Отговори
# 540
  • София
До седем месеца не сме го докарали Ани Laughing
Мазахме си венците с гел днеска и изобщо не ни хареса или бяхме кисели доста, та не ни хареса. Ще докладваме по натам.

# 541
Да питам ползвате ли възглавници вече и какви сте купили?
точно мислех да задам същия въпрос...
всъщност, ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ се слага възглавничка? досега никой не е успял да ми отговори на този въпрос... Crazy

# 542
момичета,когато се казва че едно бурканче трябва да замени обедното кърмене колко гр имате предвид<понеже има много различни разфасовки
има педиатри за тая работа, Моли!
190 гр. и то чисто пюре са много за 5-месечно!
знам, че се дава същата дозировка, каквато е АМ за 5-месечно: 150 мл. и се дава пюрето с мляко/кърма, така че общото количество да е 150... след като нямаш дозатори на гърдите, може би за обедното хранене ще се наложи да се изцедиш, за да знаеш колко кърма да додадеш...

наистина, обаче не разбирам защо толкова искаш да даваш на детето си нещо, различно от кърма,след като се знае, че кърмата е най-доброто за твоето бебе?! Crazy newsm78

# 543
Да питам ползвате ли възглавници вече и какви сте купили?
точно мислех да задам същия въпрос...
всъщност, ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ се слага възглавничка? досега никой не е успял да ми отговори на този въпрос... Crazy

Аз я слагам от доста време, за да е леко задигната заради връщането, но вече само през деня, нощем спи без.  Peace

margo19  определено е от грахта, рано е за грах, царевица, зелен боб. Поне според мен и педиатърката на Дени  Peace

Да питам, давате ли още вит Д?
Днес опитахме вкусно пуешко с домашно приготвено пюре от морков, картоф и тиквичка. Много й хареса  Laughing На Хип има пюре с чисто пуешко, което се разрежда със зеленчуково преди да се даде, много ми допада този вариант.  Wink

# 544
  • София
Martita, пюре само картоф има на хип, но май не се намира лесно. Аз си правя пюретата, защото все още имам домашни зеленчуци. Не е чак толкова сложно. Правя ги както des_1984 е обяснила само че слагам АМ. В повечето материал пише, че първите храни се въвеждат по-дълго време 5-7 дни. Първите 3 зеленчука ги въвеждах по 5 дни и правех по един ден почивка, но това си е лична преценка. Някои педиатри, включително и моята, съветват нов зеленчук да се въвежда по 2 дни. Аз го намирам за бързо и не го приемам, та си карам както съм преценила. Нов плод или зеленчук вече въвеждам по 3 или 4 дни, месо ще въвеждам по 4 или 5, а зърнени мин 5, като глутена съм го планувала минимум 7.

# 545
Здравейте,момичета  Hug
Отдавна не съм ви посещавала,ама като ви гледам всчики сте напред със захранването.Ние сме все още само и единствено на кърма,ще захранвам началото на 6-ти месец .
Има ли и други като мен?

# 546
Аз,аз още не съм захранила и се ослушвам за 6-ти месец,че искам да е  baby-led

# 547
Много ви благодаря! Следващата седмица ще започвам със захранването и аз Simple Smile Ще й направя домашно пюре като за първи път, после вече ще ги купувам, защото не е ясно какви плодове и зеленчуци продават...

А вие ще давате ли кисел? Педиатърката ни каза след това с това да заменим следобедното ядене, но аз честно казано не бях и чувала дори за това нещо. Попрочетох малко за него, пък ще видим дали ще се оправя да го правя този кисел и да й го давам. Нещо като кремче се получава явно.

Hug Hug Hug

# 548
  • София
Аз също ще захранвам от края на 6-ти месец.  Не съм чела много статии, единствено препоръките на Световната здравна организация (СЗО) и Националният център за опазване на общественото здраве (НЦООЗ) и ми е любопитно защо започвате захранването толкова рано? Попаднах и на тази интересна статия - http://moetodete-rusanka.blogspot.com/2010/08/blog-post_30.html

# 549
  • в рaя
Момичета, какво се има в предвид под захранване 6-тия месец?! Т.е. да има навършени 5 и да е започнал 6-тия или да има 6 навършени? И ние сме си само на кърма, но смятам след месец да започвам и аз да захранвам. По СЗО има и други критерии относно захранването - дали бебето си лапа ръчичките и дрънкалките, дали си е удвоило теглото след раждането, дали имитира родителите като се хранят, дали може да седи в столче, и т.н. Моята палечка вече упорито дърче и тя като ядем ние, всичко смуче и лапа, почти си е удвоила теглото от раждането... но съм казала, че когато започне да седи в столчето ще започнем и да се захранваме. Тука има пък друго виждане за захранването след 6-тия месец: http://www.ww.dnes.bg/health/2011/01/15/ucheni-krikituvat-prepor … -kyrmeneto.108742
Ние от вчера вече пишкаме и акаме над лигенче. До сега имам голям успех, не ми се е нааквала в памперса, надявам се да съм упорите и да свикне!

