Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 651
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Пробиотици давах година. Имаше затихване, но не окончателно подобрение.
И Примроуз Ойл пробвах.
И други неща.
И много четох.
Другото, което разбрах от един доктор, че би трябвало да направя е адски скъпи тестове за алергия и адски скъпа диета за дълго време след това. Това се води "естествения начин".

# 901
Какви пробиотици си давала?
Бифидус и Ацидофилус давахме около два месеца, също и храносмилателни ензими. Есенциални мастни киселини и водорасли.
При нас имаше непоносимост към кравето мляко, дълго време беше на безмлечна диета. Два месеца също и без глутен и захар.
Скъпите тестове са не винаги точни и напълно излишни при малки деца. Ако е Мустаков...  Rolling Eyes
Какво разбираш под "адски скъпа диета"?
Определено си променихме много храненето вкъщи покрай проблемите на малката. Храним се по-здравословно, но не бих казала, че това е скъпо. Здравето е по-скъпо Wink

# 902
  • София
На една колежка детето беше без глутен и без млечни. Пред мен купуваше специални храни от специални сайтове. Знам и цените на тези неща в супермаркета.
Както и да е, не искам сега да споря за диети.

Искам да разпитам за лечение с медицински модулатори на имунната система като изопринозина.

Чух едно интервю с една лекарка, по повод алергиите, че се прави такова лечение с инжекции и наистина има траен резултат.

# 903
Здравейте! Тук може ли да попитам някой който е ползвал Тридерм или друг вид кортикостероид имал ли е странични ефекти от него в/у кожата? Имам предвид след продължителна или не на място локална употреба?

# 904
  • София
Ползваме Елоком и Флуцинар. Но гледам да мажа по-рядко, при крайна нужда. Няма странични ефекти, за сега.

# 905
Здравейте! Тук може ли да попитам някой който е ползвал Тридерм или друг вид кортикостероид имал ли е странични ефекти от него в/у кожата? Имам предвид след продължителна или не на място локална употреба?

Triderma съдържа 3 компонента - кортикостероид, противобактериален крем и антибиотик. Аз съм много доволна. Лекарите дерматолози го използват само когато не знаят какво лекуват. Лекарката ми е казвала че Бетазонтрио /който е със същите компоненти / бил по-пречистен. Но не действа така добре като Тридерма.

От Тридерма кожата на детето изтъня и някак изсветля. А аз мажа примерно на 1-2 месеца по 2-3 мазвания  и то с подложка за бавно проникване.

Фулцинара е кортикостероид неподходящ за деца, макар аз с такова да съм била лекувана и ей ма на първа убавица   Flutter

# 906
the Дорис, Тридерм съдържа кортикостероид, противогъбично средство (а, не противобактериален крем)и антибиотик.  Peace

# 907
the Дорис, Тридерм съдържа кортикостероид, противогъбично средство (а, не противобактериален крем)и антибиотик.  Peace

Ох да!  ooooh! Много си права. Точно така е - исках да кажа точно това. То бактериите нали се лекуват с антибиотик, а гъбите от него не мрат? Или се лъж?

# 908
Гъбичките се лекуват с друга група лекарствени средства, различна  и нямаща нищо общо с антибиотиците. А някои видове гъбички (например кандида) могат да се "подхранват" точно от антибиотици.

# 909
Здравейте! Според педиатърката дъщеря ми има слънчева алергия и бих искала да я заведа на кожен лекар, за да я погледне. Може ли да ми препоръчате добър кожен лекар в Пловдив?

# 910
  • София
Докладвам - никакъв резултат от изопринозина.

В смисъл - пак му избиха петната на обичайните места на сгъвките.

# 911
Имуномодулаторите се използват съвсем отскоро и още не е съвсем ясно дали нямат странични действия със закъснение. Освен описаните в листовките.
За съжаление вълшебни лекарства няма. Не става бързо и изведнъж, колкото и да ни се иска. Вече съм писала много пъти какво помогна при нас, но отне време.
Търпение и успех  Peace

# 912
  • София
еее

# 913
Искам да попитам някой лекувал ли се е от периорален дерматит и с какво?

# 914
  • София
Аз имах периорален дерматит - след дълги опити да избягна антибиотиците, накрая се стигна до тях. Преди това пробвах с Елидел, хомеопатия, разни други козметики - основно на Авен. За съжаление не помогнаха, дори обрива отиде към очите, и се принудих да пия антибиотик от рода на Доксициклина за дълъг период от време.

Общи условия

Активация на акаунт