Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 498
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 480
Да, "боаронец", много известен...За предписанието по мейл и аз бях Shocked
Не знам защо подхождам скептично, иначе много вярвам в народната медицина.

# 481
хубавичка, като искаш пробвай с Джинджирата, но на малка площ, за да видиш какъв ще е ефекта. А иначе ти кърмиш ли, какво мляко даваш?

# 482
Не съм си имала работа с боаронци, но май точно заради тях хората са скептични към хомеопатията като цяло. При нас първото интервю-преглед трая 2 часа, а тогава щерката беше на 7 месеца(отделно попълнихме и въпросник за родови заболявания до прабаби и прадядовци чак) - изумена съм как ще предписва по мейл  Shocked 
При нас определено млечните са проблем, но трябваха месеци, за да усетим ефект. Реагира също на повечето "купешки" пилешки меса, хапне ли боклук - веднага й проличава.

# 483
Kalifornia, до 6 месец само на кърма беше, а аз на изключително строга диета още от раждането й, сама си я наложих, понеже като бременна доста четях за дерматити и алергии (сякаш пък съм знаела,че ще я споходи). Проблемът с течащата ареола се появи около 4 месец, а тя от края на първия си месец е с проблеми по кожата. В момента е на АМ, с кърмене само през нощта, кожата й е добре след успешно лечение с Аугментин и други мазила, вкл. и стероид. Единствено ареолата остана, почти се беше оправила, ама ние прекъснахме аугментина по средата на лечението и много съжаляваме. Не е от храна, не е и точно мокра екзема като на свивките... Нещо НЕВИЖДАНО е, по последно мнение  - кърмата я е "наблъскала" с нещо си... То отрова да беше по-малко поражения щеше да има, като слушам докторите... Tired
От днес я мажа с йодасепта, ще взема и джинджирата. Най-тъпото е, че никъде в нета не намирам информация за подобен проблем.

# 484
  • Бургас
В началото като ни се появи проблема с дерматита, една педиатърка ни изписа Сулфур, и тогава и ние също се влошихме от него, целия му гръб стана на ситни червени пъпки, като го спрях - изчезнаха. Но сега го приемаме след няколко месечно приемане на Туя, после пихме Калкареа Карбоника и сега пием Сулфур и от него изчезна всичко, което имаше останало по кожата като проблем. Така че, то не е само дай да пием Сулфур всички и ще си решим кожните проблеми. Трябва проследяване, да се отбележи кое лекарство как и колко действа и още куп неща, предполагам.
Пръскала съм с Джинджира - за АД никакъв ефект, но за подсечено дупе - от раз го оправя.
И ние реагираме веднага на всякакви БОКЛУЦИ от магазина - салам със съмнително качество, продукт с повече Е-та, веднага се зачервява. Гледам да ги избягвам, ама все някой ще подаде нещо...

# 485
  • София
По принцип в хомеопатията има т.н лечебна криза. Не се получава винаги, но хомеопатите предупреждават за такъв вариант. Значи, че може да се получи временно влошаване и това значи, че лекарството действа.  Peace Но лекарството трябва да се определи само след обстойно интервю, както и потенцията и приемът. На нас са ни давали едникратно на интервюто лекарство, което не е конституционно и трябваше да следим, какво се случва следващите седмици. Изрично ме предупредиха да не давам абсолютно никаква хомеопатия следващите седмици, за да се види как се променя картината.
На дъщеря ми също не и беше конституционалното лекарство това, което и повлия и на апетита и на АД и на нервните и изблици.  Peace както бях писала и по-напред, лекарството беше за неутрализиране на последиците от ваксините и като ни го дадоха му нямах никаква вяра.  Wink
За съжаление се разочаровах в последствие много от хомеопата като човек и вече не го посещаваме. Иначе съм с две ръце ЗА хомеопатията. Уцели ли се точното лекарство, действа невероятно!

# 486
  • Бургас
Минавам да се оплача! То човек да не се похвали! Пак сме с няколко петна на лицето, които представляват ситни малки пъпчици скупчени на едно място и грапави и зачервени. Незнам какво стана. Преди 2 дена яде кюфте ( това е единствената нова храна ) и мъжа ми не можа да ми каже дали има и телешко в нея, затова заподозрях каймата, а иначе е купена от много добър магазин, където мелят на място месото, сигурна съм в магазина, а свинско си яде отдавна. И ни никнат, почти са пробили , горните кучешки зъби.
Аман вече! Понеже повече от месец сме с иделна кожа и си мислех, че ще е завинаги, ама....друг път, както се казва Twisted Evil

# 487
ANNA GERO, наистина човек да не се похвали Sad Да разбирам ли, че телешкото е проблемно или при вас е така? Ние сме на етап захранване, засега съм дала заек, пуйка и пиле, май тях ще си въртим, че някъде срещнах, че агнешкото също е алерген... в голяма чуденка съм и за млечните и жълтъка, въпреки че досега проблем с храна не сме имали

# 488
Аз ще ви го кажа, но вие така или иначе ще се опитате да търсите виновник за АД-то. НЯМА ХРАНА, която е виновна. Има състояние на имунната система, нервно състояние и замърсеност на въздуха и бол други неща.
Яжте си всичко  Peace

# 489
ANNA GERO , така си протича АД - с обостряния и ремисии!  Hug Важното е че започват ремисиите!
При нас не е имало проблемна храна, но аз дадох глутен късно на 9 месеца, а жълтък след 1-вата година.

