Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 635
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 855
Да похваля този продукт:
https://www.eucerinus.com/products/repair/eucerin-intensive-repa … -skin-lotion.html
Страшно добре омекотява кожата, хидратира я и вече не е така суха, както преди.

# 856
Здравейте !
Имам въпрос.От известно време забелязвам лющене на кожата ми под веждите.На едната вежда дори забелязвам леко оголено петънце (косъмчетата са ми опадали). Четох някъде,че можело да е гъбичка...ако някой се е сблъсквал или е по запознат,нека ми даде малко инфо: какво е,някакви мазила,които да ползвам (чувала съм за мазане с чесън),да избягвам ли някои храни и напитки...всичко което би ми помогнало.Благодаря!

Има едно много полезно лекарство. Казва се "Дерматолог" - приема се еднократно и в редки случаи двукратно  Flutter
Сега сериозно. Възможно е да си пипнала т.нар. котешка екзема. Отиваш на дерматолог /с направлене от личния може/ и там ти земат малко от лющещото се и го гледат под микроскоп. АКо е котешка екзема - трудно и неприятно е, но с постоянство се лекува. Ако е котешка екзема и не се лекуваш е възможо да ти окапе по-голяма чат от веждата, както да премине в косата и по тялото.
Та с толкова приказки - зарежи чесъна  глупостите и върви да ти поставят диагноза. После ще умуваме за бабин лекове.

# 857
Здравейте,
Искам да ви попитам с какъв слънцезащитен продукт мажете бебоците - аз не можах да открия такъв, който е специално за атопична кожа. А за жалост всички, които са био, имат не повече от 25 фактор, което определено е недостатъчно за толкова чувствителни кожи...

# 858
Здравейте !
Имам въпрос.От известно време забелязвам лющене на кожата ми под веждите.На едната вежда дори забелязвам леко оголено петънце (косъмчетата са ми опадали). Четох някъде,че можело да е гъбичка...ако някой се е сблъсквал или е по запознат,нека ми даде малко инфо: какво е,някакви мазила,които да ползвам (чувала съм за мазане с чесън),да избягвам ли някои храни и напитки...всичко което би ми помогнало.Благодаря!

Има едно много полезно лекарство. Казва се "Дерматолог" - приема се еднократно и в редки случаи двукратно  Flutter
Сега сериозно. Възможно е да си пипнала т.нар. котешка екзема. Отиваш на дерматолог /с направление от личния може/ и там ти земат малко от лющещото се и го гледат под микроскоп. АКо е котешка екзема - трудно и неприятно е, но с постоянство се лекува. Ако е котешка екзема и не се лекуваш е възможо да ти окапе по-голяма чат от веждата, както да премине в косата и по тялото.
Та с толкова приказки - зарежи чесъна  глупостите и върви да ти поставят диагноза. После ще умуваме за бабин лекове.
Дорис,благодаря ти за отговора.Разбира се и това не съм го изключила.като вариант (ходене при специалист),просто ми се искаше да чуя мнения,като твоето за да знам какво ме очаква и какво би могло да е!Благодаря ти още веднъж,утре ще отида при личната за направление и при готови резултати ще пиша Simple Smile Дано не е нищо сериозно!
А тази въпросна котешка екзема, свързана ли е с наличието на котка в дома или ,просто и е такова названието?Ние нямаме котка,но понякога се радвам на котката на свеки Simple Smile

# 859
Здравейте,
Искам да ви попитам с какъв слънцезащитен продукт мажете бебоците - аз не можах да открия такъв, който е специално за атопична кожа. А за жалост всички, които са био, имат не повече от 25 фактор, което определено е недостатъчно за толкова чувствителни кожи...
Единствения път като се осмелих да я намажа се изрина по лицето, а беше Уриаж за чувствителна кожа. Не мажа с нищо, гледам да не прекаляваме слънцето и добре й понася.

# 860
  • София
Здравейте,
Включвам се и аз, защото вече съм в безизходица. Малката ми дъщеря е с тежък АД, разбира се за по-готино съпроводен с АБКМ, класика от всякъде. За съжаление почна да го проявява още преди да направи месец. Бебе, кърмено година и половина, захрананено след 6м, млечни продукти и яйца след година половина за сефте, аз бях до шестия й месец почти само на картофи и ориз. И въпреки това положението не е никак розово. Или по-скоро е по-розово от необходимото Simple Smile
Това което търся като съвет е за качествен дерматолог. Ако още веднъж чуя репликата "Изчакайте да го израсте" ще застрелям някого сигурно.
Не искам хомеопат и класическа хомеопатия, защото видях "резултата". Просто не знам вече къде да я водя и с какво да мажа. Детето плаче нощем от сърбеж, прави си рани. Има засегнати участъци по цялото тяло - по свивките на ръцете и краката, отгоре и от вътрешната страна на китките, отгоре по пръстечета, по гърдите, по тила, в главата, по гърба, по клепачите, по бузите.
На безмлечно меню е, но за съжаление не само храненето обостря положението, но не мога да засека какво още.
Според неонатоложката се касае за вътреутробна сенсибилизация от многото лекарства за задържане, които се наложи да пия по време на бременността.
Та с две думи - това е на кратко и много моля за качествен дерматолог за дете на 2-3г. Мерси на всеки, който даде акъл   bouquet

# 861
bubcheto15, разбирам те напълно. Не вярвам на хомеопатията (е, може да има плацебо ефект), без да искам да засегна всеки, който вярва в това. Дерматолози са я гледали какви ли не, заради тежка мокра екзема на необичайно място (изкараха я едва ли не чудо невиждано от никого до този момент).
Доволна съм много от доц. Чернев в Правителствена болница (болница Лозенец). Не работи по здравна каса, първичният преглед беше 30лв., след това по 15лв. Не са малко парите, но на дъщеря ми помогна тогава. Друг лекар, който знаеше какво да прави беше Серафимова от Александровска и тя не работи със ЗК.
И много е важно как третирате кожата, вероятно знаете - сведете до минимум мокрене/къпане и ако слагаш стероид - винаги със "затишие" да се спира т.е постепенно.
И от това, което описваш може би трябва да се тестува за други алергии. Детенце на мои близки е почти на десет години. Винаги е бил с АД, тежки и чести екземи. Но при него се доказа алергия към акарии(домашен прах), което направо звучи като присъда. В момента вече е на възраст, подходяща да се опитат да лекуват алергията.
При сърбеж ползвам антихистамин през устата. Разбира се, много внимателно и така, както са ми казвали лекарите.

# 862
  • София
Гледам да сведа мокренето да екзистенц минимум, къпя с олио за баня, елокома вадя, когато окончателно не може да заспи нощем и обикновено мажа еднократно, фенистила на капки също й е до болка познат, но мине се не мине и положението тръгва на зле наново.
За тестуване й е още рано, иначе го имаме предвид, а колкото до парите - хич не ми изглеждат много. Като знам що пари за козметика, кремове и т.н. сме издавали. Само да знае какво да прави, ми е все тая колко ще платя, защото мазенето с кортикостероид и чакането да дойде утре просто не ме уреждат.

# 863
Елоком изобщо не съм ползвала, Локоид крем и то малкия процент най-добре й понасяше, всички доктори казваха, че е и от най-щадящите. Не съм къпала с олио за баня, ползвала съм Емолиум, емулсия за вана- прави се разтвор, детете се облива с водата и стои в нея, без да се изплаква после - действаше чудесно. При необострено състояние засегнатите места са мазани по три пъти на ден пак с крем на тази марка - изобщо след година лутане и невероятно много пари за кремове (вкл. и от Австралия сме поръчвали) открих, че Емолиум и понася най-добре.
Друго което съм правила - купих капсули пореч, има няколко фирми, които предлагат. И понеже беше малка да ги пие - пуках капсулата и изливах пореча в шишето с мляко. Вечерната иглика е по-евтиния вариант.
Изобщо - много мога да разказвам, ако нещо друго те интересува, може да ми пишеш на лични.

# 864
bubcheto15, предполагам сте извадили тежката артилерия в търсене на виновника. /махнали сте всичко вълнено, килими, губери, слагаш на дюшечето памучно одеало, което переш на 7 дни, сменяш чаршафчета на 3 дни. Пишеш, че сте на безмлечна диета, но как набавяте калции? В момента ние сме на овчи продукти.
Даваш ли пробиотици?
Даваш ли лекарства за имунитета - атопичния дерматит се влошава от всичко, което кара имунитета да се засили?
Цитруси даваш ли?
Животно имате ли?
Зимата перманентно положението се влошава.
Не одобряваш хомеопатията, но хомеоплазмна им поне не влошава положението и е добър, за под кортикостероидите.
Сега ще ме оплюете, но съм забелязала, че Судокрема /за подсечено/ спира сърбежа, макар да изсушава.
Пробвала ли си да налагаш местата с невен? А с хума /не чиста, а с бадемово масло напирмер/?
Киснала ли се детенцето в онази отвара от дребните черни плодчета /хвощ ли беше?/
Ако положението е зле, защо не го спреш и това олио за баня.
Имате ли пихени и плюшени завивки?

Колкото и добър да е дерматолога, който ползвате той няма как да направи чудо /за съжаление/. Ще  изписва мазила и кортикостероиди, ще дава съвети каквито в таз тема можеш да прочетеш накуп - та нали всички не сме минали през не един дерматолог.

Hug

# 865
  • София
Да отговоря накратко - животно няма, вълнени килими, губери и т.н. не ползваме принципно, спим на памучни чаршафи, възглавницата й е хипоалергенна. Имуностимуланти не давам, пробиотици давам. Не боледува никак често пу-пу, при все, че е на ясла. Калций в общи линий не набавям допълнително ако трябва да бъда честна, яде грах до колкото може, но тя и не е на изцяло безмлечна, в менюто й няма прясно и кисело мляко, яйца и кашкавал в общи линии. Не ги избягваме с цената на всичко, яде сирене и извара понякога, защото според диетоложката е хубаво да хапва помалко, за да свиква.
От олиото за баня кожата й е по-добре една идея, иначе не я мажа след баня с нищо.
Цитруси не обича. Невен и хума не съм ползвала, защото за невена знам, че е алерген, а хумата ми се струва, че ще изсуши кожата допълнително. В отвари не съм я киснала никакви.
Може би не се изразих ясно - имах предвид, че не искам да ползвам хомеопатията в чистия й класически вид, с капките и високите потенции и т.н. Иначе монопрепарати и продукти на Боарон ползваме, така че този крем ще го пробвам.
Под добър дерматолог имах предвид някой, който ще се опита да потърси някаква причина за проблема, а не да ми заяви да пробвам кремове докато някой подейства и да чакам да израсте.

# 866
  • Sofia
Синът ми е с АД и алергия към яйце и съвсем малко над границата мляко. На диета е, не същото като вас. Давала съм му кисело мляко не влияя на дерматита, а го избива в посока алергичен ринит -астма (това му е другия проблем). Пробвах много продукти и на него му помага Линола фет. Не е много разпространен, но само от него се оправя. При него положението постепенно се оправя, все по рядко се проявява.
Аз от една година "развих" АД по ръцете. Вече зная как се чувстват децата. Сърби, дори и нощем се будя и ставам да се мажа. Пробвах всичките кремове и на мен ми помага линолата. Та поне като голям човек мога да ви опиша какво е. От гореща вода усещам направо парене. От студа и вятъра става по- зле. Според мен е от отслабения имунитет. След две бремености и кърмения, отслабнах повече от префи да забременея, стрес и тревоги покрай децата и все от някъде трябва да се прояви. Забелязала съм, че и при малкия винаги се обостря при боледуване, лятото когато беше здрав, нямаше и помен от АД. Сега също е здрав и е ок.Пие бета глюкани и витамини.

# 867
Здравейте,
Единствения път като се осмелих да я намажа се изрина по лицето, а беше Уриаж за чувствителна кожа. Не мажа с нищо, гледам да не прекаляваме слънцето и добре й понася.

Ох, мен точно това ме притеснява - т.к. аз стриктно следвам препоръките да не мажа с нищо (освен памперс зоната със зехтин) и се чудя как ще го възприеме. От друга страна ми в ясно, че е супер вредно слънцето, а ние сме и доста бели .... Не знам как да постъпя...

# 868
Бебче с памперс няма много много какво да бъде излагано на слънце.
Ползвам кремове с 50 фактор само на морето, а морската вода определено подобрява дерматита.

# 869
Бебче с памперс няма много много какво да бъде излагано на слънце.
Ползвам кремове с 50 фактор само на морето, а морската вода определено подобрява дерматита.

Аз не казвам, че е много, но според мен е достатъчно излагането в количката... Имам предвид най-вече лицето засега - другите части още са покрити, но и това ще се промени лятото..

Общи условия

Активация на акаунт