Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 690
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 930
За мен бебчето от снимката е с АД. Дъщеря ми до към 6 месец изглеждаше по същия начин. Но се докара до там точно от "изтървано" положение - да не мажа с това-онова, уж да не й навреди... А такава кожа иска постоянна грижа още като се забележат първите признаци. Накрая не само че изкара курс със стероид, а и антибиотик пи, че да не стане по-голяма беля. Тя имаше обриви по цяло тяло, мокрещи екземи по свивките - врата, ръцете, краката. Отделно пъпки по цялото тяло. Пиеше и фенистил, без особен ефект.

# 931
  • filibeto-maina:)
И нa мен от снимкaтa ми приличa нa дермaтит, ние бяхме със себореен дермaтит. И точно нa същaтa възрaст между 2-3м положението стaнa ужaсно. Избивaше нa всякъде, по етaпно, първо нa лицето,после врaтле,корем,ръчички,крaчетa и дупе. Порочния кръг от мaзaне,и няколко дни зaтишие не ме удовлетвори. Осъзнaх че нещaтa се отключихa от вaксините, от бебешкaтa козметикa която уж билa специaлно зa бебешкa кожa-трънци и от изкуственото мляко и с помощa нa фaтaМоргaнa нaмерих точния хомеопaт, a още от първите обриви спрях козметикaтa, нито шaмпоaн,съпуни,бaлсaми ит.н. сaмо едно кремче дaр от хомеоп.aптекa в софия ползвaх в нaй сухите моменти. Спрях всички вaксини и спрях дa слушaм всички лекaри които ме кaрaхa дa пие детето ми хипоaлергично мляко, което също е крaве и нa своя глaвa зaпочнaх козе мляко прясно. Детето вече е нa 10м и е почти изчистино, зaщото след кaто се изчистихме зa първи път нa 7-8м при никнинето нa зъбките пaк нaпрaви еднa кризa.
Едно осъзнaх децa с кожни проблеми се спрaвят нaй-добре със здрaвословен нaчин нa живот,колкото се може по мaлко химия и изкуствени продукти.

# 932
За ваксините - имах късмет, че педиатърът ги слагаше по етапно, с по-голям интервал от време между тях. Не слагаше едновременно двете ваксини, които се слагат на 2, 3 и 4 месеца. Изобщо доста щадяща схема, но никога не ми е минавало през ум да не ваксинирам. Действително се влошаваше и от тях, може би и от тях се е отключила. Но другите болести, срещу които са превенция ваксините, са по-страшни за мен. Вярно, че не са гаранция, но и не бих лишила детето си от такъв вид защитата, пък била тя и минимална. В хомеопатията не вярвам, много пъти съм го споделяла и това е мое съвсем лично убеждение, не искам никого да засягам. Специално за АД хомеопатите казват - "започваме сега и след няколко години ще видите резултата, действа с натрупване...". Ами то за тези години кой ще ми докаже дали хомеопатията е повлияла или просто детето го е израснало...Но пък нямам нищо против нейния плацебо ефект.

# 933
Сега се чудя кое кремче да взема! Изчетих много, мненията са разнообразни. Мазах с uriage, a derma, bioderma, la roche, липобаза. Сега се двоумя кое да пробвм : SVR, Нанобазе,  Линола фет или урея, мислих си и за био кокосово масло. И като знам какви са цените направо не знам кое по-напред да опитам, с по-скъпите или по-евтините? Не съм го къпала вече пет дни, да видим ще има ли ефект. А относно ваксините никой не ми каза, че не се слагат, та сложихме няколко. Държа на ваксините. Не вярвам в хомеопатията от личен опит. Само не мога да разбера като е АБКМ защо като пие толкова време фризопеп не му минава? Утре сме на контролен при гастрото. На първия преглед докторката каза, че очаква да види едно изчистено бебе следващия път, за мое нещастие не позна!

# 934

Едно осъзнaх децa с кожни проблеми се спрaвят нaй-добре със здрaвословен нaчин нa живот,колкото се може по мaлко химия и изкуствени продукти.
Подкрепям!
merilynm, зарежи кремчетата и вземи хубави пробиотици. Диетата е добра, но само с диета чревната лигавица се възстановява по-бавно. АД не е само кожен проблем.

# 935
Благодаря за съвета fata_morgana. Утре сме на гастроентеролог и ще повдигна въпроса!

# 936
Изненадвам се, че не са ви изписали досега. Нашето гастро първо оттам започна.

# 937
Ами то беше преглед набързо : а петънца, да, категорично алергия към кравата, взимайте това мляко и елате след месец! Ще питам за пробиотици, ако не ще се консултирам и с педиатърката! Пак благодаря за подсказката  Grinning

# 938
А вие какви пробиотици ползвате?

# 939
Гастрото днес изписа биогая, но искам да си направя и консултация с педиатърката,ако има по-хубави, да взема по-добрите!

# 940
  • filibeto-maina:)
А вие какви пробиотици ползвате?
Ентересон основен зa децa

# 941
Вкъщи сме най-доволни от Бифидус и Ацидофилус на Аквасорс.

# 942
Да кажа какво стана в крайна сметка.Ходихме на дерматолог и той заключи, че има много суха кожа и отива към атопичен дерматит. Беше се изринала по цялото тяло и червените, сухи, лющещи се петна бяха по врата и всички сгъвки. Препоръча Адерма, крем на Юриаж с мед и цинк, къпане само с вода и правен крем с кортикостероиди който аз почти не ползвах. След седмица обилно мазане с Адерма и Ла рош се подобри за 2 седмици някъде изчезнаха петната и се оправи.
Преди 10 дни (след два месеца и половина от обрива) започнах захранване, 7 дни на тиква, постепенно увеличих до 70гр., другите 4 с картоф и от вчера пак е изрината. Този път няма червени петна, имаше едно малко на врата, но то мина смазане по горната схема. Ситния обрив тръгна от под брадата, покрай устата, по бузите и вече е по дупето и коремчето. Дали е о храната или от студа не мога да кажа, пак тръгваме по лекари.
Вие как захранвате? От какво се получава според вас? При дъщеря ми е в някаква по-лека форма, но все пак не се знае до кога. Ваксини не сме слагали никакви.
Забравих да допълня, че е на кърма изцяло

# 943
  • София
Минавам да се оплача.
Бяхме закрепили положението - море, пробиотици.
Обаче се наложи да пие антибиотик и всичко отиде по дяволите - чеше се като луд по цяла нощ.
Дадок Ксизал, 1-2 пъти.

# 944
Здравейте, тази тема само за деца ли е?
Аз съм с атопичен дерматит от 20 години. Искам да споделя информация за един масажен крем ДИКРАСИН, произвеждан в България. Продава се само в 1 аптека, но има инф. в мрежата. Ако Ви интересува разгледайте, има продукт и за деца, но изобщо нямам мнение и не мога да го препоръчам. Та въпросното масажно кремче ( става и за лице и за тяло + за акне) го пробвам от няколко дни и значително е подобрило една рана на крака ми. Кожата е взела да заздравява и сърбежа е по слаб. Не знам какво ще се случи в дългосрочен план но крема нито е скъп, нито е опасен (поне според състава) и затова съм впечатлена.

Общи условия

Активация на акаунт