Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 538
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 345
chockolina  Hug, аз вече нямам сили да обяснявам за кортикостероидните "кремчета". Хората не се интересуват дали нещо може да навреди - изписва го лекар(!!!), значи всичко е ОК, даже и листовката никой не си прави труда да чете. Ако някой ме пита, обяснявам, забелязала съм, че така или иначе, ако човек си е кон с капаци, каквото и да му говориш, после даже и не си спомня за какво е ставало въпрос.

# 346
kosmina ние също ходихме при Ангелова  Peace стискам палци при вас да се закрепи положението. Не е задължително и при вас да протече по същия начин, просто нашата кожа явно е ужасно суха. Само след като спрете с правения мехлем, мажи активно с емолиента. Аз мажа няколко пъти на ден и само да ме домързи и пропусна някое мазане, веднага си проличава  Tired Чудя се кога просто ще мога да сменя памперс, без да трябва 10 минути да мажа.
Вие кой емолиент ползвате? Ние сме с Xemose cerat на Uriage. Пиши как се развиват при вас нещата.

chockolina, fata_morgana защо решихте, че не сме чели преди да мажем с кортикостероиден крем?

# 347
  • София
Е да ама като и най-скъпата козметика не помага, пак отиваме при доктора и почваме да мажем кортикостероид, защото друго спасение засега не е измислено.
Бебо пак беше целия в петна, на сгъвките нацепен до кръв.
Педиатърът изписа пак Елоком и Липобаза.
Поне се оправи бързо.
Следващата седмица имам направление за специалист, да видим какво ще каже.
Само се чудя, като са се скрили петната, дали ще разбере какво е точно.

# 348
  • София
Доста често АД се свързва с непоносимост към храни, която може да се е появила ненадейно, дори и след като сте яли въпросната храна години наред.
Има много написано по въпроса, затова няма да давам съвети, но една диета и очистване на организма от дразнителя ще подобри значително състооянието на кожата.

# 349
[chockolina, fata_morgana защо решихте, че не сме чели преди да мажем с кортикостероиден крем?
Защото въпреки това мажете  Wink

Е да ама като и най-скъпата козметика не помага, пак отиваме при доктора и почваме да мажем кортикостероид, защото друго спасение засега не е измислено.
Не само, че е измислено, но и много се е изписало за другите методи на лечение. Кортикостероидите са спасение единствено за кожния лекар - хем всички доволни, хем след месец-два ще се върнете при него...

# 350
cama на нас ни изписа емолиента Synchrobase omega. Мажа при всяка смяна на памперса. Каза ни от понеделник да ползваме правения крем 2 пъти седмично, а с емолиента си продължаваме както досега. На сгъвките на крачетата мина и остана бледо зачервено на врата само. Дали ще се оправи и там на 100% незнам.

Вчера ходихме при Ангелова и такова чакане беше. Детенцето огладня и я кърмих права  #Crazy Незнам ако не се оправи изцяло вратлето да търся ли друг лекар или ще назначат същото лечение както досега?

Момичетата, които говореха за хомеопат - препоръчайте за София.

# 351
[chockolina, fata_morgana защо решихте, че не сме чели преди да мажем с кортикостероиден крем?
Защото въпреки това мажете  Wink
Хаха, значи нямам право на различно мнение, така ли? Не ме разбирай погрешно, не смятам, че кортикостероидите са някакво голямо добро, но листовката не е всичко, което можеш да знаеш за едно лекарство, действието му и как се прилага.
За мен пък хомеопатията е големия абсурд и по същия начин мога да те попитам - ти чела ли си, информирала ли си се преди да се довериш на хомеоматията? По-добре ли е да лекуваш с вяра (щото не знам как лечението с гола вода може да се нарече по друг начин)?

cama на нас ни изписа емолиента Synchrobase omega. Мажа при всяка смяна на памперса. Каза ни от понеделник да ползваме правения крем 2 пъти седмично, а с емолиента си продължаваме както досега. На сгъвките на крачетата мина и остана бледо зачервено на врата само. Дали ще се оправи и там на 100% незнам.

Вчера ходихме при Ангелова и такова чакане беше. Детенцето огладня и я кърмих права  #Crazy Незнам ако не се оправи изцяло вратлето да търся ли друг лекар или ще назначат същото лечение както досега?

Момичетата, които говореха за хомеопат - препоръчайте за София.

kosmina не знам какво да ти препоръчам. Последния път като бяхме при Ангелова я попитах дали не може просто да изчакаме да го израсте. Тя каза, че явно така ще стане Simple Smile И обясни, че за такова нещо в по-западните страни не го третират с лекарства, а само с козметика, докато при нас е прието да се лекува обрива.
Ако нещата не минават, отиди пак при Ангелова. При нас тя въвеждаше и други мазила, докато не установихме кое действа най-добре.
Също така според мен няма нищо лошо да вземеш второ мнение от друг специалист, а пък ако назначи същото лечение, а ти си видяла, че не действа, просто го игнорирай Simple Smile

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 21:23 от cama

# 352
  • Варна
cama, всеки си решава сам за себе си (и за детето си). Peace

Само ще кажа, че според хомеопата ни именно моето мазане с "лек" кортикостероиден крем за 2-3 дни по време не бременността ми (имах PUPP) е довело до състоянието на малкия. Rolling Eyes С "голата вода" детето се оправи за по-малко от седмица, а на сгъвките на крачетата имаше кръв, толкова зле беше. Tired

За мен пък хомеопатията е големия абсурд и по същия начин мога да те попитам - ти чела ли си, информирала ли си се преди да се довериш на хомеоматията?

Доста съм чела, продължавам да чета, както правя за всичко, преди да взема решение. Wink

# 353
За мен пък хомеопатията е големия абсурд и по същия начин мога да те попитам - ти чела ли си, информирала ли си се преди да се довериш на хомеоматията? По-добре ли е да лекуваш с вяра (щото не знам как лечението с гола вода може да се нарече по друг начин)?

Миличка, иска ми се да имахме достатъчно вяра, за да лекуваме с нея...  Hug
Иначе - да, много четох и за хомеопатията и за така наречената "традиционна" медицина, за да открия, че най ми е на сърце холистичната медицина. Накрая направих собствено проучване - говорих и си писах с много майки, които са си лекували децата от атопичен дерматит по различни начини. Направих изводите за себе си и за начина, по който да си лекувам детето. Не искам да налагам мнение  Peace

Успех на всички!

# 354
... ако човек си е кон с капаци...
Не искам да налагам мнение  Peace
Напротив, изглежда искаш, иначе нямаше да употребиш израза по-горе. Това именно предизвика реакцията ми  Peace

cama, всеки си решава сам за себе си (и за детето си). Peace

Peace

# 355
  • София
Здравейте,
до сега сме пробвали лечение на АД с Боаронски хомеопат без никакъв резултат.Лекарят се мъчи в продължение на 2-3 месеца да намери препарат,който да подейства,но уви-не успя.Били сме и при д-р Ангелова миналата година.Тя успя да излекува едни ужасно упорити мокри рани на свивките на крачетата и на гърба,които за щастие не се появиха повторно.Тази зима пак "опряхме" до нея за една рана на ходилото,но с нея не можа да се справи.Та четейки многото препоръки към класическата хомеопатия,реших да пробвам и тази опция.Бихте ли ми препоръчали и дали координати на хомеопат (за София),от който сте доволни.

# 356
  • София
Момичета, да споделя. Назад една дама беше споделила за добрия резултат от маслото от вечерна иглика. Понеже е на капсули си го купих за мен да го пия, а в последствие и започнах да си мажа лицето вечер с по една капсулка. Много съм доволна. На дъщеря ми пак и излезнаха обриви тези дни и две вечери и мазах само обривите с това масло. Има много бърз и добър ефект! Дано и занапред да и действа така!  Peace

# 357
Какви са точно тези обриви, гледах снимки в нета, изглеждат ми същите, но от докторите чувам различни мнения. Роди се бял като кукла, след два дни в отделението цялото му лице пламна, червено със ситни пъпчици. Казаха ми, че е от претопляне!?  Thinking Изписаха ни, червенината се махна и останаха само пъпчиците, като всеки ден се появяват нови, около веждите, клепачите, ужас, бузките са му като шкурка грапави от тях. Само по лицето са, другаде няма. Четох всичко по-горе, че може да е от АМ, от дрехи, всичко гладя, пера на висок градус.... Вчера на консултацията ми казаха че е атопичен дерматит. Казаха ми да купя от зелената серия на A-DERMA. Някой ползвал ли я? Не знам какво ще се прави с тези пъпки, четох, че този дерматит не е за подценяване newsm78

# 358
  • София
darenceto, според мен такова нещо като пъпки от претопляне по бузите няма.
Пъпките от претопляне се по вратлето, обикновено.
Опитай с А-дерма, аз ползвам за моето дете - добре е като цяло, но обривчето от АД не може да се излекува от него.
След 1 година борба, сме го докарали до едно петно на ръката, голямо колкото монета от 1 лев.
Не знам колко е голямо бебето ти, но до около 40ия ден е нормално "да се чистят", както обичат да казват докторите.

Но и друго ще ти кажа - трябваха ми 3 месеца диета, докато го кърмех и какво  ли не изчетох, докато се убедих, че е от млечните продукти. Ако го кърмиш, мини на диета малко и виж дали ще има промяна. Изключи всички млечни, за поне 3-4 седмици, за да ти се изчисти организма, ако го кърмиш. И като казвм всички, значи наистина никъде да няма и следа от мляко
Ако сте на АМ, вземи минимум хипоалергенно или директно Фризопеп.
Пожелавам ти успех.

# 359
darenceto, според мен такова нещо като пъпки от претопляне по бузите няма.
Пъпките от претопляне се по вратлето, обикновено.
Опитай с А-дерма, аз ползвам за моето дете - добре е като цяло, но обривчето от АД не може да се излекува от него.
След 1 година борба, сме го докарали до едно петно на ръката, голямо колкото монета от 1 лев.
Не знам колко е голямо бебето ти, но до около 40ия ден е нормално "да се чистят", както обичат да казват докторите.

Но и друго ще ти кажа - трябваха ми 3 месеца диета, докато го кърмех и какво  ли не изчетох, докато се убедих, че е от млечните продукти. Ако го кърмиш, мини на диета малко и виж дали ще има промяна. Изключи всички млечни, за поне 3-4 седмици, за да ти се изчисти организма, ако го кърмиш. И като казвм всички, значи наистина никъде да няма и следа от мляко
Ако сте на АМ, вземи минимум хипоалергенно или директно Фризопеп.
Пожелавам ти успех.

Навършихме 2 месеца, не съм кърмила и сме на адаптирано млако НАН в болницата са били на фризо, не знам колко са хипоалергенни, ще се консултирам с педито за Фризопеп  Peace

Общи условия

Активация на акаунт