Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 639
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 765
Endira, поръчваш през сайта или се намира и тук тази козметика.

# 766
the Дорис, няма как да се справят хомеопатите, ако мажеш с кортикостероиди  Peace
Вече и с други кремове не мажем ние, кожата си има собствени механизми за овлажняване и омазняване, стига да не й се пречи, а това с постоянното мазане е много добре само за... търговците  Rolling Eyes
От нашия опит мога да кажа, че най-доброто което направихме е - класическия хомеопат и пробиотиците  Peace

# 767
  • София

Поръчвам от Boots директно, с посредник за адрес и доставка до България. Тук никой не е чувал за тази козметика  Wink

# 768
the Дорис, няма как да се справят хомеопатите, ако мажеш с кортикостероиди  Peace

Хм, аз не мажа на своя глава. След като видят разлоквена рана широка 4 пръста по вратлето на детенцето от единия до другия край сами ме молят да мажа  ... Пробвах и без кортикостероид - толкова голяма стана раната, че имаме белези Sad
Всички хомеопати при които съм ходила до сега са ми казвали като състоянието стане плачевно да вадя кортикостероидите и Фенистил или Ксизал през устата.
Ето например зимата с цялата тази хомеопатия детето изглеждаше ... а бе така че децата му пускаха разни реплики. Децата са жестоки и много раними едновременно. Без кортикостероиди няма как да мине, то не е червено петънце дето я го намажа я не ...
Уф ама цял ферман изписах все едно съм върла любителка на кортикостероидите - а не съм, ама понякога са спасение, каквото за нас хомеопатията за сега не е.

# 769

Поръчвам от Boots директно, с посредник за адрес и доставка до България. Тук никой не е чувал за тази козметика  Wink

Желаещи да се обеденим и направим поръчка?

# 770
Дъщеря ми също беше с мокри екземи по лицето, но хомеопата ни е твърдо против кортикостероидите и никога не е казвал да мажем, колкото и зле да е била - с тях просто ще се въртите в кръг - кортикостероидите и антихистамините правят точно обратното на хомеопатията и... нали се сещаш. При класически хомеопати ли ходиш?
На мен също ми е идвало да ревна от реакции на деца и възрастни, когато беше много зле, но в крайна сметка е за доброто на детето.

# 771
При нас се появи едно петно отзад на бедрото януари. Мазах с овлажняващия крем, но се влошаваше и се принудих да ползвам кортикостероиден крем. Мина от мазането с КС. Не съм привърженичка на КС, но с мазането петното изчезна. Според мен се появи, защото изпи една опаковка Ескимо кидц, друго ново не е приемал. Може да е някоя съставка от сиропа.  Rolling Eyes

# 772
Здравейте!
Фондация “Екзема” и водещи дерматолози от страната, организират среща на „Училище за родители” на деца с атопичен дерматит. Моля вижте прикачения линк и ако имате желание да присъствате на срещата ,ми пишете на лични или попълнете формата  в сайта.http://www.derma.bg/uchilische-za-roditeli-na-deca-s-atopichen-dermatit-2/

# 773
Здравейте!

Мен ме мъчи един дерматит от почит 3 години, намира се от горната част на ръката, между палеца и показалеца. Доскоро не предприемах нищо конкретно, надявайки се, че ще изчезне, но уви, дори се уголеми. Дерматоложка в Токуда ми изписа Dexem Repair - 3 пъти на ден, и на Uriage - Bariederm. Второто предпазва от дразнители, а първото е активното мазило. Първите 2 седмици се наблюдаваше подобрение, а от третата седмица съм направо доволна. Вече 3-4 дни нямам нищо, не ме сърби, няма зачервяване и много се надявам да съм напът към премахване на това чудо. Ще отида на контрола другата седмица, за да чуя и констатацията на дерматоложката.

# 774
Вече и с други кремове не мажем ние, кожата си има собствени механизми за овлажняване и омазняване, стига да не й се пречи, а това с постоянното мазане е много добре само за... търговците  Rolling Eyes
От нашия опит мога да кажа, че най-доброто което направихме е - класическия хомеопат и пробиотиците  Peace
   подкрепям на 1000%, не мажа с нищо, никаква медицинска козметика и др.подобни ла*на, не мажа даже и със слънцезащитен, защото направих тази грешка и се обрина от А-дерма, мажа само с чисто бадемово или кайсиево масло и то все по-рядко, защото кожата все по-рядко има нужда....не вярвам вече на дерматолози, алерголози и др, слушам само класич.хомеопат, въпреки че ми трябваше известно време да й повярвам, че не трябва да мажа с нищо по-никакви поводи, тази тема ми помогна да стигна до тези изводи, макар че знам, че ви се струват крайни.
    На новопоявилите момичета - върнете се в началото на темата и четете, има мн полезна информация и съвети, но иска четене.
   Успех на всички в борбата с АД, аз мисля, че го победих, имахме жестоки рани по краката, който чешеше, но го научих да ги "гали", а не да чеше, вярно че пика беше зимата и е мн по-лесно, когато е облечен, отколкото сега... после се изместиха по ръчичките, в момента сме много добре. Това, което мога да посъветвам е да увеличите периода м/у поставяне на ваксините; на нас ни остава още една, която отлагам от месец, дано няма влошаване след нея

# 775
  • Варна
Здравейте! Присъединявам се към темата, защото нашето детенце също му поставиха диагноза АД  когато беше на 3 месеца. Обривите започнаха с малки ситни точици около гърдичките и не им обръщахме внимание, докато не се появи едно петънце със суха и лющеща се кожа. Петната се виждаха само вечер след баня, иначе стоеше на допир грапаво. Заведохме я на дерматолог и до 2 дни още повече се засили(разпространи се  след време по коремчето, ръчичките, зад коляното сгъвките). Тъй като ползваме от раждането козметика на Мустела от предписаното избрахме Стелатопия и мазахме с нея. Не се стигна до кортикостероидни кремове Адвантан ни беше изписан, нито капки Фенистил. За месец и половина изчезна всичко. Да, но известно време на ръчичката , където имаше червен конец седеше леко сухо в сгъвката на китката(малката е и по-пълничка) и пак го подминах накрая махнах конеца, но взе да става по-зле и по-зле.. и сега е обхванало китката суха кожа, зачервена на моменти, стигна се до вид като мокра рана, тъй като тя порастна и намери начин и го разчеса като търка китката в количката. Заведох я на педи.. тя казва че не АД и ми изписа Бетазон трио. Не й се доверих и си отидох пак  при дерматоложката, тя по учебник пак ми изписа Адвантан като каза първо да изчакам и пробвам с мостра на Биодерма. Като намазах се зачерви, това ставаше дори със Стелатопията.. изглежда като е по-скоро рана и не се повлиява. В същото време тези дни обривите са малки, но се засилват на различни места, вече има и под китката на др ръка, едно сухо петно между гърдичките, точици тук там.Няколко дни дори спрях да мажа уж се подобри и после много се влоши, тогава я заведох на лекар. Започнах ръчичката с доста по-сериозния обрив да я мажа с крем Здраве от него поне се изсушава и не стои рана.. и тази вечер за мой ужас тя се захапала милата от сърбеж и чак ожулила 1 см дължина горния слой на кожата, за щастие е като одрано, а не широка рана. Предния път беше зима и не е имало сърбежи,нито такива рани. Промих със смрадлика и покрих да не го дразни и заспа милото.
Извинявам се за дългия пост. Искам да уточня, че когато поставиха диагнозата детето беше изключително кърмена, сега още се кърмим , но вече е захранена с плодове( като са избегнати кайсии , праскови и др. алергезиращи), зеленчуци, месо(заек, пуешко, пилешко). Глутен още не съм въвеждала. Незнам вече дали не е и от моето хранене, това доста трудно се установява.
Моля за съвет за сега мисля, че не сме в толкова тежка форма и все се надявам да мине така бързо като преди само с мазане. Виждам , че са споделени голямо разнообразие от кремове, мазила.. но за мен сега е по-трудно да избера, тъй като за разлика от преди има и сърбеж, ето вече направи рана и нз с какво да мажа... порочен кръг както е по-добре, след няколко часа се влошава силно зачервено, мокро.. после пак сухо..!
В козметиката на А-дерма има глутен, да разбирам ли че може да е проблем, тъй като не сме го въвеждали? След 10 дни става на 8 месеца. В период на никнене на зъбки сме, дали пък и това не е предпоставка?Усъмних се за 1 поява дори като причина да е ваксината. Причини много, а никой не може да каже с точност. Нямаме фамилна обремененост. Незнам дали слънчевата алергия, която дядо й по бащина линия е получил в много късна възраст може да има нещо общо? Той е доста бял мъж , а тя е одрала кожата на свекървата с тъмна кожа е.
Още един път се извинявам за дългия пост, от това което чета изглежда в борбата с този проблем, при някои и доста по-тежко изявен от нас, трябва много търпение, поддържане на кожата на детето и да се избягват различни алергени, които са безброй. Успех на всички в тази борба!

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 02:13 от Dessy1988

# 776
Dessy1988, Адвантан Е кортикостероид. Една от дерматоложките ни беше много против Мустела като козметика, каза, че при много деца кожните проблеми започвали след като са я ползвали - ние бяхме на Мустела от раждането също  Rolling Eyes
От скромния ми опит - влошаващи дерматита са ваксините и никненето на зъбки. Поне едното може да се отложи Wink
Често проблема започва вътре в храносмилателната система, а не отвън по кожата. Давала ли си пробиотици? При нас много добър ефект имаше(много са необходими, особено ако е родено секцио детето). Мазила от аптеката сме измазали за сума ти пари, никакъв ефект, освен че кожата привиква към тях и не може сама да се овлажнява и омазнява. Откакто спрях да я мажа, се оправи - много пъти съм го повтаряла тук.
Прочети темата назад, може да ти е полезен опита на мамите.
Не смея да се похваля, но май преборихме вече дерматита. Последно бяха ни останали едни сухи петънца по бузките - мазах с един гел с манука(вид чаено дърво). Сега вече само от комарите се пазим  Laughing

# 777
  • Варна
fata_morgana благодаря за бързия отговор. Да, знам за Адвантана и именно за това не го купувам и искам да пробвам всичко останало. За щастие и самата дерматоложка каза да не бързаме с него, не сме толкова тежък случай и се надявам да си останем с няколко леки обривчета тук там, които постепенно ще изчезнат пак. Мен ме притесни като направи раничка, но и тя ще мине, снощи го оставих да диша и сега дори обрива поне не е зачервено, но трябва да мине ден-два да си зарастне раната. Незнам , но май смрадликата ми дава най-добър ефект на сутринта няма зачервяване.
Склонна съм да сменя Мустелата.
Детето е раждано нормално , 3940гр и беше само на кърма до 5 месеца и половина. Пропуснах да кажа, че дори преди дерматита, все забелязвах малки петънца кръв, нито педи, нито дерматоложката, нито трети лекар ми каза нещо. Дори направихме микробиология, всичко е чисто.  Вече изчезнаха. Но пък от четена информация, знам че хранителни алергии и с кръв в акото се проявяват. Аз хапвам доста сладко ( шоколад също) и се опитах да го огранича. Незнам вече от къде да започна с изключването на храни, все още кърмя и разчитам на това, от пюретата ползвам на Хип и Гербер и давам по малко. Тук някъде прочетох за ябълката, наистина ли е алергезираща, защото тя яде много от нея, да не казвам че 90 % плодовите съдържат ябълка? Дали пък не е и царевица, варианти много... аз хапвам и по-много месо, накрая всичко отива за нея чрез кърмата.

# 778
Dessy1988, мляко ядеш ли? Ако да, спри го. Алергени са царевицата, доматите, банани, соя, яйца. Червените ябълките може да са алерген, както и червените чушки.
Освен ти да минеш на нискоалергенна диета за 2-3 седмици и да видиш има ли реакция положителна при бебето. Бебето също да не яде алергизиращи храни. То с какво е захранено? Ако те интересува пиши, за да ти напиша какво можеш да ядеш и  да ти обясня. В момента кучето ми е на хипоалергенна диета, заради кожни проблеми и съмнение за атопия.

# 779
Здравейте! Присъединявам се към темата, защото нашето детенце също му поставиха диагноза АД  когато беше на 3 месеца. Обривите започнаха с малки ситни точици около гърдичките и не им обръщахме внимание, докато не се появи едно петънце със суха и лющеща се кожа. Петната се виждаха само вечер след баня, иначе стоеше на допир грапаво. Заведохме я на дерматолог и до 2 дни още повече се засили(разпространи се  след време по коремчето, ръчичките, зад коляното сгъвките). Тъй като ползваме от раждането козметика на Мустела от предписаното избрахме Стелатопия и мазахме с нея. Не се стигна до кортикостероидни кремове Адвантан ни беше изписан, нито капки Фенистил. За месец и половина изчезна всичко. Да, но известно време на ръчичката , където имаше червен конец седеше леко сухо в сгъвката на китката(малката е и по-пълничка) и пак го подминах накрая махнах конеца, но взе да става по-зле и по-зле.. и сега е обхванало китката суха кожа, зачервена на моменти, стигна се до вид като мокра рана, тъй като тя порастна и намери начин и го разчеса като търка китката в количката. Заведох я на педи.. тя казва че не АД и ми изписа Бетазон трио. Не й се доверих и си отидох пак  при дерматоложката, тя по учебник пак ми изписа Адвантан като каза първо да изчакам и пробвам с мостра на Биодерма. Като намазах се зачерви, това ставаше дори със Стелатопията.. изглежда като е по-скоро рана и не се повлиява. В същото време тези дни обривите са малки, но се засилват на различни места, вече има и под китката на др ръка, едно сухо петно между гърдичките, точици тук там.Няколко дни дори спрях да мажа уж се подобри и после много се влоши, тогава я заведох на лекар. Започнах ръчичката с доста по-сериозния обрив да я мажа с крем Здраве от него поне се изсушава и не стои рана.. и тази вечер за мой ужас тя се захапала милата от сърбеж и чак ожулила 1 см дължина горния слой на кожата, за щастие е като одрано, а не широка рана. Предния път беше зима и не е имало сърбежи,нито такива рани. Промих със смрадлика и покрих да не го дразни и заспа милото.
Извинявам се за дългия пост. Искам да уточня, че когато поставиха диагнозата детето беше изключително кърмена, сега още се кърмим , но вече е захранена с плодове( като са избегнати кайсии , праскови и др. алергезиращи), зеленчуци, месо(заек, пуешко, пилешко). Глутен още не съм въвеждала. Незнам вече дали не е и от моето хранене, това доста трудно се установява.
Моля за съвет за сега мисля, че не сме в толкова тежка форма и все се надявам да мине така бързо като преди само с мазане. Виждам , че са споделени голямо разнообразие от кремове, мазила.. но за мен сега е по-трудно да избера, тъй като за разлика от преди има и сърбеж, ето вече направи рана и нз с какво да мажа... порочен кръг както е по-добре, след няколко часа се влошава силно зачервено, мокро.. после пак сухо..!
В козметиката на А-дерма има глутен, да разбирам ли че може да е проблем, тъй като не сме го въвеждали? След 10 дни става на 8 месеца. В период на никнене на зъбки сме, дали пък и това не е предпоставка?Усъмних се за 1 поява дори като причина да е ваксината. Причини много, а никой не може да каже с точност. Нямаме фамилна обремененост. Незнам дали слънчевата алергия, която дядо й по бащина линия е получил в много късна възраст може да има нещо общо? Той е доста бял мъж , а тя е одрала кожата на свекървата с тъмна кожа е.
Още един път се извинявам за дългия пост, от това което чета изглежда в борбата с този проблем, при някои и доста по-тежко изявен от нас, трябва много търпение, поддържане на кожата на детето и да се избягват различни алергени, които са безброй. Успех на всички в тази борба!

ПРОБИОТИЦИ ДАВАЙ , и двете ми деца само с това се оправят + детоксикация с шуслерови соли и хомеопатия около имунизациите,за да изхвърли тежките метали...!!!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт