Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 230
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте!
Само минавам да споделя за един крем, който много помогна на малката. Той е с алое и прополис, на Форевър ливинг.
Преди седмица наша позната видя ръцете на малката. Бяха просто в ужасно състояние  ooooh! и ми каза за въпросния крем. Тя и друг път ми е споменавала, но аз въобще не й обърнах внимание тогава. Сега обаче жената взе много присърце случая, защото още на следващия ден ми донесе от крема. Решихме, че по-зле едва ли може да стане и дай все пак да опитаме. Само след 4-5 намазвания и имаше видимо подобрение. А вече седмица по-късно раните са заздравяли и ръчичките й са се поуспокоили. На моменти пак започва да я сърби, но поне визуално са по-добре нещата. Остава обаче отворен въпросът какво точно го провокира това упорито АД  ooooh!

# 256
Днес на консултацията ми казаха, че бебката най-вероятно е с АД.
На мен ми се струва много малка за такава диагноза  newsm78
Има пъпчици от 2 седмици. Започнаха по бузите, после по главата. Сега цялата й гушка е изрината, едното рамо и ръчичка също. Вратлето, малко по дупето и по крачетата. Абе как го описах почти цялото тяло  ooooh! И на брадичката и е много изринато и червено  Rolling Eyes
Препоръча ми стандартните неща. Само бебешки прах. Без омекотител. И да сменя козметиката с Мустела или А-дерма. (Ползваме от както се е родила само СебаМед).
Та Вие какво ще кажете:
На коя козметика да заложа за проба като за начало?
Да си купя ли и аз този балсам Нахткерцен?
Препоръчайте ми д-р дерматолог в София, ако не се подобрят или влошат нещата!
Отворена съм и към хомеопатия, обаче идея си нямам с кой да се консултирам  Embarassed.

# 257
Пробвай за начало да изключиш предполагаемите дразнители, забрави Мустелата, изобщо козметиката не е най-важното. Къпи я по-рядко, по-възможност само с вода. На кърма ли сте или АМ?

# 258
Изцяло на кърма. Не са толкова "лоши" пъпчиците, пък и по главата (в косата се поскриха) затова като за начало с превантивните мерки искам да мина. То не е и много сигурно дали е АД. Времето ще покаже.
Ще почна значи с дразнителите  newsm78
Всъщност всичко започна заедно с едни гадни сополи. Които борихме 2-3 седмици и най-накрая минаха. Аз лично като изчетох се съмнявам че има стафилококи, които са отключили АД, ако е такъв, по принцип пъпчиците.
Но така и не й взеха секрет за Стафилококи. Имаше супер много пъпчици с бяло връхче включително в косата. Сега те минаха, но цялата е с едни такива обчиви със ситни пъпчици. И най много по лицето и гушката  Sad

# 259
Направете изследване за стафилококи, чувала съм, че много бебета се заразяват в родилното с тях, а избиват по-късно проявленията. Те докторите вече да не видят пъпка и го кръщават АД!
Може да пробваш да спреш и млечните продукти за няколко дни, протеина на кравето мляко често е "дразнител". Мога да ти препоръчам и хомеопат, поне си в София и имаш голям избор.
Успех и дано мине бързо, каквото и да е  Peace

# 260
С козметиката ще е проба-грешка. Не препоръчвам обаче Нахткерцен.

# 261
  • в белята
ronisum ,мой съвет е да смениш козметиката ,например дъщеря ми се обрина след няколко къпания със Себамед.След като спрях да ползвам тези продукти и смених с други всичко се успокои.

# 262

Защо?

# 263
Мацки,да се включа пак и аз,само с козметика не става...трябва и диета...Ние в Бг бяхме много доволни от Емолиум..крема и емулсията..помогна ни,позаличихме лишейчетата...
Сега сме на А-дерма,пак емулсия за баня,и емолиент,от "кожна"гледна точка сме добре..//За прането,само бебешки омекотител и високи градуси-мое мнение...//
Но пак избиват проблемите,хапне ли нещо неподходящо....
  bouquet  bouquet  bouquet

# 264
  • в белята
А вижте какъв отговор дадоха ,потребители ,които разбират от козметика,за новия Адрема прималба.На мен във всички аптеки,в които съм питала ми казаха ,че стария гекл за коса и тяло е сменен с този и вече не се произвежда.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=520550.660

# 265

Защо?

Уреята вече се отрича при лечението на АД, а такава има в Нахткерцен-а.
Първоначално мазах бебето с него, после спрях. Майка ми се намаза с него по лицето и пламна огън след няколко минути. Мисля не е най-подходящо за активен АД.

# 266
Пак съм аз с питане към тези, които са се борили със себореен дерматит при бебетата си. Ние мазахме с правен мехлем, съдържащ кортикостероид, в продължение на седмица и кожата се изчисти. След това минахме само на медицинска козметика, но след някоко дни зачервяванята почнаха да се появяват отново. Пак мазахме с мехлема няколко дни, оправи се. Спряхме - пак се почна с обривите  #Cussing out Явно е някакъв затворен кръг и не искам да продължавам така. Утре сме на доктор да говорим, но искам да питам тук при някой друг получавало ли се е така и ако да - как сте се преборили с проблема

# 267
  • Пловдив
Така е с кортикостероидните кремове- докато мажеш е "добре" кожата, после пак се появяват...омагьосан кръг е, от който трябва да излезеш...

Как?
Спрях всякакви мазила.
Хомеопатия.

# 268
Така е с кортикостероидните кремове- докато мажеш е "добре" кожата, после пак се появяват...омагьосан кръг е, от който трябва да излезеш...

Как?
Спрях всякакви мазила.
Хомеопатия.

Благодаря за отговора, но вие не бяхте ли с АД  newsm78 Ще се радвам да чуя и мнения конкретно за себореен дерматит.
(а и надявам се извън хомеопатията, която така и не можа да ми прозвучи убедително)

# 269
Как?
Спрях всякакви мазила.
Хомеопатия.

И при нас е АД. Извън хомеопатията няма адекватно решение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт