Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 688
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 915
Дъщеря ми от доста време вече ползва АТЛ за хидратиране.
А когато и се появят зачервявания и сърбеж лекарката й изписа на същата марка но с Ектоин 7% (не съдържа никакви кортикостероиди) а ефекта е както при тях..успокоява веднага.
И за сега АД е контолиран. Peace

# 916
Дъщеря ми от доста време вече ползва АТЛ за хидратиране.
А когато и се появят зачервявания и сърбеж лекарката й изписа на същата марка но с Ектоин 7% (не съдържа никакви кортикостероиди) а ефекта е както при тях..успокоява веднага.
И за сега АД е контолиран. Peace

А от къде ги купуваш?

# 917
От аптека но в Португалия .Сега погледнах че лабораторията в която се произвежда си е от тук. Rolling Eyes

# 918
От аптека но в Португалия .Сега погледнах че лабораторията в която се произвежда си е от тук. Rolling Eyes
Извинявай, не разбрах къде се произвеждат?  newsm78

# 919
От тук-имах впредвид Португалия.

# 920
Здравейте,да попитам тези от вас които лекувате АД с хомеопатия,ползвате ли някои от споменатите в темата медицински кремчета,на Адерма или други подобни.Дали хомеопатите разрешават,дали са съвместими с хом.лечение.Аз съм с екзема от много години,в момента обострена и кожата ми е много суха,искам с нещо да я овлажнявам.Но забравих да попитам хомеопата си с какво мога и не мога да се мажа.В момента не ползвам дори и крем за лице.

# 921
  • София
 Дени, няма проблем да си ползваш кремовете на А-дерма. Моят син е лекуван предимно с хомеопатия, но си го мажа с лосиона на Биодерма. Тези продукти нямат кортикостероиди и антихистамини в състава, поради което са съвместими с хомеопатичното лечение.

# 922
Добре е да се консултираш с хомеопата си - някои наистина са против мазането с каквито и да е кремове. Не става въпрос за съвместимост или несъвместимост с хомеопатичното лечение, а за подтискане на самото лечение.
Класически ли е хомеопата?

# 923
Да,класически е,и забравих да го попитам.Но явно ще трябва.Просто ми е неприятно усещането от сухата кожа,не търся облекчение или лечение,а овлажняване.

# 924
Много пъти съм писала в темата, че като спрях да мажа щерката, кожата й се оправи. Е, не стана веднага, естествено - две или повече седмици беше суха, лющеща се, но после започна сама да се овлажнява и досега е добре.
Иначе нашия хомеопат - също класически - не беше категорично против мазането, но искаше да гледа съставките на кремовете. Мазали сме и с един крем Дар - от хомеопатичната аптека на Чаталджа.
Успех в лечението и дано бързо се получи при теб  Peace

# 925
fata_morgana,благодаря.

# 926
Здравейте!
Дъщеря ми страшно се обрина по цялото тяло. Обрива е ситен и не е червен, на пипане кожата е грапава от него. Избиха и червени, сухи петна по кожата на вратлето, сгъвките на краката и ръцете. Педиатърката каза контактна алергия и изписа калции и вит.С, но вече четвърти ден няма подобрение изобщо. Смених всички козметики и праха за пране. Не къпя с измивно средство, мажа само с Адерма. Дупето също е обринато и зачервено. Всичко започна с обрив по врата и дупето, и изби по цялото тяло. Бебето е на 3месеца и половина, само на кърма. Също ако може да ми препоръчате добър дерматолог във Варна, идея нямам къде да я заведа.
На снимката се виждат червените петна, а ситния обрив по бузата е на цялото тяло

# 927
Lidkata, миличкото ти детенце! 
Феистил не ви ли изписаха?

Това не е атопичен дерматит, ако въобще може да те успокои това.

# 928
Ходихме на дерматолог и тя заключи, че има много суха кожа. Изписа няколко крема и подобрението се вижда още днес. Надявам се за седмица да се преборим с този проблем макар, че кожните раздразнения са много упорити

# 929
Lidkata, миличкото ти детенце! 
Феистил не ви ли изписаха?

Това не е атопичен дерматит, ако въобще може да те успокои това.

Здравейте! Какво имате предвид с това, че не е атопичен дерматит? Искрено се надявам да не е разбира се, защото моето 4 месечно бебе изглежда по същия начин и от месец и половина, който доктор го види ми казва атопичен дерматит и алергия към кравата. Та сменихме млякото, но без ефект, мажа с гадните кортикостероидни с временен ефект, поне ги спрях като разбрах колко са вредни и още куп медицинска козметика с минимален ефект. Та за това ви питам и ще съм благодарна да ми отговорите защо смятате, че не е АД? Бебчето от снимката все едно моето съм снимала. Дано да се е оправило!

Общи условия

Активация на акаунт