Отговори
# 135
  • София
И аз днес дадох за пръв път картоф. Хапна, но го гледаше учудено и голямо мазане падна. Обаче от тогава се е залепила за цицата и не мърда. Явно си я иска милото Laughing
Вчера бяхме на консултация, пак сме наддали кило Crazy Вече е 68см и 9кг Дано позабави темпото този месец, тежииии.
Честито на всички именници  bouquet

# 136
  • Miami
Gretta , имаш късмет с близнаците, браво  Simple Smile Дано все така да слушкат  Hug И все пак ти не се оплакваш, но си представям колко е изморително.
За голямото дете те разбирам напълно. И моето иска нон стоп внимание, не може сам да играе, да се храни, да ходи до тоалетна  ooooh!  и аз за всичко съм до него. Напоследък се научи да гледа анимация и тогава имам спокойствие от него  Simple Smile

Честито на всички именици, със здраве да си носят името   bouquet

Марина, много тъпо така с тоя изпит. Аз за пръв път чувам така да се сменят въпроси, на мен не ми се е случвало. Каквото се падне - това е. То винаги ще има доволни и недоволни. Нищо, айде на поправката ще научиш и другите въпроси и ще го вземеш  Hug

# 137
Свекито ни подари вана и сега мислим да къпем бебчо  в нея.Някой да ми даде идея как става това в голяма вана?Ползвате ли някаква приставка или пък как ги държите бебчовците?

има всякакви поставки за вана, но аз от моя опит досега бих ти препоръчала да си вземете такава подложка - http://www.babybubu.com/store/index.php?route=product/product&am … mp;product_id=438 ! не е нищо особено, но на мен ми е много по-удобна от анатомичните ванички и поставки за бебета! предполагам, че когато бебето се научи да седи ще е по-лесно къпането във ваната, но тогава пък може просто да се постели нещо на дъното за да не се пързаля то.. или поне аз така си представям засега..
Simple Smile

# 138
Маринка, много тъпо се е получило на изпита...пожелавам ти на поправката да се падне въпрос, който знаеш и да го напишеш за 6 (и толкоз да ти пишат, де)  Peace
Иначе кърма си имам. Но съм решила да го отбивам към 6-я месец...ама да видим как ще стане, че той хич не ще АМ. Няма да е от раз и ми се струва, че ще отнеме доста време. Но съм твърдо решена, че няма да го кърмя до късно - от психологическа гледна точка не е хубаво...все пак е момченце. А и 5 месеца изключчително кърмене си е просто супер!

# 139
Честит празник на всички именници да са живи и здрави и много късметлии.
И моя бебок не иска да види тиквичка, карфиол и броколи, няма варянт просто да го накарам но и не бутам че ме е страх да не се травмира нещо и после да не иска да яде. Да питам майките студентки редовно обучение дали знаят че имат право на помощ (може и да сте коментирали но аз  да си напомня че никак не е малко). Моито бебе едвам го удържам със седенето..от кога може да се слага подпряно на възглавница в полуседнало положение? Сега извеждате ли ги бебоците, че аз днес много се чудех  newsm78 колко градуса е минималната температура при която може да се извеждат и изобщо има ли такава извинете ме за глупавия въпрос Blush

# 140
Честит празник на всички именници да са живи и здрави и много късметлии.
И моя бебок не иска да види тиквичка, карфиол и броколи, няма варянт просто да го накарам но и не бутам че ме е страх да не се травмира нещо и после да не иска да яде. Да питам майките студентки редовно обучение дали знаят че имат право на помощ (може и да сте коментирали но аз  да си напомня че никак не е малко). Моито бебе едвам го удържам със седенето..от кога може да се слага подпряно на възглавница в полуседнало положение? Сега извеждате ли ги бебоците, че аз днес много се чудех  newsm78 колко градуса е минималната температура при която може да се извеждат и изобщо има ли такава извинете ме за глупавия въпрос Blush

Аз извеждам малката, само да са над 0-та температурите.Е, вчера пишеше в нета, че е -1 в Пловдив, но на мен не ми се видя студено и пак бяхме навън. Опаковам с ританки, боди, блузка, плетени жилетка и панталонки, дебели терлици, шапка, шал, отгоре космонафт и така Laughing Само очи се виждат.Излизам така с кенгуруто, днес беше топло и бяхме повечко време навън с количката.Мисля, че щом на мен ми понася температурата,значи и за бебка ще е така, разбира се опакована.Интересното е, че след като родих не ми е студено, преди бях доста зиморничава, пък сега само се разхвърлям, то бивало хормони, ама това на нищо не прилича.
Вече ми се разкапа косата и започнаха пъпките да ми излизат, гадост, така хубаво се беше изчистило лицето ми и как ми се беше сгъстила косата, пфуууу.
Беба я държа на краката си в полулегнало положение откакто се е родила, а ортопеда 2рия месец ни каза, че няма проблеми никакви със столчето за кола-там си е направо седнала.Защо не пробваш в него да държиш бебе,то си е анатомично пригодено, така хем вълка сит, хем агнето цяло Hug
Наистина не знам как се справят мамите на близнаци, аз нямам време за нищо.Мечтая си за едно хубаво къпане, ама не набързо,ами разкисване.Милото като си е вкъщи гледа малката, ама аз все бързам, щото трябва да се направи нещо за хапване, дрехи да се изгладят, да се пуска прахосмукачка...Ама пък като отидем на гости на бабите, започвам да си я искам малката както съм си свикнала, не мога да седна и да си "почивам".Угодия няма Heart Eyes

Честит Имен Ден и от мен на всички, празнуващи днес!

# 141
  • София
Аз вече я оставям подпряна на възглавници да седи.Тя така се напъва,спасяваме факта че не знае точно как да се изправи сама.Такива коремни преси си прави всеки ден,то не е вдигане на краката перпендикулярно,надигаме си главата и раменете докъдето можем и задържаме.

# 142
Здравейте  newsm03 Днес се сдобих с Vigantoletten 500 I.E., но не знам по колко и как се дава  newsm12 Ако някоя друга мама го ползва нека сподели.  newsm17
Благодаря предварително и нека болните бебчета да се възстановят бързичко  Hug

Само информирам варненските мами,преди 2 седмици си купих 3 бр деавит от една аптека на червения площад!
За сядането ортопеда ми каза че мога да я слагам по малко седнала,но тя не стои по малко а все се набира напред и се ядосва ако не и угодя!Каза също 6 месец да я слагам в проходилка.Аз се замислям обаче за спането по гръб...тя винаги така си лежи,така и заспива,пробвах няколко пъти настрани  но пак се върти по гръб,редовно я масажирам и аз все си миля че се схваща така.Вашите бебоци обръщат ли се вече?Беба много я мързи,само с петички се бута и ритка много но дори и да и помагам вобще не прави опит да се обърне.Главичката си я държи от много време но някой път отказва като е по корем и си бучи муцунката,незнам инат ли е какво?Ортопеда каза че е много жилава,но според мен си я мързи много!

# 143
Вили, би ли обяснила по-точно какво те притеснява в по-дългото кърмене?
Замисляла ли си се да се цедиш и да даваш от шише или в пюретата, вместо АМ, след като имаш достатъчно количество кърма?

Маринка, наистина много неприятни е това за изпита...Следващият път с 6!

И мойто голямо дете,въпреки че е на 6,5 г. ми разказва играта. Такава регресия имаше при него. Правеше 2 месеца мимики-гримаси с уста,от време на време говори на бебешки...

# 144
... от психологическа гледна точка не е хубаво...все пак е момченце...

Чак пък да го увредиш, какво по-естествено от това един мъж да е цицоман  Mr. Green
Шегувам се де, ти си знаеш най-добре  Peace

Мъжът ми все разправя за някакъв филм дето гледал по Дискавъри за жена, която кърми 9 годишното си дете  Crazy

# 145
И моята коса не спира да капе  Cry На главата ми вече се е оформил не "път" , а "булевард"  - а такава грива бях заформила докато бях бременна.
Золка, завиждам ти , че ти е все топло - на мен целодневно ми е студено, по -облечена съм от мъничък  Crazy Но на мен отвътре ми е студено /може би от недоспиване/, имам нужда точно от една гореща минерална вана да ми се сгреят кокалите. На мен горе-долу ми се поизчисти лицето, че беше станало ужас от пъпки. Пробвай ако искаш зелената серия на Ивостин - продават се в аптеките , аз нощния ползвам.
И ние много се набираме да сядаме - навдига рамена и крака пъне се милия, накрая се ядоса и ревне  Laughing А още не се обръщаме - извива си иначе тялото на дъга  като се опитва да стигне нещо, но ми се струва , че скоро няма да се обърнем.
Ние пак нещо почваме да стачкуваме с кърменето, че да видим  Crossing Arms
Спокойна вечер на всички мами и бебоци  Rolling Eyes

# 146
... от психологическа гледна точка не е хубаво...все пак е момченце...

Чак пък да го увредиш, какво по-естествено от това един мъж да е цицоман  Mr. Green
Шегувам се де, ти си знаеш най-добре  Peace

Мъжът ми все разправя за някакъв филм дето гледал по Дискавъри за жена, която кърми 9 годишното си дете  Crazy
Тъкмо си мислех за теб как си, дали вече си добре! Hug
А принципно /сега да не се шокирате тотално/ естествена възраст за отбиване се води  около 7 години. Имаше една статиа навремето в кърмаческия, ако я намеря ще я постна тук. Та от едните цици скачат направо на другите хихих

# 147
Charr, добре съм , даже вече сме в София. Явно не ми понасят манджите на свекърва ми  Laughing

Я да помрънкам малко. Положението с килограмите при мен вече е отчайващо. Направо се мразя. Има страхотни намаления и като си представя какви размери трябва да си купувам и се отказвам  Cry

# 148
Charr, добре съм , даже вече сме в София. Явно не ми понасят манджите на свекърва ми  Laughing

Я да помрънкам малко. Положението с килограмите при мен вече е отчайващо. Направо се мразя. Има страхотни намаления и като си представя какви размери трябва да си купувам и се отказвам  Cry

Хихихих, добре си си дошла при нас тогава.
И аз съм адски зле с килата и от днес вече съм на 90 дневната диета да видим до къде ще стигна...да не стане само като приказката : утре и вдругиден ще станат два дни откакто не пуша...
Btw. Искаш ли календар?

# 149
Честит Имен ден на именниците днес и специално на Калочна на Red shoe!

Общи условия

Активация на акаунт