# 490
  • Бургас
Вес17, ние не ядем продукти в които има белтък от краве мляко в това число и телешко. На 6 месеца правехме изследване за АБКМ и ни излезе граничен резултат. Но и с Дорис съм съгласна, че не е съвсем от храна, защото сме имали периоди, в които ядеше мляко и млечни продукти и си беше добре. Наистина е най-вече до състояние на имунната система, но си права Дорис - все търся причина, за да я избягвам и всичко да е наред Simple Smile
Калифорния, поста ти беше много позитивен за мен! Hug Благодаря! Сигурно е така - ще идва и ще си отива, докато си тръгне завинаги Simple Smile

# 491
  • Бургас
Сега пак се рових из нета да чета за АД и прочетох за лечение на АД с фототерапия. На пръв поглед видях, че се извършват тези процедури във ВМА и Токуда. Вие какво мислите за този вид лечение? Прочетох мнение на една майка, че след процедурите 3 години ( до датата на поста ) не се е появило при сина и, а е бил в много тежка форма по цялято тяло. В една статия също се споменаваше, че при много тежки форми се прилага фототерапия, като краен вариант.
Интересна иформация. Ако е толкова сполучлива, защо не се прилага масово? Или е много скъпа, или има много рискове и "ако"-та и затова се прилага в краен случай?

# 492
Сега откривам темата  - и се записвам да следя. Хубаво е, че можем да си оказваме виртуална подкрепа при този кошмар, който преживяваме.

Моето дете наближава 3 г, с много тежка форма на АД - има някаква промяна във времето, но още сме далеч от пълна "победа".
Сега четейки напред си дадох сметка, че мокрещите рани, залепналите по тях дрехи, алено червените петна и тн останаха в бебешкия период.

Както повечето тук, сме минали през всички традиционни и нетрадиционни методи.
Пълно разочарование.

Към момента лекувам с любов, спокойствие, положително мислене, море, планина, подбирам храни, ползвам био прахове, гладя дрехи, бърша педантично прах.
Давам си сметка и че целият ни живот се промени.. Ако има нещо положително в цялото страдание е, че започнахме да живеем по-природосъобразно, здравословно и тн  Simple Smile
За да внеса маалко оптимизъм, все пак - казват, че тези деца са  много интелигентни - съгласна съм  Simple Smile
Вярвам, че всичко в живота се компенсира по някакъв начин.

За фототерапията - срещала съм я, но предимно при псориазис се препоръчва. При атопичен дерматит, особено при малки деца..досега никой не ми е предложил, а сме ходили и в Токуда.

# 493
  • София
Аз ще ви го кажа, но вие така или иначе ще се опитате да търсите виновник за АД-то. НЯМА ХРАНА, която е виновна. Има състояние на имунната система, нервно състояние и замърсеност на въздуха и бол други неща.
Яжте си всичко  Peace

Още навремето един доктор е казал същото на свекърва ми за мъжа ми - да си яде всичко.
Няма смисъл детето да се ограничава от определени храни, защото може би предизвикват обриви при АД.
Е, разните пакетирани гадости, бъкани с Ета, не е лошо да се ограничат до минимум.

# 494
И пак не е съвсем така! Доколкото съм чела около 30% от случаите на АД са обвързани с хранителни алергии или непоносимост към храни. При дъщеря ми определено глутенът сериозно обостря състоянието й и откакто е на безглутенова диета кожата й е в много по-добро състояние. Не казвам, че АД е от глутен, НЕ, но когато консумира глутенови храни се влошава. Глутена съм го въвела на 9 месеца. Към млечните в началото даваше реакция и й ги включих около 1 1/2г.  За консервантите, боите и изкуствените аромати няма да пиша, защото те са ясни и ги приравнявам към общото замърсяване на средата ни.
На две мои познати, децата им бяха с АД вследствие на АБКМ, след като спряха всички млечни и крави продукти и АД изчезна.
Та моят опит - определено има значение храната, просто не е единствен фактор, а и всяко дете си е индивидуално за себе си и трябва да се гледа конкретно от какво и как!   
Tired

Общи условия

Активация на акаунт