Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 280 858
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
И при мойта дъщеря е зле положението, при все, че е все с памучни къс клинчета и къси ръкавки и не с епоти, пак е в рани на свивките и на ръцете, и на краката.

# 1 111
  • София
Аргент, има ли ефект от Протопика, изписаха ни го за поддържащо лечение, само за местата, където са били петната.
За първи път през лятото и ние имаме обриви.

# 1 112
  • София
Аргент, има ли ефект от Протопика, изписаха ни го за поддържащо лечение, само за местата, където са били петната.
За първи път през лятото и ние имаме обриви.

На няколко пъти писах - действа му ужасно зле. И сухите места даже стават на мокри екземи. Спрях го.

# 1 113
  • София
Ще се въздържа явно., толкова го похвали като последно поколение в лечението

# 1 114
Благодаря за съветите! Днес мацнах с разтвор на калиев перманганат, довечера пак. Хомеоплазмина го дават за деца над 2 години. А аз от раждането го мажа с кокосово масло, много му беше хубава кожата до преди да се появят тези неща. Но вече се съмнявам във всичко и се чудя дали да мина на зехтин. А може и да е реакция към Куул-пач, защото след ваксините слагах лепенки на мястото на инжекцията по съвет на педи. Постоянно си блъскам главата  ooooh!

# 1 115
Не искаш ли да опиташ малко без мляко и млечни? Нали детенцето беше само на кърма? Може да приемаш козе продукти, но ако се спреш на този вариант пиши да ти кажа в кои марки на пазара наистина има само козе мляко. За две-три седмици ще знаеш дали реагира на млякото.  Peace

# 1 116
Ще се въздържа явно., толкова го похвали като последно поколение в лечението

9 години се страхувах от Протопик /0,03/ и сега съжалявам, че съм се мъчила и аз и детето с други мазила.  Peace Надявам се наистина да е толкова добър колкото казват.

L'Agent, наистина много жалко, че на вас не ви помага.  Cry

# 1 117
Да, освен да изключа напълно млечните. Аз ги намалих драстично, защото много ядях кисело мляко домашно подквасено, а сега спрях. Намалих и сиренето, но не съм го спряла напълно. Ще ти бъда благодарна за марките с козе мляко  Hug

# 1 118
А може и да е реакция към Куул-пач, защото след ваксините слагах лепенки на мястото на инжекцията по съвет на педи. Постоянно си блъскам главата  ooooh!
По-скоро от ваксините, отколкото от лепенките...
Не се фиксирайте само върху кожата и храненето, влияят много фактори. Ориентирайте се към добър пробиотик, възможно най-чиста храна и спокойствие.
Успех в лечението  Peace

# 1 119
Да, освен да изключа напълно млечните. Аз ги намалих драстично, защото много ядях кисело мляко домашно подквасено, а сега спрях. Намалих и сиренето, но не съм го спряла напълно. Ще ти бъда благодарна за марките с козе мляко  Hug

Реално се оказа, че почти във всички продукти от козе мляко добавят и краве /това не е отбелязано на етикетите, но щерката си се изрива/. Тертер  е едно от малкото сирена, които НАИСТИНА е от козе мляко. Има и още няколко, които обаче са на местно ниво и мисля, че ги няма в цяла България. Козето мляко на Маджаров прави най-силна реакция към краве мляко.

Купувам прясно мляко от човек и сама си квася кисело мляко. Киселото козе мляко става по-рядко, почти като айран.

От Румъния ми носят пастьоризирано мляко в кутии, което се продава в тяхната Била. Има дълъг срок на годност и гледам винаги да имам резерви. Ако изтърва млякото и то вкисне го правя на извара. Също така варя, изстудявам и замразявам мляко, което си е ок като се размрази при нужда.

Правя домашен сладолед - с бисквити, ядки, шоколад. Вместо бита сметана за плътност слагам оризова или овесена сметана.

Алергията към краве мляко ограничава и всичко с телешко месо. Не е лесно, защото 90% от купешките храни съдържат мляко. Всички колбаси имат мляко или телешко месо. Но моя съвет е въобще да изсключиш от менюто си всички колбаси и меки салами /вкл. кренвирши/.

Ако трябва да започнеш да даваш на бебечето адаптирано мляко има соево такова и е много добро.

# 1 120
При себореен дерматит препоръччвам Дупрасалик и шампоан xerial svr .

# 1 121
Правилното не е ли "дипросалик"?

# 1 122
Правилното не е ли "дипросалик"?
Да де дипросалик  все бъркам у-то .Тази комбинация помага супер много .

# 1 123
the Дорис, много благодаря за информацията за козето сирене по магазините. Явно ще си търся от село. Прочетох, че някои препоръчват като начало майката да изключи всички млечни, а по-късно да се "захрани" с козе и овчи продукти постепенно. Вие така ли направихте? Вчера хапнах малко овче сирене (от сигурно място, без примеси) и беб след това се присвиваше и в акото забелязах слуз. Може и да не е това причината, разбира се, а може и да се вглеждам прекалено  newsm78  Реших за момента да изключа и доста други храни - вероятни алергени. Жалкото е, че почти всички плодове са в тази група. Също и домати. Видях, че и яйца препоръчват да се изключат, но вече няма да ми остане какво да ям.

fata-morgana, и аз си мисля същото за ваксините, но не ми се искаше да го казвам  Confused

Децата с АБКМ нали могат да приемат пробиотици? Лактакеър бейби давам аз.

# 1 124
divka, при наличие, че бебето има проблем със стомахчето и вече и слуз си мисля, че е по-добре да спреш пробиотика. Възможно е на него да реагира зле.

Ти не изпадай в крайности относно диетата - спри млечните и телешкото за кратък период, хапвай повече свинско, по-рядко пилешко /освен ако нямаш домашно такова/, пуешко, заешко, агнешко. От плодовете спри само цитросите и ягодите. Фъстъци, боб, леща и зеле също не са подходящи за теб. Примай повечко зехтин, маслини и пресни сурови ядки. Не яж колбаси. Ако ти се прияждат си купувай шунка, но никога кренвирши.

След 2 седмици мини на козе мляко и ако след още 2 няма промяна включи овче. Все пак ти като майка не си по-малко важна и здравето ти е важно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт