Отговори
# 75
  • София
Ох аз да ви кажа много ме притеснява тази хепатитна епидемия. Направо не ми се иска никъде да ходя с малкия, ама няма как налага се отвреме навреме.
Деска и аз се стреснах доста, но нали не казват нищо за София. Но ако я споменат, мисля да си постоим в къщи. Въпреки че нали уж ги ваксинираме  бебоците с противохепатитни ваксни?
Моята педи каза че за сега в София няма хепатитно болни, но след празниците хората които са се върнали от Стара Загора и Хасково нищо чудно да я пренесат и тук. А нашите бебоци ги ваксинираме за хепатит Б, обаче епидемията е от хепатит А, изрично я питах, тя каза че бебетата НЕ са защитени по никакъв начин.

За медицински център Детско Здраве бях писала и преди и пак ще напиша - не ходете там при детски гастроентеролог, защото не са такива. Докато доц.Ковачева беше болна ходихме няколко пъти там, след което проведохме супер тъпо лечение, спиране на кърменето и т.н, боцкаха ми момчето през ден и за нищо, Мастицка изкара че имаме ГЕР, уголемен черен дроб и още куп щуротии, които се оказаха грешни и когато Ковачева се върна на работа побесня защото бяхме трето дете с грешна диагноза. Каза че в София има САМО 4 детски гастроентеролога - тя, Янева, една в Токуда (Лазарова мисля че се казва, но не съм сигурна) и един мъж, който не го знам къде работи. Тези в Детско здраве се пишат ГЕ но са само педиатри. Съветвам те да отидете в детската поликлиника към детска болница при доц. Ковачева или д-р Янева. Няма предварително записване, раздават номерца в 8, но трябва да отидете 7.30 най късно че наплива е много голям(моя мъж отиде в 7.30 и взе последното номерче), и задължително да носите направление номер 17. 

Някой беше писал за пюрето от тиквички и картофи - на мен ми беше много гадно но малкия го хареса яде го с охота, той всичко харесва само пустия спанак направо му беше гаден, правеше едни физиономии все едно ще повърне (а може и от мен да е видял  Laughing че пюрето беше наистина гадно)

bubenceto ние също имахме проблем с акането и захраних по следния начин: отначало тиква, тиква + картоф,  после круша, слива, спанак, тиквички + картоф, броколи, ябълка с банан. Освен това прибавях и по 4мл Дуфалак всеки ден (педито каза че е безобиден и може да се дава и 2 месеца). Резултата беше че почна да ака много гъсто ако, но сам без клизма и през ден, след 10 дена спрях дуфалака но той започна сам да си ака всеки ден и така. Аз и затова захраних малко по рано, но наистина ни помогна за акането, но ядене не съм замествала, първо пюре после кърма, на обяд зеленчуково, следобяд плодово. Засега моркови няма да давам както и чист картоф (картофа само смесен с нещо разхлабваащо). Ако имаш други въпроси питай, не съм спазвала никакви схеми на захранване, понеже при нас ситуацията е малко по различна.

# 76
  • София
Оххххх напишках се от смях,чета тази тема:Изцепки на мъжете, относно децата...ІІ и се заливам ,но този бисер не мога да не го споделя с вас :СЕтих се за още изцепки. Седи таткото и в тишината се чува едно зверско оригване. Обръщам се аз... полудяла и издразнена- а той ми отвръща : Не е честно , не е честно, бебка зорлем я караш да оригва, молиш й се даже , за да няма колики , а на мен не даваш.Така сега ако не пръдна и не се оригна ще ми се появят колики.

Още една история:   Аз бременна. Нашия татко изведнъж както си седи на компютъра се обръща към мен и ме поглежда.В същия момент се изцепва КОООНТРАКЦИЯЯЯ и прозвучава едно зверско пърдяне.  ooooh!  ooooh! . Аз пак полудяла и вече сбръчкала вежди го гледам лошо , а той скача от стола и крещи БЕГАЙ бегай, че получих РАЗКРИТИЕ

# 77
misleto   мисля, че този е линка     http://www.letsgym.com/2007/03/13/maiki-s-bebcheta/#more-92
jennie.to   аз взех на Бейбилав /марката на DM/ оризова каша, започнах с една лъжица, после две, малката я хапва с апетит, самата каша е вкусна и аз опитах.
desinca   в какви бурканчета стерилизираш? И аз опитах, но в тези на Ганчев и на Хип не става, направо им хвърчат капачките като заври водата. И затова сега си правя пюретата всеки ден или най-много през ден. А дали не става със замразяване на готовото пюре?
red shoe  това май е всеобщ проблем и въпреки забележките и постоянното напомняне от моя страна никой не чува /само майка ми преди да влезе при малката си мие ръцете/ и затова съм все с мокрите кърпи покрай малката и й чистя ръцете постоянно, а може  следващия път да опитам идеята на desinca.

