Отговори
# 570
margo19 аз давам цяло бурканче от 190гр, защото сме на 5 хранения, а това ознава 210гр. АМ., а не 150 гр  Wink

# 571
И аз ще захранвам на навършени 6 Simple Smile

# 572
Тука има пък друго виждане за захранването след 6-тия месец: http://www.ww.dnes.bg/health/2011/01/15/ucheni-krikituvat-prepor … -kyrmeneto.108742
!

На това виждане съответно отговорът е:
http://www.podkrepazakarmene.com/press.html

# 573
  • в рaя
Тука има пък друго виждане за захранването след 6-тия месец: http://www.ww.dnes.bg/health/2011/01/15/ucheni-krikituvat-prepor … -kyrmeneto.108742
!

На това виждане съответно отговорът е:
http://www.podkrepazakarmene.com/press.html
Благодаря! Много интересна статия, имаше нужда от това!

# 574
  • София
Здравейте на всички,
имам един въпрос, на който не мога да си отговоря и искам да прочета мненията ви-когато давате сутрин или след обяд плодово пюренце по-малко АМ ли правите и как преценявате колко?
При нас стана много сложно понеже ядем първо Фризо Вом, после АМ и накрая пюрето колкото желае и ми се струва, че е много така,  но не мога да го измисля тъй като яде различно количество пюре.

# 575
Здравейте на всички,
имам един въпрос, на който не мога да си отговоря и искам да прочета мненията ви-когато давате сутрин или след обяд плодово пюренце по-малко АМ ли правите и как преценявате колко?
При нас стана много сложно понеже ядем първо Фризо Вом, после АМ и накрая пюрето колкото желае и ми се струва, че е много така,  но не мога да го измисля тъй като яде различно количество пюре.
А защо не смесваш Фрозо вом-а с АМ,аз смесвам фризов с фризолак и така го давам?

# 576
  • София
Категорично ми подчертаха и педито и гастрото, че не бива да се смесват, даже между единия прием и другия трябва да има няколко минути, но при нас това няма как да се случи защото пищим за второто шише.

# 577
shanika аз пък мисля, че преди да смесваш млеката трябва да се консултираш с педиатъра. Ти не даваш ли пропорционално количество от Фризовом и другото АМ за да достигнеш до около 150-160 мл. общо примерно.  newsm78  Иначе за плодовото пюре по най-старата българска схема от 4-ия до 7-ия месец на Калоян давах след сутрешното и следобедно хранене по половин кафена чашка / или малко по-малко от 1/2 бурканче от 125 мл /. От 8-ия или 9-ия вече не помня увеличих на 1 кафена.

# 578
  • София
Биби, точно така правя, Фризо Вом му е точно определен и добавям до 160. Не ги смесвам. Проблема ми идва с пюрето, че го давам на око. Трябва ли да меря с кафена чашка?

# 579
  • София
shanika , аз исках също да питам защо не смесваш фризовом-а с другото АМ. Ние сме изцяло на фризовом Sad ако дам друго мляко след него ще бъде повърнато. Сега въвеждам оризова каша и мисля след това да мина на Лактана, като я сгъстявам с безмлечна оризова каша.  Но май се отплеснах... Давам плодово след обяд, около 60-90 мл. Често не изяжда много, защото не му харесват въведените до сега плодове и аз не го зоря, колкото толкова.  Винаги давам първо пюре после мляко, като правя с 60 мл по-малко мляко. Обаче, това си говорих оня ден с една друга мама, плодовите пюрета не ги засищат и огладняват по-бързо след това.

# 580
  • София
Ние първо пием мляко, след това пюре-не отказва изобщо. За каша има да чака защото е по-тежичък. Плодовите му харесват и си ги хапва. Зеленчуковите по-трудна работа, ама яде. Само от едно пюре, в което имаше грах се почуства некомфортно-мисля че му е рано за грах и го спрях. Защо не смесвам съм обяснила.

# 581
  • София
shanika, пак аз Simple Smile Какъв е точно проблема при вас, че се налага да давате фризовом? Интересувам се, защото до сега не бях срещала мама, която да казва, че дава двете млека отделно. Всички ги смесват. А ние много повръщаме Sad   Не се впрягай толкова много за грамчетата, детето ще изяде толкова колкото му се иска.

# 582
  • София
Повръща,  както се установи предимно от лакомия затова се налага да пием фризо вом и да ползваме биби с по-малки дупки, за да яде по-бавно. Моя съученичка с бебе също не ги смесва, а и лекарите ме предупредиха да не смесвам. Пробвай, ако искаш-може да е от полза, само стерилизацията е повечко Laughing

# 583
  • София
Момичета защо смесвате Фризовом с друго АМ,а не давате само Фризовом?

# 584
Привет Simple SmileАма тез доктори....то съвсем се обърках аз за тоз фрисзовом,докато го ползвахме преди,гастроенетероложката ми каза че няма никъкав проблем да го давам чист до 6 месец за после нищо не каза,педиатърката обаче каза да го смесвам,ползвах го заради повръщане и запек,но накрая и от него се запече,после минахме на друго мляко.
Minishora и ние сме на 5 хранения,но аз и давам по 150 гр,нали към месеците прибавяш още 100 мл newsm78,така ми каза лекарката,лелеее аз и давам по малко мляко дори от предишния месец,е неееее Bangheadи сега?ама аз и давам 90гр по малко.Не смея да и давам толкова колкото иска защото ще си го изяде всичкото и после ще го повърне,пробвала съм я преди,оооох и сега по колко да и давам,милото гладно го държа Cryутре ще и звъня на педиатърката и ще #Sniper

Общи условия

Активация на акаунт