Иначе за плодовото пюре по най-старата българска схема от 4-ия до 7-ия месец на Калоян давах след сутрешното и следобедно хранене по половин кафена чашка / или малко по-малко от 1/2 бурканче от 125 мл /. От 8-ия или 9-ия вече не помня увеличих на 1 кафена.
ако дам друго мляко след него ще бъде повърнато. Сега въвеждам оризова каша и мисля след това да мина на Лактана, като я сгъстявам с безмлечна оризова каша. Но май се отплеснах... Давам плодово след обяд, около 60-90 мл. Често не изяжда много, защото не му харесват въведените до сега плодове и аз не го зоря, колкото толкова. Винаги давам първо пюре после мляко, като правя с 60 мл по-малко мляко. Обаче, това си говорих оня ден с една друга мама, плодовите пюрета не ги засищат и огладняват по-бързо след това.
Какъв е точно проблема при вас, че се налага да давате фризовом? Интересувам се, защото до сега не бях срещала мама, която да казва, че дава двете млека отделно. Всички ги смесват. А ние много повръщаме
Не се впрягай толкова много за грамчетата, детето ще изяде толкова колкото му се иска.
Ама тез доктори....то съвсем се обърках аз за тоз фрисзовом,докато го ползвахме преди,гастроенетероложката ми каза че няма никъкав проблем да го давам чист до 6 месец за после нищо не каза,педиатърката обаче каза да го смесвам,ползвах го заради повръщане и запек,но накрая и от него се запече,после минахме на друго мляко.
,така ми каза лекарката,лелеее аз и давам по малко мляко дори от предишния месец,е неееее
и сега?ама аз и давам 90гр по малко.Не смея да и давам толкова колкото иска защото ще си го изяде всичкото и после ще го повърне,пробвала съм я преди,оооох и сега по колко да и давам,милото гладно го държа
утре ще и звъня на педиатърката и ще
Препоръчани теми