За медицински център Детско Здраве бях писала и преди и пак ще напиша - не ходете там при детски гастроентеролог, защото не са такива. Докато доц.Ковачева беше болна ходихме няколко пъти там, след което проведохме супер тъпо лечение, спиране на кърменето и т.н, боцкаха ми момчето през ден и за нищо, Мастицка изкара че имаме ГЕР, уголемен черен дроб и още куп щуротии, които се оказаха грешни и когато Ковачева се върна на работа побесня защото бяхме трето дете с грешна диагноза. Каза че в София има САМО 4 детски гастроентеролога - тя, Янева, една в Токуда (Лазарова мисля че се казва, но не съм сигурна) и един мъж, който не го знам къде работи. Тези в Детско здраве се пишат ГЕ но са само педиатри. Съветвам те да отидете в детската поликлиника към детска болница при доц. Ковачева или д-р Янева. Няма предварително записване, раздават номерца в 8, но трябва да отидете 7.30 най късно че наплива е много голям(моя мъж отиде в 7.30 и взе последното номерче), и задължително да носите направление номер 17.
Някой беше писал за пюрето от тиквички и картофи - на мен ми беше много гадно но малкия го хареса яде го с охота, той всичко харесва само пустия спанак направо му беше гаден, правеше едни физиономии все едно ще повърне (а може и от мен да е видял

bubenceto ние също имахме проблем с акането и захраних по следния начин: отначало тиква, тиква + картоф, после круша, слива, спанак, тиквички + картоф, броколи, ябълка с банан. Освен това прибавях и по 4мл Дуфалак всеки ден (педито каза че е безобиден и може да се дава и 2 месеца). Резултата беше че почна да ака много гъсто ако, но сам без клизма и през ден, след 10 дена спрях дуфалака но той започна сам да си ака всеки ден и така. Аз и затова захраних малко по рано, но наистина ни помогна за акането, но ядене не съм замествала, първо пюре после кърма, на обяд зеленчуково, следобяд плодово. Засега моркови няма да давам както и чист картоф (картофа само смесен с нещо разхлабваащо). Ако имаш други въпроси питай, не съм спазвала никакви схеми на захранване, понеже при нас ситуацията е малко по различна.