Отговори
# 165
щастлив празник на малките именници! да са им живи и здрави сладуранските имена!   bouquet

аз също не съм привърженик на дългото кърмене, да си призная! така или иначе решила съм да кърмя до края на зимата, точно по причините, които споменава и bibi76! захранването засега - да чукна на дърво - върви чудесно с антония, тя приема храните много добре и мисля, че няма да ми е трудно да заместя храненията! ние заминаваме за 4 месеца в норвегия с бебето и бабите всеки ден ми се обаждат по телефона за да ме убеждават да им я оставям, а пък ние да си ходим из разните северни страни сами.. (накрая ще започна да се изкушавам от тези предложения!!)
  Rolling Eyes

но пък с това, че кърменето е по-ангажиращо от храненето с АМ, не мога да се съглася съвсем! разбира се, осъзнавам, че е всичко опира до майката и какво нея я затормозява... мен специално ужасно повече ме тормози да мия шишета и биберони, да стерилизирам, да топля водичка и т.н. отколкото просто да взема бебето да го накърмя и да си продължа да правя каквото си правя! особено пък като излизаме - навсякъде просто мога да си я накърмя без проблеми! но, има и друго, разбира се - моето бебе много бързо се нахранва, не суче по 1 час, а и с цеденето нямам проблеми, така че мога да оставям изцедена кърма, ако искам да изляза и да свърша нещо..
Simple Smile

# 166
  • Miami
Честит име ден на всички празнуващи днес . Със здраве да си носят името   bouquet

Ани, една приятелка е психотерапевт и тя ми разказа за пораженията върху съзнанието, които могат да се получат при кърмене до късно, особено при момченца. Мисля, че се казваше орална зависимост това, което ми направи силно впечатление - човек, който е дълго кърмен, е склонен към пристрастяване към цигари, алкохол, наркотици и т.н.
Shocked За пръв път чувам подобно нещо. Някакво изследване са правили върху дълго кърмени деца ли???
АЗ също не съм привърженик на дългото кърмене, но за мен кърмене до една година примерно изобщо не е чак толкова дълго. Децата са си още бебета на 1 година.  Освен това първите спомени на човек са  от около 3 годишна възраст. Изобщо не мога да се съглася, че едно бебе ще си спомни гърдите на майка си, ако тя го кърми до една година  Naughty  Даже е направо смешно да се твърди, че ако момченацата се кърмят до година-две, това ще има някакви последствия върху психиката им. Може би някой от консултантите по кърмене трябва да изкаже мнение по въпроса.
но пък с това, че кърменето е по-ангажиращо от храненето с АМ, не мога да се съглася съвсем! разбира се, осъзнавам, че е всичко опира до майката и какво нея я затормозява... мен специално ужасно повече ме тормози да мия шишета и биберони, да стерилизирам, да топля водичка и т.н. отколкото просто да взема бебето да го накърмя и да си продължа да правя каквото си правя! особено пък като излизаме - навсякъде просто мога да си я накърмя без проблеми! но, има и друго, разбира се - моето бебе много бързо се нахранва, не суче по 1 час, а и с цеденето нямам проблеми, така че мога да оставям изцедена кърма, ако искам да изляза и да свърша нещо..
Simple Smile
И аз съм на същото мнение. От друга страна наистина, ако ми се налага да изляза и не мога да се прибера докато беба огладнее, ми е по-добре да я нахранят с АМ. С две думи най-добре е да се кърми бебето, но когато няма възможност за кърмене  да се нахрани с АМ  Grinning

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 14:35 от Кори

# 167
Привет, мадами! Честито на всички именници от вчера и днес! Живи и здрави, усмихнати и спокойни!   bouquet  bouquet  bouquet И аз си имам днес две именнички - сестра ми и баба ми, да са ми живи и здрави!

Ние имаме голям успех с оризовата каша! Папка си детето с голям кеф, даже май искаше и още, ама нали едва вчера започнахме и не смея да давам повече. Чак се изненадах, защото преди около месец май пробвах с едно ябълково пюре и направо беше възмутена.

За кърменето, честно казано това за психологическите щети ми звучи просто абсурдно, когато говорим за кърмене до година, година и половина. За мен това е нормалния срок. Иначе също не съм фен на дългото кърмене и 3, 4 год. деца, които сучат ми идват в повече. Но до годинка и нещо са си още бебета.
На мен лично кърменето ми е голямо облекчение и чак, когато Софи засука разбрах колко е лесно всъщност. На мен пък миене, стерилизиране, затопляне на вода са ми ужасно изморителни, особено през нощта. София си се буди през нощта, независимо че има перфектен режим през деня. Освен това кърменето много я успокоява и както казах в болницата това ни спаси, иначе трябваше да е 10 дни на системи, тя просто категорично отказа да яде от шише тогава и повръщаше от него.
В едно обаче съм сигурна - ако на майката й е натоварващо и неприятно, прекалено ангажиращо и т.н., по-добре да помисли за собственото си спокойствие, защото спокойна мама = спокойно бебе.  Hug Hug Hug

А и забравих да ви поздравя с тая снимка от 1940 г., много ме изкефи:

