Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 511
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Момичета, искам да ви споделя, че понеже се изчистихме навсякъде без лицето, реших да го поддържа на диета малко - без никакви млечни продукти и днес е 4-ти ден има страхотно подобрение. Само да уточня че и друг път е ставало така ( подобрявал се е за 4-5 дена въпреки млечните продукти ), но днес говорих и с лекарката и решихме да остане така за около 3 седмици, да видим  ще има ли влошаване или само подобрение, след това да дадем млечен продукт и да видим пак как ще реагира и в зависимост от това - дали ще продължим да пием сегашното лекарство или каза, че ще ни даде друго, ако има алергия към млякото.
В друг сайт съм чела, че при обострен дерматит е хубаво да има диета - без млечни и пшенични продукти. Въпроса е , какво ще стане после. Дано се задържи подобрението и само натам вървим.

# 451
  • София
Аз пък почнах да поливам с 'мъртва вода" /една приятелка си е купила уред и ми дава/ и съм удивена от резултата!
Сгъвките пак бяха тръгнали да почервеняват, само с 2-3 обливания се успокоиха.
По принцип въобще не вярвам на алтернативни методи,  ама си викам какво пък - една вода, дай да пробвам. Пък то взе че стана.

# 452
  • Бургас
L'agent каква е тази мъртва вода? Разкажи повече, за първи път чувам.

# 453
Това сигурно е т.нар. сребърна вода. Тя обива микробите и бактериите и много помага. Продава се и в аптеките. Действа и при хрема.

# 454
  • София
Не е сребърна.
Това е т.нар.активирана вода.
Ето инфо /не е търговски сайт/:
http://chitanka.info/text/2804/7

# 455
L'Agent, какво става с обривите? Трайно ли е подобрението?

# 456
  • София
L'Agent, какво става с обривите? Трайно ли е подобрението?

Заминахме на море и вместо да се облекчат, се влошиха.
Освен това, не ми дават вода и не поливам вече.
Наскоро нещата станаха още по-зле.
Сухата кожа излезе и по лицето, по тялото навсякъде, чеше се, не може да спи.
Предадох се и купих Флуцинар,, намазах и засега е ок.

# 457
L'Agent, все по-често чувам за атопичета, които се влошават от морския климат. Решила съм да ходим само по планините и то при възможност по-високо. Преди месец се качихме на 1600 над.височина - не е много високо, но за два-три дни бузките й се изчистиха.
Ние имаме уред за "мъртва" и "жива" вода, много стар, правен от свекъра ми. Поливала съм течащи места с мъртвата вода, но се влоши. С "жива" не съм пробвала, като се влоши и се отказах за сега от това.
При Мария има проблем, който всички дерматолози отричат да са виждали - възпалява се и тече лимфа от ареола на едната й гърдичка. Водихме я на ендокринолог в Педиатрията. Категорично отрече да е хормонален проблем. Бил си дерматологичен. Сега пък на мамолог ни праща кожния - не знам дали изобщо да се занимавам и с него. И много удобно отново кърмата е набедена за виновница.
Как е възможно да няма адекватно лечение, лекарите ли ни са некадърни или състоянието й е уникален и невиждан случай...  Tired

# 458
  • София
хубавичка, не сте уникален случай. Просто толкова си могат лекарите.  Rolling Eyes То виж, че и имат една схема и я пробутват на всички с тази диагноза. Затова все повече хора търсят и алтернативи. Дано все пак да се намери някой достатъчно компетентен.  Peace
Ние Слава Богу сме от случаите с много добро повлияване от морето. Но и по принцип като е топло и кожата се поти повече не съм наблюдавала проблеми. Но дойде ли зимата и особено парното... Малкия няма АД, само много суха кожа, но и неговата става като шкурка през студените дни.

L'Agent, ужасна работа са вашите обриви! Пожелавам час по-скоро да се оправите!

# 459
Не че лекарите са некадърни, за жалост понякога са безсилни.  Confused

# 460
  • София
Не че лекарите са некадърни, за жалост понякога са безсилни.  Confused

Чувала съм, че кожните лекари искали да стават такива, защото било най-леко. Няма кожна болест,от която да се умира. Също така, почти няма заразна кожна болест. И затова и тази област не се развива особено.

Седят си в кабинета и трябва само да различават шарка от обрив. А някои даже и това не могат!

Да не говорим за изцепки като предписване на крем с цинк за АД.

# 461
При кожните заболявамия често става с налучкване. Защото в рамките на едно и също заболяване при един пациент дадено лекарство помага, при друг не или влошава.

# 462
Аз съм изумена,че никой лекар не знае какво й е на ареолата. Никой не е виждал такова нещо (не само дерматолози), отделно по случайност в едната от болниците беше кожен лекар, работещ в Маями - и тя отрича да е виждала. Само в книгите пишело нещо ПОДОБНО, но не било съвсем същото. Питам ги възможно ли е да е някаква нова форма на атопия - не знаят. Ако било от кърмата-щяло да се оправи само. Само че тя очевидно от толкова много теч (от началото на май месец е така), направи и инфекция и локалните антибиотици един по един спират да и действат. Стероидите пък или и действат временно или изобщо не. Та вече се притеснявам какво ще е това невиждано кожно изменение. А не е като да не сме я водили при "светила"  Tired

# 463
Хубавичка, а при класически хомеопат пробвахте ли? Светилата на другата медицина често са безсилни...

# 464
Не съм я водила още, не знам защо, но като че ли вътрешното ми чувство подсказва, че не е за хомеопатия. Може би има някакво съмнение в мен, че хомеопат би се справил. Но и честно казано в момента нямам сили да търся такъв, толкова много са в София, да уцелим точния... знам ли. Има нещо, което мога да направя на своя глава - да дам Аугментин. От него много се подобри, почти придоби нормални размери и цвят ареолата, но личната каза, че за този проблем не трябва да се дава антибиотик. И ние спряхме да го даваме на 5-я ден, а дерматологът беше казал 7 най-малко. До третия ден след това отново се влоши.
Като гледам как върви, сигурно ще я заведа на мамолог поне да знам, че и това съм направила.

Общи условия

Активация на акаунт