Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 488
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 495
Според мен фототерапия се прилага в ремисия, защото противопоказания са дерматити и кожни инфекции.

# 496
  • Бургас
Като прочетох поста на Juley, се замислих - дали с прекаленото "пазене" от разни храни ( нямам предвид, ако има алергия към дадена храна ), яденето на био храни, гладенето, стерилната среда, която се опитваме да постигнем - не изостряме и без това чувствителната им имунна система? Когато състоянието е обострено - да, но - иначе?
Аз не мога да си обясня как като спряхме и ние млечните продукти всичко се оправи, а сега - пак - обриви? Дори не мога да намеря отговор на въпроса - имаме ли алергия към белтъка на кравето мляко или не?
Още малко и ще се навия за кръвен тест!

# 497
Много е относително. Трябва да се прецени според конкретния случай. Но не мисля, че може да се изостри чувствителната имунна система, от нормалните мерки - чистота, био храни, намаляване до възможния мининум на Е-та.

Аз съм установила, че го дразнят прахът и Е-тата /оцветители, консерванти/.

Не съм прилагала драстични диети, защото в кърмаческа възраст беше отчайващо зле - а беше на кърма... Реших, че няма да рискувам да възпрепятствам и растежа му, заради някакви абсолютно недоказуеми и неясни предположения..

Най-голямата ми трудност е, че като типичен атопик  Laughing как прозвуча само.. Реагира абсолютно нетипично. Веднъж добре, веднъж не.. Не мога да хвана никаква логика, за да я следвам.
Но явно и с времето ситуацията се променя. Например - миналата година от морската вода стана целия в рани. Тази година пък му подейства много добре, дори го водих 2 пъти. Идва ми да се преместя на морето, поне докато действа  Laughing Дори кратките временни подобрения вече са истински рай...

Най-големият кошмар при нас бяха/ и все още често са/ нощите.. През деня се разсейва с разни днеща, и не се сеща, но нощем.. е ад

# 498
  • Бургас

Най-голямата ми трудност е, че като типичен атопик  Laughing как прозвуча само.. Реагира абсолютно нетипично. Веднъж добре, веднъж не.. Не мога да хвана никаква логика, за да я следвам.

Идеално обяснено как се чувствам и аз !

# 499
Аз не смея моето хлапе да го заведа на море, макар че вече се рови в пясъка на детската площадка. По - добре ми се вижда високопланинското пребиваване.
При нас съвпадна бебето с две!!! кучета. Не знам от това ли е или не , но дасега е боледувал само веднъж-направи лек бронхоспазъм (според докторът на вирусно-алергична основа, но не пил вентолин или кортикостероиди, а само амтиалергично) на 1,5 г. след като баща му му донесе вирус от Дубай.
За жалост няма логика в проявата на АД. И аз не мога да схвана кое провокира понякога по 1-2 сухи, грапави петънца на едно и също място на бедрото, което минава с намазване 3-4 дни с А дерам екзомега.
Мъжът ми е с АД. На него му се появява на горния клепач на едното око. И също се появява и изчезва без логика и без лечение.

# 500

Най-голямата ми трудност е, че като типичен атопик  Laughing как прозвуча само.. Реагира абсолютно нетипично. Веднъж добре, веднъж не.. Не мога да хвана никаква логика, за да я следвам.

Така беше и при нас преди - никакъв смисъл на хващах, освен, че се влошаваше по пълнолуние - представяте ли си. Сега си го обяснявам с това, че по пълнолуние организма се самоизчиства, нали точно тогава е подходящо да се правят детоксикации.
Откак е добре - много по-лесно е да се разбере от какво се получават зачервявания и пъпки - случвало се е от диня(прилежно торена), от домат, с който се е изцапала на бузката, кора на праскова - но хубавото е, че вече минава бързо, понякога дори за минути. Консерванти, Е-та и подобни боклуци изобщо няма да коментирам.
Наскоро се престрашихме да й дадем шунка(виенска) и нямаше проблем. Надявам се да му се вижда края  Praynig , а то е ясно, че ще са ни по-чувствителни децата и не трябва да ги храним с боклуци. У нас също се храним много по-здравословно покрай АД-то на зайка.