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 15:23 от Либи

# 168
Честито на всички именици!  bouquet

И на мен ми е интересно какво означава дълго кърмене - две години ли?! Joy Joy Joy

Интересно пра-пра-бабите ни като са кърмили до 2-3 год, как въобще е продължил да съществува човешкия род. Mr. Green

Аз давах на баткото около 1 месец АМ и още помня колко досадно ми беше миенето на шишета, уцелаване на Т на водата и т.н...за мен по-лесно нещо от вадене на гърда няма. Wink

Аз ползвам пелените на ДМ и съм много доволна...не пропускат, не са ароматизирани и натъпкани с гел, от което ми се струва, че му се поуспокои и кожата. Peace

# 169
Всеки сам преценява кое за него е дълго кърмене. Хората са различни и възприемат нещата по различен начин. За мен е по-лесно с шишетата, но вероятно е и въпрос на навик, защото Сиана яде от шише от самото начало. Веднъж на ден да измия шишетата и да ги пусна в стерилизатора не ми коства нищо, а детето се наяжда за 4-5 минути и готово. А като кърмех седеше по 20 минути например на гърда, след това така или иначе трябваше да й дам и шише, защото аз нямах почти никаква кърма и в крайна сметка не разбирах кога е дошло време за следващото хранене. Затова сега ми е доста по-лесно и имам време и за други неща. Но при всички е различно, както вече казах.

А за психическите щети, никой не е казал, че ще му има нещо на детето ако се кърми дълго. Вярно е, че съзнателни спомени хората имат от около 3 годишна възраст, но все пак за мен не е ясно неосъзнатите къде отиват и какво става с тях. Моят коментар беше по-скоро насочен към това, че всеки сам решава кое е най-добре за него и детето му. Ако някой иска да кърми година и половина - чудесно. Ако някой иска да кърми само 5-6 месеца - пак чудесно. Simple Smile

# 170
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1653018599570&set=a.1 … 238234.1060178449
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1653018599570&set=a.1 … amp;id=1060178449
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs1336.snc4/162810_1 … 844_2781264_n.jpg

Честит първи имен ден на всички наши малки именици включително и нашия Йониян!Да им еживо и здраво името,да им носи късмет и само хубави емоции! Честит имен ден и на всички останали празнуващи днес! По -горе може да се "почерпите" с трите линка.

За кърменето знам само, че тъпо и упорито исках да кърмя , защото нямам сили да мия и стерилизирам шишета,особено като сме си сами тримата. Мисля да си го кърмя докато мога и имам кърма и въобще не мисля да го оставям на някой да го гледа ,за да ходя някъде - винаги сме си заедно и така мисля е по-добре и то от личен опит.Сега вече съм доста по-организирана - успявам да сготвя, да почистя и дори да се занимавам с репетиции,като и бебо си е с мен или в слинга или в бейбипорт.Ходим на кафенце почти всяка сутрин, на ресторантче с тате по няколко пъти в месец и нямаме никакви проблеми.Щом и на Нова година издържа купона няма грешка (дано и занапред е така), много обича да е сред хора, особено с деца - така им се радва, че направо сякаш иска да го оставя с тях да си играе.
  Много дълго стана , но нищо !
  Лек и хубав ден ви пожелавам

# 171
  • София
velma - четох статията ти в списание 9 месеца,хареса ми.

# 172
Коя статия???
аааа видях сега - добре са я публикували , ама сега някой трябва да купи списанието от нашите, та да ми го покаже!!!!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 15:42 от velma

# 173
Здравейте и от нас,
специални поздрави на всички именници от моя Иво. Да са живи и здрави и да ни закриля Йоан кръстител  Praynig
За кърменето се молех да устискаме поне до новата година и успяхме - сега си мисля поне до лятото да откараме /като разбира се приемаме и друга храна/ Имам спомен , че някой ми беше казал, че лятото трудно се спирала кърмата и не ставало за отбиване - ама не помня защо... newsm78

# 174
Всеки сам преценява кое за него е дълго кърмене.

На мен ми е интересно психотерапевтът какво има предвид под дълго кърмене. Wink

Имам въпрос към консултантите:

В края на месеца ми се налага да пътувам за 3 дни в чужбина. Бебчо е само на кърма и затова започвам да събирам провизии, но т.к кърмата ми е напълно регулирана, не успявам да изцедя почти нищо...само около 40 - 60 мл, а трябва да събера защото е с АБКМ и не ми се рискува с АМ. Сега се цедя сутрин и вечер...това достатъчно ли е и как да си я увелича още, което пък ще се компенсира през тези 3 дни, когато ще се цедя на 4-5 ч.?

# 175
Имам спомен , че някой ми беше казал, че лятото трудно се спирала кърмата и не ставало за отбиване - ама не помня защо... newsm78

това е интересно! може би консултантите могат да кажат нещо по този въпрос? Simple Smile

# 176
  • Miami
А за психическите щети, никой не е казал, че ще му има нещо на детето ако се кърми дълго. Вярно е, че съзнателни спомени хората имат от около 3 годишна възраст, но все пак за мен не е ясно неосъзнатите къде отиват и какво става с тях. Моят коментар беше по-скоро насочен към това, че всеки сам решава кое е най-добре за него и детето му. Ако някой иска да кърми година и половина - чудесно. Ако някой иска да кърми само 5-6 месеца - пак чудесно. Simple Smile
Мозъкът не може да помни всичко, иначе ще "експлоадира" Освет това, когато бебето е малко има много по-важни неща, които трябва да усвои и мозъкът се занимава с тях, отколкото да помни гърдите на майката  Wink

И още нещо разбира се, че всеки сам си решава до кога да кърми, да кърми ли въобще и т.н , не виждам никой да твърди обратното... По скоро бяхме провокирани от изказването на въпросния психотерапевт относно увреждането на психиката при момчетата и проявата на зависимост към цигари, алкохол, наркотици и т.н в по-късен етап при така наречените дълго кърмени бебета (каквото и да е имал предвид терапевта под дълго кърмени).

Относно отбиването
"Сезона за отбиване повече подхожда късната есен, зимата и ранната пролет, след настъпването на първото затопляне и до първото захлаждане се повишава активността на патогенната микрофлора, зачестяват чревните инфекции, затова даже лекарите не препоръчват отбиването по това време" Освет това изключително кърмените бебета в повечето случаи не пият много вода и има риск от обезводняване през жегите.

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 16:06 от Кори

# 177
честит празник на всички именници и специално на Ивет, Йониян, Ивелин, Иво и всички останали!
Да са живи и здрави и с радост и гордост да си носят имената!
По въпроса с кърменето аз съм на мнение, че ако можех бих кърмила до около годинка, то така или иначе след захранването в 5-6 месеца и заместването на хранения остават 2-3 хранения с кърма. На практика обаче поради мое заболяване това не се получи и сега Божидара е на АМ. Каквото-такова, аз съм изключително толерантна и смятам, че всеки трябва да си решава за собственото дете.
Божидара днес беше в офиса с мене, че имах да си свърша малко работа, добре си се чувства детето, явно ще си я вземам с мене лятото да си посвършвам задачките.
Маринка, какви зеленчукови взе от ДМ?

# 178
И на мен ми е много по-лесно кърменето, отколкото да мия и стерилизирам шишета.Аз и не се цедя, пробвах в началото и беше някаква адска хамалогия, може и помпата да е виновна, не знам.Та след два-три пъти проби и резултат около 20мл+болка се отказах.При мен пък кърменето е чудесно извинение да не оставям малката на никого Wink.Но пък и аз съм такъв тип човек, че не ме влекат занимания навън, пък от купони с висока музика направо се разболявам LaughingЛипсва ми да седна и да прочета някоя книжка от началото до края ,изтегната на леглото и кутия шоколадови бомбони пред мен примерно, но дали ще кърмя или ще сме на Ам ,няма изгледи скоро да стане.Но и аз съм на принципа-както е удобно на майката.Преди да родя имах теории-детето си спи на леглото, яде на режим и т.н.Резултат-яде когато си иска и спи при нас.Така си спестявам доста главоболия, наспивам се/вечер не се буди,само маха с ръце и крака,когато е гладна, кърмя я легнала и не оригвам/-та, щом майката е по-спокойна не мисля, че трябва да се мъчи по един или друг начин. Бях го казала и преди да родим-Нормално раждане, но не на всяка цена, кърмене, но не на всяка цена!
Лично аз се надявам до края на шестия месец да се кърмим, пък после като започна да замествам кърмения, може и Ам да включа, ако се налага.Честно казано май аз съм по-привързана към кърменето, отколкото дъщеря ми.Яде по 5-10 минути максимум,ако предложа между храненията пищи, та се къса.Не се успокоява на гърда.

Искам да попитам консултантите-беба е наддала 200грама за две седмици.Лекарката беше казала миналия път, че когато бебето се дърпа от гърдата и пищи, значи разбира, че няма мляко в тях.Преживяхме една кърмаческа стачка от две седмици, жива мъка-не искаше да яде, направо кошмар-това декември месец.Сега яде, но пак не качва много.Пия чай на Хип и ricinus communis два пъти по пет дражета.Опитах овесени ядки, ама ми се гади от тях.Акаше последните две седмици по три-четири пъти дневно, сега  вчера,днес  пак не е акала./Бях спряла чая и хомеопатичните/.Та въпроса ми е-възможно ли е периодично да ми намаля кърмата и да е зависима от чая и хомеопатията?Как да се справя с това и понеже не мога да се цедя , а и ме е страх да не си докарам някоя хиперлактация така, как да разбера яде ли достатъчно това моето диване.След края на кърменето започва да пищи-вдигам, оригва се и спира.Дали е гладна или иска да се оригне?Оф, не знам вече.

# 179
Леле момичета наду ми се главата  Crazy . Какво му става на моя синковец крещиииииии без да спира поне 2 часа, но не да плаче ами просто вика и гука и бръмчи с лигички.  ooooh! Докато заспим ужас - дали преоткрива гласовите си възможности или нещо друго не знам. Не мисля, че и е превъзбуден от нещо, защото сме си само двамката  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт