Отговори
# 90
Adi  не се ли запичате от банана и ябълката,аз веднъж и дадох ябълка и леко се беше запекла...Засега я караме на тиква,сливи,круши и кайсии,но от крушите май получава колики.Оф незнам newsm78точно по твоя начин мисля и аз да давам,не издържам вече с това аку,после пък си казвам това да ни е проблема.
Наскоро четох за био пюрета в веригата DM,и много хвалят памперсите на Бейбилов,че даже и АМ,тези дни мисля да разгледам какво предлагат.
А относно миенето на ръце,на няколко пъти премълчавам и стискам зъби,но с този хепатит вече няма да допусна!!!

Аз ползвам млякото на ДМ- Бейбилав и съм много доволна.Моя приятелка ползва памперсите, които са хубави и евтини.На промоция 126 бр. струват към 35лв.

# 91
Сетих се нещо да го споделя. Има на Бочко един гел за дезинфекция на ръце, удачно е след измиване да се ползва и гела за по-добра защита.Гела съдържа етанол и екстракт от смрадлика. Има го в разфасовки от 500 мл -туба с дозатор, като на течен сапун и 50мл -малка тубичка като кремче.
ползвам такъв откакто се е родил малкия. Особено ако сме навън ми  върши страхотна работа. А за миенето на ръцете- Някой приятелки забравят но след" Изми ли си ръцете?" на няколко пъти им стана неудобно и вече не пропускат. Особено ако забележката се направи пред няколко човека има по-голям ефект  Twisted Evil
В 14ч ми е първия изпит за семестъра - може тайничко да ми стискате палци  Sunglasses

П.П тея памперси на бейбилав -цената  Shocked ... трябва да ги потърся и аз че стана интересно "Simple Smile

# 92
  За пюрето- варя си картофа на резенчета, после го пасирам и преди самото даване слагам и кърма вътре, за да не е мн гъсто.

# 93
Извинявам се за може би наивния въпрос,  ама защо пробутвате на децата това пюре от тиквички и картоф? Май не съм чула някой да казва, че  е вкусно... Не може ли сами да си приготвим тиквичка, например?

# 94
  • София
За много години и от мен! Пожелавам най-вече здраве, обич и късмет, а за всичко дуго - достатъчно парички за да си го купим.
Мишлето, не си закъсняла за ясла, може би само шанса е намалял. Аз от днес също почвам да обикалям.Но само за чистите ясли се ходи на място, за ОДЗ е през сайта. Но още не допуска системата набор 2010, след 28.02 ще обявят свободните места и може би тогава ще можем да кандидатстваме. Засега само съм регистрирала бебка. Списък с ОДЗ може да видите на сайта на ИСОДГ, А ЗА ЯСЛИ - ЕТО ЕДИН, НО ЕДВА ЛИ Е ПЪЛЕН http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=149 Къде е била тази ясла с опашката?
Дрогериите ДМ са ми любими, и то не само за бебешки продукти. Но щом сте пробвали техните пюренца, ще взема да купя и аз.
Ние довечера сме на консултация, да видим колко сме пораснали.
Сегашните тиквички са ми нещо съмнителни, затова като стигна до този зеленчук мисля да давам готови - поне са контролирани. Иначе вече ми дадоха еко картофки и еко тиква Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 14:24 от bibi76

# 95

ето как аз го правя този картоф - нарязвам го на малко парченца, варя го и после го намачквам през цедка, защото - доколкото имам опит с картофени пюрета за нас - с пастора става едно гуместо и лепкаво такова... после слагам кърма по две причини - 1-во много е гъсто без никаква течност и 2-ро - този картоф нямам никакъв вкус самостоятелно! тя му се мръщи и така де, докато тиквата ми се сърди, ако престана да й давам.. Wink

продават ли се тиквички в момента изобщо? имате ли им доверие, не са ли много.. нитратни? Simple Smile

# 96
Честита Нова Година и от мен. Желая на всички здрави и усмихнати бебчовци.
Моята бебка също е болничка. Вече две седмици и гърли нослето и се дави Sad От днес почвам антибиотик Sad(( Дано се оправи по -бързо.  Praynig

Марина успех на изпита. Моят е в петък Simple Smile

# 97
Привет!

Да помрънкам малко, че нещо със захранването при нас не се получават нещата  Rolling Eyes. Вече близо 20 дни ги мъча бебоците и нямам досега никакъв успех - бутат с език, мръщят се или реват и нищо видимо не харесват  Close. Не стига това ами и двамата се обринаха - "заподзорени" са банана и пластмасовата лъжичка. Смених лъжичките, давах домашни и купени пюрета, пробвах ги с ябълка, круша, банан, тиква и от вчера и картоф, но не - плюят и се мръщят. Почват да ми минават едни подозрения, че тези ми деца ще са злояди, за разлика от кака си, с която и до днес нямам никакви проблеми относно храненето. От утре ще пробвам да ги храня, когато не са още изгладнели, да видя дали ще проявят интерес  Thinking.

