Отговори
# 555
Да питам ползвате ли възглавници вече и какви сте купили?
точно мислех да задам същия въпрос...
всъщност, ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ се слага възглавничка? досега никой не е успял да ми отговори на този въпрос... Crazy

Аз я слагам от доста време, за да е леко задигната заради връщането, но вече само през деня, нощем спи без.  Peace

margo19  определено е от грахта, рано е за грах, царевица, зелен боб. Поне според мен и педиатърката на Дени  Peace

Да питам, давате ли още вит Д?
Днес опитахме вкусно пуешко с домашно приготвено пюре от морков, картоф и тиквичка. Много й хареса  Laughing На Хип има пюре с чисто пуешко, което се разрежда със зеленчуково преди да се даде, много ми допада този вариант.  Wink
да, и други хора ми казаха същото,
но аз вече му бях давала от въпросното пюре с грах, а пък той много го харесва, но очевидно не му понася и така, ще го оставя за по-късно, пък за сега ще измисля нещо по-приемливо - вече се чудя какво, замаях се и аз с тея пюрета... newsm78 Crazy
Давам витамин Д -  доколкото разбрах си се дава до към май месец, когато вече ще си има достатъчно слънчице, откъдето да си го набавяме Simple Smile

ей, нямам търпение да дойде лятото и да почнем да щапукаме навън! Heart Eyes
гледам с бяла завист тук пред блока, като изведат за ръчичка бебоците, които вече ходят - големи сладури са! Heart Eyes newsm68

# 556
Либи, напротив трябва да си спокойна за да не предаваш тревогата на бебка, но само ти си знаеш какво е. Вие двете със Софи сте мъжки момичета и смятам, че и това ще преодолеете.  Praynig  Hug
За захранването всяка от нас трябва да прецени според бебето сама за себе си  Naughty
Маритка чист картоф има на ХИП и на ОВКО.
Откакто съм на диета Габи сякаш поспря да повръща. Вчера обаче така ми се дояде еклер и си хапнах един и не знам дали си въобразявам, че е от това, но вечерта така повърна ... и два лишея се появиха на крачето. Също така като спрях захранването на 31.12 почти всяка нощ се буди да цока и съм като парцал.  ooooh!
Аз сложих възглавничка на Яни чак на 1,6-1,8 г. преди това ме беше страх от задушаване и затова сега и Габи ми е без възглавница.
Стари в момента наистина може да регистрираш само дете  в системата на градините, но ще пуснат сайта за избор на градини и ОДЗ-та на 28.02. Аз регистрирах Габи, но още се чудя какво да правя зареди тази тъпа алергия.
Адашче, преместихте ли се вече и в коя ясла сте се записали?
добре, ами дишащите възглавнички? - при тях не може да се задуши newsm78

# 557
всъщност, ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ се слага възглавничка? досега никой не е успял да ми отговори на този въпрос... Crazy

Отговорът не е свързан с възраст Simple Smile Възглавничка може да се слага, когато обиколката на главата на детето стане по-малка от тази на гърдите. Това обикновено става след годинката.

# 558
  • в рaя
навършени 6 м. се има предвид
а как се справяте от толкова рано с легенчето?  #Crazy
изчетох цяла статия за ранното приучаване към гърне, изгледах клипче, в което ясно се виждаше как се слага бебето на гърнето и то си се  изхожда
имало признаци, по които бебето само си показвало кога ще се изходи и трябвало да го наблюдаваме - добре, ами през нощта?
и изобщо по тази логика трябва постоянно някой да е "залепен" за бебето, за да може при всяка нужда да го слага на гърне или легенче, как ще стане този номер?! #Crazy newsm78
и не е ли стрес тази работа, освен за майката, която постоянно трябва да следи детето, и за самото дете, което ще е подложено на едно постоянно събуване и държане над легенче със или без повод...

Тук http://www.bezpeleni.info/ и тук http://ludmil.multiply.com/journal/item/25/25 има споделен опит и информация. Аз се бях опитала още като беше на месец мъника, но ми беше много неудобно да я държа и се отказах. Сега реших да пробвам отново и взе, че се получава. До сега само веднъж съм я държала без да направи нищо. За сега просто се мъча да науча сигналите, а за голямо оттучване има време. Моята палечка докато спи не пишка! Когато се събуди си наваксва, но съм я хващала веднага след събуждане и памперса си беше напълно сух. Само дето това се случва много рядко, защото тя става рано, и често само си гледка в кошарката и ме събужда примерно след половин час, а дотогава памперса прелива вече... Ако нещата с лигенчето продължат да са успешни смятам да взема и пелени за многократна употреба и да махаме памперсите, но има време. А относно постоянносто следене на детето ... ами да си призная цяла зима затворени в къщи няма какво друго да правим ...
Иначе даваме боц, ръчички, пооочти се обръщаме, но не съвсем  Mr. Green
Аз най-верояно няма да дочакам пълни 6 месеца, защото ми се струва, че вече не и стига кърмата, но при всички случай ще дочакам поне да започне да сяда. Много се дразня някой да ми налага мнението си! Когато споделих с приятелки, които също имат бебчета, че смятам да пропуснем сочетата, всички така странно ме гледаха и ме убеждаваха как ТРЯБВА да давам. Ами както аз не налагам моето мнение, така не искам и да ми се налага! Всеки гледа детето си както сам прицени  Peace

# 559
Здравейте,момичета  Hug
Отдавна не съм ви посещавала,ама като ви гледам всчики сте напред със захранването.Ние сме все още само и единствено на кърма,ще захранвам началото на 6-ти месец .
Има ли и други като мен?
И аз съм в групата на тези, които ще захранват след шести месец. Питах педиатърката какво означава това (навършен или започнат) и тя ми каза - навършен. Така че още 1 месец Бобо ще наблюдава с интерес как се храним, преди да започне да опитва пюренца Wink

# 560

Отговорът не е свързан с възраст Simple Smile Възглавничка може да се слага, когато обиколката на главата на детето стане по-малка от тази на гърдите. Това обикновено става след годинката.
и аз чувах нещо такова...
значи си е свързан с възраст Laughing Peace

# 561
А относно постоянносто следене на детето ... ами да си призная цяла зима затворени в къщи няма какво друго да правим ...

о, аз имам много какво друго да правя, но просто не ми остава достатъчно време, та камо ли да седна до леглото на детето и да вперя поглед в него дали ще реши да пишка или ака - сега или след два часа... най-малкото имам нужда също да се нахраня или да се наспя, така както го прави и самото бебе, в противен случай ще сме спестили от памперси, но нито мама ще е на себе си, нито пък бебо, който постоянно е разгащван и загащван...
иначе е хубаво като идея рано да се научи детето, но може би не и прекалено рано или пък на всяка цена! има си време за всичко, няма да бързам Wink

# 562
всъщност, ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ се слага възглавничка? досега никой не е успял да ми отговори на този въпрос..

Абе,ти хем питаш,хем гледаш как да затапиш хората като ти отговорят.Вече имам чувството,че само дебнеш някой да напише нещо и ти веднага след него да сложиш похлупака...Погледни си постовете-на всяка манджа мерудия с извинение.Ама,момичета не ми се обиждайте,но всеки си има мнение и правото да го изказва..И на който не му е нужен съвет,а иска само да се убеди колко е прав-ами да не пита.Този форум е за обмяна на мнения и взаимопомощ.Съжалявам,до сега само четох,но вече не се сдържах!
П.С.Е,след като прочетох последния ти пост,вече не съжалявам!!!

# 563
всъщност, ОТ КАКВА ВЪЗРАСТ се слага възглавничка? досега никой не е успял да ми отговори на този въпрос..

Абе,ти хем питаш,хем гледаш как да затапиш хората като ти отговорят.Вече имам чувството,че само дебнеш някой да напише нещо и ти веднага след него да сложиш похлупака...Погледни си постовете-на всяка манджа мерудия с извинение.Ама,момичета не ми се обиждайте,но всеки си има мнение и правото да го изказва..И на който не му е нужен съвет,а иска само да се убеди колко е прав-ами да не пита.Този форум е за обмяна на мнения и взаимопомощ.Съжалявам,до сега само четох,но вече не се сдържах!
П.С.Е,след като проччетох последния ти пост,вече не съжалявам!!!
а ти сигурно си нечий адвокат, че само гледаш, пък после раздаваш правосъдие?! Laughing
коментирай, като е място за коментари, а не да се включваш само да казваш кой крив и кой прав!ако някой се е почувствал засегнат от мой коментар, то нека има достойнството сам да си каже какво и защо Naughty
лично не смятам, че съм засегнала някой с каквото и да било, а ако се е случило, то не е било умишлено
по-скоро забелязвам доста поучения и усмивки на моите коментари и ми е чудно от какво са предизвикани - за това и отговарям по този начин, т.е., обяснявам се защо съм написала нещо, уточнявам, а наистина не е нужно, защото очевидно който си е решил да се заяжда с мен ще продължи да си се заяжда и в този смисъл си права - по-добре да не обръщам внимание Laughing Wink

# 564
Не смятам,че форумът е мястото за спорове.Чета,защото ми е интересно и не съм компетентна по всички въпроси,че да давам мнение...Аз изказах мое мнение(макар,че мисля,че не само аз мисля така) и приключвам,не защото няма какво да ти оговоря(нали съм адвокат Laughing),а просто,защото не ми се правят циркове,а и нямам нужното време да седя и да ти отговарям,че ти нон стоп пишеш,а уж нямаш време newsm78
Лек ден на останалите майчета и дано не ми се сърдят,че нахлух така.   bouquet
Относно възглавничката-ние ползваме съвсем тънка от самото начало,но не смятам,че е необходимо,просто тогава свекърва ми беше приготвила леглото и беше сложила възглавничката и така си остана...

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 15:03 от vanessa80

# 565
  • в рaя
Относно възглавничката на мен ми бяха казали след годинката и нямам намерение да слагам.

иначе е хубаво като идея рано да се научи детето, но може би не и прекалено рано или пък на всяка цена! има си време за всичко, няма да бързам Wink

Ох, да ти кажа аз явно от това гадно седене зимата в къщи и се чудя какво да измисля. Но пък моята палечка след като свърши работата и и пляскам и казвам браво и тя доволно се усмихва, така че не мисля, че на нея и се отразява зле (поне за сега де). Но както ти каза, за всяко нещо си има време и всеки сам приценява кога е дошло времето за неговото дете  Peace

# 566
   Аз ползвам възглавничка от както Петър се е родил, като освен главичката му слагам и част от телцето на нея.

# 567
  • Бургас
Хайде и аз цоп в групичката,която ще се захранва след 6 навършени месеца и сме на кърма  Praynig

# 568
Имам един въпрос към мамите с възстановен МЦ(и не само)-Може ли при първия нормален МЦ да се ползват тампони?

# 569
Имам един въпрос към мамите с възстановен МЦ(и не само)-Може ли при първия нормален МЦ да се ползват тампони?

Аз ползвах и всичко си беше наред  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт