Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 676
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 720
Личната ни лекарка е класически хомеопат изписва солите с хомеопатия.

# 721
Естествено,че има много случаи ,където ги изписват по този начин,иначе нямаше да съществува това противоречие!

# 722
  • София
 Побутвам темата с тази информация:

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5511

Предполагам, че повечето от вас вече са запознати с нея, но за всеки случай я поствам.

# 723
Ок ,подбутна я.Защо при максимално спазване  на всички  точки:кърмене,местоживеене на море,изолиране максимално от  домашен прах,къпане с вода с темп. 37С,стайна темп. 19-20С,редовно извеждане на чист въздух,памучни дрехи и т.н. ,децата ни продължават да боледуват от тази напаст.За ваксините да не говорим,че тезата в статията е в разрез с закона който от октомври 2012 гласи ,че АД не е причина за отлагане на имунизации и ако положението е сериозно обострено ,то само тогава може да се отложи с неповече от 2 м., а после на базата на антихистамини #Crazy #Crazy #Crazy.Моето мнение е ,че всички тези препоръки се предлагат от традиционната мед.,която в крайна сметка е безсилна към това страдание на децата ни,а действията й обикновено са в погрешната посока!Да наистина е добре да се спазват,но те няма да оправят положението.

# 724
 Inanna, добре си постнала, може някой да има възможност да отиде и да зададе въпросите, които го интересуват.

# 725
Моля, ако някой отиде, да сподели отзиви после. Въпреки, че не знам защо си мисля, че ще е по-скоро реклама на специална козметика, отколкото адекватни съвети...
По едно време само като влезнех в чакалнята на дерматолог и вече знаех какво ще ни изпишат - според намиращите се там рекламни плакати и брошурки  Laughing

# 726
Моля, ако някой отиде, да сподели отзиви после. Въпреки, че не знам защо си мисля, че ще е по-скоро реклама на специална козметика, отколкото адекватни съвети...
По едно време само като влезнех в чакалнята на дерматолог и вече знаех какво ще ни изпишат - според намиращите се там рекламни плакати и брошурки  Laughing
    Laughing Laughing Laughing,даммм,съгласна!

# 727
Нашата е печена, изписва това, което и аз бих си изписала.  Grinning

# 728
  • Пловдив
Зиналфат ни изписаха за обрив по лицето. Казаха, че е от претопляне. Някой ползвал ли е това мазило?

# 729
Включвам се да доложа, че нашият педиатър е хомеопат и прави комбинации от хомеопатични, шуслерови соли и суперхрани. Дерматита и алергиите ги преборихме без медикаменти, а тази зима се справяме с настинки, хреми и грип само така без да се стига до АБ. Честно да си призная не съм си мислила, че е възможно, но факт! Явно като се лекува целият организъм, всичко си идва на мястото.

# 730
Затова се казва холистична медицина!
kodilka, много се радвам за вас  Hug

# 731
Момичета, имам нужда от съвет за слънцезащитните кремове. Взех на Авен 50+ с минерали по препоръка в аптеката, но ми се струва, че не се повлия кожата на дъщеря ми добре. Появиха се зачервявания и пъпки по гънките и подозирам крема, освен това ми се струва, че от него кожата се изсушава. Трябва ли да има такава минерална основа крем за АД? Може би  не трябва да мажа в зоната на гънките?

# 732
  • София
 Ние ползваме Авен 50+ за чувствителна кожа, но не виждам на етикета да пише, че е с минерали. Не сме имали проблеми с него. Ето този:  

http://www.marvi.bg/avene-slancezashtiten-sprej-za-lice-i-tqlo-spf-50-za-deca-200-ml-3014.html

# 733
http://www.eau-thermale-avene.bg/Product.aspx?id=112 Ето това е млякото, има го под формата и на крем. В аптеката ми казаха, че за атопична кожа е по-добрия вариант, пред другите, вкл. и спрея, защото бил с 100% минерален фотозащитен филтър.

# 734
  • София
 Да, прочетох, че става и за алергични деца. Може пък тогава проблемът да е в нещо друго, което сте ползвали.

Общи условия

Активация на акаунт