Да споделя още, че последните пъти когато са тръгвали обривите започвах да давам пробиотици за няколко дни и минаваха.
Дългичко ще стане - ама сега ми е паднало да пиша  Laughing - за храната - и аз не бях сигурна влияе ли или не, но пък последно ми се изприщи беквално минути след като сдъвка орех, за щастие мина бързо. Все още не съм й дала млечни и нямам намерение скоро - изобщо вече не съм убедена, че млякото е читава храна...

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 16:21 от fata_morgana

# 501
Откак е добре - много по-лесно е да се разбере от какво се получават зачервявания и пъпки -

Даа, абсолютно  Peace
И аз отскоро забелязах тези неща, които избягваме - веднъж след дълго и диво скачане по легло  ooooh! явно порядъчно вдигнаха прах, и след малко му се зачерви окото чак?!, бузите, изобщо, целия се раздразни.. Така че, прахта вече я броя за сигурен дразнител.
А Е-тата - оцветители и консерванти най-вече - след консумация на чипс, примерно..или близалка- то там като погледне човек етикета, и са изброени от Е1 до 1001  Wink
Докато, в кошмарните периоди, когато каквото и да правех, си беше целия на рани..освен самоубийство, друг изход не ми хрумваше  ooooh!

Кажете, къде ходите на планина? Аз следвах теорията, че трябва да е високопланинско лечението, т.е. над 2000 м надморска височина, а единствено на Белмекен има някакви нормални условия на тази височина. В хижите за съжаление е трудно да се стои с малко дете.
Една дерматоложка пък ми каза, че се товарел организма на такава височина, но че всяко излизане от града било полезно. Обаче, не забелязвам полза от такива излизания, честно казано - пробвала съм с Девин, Боровец..тц, няма видим резултат. Такъв, какъвто видях напр. от морето тази година, ясно и недвусмислено.
За планините четях, че лятото над 2000м, а зимата над 1300.

# 502
Тук една майка ходят на Белмекен, но стоят по 20 дни.

# 503
При нас пък има някаква връзка между обрива и изпотяването + среща с алерген.

Колко често се потят вашите деца?

# 504
  • Лондон/Пловдив
Чета ви с голям интерес , Алекс също ми се поти много не съм обърнала внимание дали има връзка . Аз забелязвам единствено лятото подобрение , тази година морето не ни помогна кой знае колко не се изчисти напълно . Предната година на морето се оправи напълно . Най -зле става към декември януари и продължава докато не се приберем в БГ ,че тук е влажно и хладно и през лятото.
Единственото което съм забелязвала всяка зима обхваща повече места , първата година беше само долу по крачетата ( при нас се появи на 2 и половина АД ) следващата зима целите крачета , на 4 и половина ръчичките и дупето .

# 505
  • София
Аз вече се оплаках от морето. Също така много се потеше там.
Сега ще видя есента и зимата как ще сме, особено в градината.

Ох, бяха позатихнали обривите и сега почнаха пак!
На всичкото отгоре излизат и ечемици. В понеделник ще ходя на лекар.

# 506
Моето хлапе се поти доста, но не се обривал досега.
Вие ме шашнахте! Как така с годините се увеличават обривите? Би трябвало да намаляват!

# 507
За съжаление съмвиждала 22 годишно момче с активен АД от дете и момиче на 16 със същите обриви като на дъщеря ми  Sad

# 508
  • Бургас
Зависи кога се отключва заболяването! Когато се отключи като бебе се смята, че или до 3-тата или до 7-та година или в краен случай в пубертета се израства, но има варианти и съм чувала за такива - отключване около 3-тата година или в пубертета. И тогава май е по сложно!
Много интересно това с пълнолунието - ето на нас този месец ни се появиха точно около пълнолунието. И беше съчетано с едно излагане на прах в свекърва ми, на един диван, хубаво се отърка, където винаги му се зачервява лицето там + каймата, ако е била телешка. И изобщо...сме изострени в момента много.
а ми се случвало примерно от салам да се зачерви, но след час минава. Също боб, леща, и зелен фасул.
Ние изобщо не се потим.
На планина ходихме около Котел. Не мога да си позволя повече от седмица да съм извън Бургас и на Белмекен да отида, не мисля че ще има ефект за толкова малко време.
fata_morgana никакви млечни ли не даваш? Аз давам отвреме на време с кус-кус или на сандвич овче сирене. Не ми е правил реакция.
Juley, и на мен са ми минавали мисли за самоубийство като вариант да направя нещо. Толкова безсилна и безпомощна не съм се чувствала.

# 509
Никакви  Naughty Само мамина постна кърмичка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт