Отговори
# 150
  • София
Честит Ивановден, и на всички бебоци тук с имена Йоан, Йоана , Калоян Hug 

7 години според мен е извратена възраст за отбиване - само си го представете как изглежда Sick

# 151
  Честито на всички именици!  bouquet

# 152
Честит Имед ден на всички именници.Да са здрави и с гордост дза носят името си.На нашия тати Иван много целувки и го обичаме.

# 153
  • София
Честит Именден на Именниците,да са живи и здрави.

За килограмите и на мен не ми се говори,от това стоене на едно място съм качила отгоре.И аз се чудя за 90 дневната диета,но ще изчакам да стане на 6 месеца малката,нали до тогава не препоръчват диети.

# 154
Вили, би ли обяснила по-точно какво те притеснява в по-дългото кърмене?
Замисляла ли си се да се цедиш и да даваш от шише или в пюретата, вместо АМ, след като имаш достатъчно количество кърма?
Ани, една приятелка е психотерапевт и тя ми разказа за пораженията върху съзнанието, които могат да се получат при кърмене до късно, особено при момченца. Мисля, че се казваше орална зависимост това, което ми направи силно впечатление - човек, който е дълго кърмен, е склонен към пристрастяване към цигари, алкохол, наркотици и т.н. Няма да мога може би много точно да го обясня, но Яна мисля, че може да се намеси по-професионално. От друга страна пак ще кажа, че според мен 5 месеца изключително кърмене (сега нали го захраних, иначе пак се кърмим) са едно чудесно начало на житейския път! Взела съм това решение и с оглед на отношенията ни с татко му - ще можем да имаме повече време без малчо - както казваме трябва да си правим и бабите щастливи. А като е на кърма е страшно трудно - за мен цеденето е ужас просто, разранява ме и ми е адски неприатно. Една доза правя за 2-3 дни, защото се цедя след кърмене, само през деня. Освен това като го оставя на баба му и пропуснем 1-2 хранения гърдите ми ще се пръснат, а не става да си ходя по заведенията с помпа  Joy Ето сега мислим в неделя да идем на ски - ща, не ща, ще си нося помпата, за да не се взривя на опашката на лифта.
Искам да подчертая, че това си е лично мое решение и имам подкрепата на мъжа ми, което е много важно за мен! Всяка майка си решава сама (може би с мъжа си) как ще си гледа детето, до кога ще го кърми, с какво ще го храни и как ще го възпитава!  Peace
Ох, сега изчезвам, че ще закъснеем за йога!
Хубав ден на всички  Hug

# 155
  • София
Честит имен ден на имениците  bouquet
Аз съм решила да кърмя до годинката и  после ще я отбивам постепенно, стига разбира се да имам кърма. Планирам да се върна на работа след това.
Вили, помисили си да го отбиеш напролет, сега върлуват всякакви вируси, а с кърмата го предпазваш Ние двамата вече два пъти бяхме болни - настинка и грип, а бебка да чукна на дърво си е здравичка. Педиатъра обясни, че с кърмата й предавам антителата, които моя организъм сам е изработил. Ти си знаеш де, ама за два-три месеца няма да изпуснеш кой знае какво от другия живот

# 156
вчера ходих да напазаря от тези бебешки пюренца на Бейбилав. Като цена и количество са наистина ок, но нямаше мн голямо разнообразие от зеленчукови (дали попринцип е така или като асортимент в магазина нз) . Купих оризова каша http://papa-bebe.com/ka6i/ban_ka6i/milupa_o.jpg и имам  въпрос- може ли да се дава наобяд смесено каша + някое от готовите зеленч. пюрета? Той още яде по минимални количества Ивелин, но за по нататък става въпрос.
За Памперсите на Бейбилав- аз така се засилих , направо взех големия пакет за 35лв, и случайно виждам една мостра изкарана на памперс- ами според мен не си заслужават- 1во слоя им за попиване беше дебел около 2 пръста , нз какъв е имаше вид на обикновен натъпкан ( неравномерно при това) обикновен памук. 2ро разтегаемата лента до лепенките не приличаше на нищо- като почти скъсана.. мн тънка и раздърпана. Може мострата просто да  е била опипана от мн народ и затова да изглеждаше като 2ра употреба.. но слоя за попиване няма как да се размести ..той беше зле.
Ако някой си купи да каже все пак дали стават- може мострата наистина да е от година там  Peace да не се окаже че лъжа Simple Smile казвам впечатления.
И Ивелин има имен ден, чувствайте се почерпени , че с тези снимки с почерпките тук не съм разучила как стават нещата Simple Smile   bouquet

Килограмите- не съм мтъднала откакто излязох от родилния дом. Заковах ги. Имам чувството обаче че сега съм по-дебела от в 8мия месец- преди корема компенсираше нещата- Сега има само Г*з.... Crazy

# 157
  • София
Снощи точно това обяснявах на мъжа ми,че кърменето е много по-ангажиращо и изморително от храненето с АМ. Незнам дали съм права,но бебетата на АМ,отдавна са с абсолютно изграден режим,няма нощни ставания по 100 пъти,няма лактационни кризи,няма проблем да се оставят за цял ден при някой да го гледа (не че и с кърмата не може,но трябва преди това да си заредил фризера,а ако бебето изсуква почти всичко от гърдите,събирането е по-трудничко). Аз вече така мечтая да се наспя,да поотслабна,да изляза за цял ден да се помотам навън,без да ме притеснява къде ще я нахраня (не мога да я кърма навън и това е,тя е толкова капризна,пуска по няколко пъти,кърмата хвърчи на струя,та да се оригнем,да помислим дали искаме още да ядем).

# 158
  • София
Здравейте.
Като заговорихме за кърменето да питам дали на някой се е случвало това, което на мен в момента. Вечер Марио като му предлагам да суче започва да реве истерично, ама истерично ви казвам. Направо се шашкам какво да го правя. Прехвърляме си го с баща му от ръце на ръце, забаламосваме го с нещо само и само да се успокои. Той уж е спокоен и в момента, в който го взема и го гушна в поза кърмене - пак истерия и рев. Така си минава около час. Аз се изнервям тотално. Снощи го приспах на ръце с биба в устата, друсайки го толкова силно, че чак на мен ми се размъти мозъка Mr. Green Накрая се унесе и аз тогава му махнах бибата и му дадох да суче. Той измрънка, но после захапа и  се наяде спейки.
Какво е това чудо незнам, но като дойде време за кърмене вечер се изприщвам.
Още не съм го захранвала и мисля към края на януари да му дам зеленчуково пюре. Ако дай боже го приеме добре, смятам бързо да замествам хранене. Вече нямам търпение. Удобно ми е да го кърмя, но ми е много ангажиращо постоянно да съм навсякъде с бебето. И аз карам ски като Вили и така ми се ходи и на мен на ски, но не мога да си помисля за момента, защото диването не иска шише.

# 159
# 160
Честит имен ден и от мен на всички именици! Специално на нашата малка Ивет, на любимия ми племенник Иво и на баща ми Иван - да сте ни живи и здрави!
Аз с килограмите нямам проблем, вече съм минус 1 от преди да забременея, според мен е от кърменето, защото доста си хапвам, ама явно бебка всичко ми изцежда:)
Вярно че кърменето е доста ангажиращо, но аз мисля да кърмя Ивет докато имам възможност и кърма, пък както казва мъжа ми след 2-3 години ще поспим и ще поживеем.
Мен ме е тръшнал  някакъв вирус, явно от малката го прихванах. Тя се оправи, само кашля от време на време, ама аз съм втори ден с 39 температура и направо ужас.
Айде наоплаках се, хубав ден ви желая!

# 161
я стига с тези букети, разкажи малко как я карате Simple Smile

# 162
Честно казано аз съм напълно съгласна с Вили за това, че е възможно да има отражение върху съзнанието на децата, които са кърмени дълго. В крайна сметка колкото повече расте детето, толкова по-съзнателно започва да гледа на нещата около него и не е ясно тези спомени къде остават и как се отразяват (макар и да не го съзнаваме, всичко остава някъде в мозъка ни...). Аз кърмих малката само един месец по стечение на обстоятелствата (просто нямах кърма и тя беше на смесено хранене от самото начало), но не смятам, че това е проблем. Наясно съм с всички ползи за бебето, които му дава кърмата, но всяко нещо, което е прекалено за мен не е хубаво. Всеки сам решава до кога да кърми и какво да прави с детето си, разбира се. Тук само изразявам моето мнение. Някой беше пуснал клипчета преди време на големи вече деца, които ги кърмят - е вярвате ли ми, че ми идеше да повърна направо. Но както казах - всеки сам преценява как да си гледа децата.

И определено кърменето е много по-ангажиращо от храненето с АМ, съгласна съм напълно и с misleto. Вярно е, че сега трябва да се мисли повече за децата, отколкото за нас самите, но все пак ние не сме роботи и имаме нужди. Не мисля, че трябва да се съди някой за това, че иска време и за себе си. Изобщо аз не съм от хората, които съдят хората за каквото и да било, уважавам мнението на останалите. Но на мен определено ми е много по-лесно да храня малката с АМ и не страдам от това, че не съм успяла да я кърмя повече.

Hug Hug Hug

Честито на всички, които празнуват днес! Да са много здрави и щастливи!   bouquet

# 163
  • София
Вижте какво прочетох - възможно ли е това да се случи на 4 месечно бебе: http://www.dnes.bg/stranata/2011/01/07/bebeto-ot-ognianovo-e-poc … ne-s-kyrma.108070 ???

# 164
Ужас просто... не знам дали е възможно, но Сиана се задавя все още от връщане на храна, а един ден я бях заварила цялата оповръщана, но слава богу не се беше задавила. Иначе като се задави сама си се оправя (кашля малко), не ми е изглеждало страшно до този момент, но след тази статия не знам какво да мисля...

Общи условия

Активация на акаунт