Марина, Камито, успех на изпитите!

# 98
Всички болни бебчета да се оправят!  Hug Вече чуя ли за болести косите ми настръхват.
Софи още има хрема, така и не минава... Слагам морска вода, но за сега нищо. И сребърната не помага.

Грета, може децата просто все още да не са готови за захранване. Ако не искат да ядат не ги насилвай, вероятността така да станат наистина злояди е по-голяма. Изчакай няколко дни, седмица и им предложи нещо вкусно.

Аз мисля от другата седмица да започвам да захранвам с оризова каша на лактана. Педито е за сокове, но ще пропусна.

# 99
  • София
Пюренцата Sunval ги купувам от този магазин http://www.zabebo.bg/search (аз ги купувам обикновено от магазина им, но и от сайта съм поръчвала).
Деси, магазина на Нашава ли се намира? Аз вече определено не съм фенка на онлайн пазаруването от бг сайтовете.

Марго, пробвай да се оплачеш в комисията за защита на потребителите. Макар, че в подобни случаи май телевизиите вършат най-добре работата. ДМ има в нашия Кауфланд.

# 100
Здравейте, мамчета, за много години.  Hug
Всички болнички и настинали дечица бързо да се оправят. Диман е с хъркащ нос откакто се е родил, но проблема се оказа анатомичен, тоест от по- тесни каналчета внослето.
Либи, аз ходих при д-р Маркова УНГ в трета поликлиника и тя ми изписа Стеримар спрей за нослето и едно кремче, което правят на място в аптеката за нос само в трета поликлиника- основота му е сода. Безвредно е и каза, че може да се използва в дълъг период от време вечер преди лягане.
Маринка, успех на изпитите, стискаме палчета  Wink

Ние с кърменето пък сме на приключване, още го мъча, ама нещата не се развиха така, както аз бях планувала. От вчера се захранваме с морков, голямо плюене пада, след моркова мисля да мина на тиква или да го смеся  newsm78 Понеже са ми домашни и био, може ли да се смеси морков с тиква???  newsm78

# 101
  • Miami
Gretta, направо ти се чудя как се оправяш? Има ли някой да ти помага с децата? Как ги храниш, приспиваш? Просто не мога да си представя  Rolling Eyes На мен ми е трудно с едно малко бебе и с едно по-голямо в къщи, особено с приспиването, та за това се зачудих майките с близнаци какво правят?

Това пюре тиквички с картоф май никое дете не го харесва. Аз на Никол не съм купувала, понеже знам от баткото каква физиономия на отвращение направи, когато му го давах, т.е. когато се опитах да му го дам  Mr. Green

# 102

Gretta, може би наистина не му е времето на захранването.. ще се присъединя към мнението на Либи, че така стават злояди децата - като ги насливаш! като антония не иска да яде повече винаги си представям разни майки как преследват децата си с разни намазани филии из квартала и изобщо се отказвам да я насилвам да яде!

МаРиНа88, и аз ще стискам палци... и на мен ми предстои сесия и като се сетя само за писане на дипломна работа ми става лошо!
 Sick

# 103
Здравейте, мамчета, за много години.  Hug
Всички болнички и настинали дечица бързо да се оправят. Диман е с хъркащ нос откакто се е родил, но проблема се оказа анатомичен, тоест от по- тесни каналчета внослето.
Либи, аз ходих при д-р Маркова УНГ в трета поликлиника и тя ми изписа Стеримар спрей за нослето и едно кремче, което правят на място в аптеката за нос само в трета поликлиника- основота му е сода. Безвредно е и каза, че може да се използва в дълъг период от време вечер преди лягане.
Маринка, успех на изпитите, стискаме палчета  Wink

Ние с кърменето пък сме на приключване, още го мъча, ама нещата не се развиха така, както аз бях планувала. От вчера се захранваме с морков, голямо плюене пада, след моркова мисля да мина на тиква или да го смеся  newsm78 Понеже са ми домашни и био, може ли да се смеси

морков с тиква???  newsm78

Може да се смеси, даже има пюрета с тиква, морков и ябълка.

# 104
Сиси и аз давам стеримар, но има краткотраен ефект само за момента и после пак се появява.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт