не е вярно. Като съзрял организъм да. Колкото повече детето се кърми и колкото по-късно се въвеждат храни, толкова по-съсряло е организъмчето и не би реагирало с алергична реакция. Според мен също на такива деца не им трябват детски градини. Това дето съм чувала от близки и познати, че детето трябвало да преболедува всички тези болести в детската градина за да е здраво е само донякъде вярно. Трябва да се преболедуват, но когато детето е по голямо организъмчето по-лесно се преборва и се избягват астми и други подобни. Дано съм била полезна с личния си опит.

Дорис, за по-голямото ми детенце ставаше въпрос още го мъчим този себореен дерматит.

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 17:45 от меви

# 517
меви, какво означава за теб "късно захранване", защото различните хора имат различни виждания относно възрастта на коята се препоръчва захранване? А и прекалено късното не е подходящо, пак може да доведе до развитие на алергии. Най-добре е "златната среда".  Peace

# 518
  • Бургас
Аз също съм за " златната среда " при захранването. Мисля, че ако детето има алергия то ще я прояви така или иначе, но лишаването от друга храна освен кърма до 7-8-9 месеца, както напоследък се практикува, не ми се струва редно за подрастващия организъм. И двете деца съм ги захранила в 5-ия месец. Моето мнение е, че е хубаво бавно да се въвеждат храните, а не късно.

# 519
меви, дъщеря ми е кърмена до 2 години. Късно захранена и пак съм редовно четяща и пишеща в тази тема  Rolling Eyes
В момента работя с нов хомеопат. Мина малко време и след още и някоя и друга седмица ще ви пиша как вървят нещата!

# 520
  • София
Здравейте  Simple Smile
Моля за спешен отговор - на какво ви прилича гладък, червен обрив по цялото тяло, без Т. Като мраморен рисунък.

# 521
ЗаСлон, колко е Т на детето?

Надявам се вече сте се свързали с лекар. Лично аз бих заложила на някой вид шарка.

# 522
  • София
Няма Т .
Нямам и точен термометър, само електронен.
GP-то каза - вирус, който бил разпространен сега. ???
Ей това ме изненада.
А утре запо4ва у4илище и ще го запо4нем с прегледи ...

# 523
  • Бургас
Както го описваш ми прилича на алергия. Големия ми син имаше такъв обрив на 1.6г от АБ - целия на червени петна - от главата до петите, точно като мрамор, защото имаше и бяло между червеното, но беше гладко, без релеф. След спирането на АБ, се оправи за 48 часа.
Всъщност така казаха някои лекари, че е от АБ, а аз си мислех, че може и скарлатина да е.
Консултирай се с лекар.

# 524
  • София
Ходихме на детски дерматолог-
 2 варианта- рубеола или Eythema infectiosum
но нама Т и това е...
няма лекарства, самО минава

Благодаря за гостоприемството!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт