аз също не съм привърженик на дългото кърмене, да си призная! така или иначе решила съм да кърмя до края на зимата, точно по причините, които споменава и bibi76! захранването засега - да чукна на дърво - върви чудесно с антония, тя приема храните много добре и мисля, че няма да ми е трудно да заместя храненията! ние заминаваме за 4 месеца в норвегия с бебето и бабите всеки ден ми се обаждат по телефона за да ме убеждават да им я оставям, а пък ние да си ходим из разните северни страни сами.. (накрая ще започна да се изкушавам от тези предложения!!)
но пък с това, че кърменето е по-ангажиращо от храненето с АМ, не мога да се съглася съвсем! разбира се, осъзнавам, че е всичко опира до майката и какво нея я затормозява... мен специално ужасно повече ме тормози да мия шишета и биберони, да стерилизирам, да топля водичка и т.н. отколкото просто да взема бебето да го накърмя и да си продължа да правя каквото си правя! особено пък като излизаме - навсякъде просто мога да си я накърмя без проблеми! но, има и друго, разбира се - моето бебе много бързо се нахранва, не суче по 1 час, а и с цеденето нямам проблеми, така че мога да оставям изцедена кърма, ако искам да изляза и да свърша нещо..
Даже е направо смешно да се твърди, че ако момченацата се кърмят до година-две, това ще има някакви последствия върху психиката им. Може би някой от консултантите по кърмене трябва да изкаже мнение по въпроса.

. Какво му става на моя синковец крещиииииии без да спира поне 2 часа, но не да плаче ами просто вика и гука и бръмчи с лигички.
Докато заспим ужас - дали преоткрива гласовите си възможности или нещо друго не знам. Не мисля, че и е превъзбуден от нещо, защото сме си само двамката