Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 370
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 465
Хубавичка, на моята Мария също и изтичаше до скоро нещо като кръв, но по-тъмно от едната гърдичка и се образува топченце, при напипване. Ходихме и ние в Педиатрията при д-р Бранкова и ни прати да изследваме Пролактина и излезе в норма. После пък правихме снимка на костната възраст. Изкараха я, че и е като на 2 месечна, пък докторката видя снимката и каза, че не е така и си била ок. Та последно нищо не ни предписаха, щяло от само себе си да спре и да се скрие топчето. Спря да тече и топчето като че ли е съвсем малко сега. Ще ходим пак септември за контролен преглед. Дано всичко е наред вече  Rolling Eyes

# 466
Ние в Педиатрията при ендокринолог бяхме  - д-р Стефанова - и тя отрече хормонална стимулация и беше категорична, че е абсолютно дерматологичен проблема. При Мария самата ареола и е като рана и доста по-уголемена от другата, с друг цвят. Иначе нищо не изтича от самата гърда, няма и никакви образувания на пипане. И за това Стефанова беше категорична. Аз и вярвам, понеже тя това работи, едва ли няма да различи хормонален проблем. Това ме успокои, едно нещо отхвърлихме. Сега за мамолога - да я видят на ехограф да нямало нещо. Така иска дерматологът, за да се отхвърли и това. Не вярва, че било само дерматологично, но май не вярва, защото не е виждал такова. Лошото, както казах е, че не е първия невиждал... И понеже явно не я дразни или поне не видимо много, както беше с екземите и докторите не се впрягат много...Щом видимо била добре, да чакаме, можело и само да си мине  #2gunfire
kosmina , дано скоро ви отшуми проблема.

# 467
хубавичка, заведи детето все пак на мамолог.

# 468
Мерси ХУбавичка, дано и при вас скоро се оправят нещата  Praynig

Заведи я на мамолог и според мен, за да се отхвърлят възможните неща и дано се разбере причината.

# 469
Здравейте! Моята дъщеря е с АД и алергия към краве мляко от три месечна. Къпя я с чиста вода и много рядко ако открия видими замърсявания когато е играла навън измивам със медицинска хипоалергенна козметика. Редувам я, само от аптека!
Бузките и бяха с обрив-ситни пъпчици и много упорито сутрин и вечер сме мазали лосиона на д-р Тайс в продължение на години. Помислих си, че сме израстнали тези неща и станах по-смела. Баба и и донесе едно шампоанче на дисни от една екскурзия до Франция, червена звездичка с Мини и понеже детето много му се радваше, започнахме да го ползваме. Сега си блъскам главата защо оставихме медицинската козметика. Детето е със себореен дерматит и то мазна себорея - люспите са прикрепени за скалпчето. Сърби я много. Паднат ли люспите, отдолу кожата е зачервена. Забравих да кажа, че като бебе беше с много бебешки крусти. Моля някой ако има опит с това да сподели. От вече половин година се мъчим с това. От кортизоните се разрастна многократно и сега заема голяма площ от скалпчето подобно на кръг както някои мъже оплешивяват. Дерматолозите изпишат някой шампоан и ни отпращат. Ползваме козметиката на Дюкре повече от 6 седмици както пише на опаковката и си е същото. Побърках детето от мазила и поливки с отвари. Много е жална, постригахме и косата ,че почна да оредява.

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 08:38 от меви

# 470
меви, за кое от децата ти става дума?
Казвам за кое видях ОГРОМЕН резултат, но при млад мъж, а ти си преценяваш дали лееекичко да пробваш. СЕБОРАЛ ФОРТЕ - от аптеката. Мажеш главичката с тампонче час преди къпане. Най-добрия шампоан за себорея е на NOD. Себореята не е задължително да води до оредяване на косицата, дали не прекаляваш с третирането /не те нападам само едно предположение давам/  Thinking Отивайте час по-скоро на хомеопат!

Така - намерих уред за мъртва и жива вода. Тези дни ще пробвам и ще споделя резултатите. Ако има друг желаещ мога да му пратя вода /попощата/ да пробва.  Hug

# 471
  • Бургас
Момичета, ние откакто сме на безмлечна диета вече 2 месеца, забравихме за всякакви обриви.
Разбира се, и на хомеопаия си бяхме, но като че ли тя ни помогна повече точно за себорейния дерматит, който имахме на главата, отколкото за атопичния по лицето, който според мен си беше реакция от храната, към която е правил алергия.
Меви, ние сме с тежка себорея или поне бяхме. цялата глава сълзеше, много крусти, без да се поддават на третиране с нищо. Забелязах, че при стрес се появява или увеличава проблема. С хомеопатия се лекувахме - в момента няма нищо, само на места се образуват леки корички, но падат сами, не ползвам медицинска козметика. Оредяването на косата е хормонален проблем според мен, не свързан с дерматита. На сина ми косата си е гъста  и буйна, въпреки проблема. Вярно, че е на 1,6г, незнам как ще е след години, но се надявам изобщо да не съществува този проблем.

# 472
Да ви разкажа за нашата история. Сърбяща кожа и червени петна в сгъвките на крачетата. След 4 дена мазане с кортикостероид, предписан от дерматолог, знаете какво стана, петната бяха отново налице, изчетох цялата тема и където намерих информация. Бяхме при хомеопат, предписа ни туя за 3 дни /само!/, никаква, ама никаква козметика, всичко съм спряла...  Сега мисля, че сме добре, въпреки, че в накои моменти пак се появяват, сухотата не е изчезнала напълно, и продължава да се чеше отстрани по корема, но гледам да е с изрязани нокти и винаги с боди, за да не се разранява.  Според хомеопата петната са следствие от ваксините, каза че не е от храна, но т.к. трябва да въвеждам глутен, а чета, че прекалено късното въвеждане също не е хубаво, според други - за деца с АД трябва да се изчака до 1г, жълтък също не съм дала още. Вие какво ще ме посъветвате, да изчакам ли още, взела съм овесена каша и всяка сутрин и се чудя Simple Smile)

# 473
Още нещо, забелязах, че след 2 пъти ходене за по 10 дни във Велинград, където го къпахме с минерална вода /със сяра/ се понесе много добре. 2 дни след като се върнехме в Пловдив петната пак се появяваха. По същия начин и след като се прибрахме от морето /топнати са само крачетата 2-3 пъти в морската вода/ петната се появяваха... Може би жегите тук си оказват влияние, не знам, а в момента ни мъчат зъби, може и от тях да се влошават нещата

# 474
ANNA GERO, това дете дето е на 1,6 г. ли е с дерматит?

# 475
  • Бургас
Да, Калифорния, малкия ми син е с тежък дерматит и разни алергии.
Вес17, и на мен ми бяха казали по късно да дам глутен но не чак към годинка, а около 9 месеца.
Винаги първо се дава Туя от хомеопат, за да отворят случая, така ми обясняваха веднъж, и ние започнахме с Туя, после действието и се изчерпа и всъщност лекарството, което най-много ни помогна е Сулфур, а то си е сяря. Свързах го със сярата в минералната вода. Явно има някаква връзка.

# 476
На Мария хомеопат в един мейл (по мое описание, без да я е виждал) изписа Sulfur 30 CH и Graphites 9 CH. За пръв път й дадох един следобед и 20 мин след приема им й избиха пъпки по лицето, на другата сутрин имаше и по гърдите. Реших, че е от тях и не й дадох повече. Може би това донякъде ме спря да търся за сега подобни алтернативни лечения. Моят мъж се изказа с насмешка, че от захарчета, едва ли е направила реакция, но аз друго ново не й бях давала.
Някой ползвал ли е за течащи екземи Джинджира Алба бейби? Ето това:
http://www.momo.bg/product/85/dzhindzhira-alba-bebe.html

# 477
В Джиждира алба има цинк, дали ще е подходящо? Нали казват при АД да не се използват мазила с цинк?

# 478
Да, има и на мен ми е чудно, че се изписва за такива неща. Веднъж по лекарско предписание мазах с цинкова маз - няма да повторя, голяма грешка. Но това е с по-широко приложение и има антисептичен ефект, според листовката.

# 479
Мазали сме и джинджирата - нямаше полза, според листовките всяко нещо е супер...
Ние преборихме дерматита точно с хомеопатия и диета, но виждам, че си доста скетична към алтернативните методи. Предполагам, че хомеопатът ви не е бил класически, щом ви е изписал две неща, а и това предписание по мейл...

Общи условия

Активация на акаунт