# 550
vladova, нека и захранването не се превърне в поредния спор. Всеки преценя кога е подходящ момент за неговото дете, а има и критерии, по които да се ориентираш кога е моментът. Софи преди месец категорично не беше готова, но сега се заглежда по храната, яде с огромен апетит, не бута лъжичката, иска постоянно да е седнала и ръцете са й все в устата, а млякото като че ли вече не я нахранва достатъчно. За това и реших да започна да я захранвам.

Картофеното пюре вчера се класира с голям успех, добавих и малко морков.

Иначе днес бяхме при неонатоложката. Наистина има скъсяване на крачето с 1 см.  Cry Cry Cry
За сега това може да не се окаже проблем, но трябва да се следи. Февруари сме пак в София при Алексиев.
Иначе казаха днес, че се развива прекрасно и двигателно и всякак, много й се радваха всички. 6 кг е и 62 см.
Благодаря на всички за подкрепата и успокоението, но явно не ни е писано да сме спокойни.  Hug

# 551
  • София
ЛибиHug Hug Hug . Как точно го измериха крачето?
tupur_lupur - не е ли рано за легемюн? Моя бебеок през ноща прави най-големите пълнения на памперс (скъсва се да пишка),а и ме струва,че още няма да осъзнае какво точно се иска от нея и легена.

Аз питах за възглавниците по време ан сън,не за подпиране (да се уточня).

# 552
Мишле, измериха го с метър.. Надявам се да е грешка, но май не е...
Дано си остане така, 1 см не би бил чак такъв проблем, но все пак... ми идва да се гръмна.  Cry

Хрисинда, да и аз започнах 90 дневната диета, но с леки изменения заради кърменето. Ще се подкрепяме, аз не съм се теглила, защото не гоня норматив за отслабване, ще се ориентирам по дрехите. Видях, че и mozzi пише в темата.

# 553
Либи, напротив трябва да си спокойна за да не предаваш тревогата на бебка, но само ти си знаеш какво е. Вие двете със Софи сте мъжки момичета и смятам, че и това ще преодолеете.  Praynig  Hug
За захранването всяка от нас трябва да прецени според бебето сама за себе си  Naughty
Маритка чист картоф има на ХИП и на ОВКО.
Откакто съм на диета Габи сякаш поспря да повръща. Вчера обаче така ми се дояде еклер и си хапнах един и не знам дали си въобразявам, че е от това, но вечерта така повърна ... и два лишея се появиха на крачето. Също така като спрях захранването на 31.12 почти всяка нощ се буди да цока и съм като парцал.  ooooh!
Аз сложих възглавничка на Яни чак на 1,6-1,8 г. преди това ме беше страх от задушаване и затова сега и Габи ми е без възглавница.
Стари в момента наистина може да регистрираш само дете  в системата на градините, но ще пуснат сайта за избор на градини и ОДЗ-та на 28.02. Аз регистрирах Габи, но още се чудя какво да правя зареди тази тъпа алергия.
Адашче, преместихте ли се вече и в коя ясла сте се записали?

# 554
Момичета, какво се има в предвид под захранване 6-тия месец?! Т.е. да има навършени 5 и да е започнал 6-тия или да има 6 навършени? И ние сме си само на кърма, но смятам след месец да започвам и аз да захранвам. По СЗО има и други критерии относно захранването - дали бебето си лапа ръчичките и дрънкалките, дали си е удвоило теглото след раждането, дали имитира родителите като се хранят, дали може да седи в столче, и т.н. Моята палечка вече упорито дърче и тя като ядем ние, всичко смуче и лапа, почти си е удвоила теглото от раждането... но съм казала, че когато започне да седи в столчето ще започнем и да се захранваме. Тука има пък друго виждане за захранването след 6-тия месец: http://www.ww.dnes.bg/health/2011/01/15/ucheni-krikituvat-prepor … -kyrmeneto.108742
Ние от вчера вече пишкаме и акаме над лигенче. До сега имам голям успех, не ми се е нааквала в памперса, надявам се да съм упорите и да свикне!

навършени 6 м. се има предвид
а как се справяте от толкова рано с легенчето?  #Crazy
изчетох цяла статия за ранното приучаване към гърне, изгледах клипче, в което ясно се виждаше как се слага бебето на гърнето и то си се  изхожда
имало признаци, по които бебето само си показвало кога ще се изходи и трябвало да го наблюдаваме - добре, ами през нощта?
и изобщо по тази логика трябва постоянно някой да е "залепен" за бебето, за да може при всяка нужда да го слага на гърне или легенче, как ще стане този номер?! #Crazy newsm78
и не е ли стрес тази работа, освен за майката, която постоянно трябва да следи детето, и за самото дете, което ще е подложено на едно постоянно събуване и държане над легенче със или без повод...

Общи условия

Активация на акаунт