# 78
А дали не става със замразяване на готовото пюре?
Аз за баткото си замразявах пюрета без да ги стерилизирам. Картоф и ориз не стават за замразяване.

Red shoe, благодаря. Тази нощ беше доста тежка, милото се дави със сополи.

Деси, точно това коментирахме снощи с мъжа ми - как точно по празниците се е случило това и как хората се връщат  и носят съответни рискове.

Hrisinda, да те поздравя за невероятната украса на коледните ти сладки!

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 10:10 от Charr

# 79
  • София
misleto   мисля, че този е линка     http://www.letsgym.com/2007/03/13/maiki-s-bebcheta/#more-92

Мерси много,че бях почнала тема по тема да го търся  Hug. Надявам се и бебе да се забавлява.

# 80
момичета,който е приготвял домашно пюренце от картоф нека сподели рецептата,благодаря Simple Smile

# 81
вчера ни сложиха ваксината трети прием на пентаксим за 4 месец, много трудно мина нощта,темпрература,уца.Прибрахме се към 15.00х.и тя заспа веднага, посука малко и пак заспа и се събуди чак в 19,00 след това заспа към 12, до 1 ...пак будна до 3 рев,рев,рев,взехя я да я гушкам поуспокои се...много лошо ..направо ми писна от ваксини..

# 82
Kati_Skarlet  стерилизирам в малките бурканчета от лютивка или горчица, че тези бебешките от някога за сега са големи, а като се отворят няма как да ги държа дълго време в хладилника. Новите бебешки с тънките капачки не стават за стерилизация, за съжаление.

moli84  аз нарязвам 1 картоф на малки парченца и после пасирам, понякога става малко гъсто и се точи като лепило, но ако го пасирам заедно с водата, в коята е врял си става екстра пюренце. Заедно с картофа добавям и морковче на резанчета и после пасирам всичко заедно. Една част давам на момента, останалото - в бурканчета и стерилизирам, че в хладилника не може да седи дълго време картофа, а при замразяване после става гаден  Peace

# 83
Adi  не се ли запичате от банана и ябълката,аз веднъж и дадох ябълка и леко се беше запекла...Засега я караме на тиква,сливи,круши и кайсии,но от крушите май получава колики.Оф незнам newsm78точно по твоя начин мисля и аз да давам,не издържам вече с това аку,после пък си казвам това да ни е проблема.
Наскоро четох за био пюрета в веригата DM,и много хвалят памперсите на Бейбилов,че даже и АМ,тези дни мисля да разгледам какво предлагат.
А относно миенето на ръце,на няколко пъти премълчавам и стискам зъби,но с този хепатит вече няма да допусна!!!

# 84
  • София
Да се запиша и аз в новата тема, да са ни живи и здрави бебоците и дано 2011 да е още по-хубава от 2010:)

# 85
moli84  аз нарязвам 1 картоф на малки парченца и после пасирам, понякога става малко гъсто и се точи като лепило, но ако го пасирам заедно с водата, в коята е врял си става екстра пюренце. Заедно с картофа добавям и морковче на резанчета и после пасирам всичко заедно. Една част давам на момента, останалото - в бурканчета и стерилизирам, че в хладилника не може да седи дълго време картофа, а при замразяване после става гаден  Peace
Не добавяш ли кърма или АМ в зеленчуковите пюрета? newsm78

# 86
Сетих се нещо да го споделя. Има на Бочко един гел за дезинфекция на ръце, удачно е след измиване да се ползва и гела за по-добра защита.Гела съдържа етанол и екстракт от смрадлика. Има го в разфасовки от 500 мл -туба с дозатор, като на течен сапун и 50мл -малка тубичка като кремче.

# 87
  • Бургас
Много хубаво заглавие си избрала Либи  bouquet
За картофа да споделя- с него започнах да захранвам баткото,но той отказваше категорично да го яде и 3 дни го мъчих поне 1 лъжишка да изяде.След това ме посъветваха вместо да се вари картофа,да се овива във фолио и се пече във фурната-ами така го прояде,а и мирише хубавои по-сладък остава. Peace
Char съветвам те да закараш малката на доктор да й прослушат гърдичките и дано да е здрава baby_neutral

# 88
Ади благодаря ти, но не мога да асоциирам нещо коя е детската поликлиника към детската болница. Имаш предвид Медицинска академия ли ...  къде?

# 89
Не добавяш ли кърма или АМ в зеленчуковите пюрета? newsm78

Ако е много гъсто, добавям малко кърма непосредствено преди даване, иначе не. Хапва колкото й се хапва и после давам или кърма или й правя АМ. Предпочитам да не смесвам вкусовете  Peace

Общи условия

Активация на акаунт