Отговори
# 585
Тези 210гр са от кутията на NAN1, но реално и аз правя 150гр + 5л мляко. Според доки това е малко за бебека (вече е 7,500кг,а се роди 3кг), но пък тя се чувства добре и не плачка Thinking
В 10ч давам 100гр плодово пюре + 90мл.мляко - по нащи данни пропорцията трябва да е 50:50. Peace

# 586
  • София
Шаника включвам се с един бърз съвет. Когато ние повръщахме преди и педито и гастрото казаха да давам по малко 20-30 мл Фризовом след хранене за да: цитирам "затапи" хранопровода понеже след изпиване се сгъстява в стомахчето на бебето. Ако го ползваш само заради повръщането това количество е достатъчно.
Аз плодовото пюре винаги го давам като междинна закуска 1,5ч след сутршното/следобедно хранене.

# 587
Здравейте и от нас,
Ние тръгнахме уж супер със захранването, но се уляхме с едно пюре от круши,което изяде цялото 80гр. Две вечери вече ми се взе акъла: снощи от 3 през нощта напъване, зор докато я свършим чак в в 6.30 заспа,след което се събуди в 7 отново с напъни  ooooh! И така още три пъти до обяд само. И спирам с плодовите за сега. Иначе давах зеленчуково преди обяд, плодово следобед и то след кърмене.  
Излезе ни едно зачервено петно - като струпейчета от малки пъпчици на бузката /колкото 1 стотинка/, нямаме никъде другаде - може ли да е от храната или АД?

# 588
Аз плодовото пюре винаги го давам като междинна закуска 1,5ч след сутршното/следобедно хранене.
И аз така. Утре мисля да дам жълтък към зеленчуковото. Имам въпрос към тези които дават ( мисля че Шаника беше писала че дава жълтък? ) яйцата домашни ли са или купени?? Доста ме е страх за храните, след стомашно-чревната инфекция вкарала мъжа ми в болница по Коледа...

П.С- флорал дрийм - ако пъпчиците са около устичката да не би да са от лапането на ръцете. Ивелин има такива от постоянното пипане , лапане на ръце , плюнки.. и т.н Някой беше постнал кремче за такива случаи, но педиатърката  каза че ще се излекуват само временно- ще има такива работи докато се плюнчи и пипа по устата.

# 589
  • в рaя
И моята палечка има мнооого пъпчици около брадичката и вратлето. Но знам, че е заради постоянното плюнчене и мокрите лигавници. Мажа я със едно кремче на себа мед - вечер мажа, сутринта е добре и после пак вечер мажах и така постоянно, но няма как...

# 590
  • София
Намерих домашни яйца, колкото и да е трудно в това време, понеже кокошките сега не носят много много. Варя 15мин и давам за сега четвърт жълтък на седмица. Днес ядохме за 2 път. Ади, ти ме уби с правата лопата-на мене ми казаха преди ядене и аз така го давам. Има ли нещо,  по което да имат единно мнение докторята се питам. newsm78

# 591
Имаш един глас от мен! Ще сменя пюренцето и дано да се оправи коремчето. Но в сряда ще я заведа на гастро да каже и докторката какво смята че е.

# 592
Намерих домашни яйца, колкото и да е трудно в това време, понеже кокошките сега не носят много много. Варя 15мин и давам за сега четвърт жълтък на седмица.
домашни имам и аз от баба ми, просто незнаех кое е по- удачно дом. или купени. Незнам дали и при домашните не би могло да има заразяване.. Купените поне ги пускат на пазара при уж строг контрол.... затова и питах. Значи мога утре да варя, че му е нисък хемоглобина на малкия.

Щях да ви казвам колко съм зле- Тези дни имах проблем с едната гърда- и правя компреси топли и със зелев лист. Отиваме снощи на гости и решавам да вляза в тоалетната и да махна зелевия лист. Няма обаче кошче и го пускам направо в тоалетната. Пускам водата.. той продължава да си стой там..  Grinning пускам 2ри и 3 път.. той пак стои.. хората сигурно си помислиха че им ползвам тоалетната за Дооста големи нужди с това многократно пускане на водата  Grinning И вече почвам да си мисля ДАЖЕ ДА БРЪКНА и да го взема .. обаче пак няма къде да го хвърля , а и няма как да го изкарам от тоалетната.. хахах  Grinning А няма и как да обясня какво прави зелевия лист в клекалото им ако ме попитат после.. абе вкарах се влуд филм .Накрая по побутах с четката за тоалетната пак докато замине в канала...Simple Smile АМа много се смях сама в тоалетната  Grinning Mr. Green Grinning

# 593
MaPuHa88, при яйцата най-важното е да са измити и хубаво сварени  Peace

# 594
Относно възглавничката на мен ми бяха казали след годинката и нямам намерение да слагам.

иначе е хубаво като идея рано да се научи детето, но може би не и прекалено рано или пък на всяка цена! има си време за всичко, няма да бързам Wink

Ох, да ти кажа аз явно от това гадно седене зимата в къщи и се чудя какво да измисля. Но пък моята палечка след като свърши работата и и пляскам и казвам браво и тя доволно се усмихва, така че не мисля, че на нея и се отразява зле (поне за сега де). Но както ти каза, за всяко нещо си има време и всеки сам приценява кога е дошло времето за неговото дете  Peace
права си, всяко дете си е различно, а ние сме мъже и сме много кисели... Laughing baby_neutral

# 595
margo19 аз давам цяло бурканче от 190гр, защото сме на 5 хранения, а това ознава 210гр. АМ., а не 150 гр  Wink
и ние вече сме на 5 хранения, но докторката така ни е казала, че се определя количеството: месеца х 10 + 100, което си е 150 мл. на 5-месечно бебе.
знам, че количеството е с 90 мл. по-малко от предишния месец и в началото и аз се ошашках, но нали включваме и пюрета вече, предполагам, че всичко е наред, то докторите си знаят, пък и аз следя по детето - Ники е доволен, че вече не го будя за последното хранене, наспива се добре и е спокоен...
днес даже се притесних - спа до 8 сутринта при положение, че снощи беше ял в 21 ч.!
и на всичкото отгоре като надникнах си лежеше буден и кротък в леглото, и си гледкаше, а друг път все ме събужда с мрънкане! какво беше това чудо днес не знам!
освен това следобяд спа много хубаво цели 3 часа, което отдавна не се беше случвало и това му беше съня за целия ден! Crazy направо не знам вече какво става, нормално ли е това, не е ли... #Crazy а вашите бебоци как спят?  baby_neutral ние досега не спяхме повече от един час и то с много трудно заспиване, като имахме 3-4 такива поспивания на ден, а сега какво беше това чудо днес, не знам - да се радвам ли, да се притеснявам ли... Crazy

# 596
Привет Simple SmileАма тез доктори....то съвсем се обърках аз за тоз фрисзовом,докато го ползвахме преди,гастроенетероложката ми каза че няма никъкав проблем да го давам чист до 6 месец за после нищо не каза,педиатърката обаче каза да го смесвам,ползвах го заради повръщане и запек,но накрая и от него се запече,после минахме на друго мляко.
Minishora и ние сме на 5 хранения,но аз и давам по 150 гр,нали към месеците прибавяш още 100 мл newsm78,така ми каза лекарката,лелеее аз и давам по малко мляко дори от предишния месец,е неееее Bangheadи сега?ама аз и давам 90гр по малко.Не смея да и давам толкова колкото иска защото ще си го изяде всичкото и после ще го повърне,пробвала съм я преди,оооох и сега по колко да и давам,милото гладно го държа Cryутре ще и звъня на педиатърката и ще #Sniper
надявам се утре да споделиш какво ти е казала педиатърката, но спокойно, ако гладува детето ти няма как да не разбереш Wink
и ние сме така - 5 хранения по 150 мл. - мисля, че така е ОК, но все пак сподели как ти е обяснила доки за по-малкото количество този месец, че и на мен ми е чудно заради пюретата ли е или се има друго предвид?
newsm78

# 597
margo19, Калоян от няколко дни също спи по много и чак съм се притеснила.

# 598
margo19, Калоян от няколко дни също спи по много и чак съм се притеснила.
видях, че си притеснена и вече знам какво ти е... Hug
не знам, споделих с майка ми - тя ме успокои, че съня бил като храната за бебетата - а аз тъкмо си мислех вече да го събуждам  Laughing - освен това след като предишните дни е бил неспокоен и е спал по-малко било вероятно сега да наваксва - може и така да е newsm78
пък и ме успокои, че ако било болно детето със сигурност нямало да спи, а щяло да е неспокойно и ревливо и съм щяла да разбера - дано е права
иначе няма температура, смее се, вярно не писка вече така, както правеше до вчера - ама пък то и тея писъци от радост ли бяха от какво ли - направо всеки път така ме стряскаше, пък той писне и после се ухили, бебешки му работи... baby_neutral май ми гледа саира малкия Laughing baby_neutral
все си мисля, че цялата работа идва от пустите му зъби - кога ли ще пораснат! все са му ръцете в устата, а от два-три дни ме изумява как стиска устни и някакси прехапва долната и така седи с една смешна, нацупена физиономия - като баба без чене - хахаах Laughing Joy
и преди си казваше ясно "а-буу", а сега почна да го казва едно такова "а-пфуу"- през лигите и балончетата, които прави... снощи, както го каза и на самото "пфу" изстреля бибата от устата - паднах да се смея  Joy Joy Joy
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 599
  • Miami
Добро утро!

Маринка
, направо си те представих в тоалетната с листото  hahaha Много смешно ми стана  Joy

Оф, аз пак ще се оплаквам. Моето бебе до три-четири месеца си спинкаше по много и през деня и през нощта. Вече обаче не е така. През деня спи един път сутринта за около 30 мин и още веднъж след обяд за час, но през този час задължително се пробужда и пак я приспивам. А вечерите са просто кошмарни. Особено последните две, буди се през час с плач, все едно нещо я боли  Sad Може би са зъби вече, не знам  Tired

Общи условия

Активация на акаунт