Отговори
# 180
floral dream, тренира си гласа детето Simple Smile И Софи е така, особено сутрин, когато най-много ми се спи, тя е в най-доброто си настроение и крещи, джаска се в леглото и се опитва да се затрупа с обиколниците.  Joy

# 181
 Честит имен ден на всички малки и големи именници! Да са живи, здрави и с радост да си носят имената  smile3525 

Ние вече сме почти здрави. Вече не се давим и много рядко хрипаме. Ама трябвало да пием поне 5 дни антибиотика.
Относно кърменето аз мисля, че до годинка е напълно достатъчно Simple Smile

jenap – ние  също бяхме така много дълго време. Мисля че става въпрос за кърмаческа стачка. При мене помага да я храня, когато е заспала, иначе не иска. Просто сега спря да плаче, а суче 2-3 мин и започва да се се хили или гука.

Иначе  с килограмите и аз съм трагедия---едно дупе, едни паласки. Добре че все сам в къщи, че да не уплаша някои  Joy

# 182
Честит имен ден и от нас на всички малки и големи именници! Да са много здрави и името им само с добро да се споменава!  bouquet

Моето мнение е, че всеки сам решава до кога и дали ще кърми детето си. Важното е бебо да е доволен и мама да е спокойна. За себе си съм решила да кърмя Ния до пролетта, но при сегашното положение не мога да си представя как ще я отбия. Много рядко успявам да й дам кърма от шише, за АМ не иска и да чуе - пробвах на няколко пъти и прави такива гримаси, сякаш давам оцет. Надявам се, че като започна да захранвам и свикне с различни вкусове, ще приеме по - лесно и АМ.
И аз много обичам да карам ски, откакто се научихме с мъжа ми зимата не ми е толкова гаден сезон - придоби смисъл Grinning, но като гледам и тази година ще се размина със ските. Не обичам да карам на Витоша, а за Банско няма кой да гледа малката, а и не мога да я оставя при това капризно ядене. Има и друга важна "техническа" причина - почти съм сигурна, че няма да мога да си влезна в екипа, а честно казано не ми се дават пари за нов - все пак се надявам до следващата зима да заприличам пак на човек Crazy

# 183
Маринка, какви зеленчукови взе от ДМ?

ами зеленчукови накупих пак на Хип- разл зеленчуци, пащърнак с картофи, нежни зеленчуци и т.н . Мисля че на ДМ имаше картофи и моркови , тиква, а аз вече имам мн от тях на хип. Всеки път като ходя до магазин всемам по няколко пюрета и складирам да има Simple Smile иначе взех плодови- круша, ябълка и нз вече какво още , но засега не съм давала плод.

Извинявам се , че оплюх пелените на Дм , явно мострата е била пипана и дърпана от 100 човека Simple Smile

П.П -някой имал ли е случай след пюре от тиква , акото на малкия 2ри ден е зелено.. дано пак на не изстива и да се разболява..  Praynig

# 184
Честит празник на всички празнуващи !  Hug

# 185
 За кърменето на мен ми е любимо занимание, много се радвам и съм благодарна , че успяваме и до днес успешно да се кърмим изобщо не ми пречи, изцяло се нагаждам по малката, и гледам да си върша задълженията когато спинка.. мисля си как лети времето и скоро тези мигове на тотална близост м/у двете ни ще е история и прекрасен спомен за мен, иска ми се да го удължа максимално но чак до 7 години не, направо си представих как вместо закуска на първия учебен ден си носи кърма  Crazy Не, майтапа на страна и аз мисля, че до годинка и нещо е нормално, а и все пак като се захранят бебетата и започнат да се хранят като малки човеченца все си мисля, че и да им бутаме цици няма да го има ентусиазмът от преди , все си мисля че със захранването и заместването на хранене ще започне и отбиването  newsm78
 Иначе и на мен ми липсва да си се поглезя с дъъъълга баня, не душ набързо, липсва ми да седна да изгледам някой хубав филм с купа пуканки, а не все на пауза и в легнало положение по време на кърмене Simple Smile ама все пак ако сега си мислим че сме ангажирани, какво ли ще стане като проходят  Laughing
Айде стига съм философствала, отивам да хапна, че както беше лафа - "тая шия, да не е от трушия! "  Wink

# 186
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ![/color] Hug
Мамите които са решили да започват 90 дневната диета мога да кажа само едно- ДАВАЙТЕ. Страхотна е аз съм в края имам още 5 дни, за целия цикъл отслабнах 10 кг, без никакъв глад а в сантиметри е просто супер. Много съм доволна от резултатите, трябва много постоянство, в началото включих и малко спорт за да стане по бързо  Grinning
Между другото се чудех дали да свалям леглото на долното ниво? Някои направил ли го е? И ползвате ли спални чувалчета или са още малки бебетата, ако има някаква връзка де newsm78

# 187
Хайде и аз да се включа по темата за кърменето Simple Smile
Не ми пречи, даже много пъти съм била благодарна, че така се храним:) Определено си мисля, че ми е по-лесно така. Смятам, че оптимално е да продължи около годинка, но не повече .
Що се отнася до теорията за момченцата и пораженията, не й вярвам Stop
Теории бол и ако беше вярна, природата щеше да го е измислила и момченцата щяха да се отбиват преди момиченцата самички JoyВсе пак гледам детенцето си и се водя по него/нищо че ме върти на малкия си пръст Joy/
Уважавам мнението на всички и който е решил да не кърми значи това е правилното за него и толкоз...

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ

Каква е тази 90-дневна диета?Нещо май съм пропуснала????

Спокойна нощ на всички Hug

# 188
Нашето легло има три нива и от самото начало сме на средното. Леглото на Ния е до спалнята и така нейното и нашето легло са на едно ниво и ми е удобно за подаване на биберон и успокояване през нощта. За сега не виждам смисъл да смъквам нивото, със сигурност няма опасност да стане Wink А чувалче за спане ползваме повече от месец и е много удобно. Ния много се върти на сън и това ми е вариант да не я завивам по цяла нощ.

Вчера изпаднах в тих ужас. Оставих малката в хола, вързана в шезлонга, а той на дивана. Отидох за две минути до кухнята, тя започна да мрънка и плаче, но това си е напълно нормално за нея - много мрази да е сама. В един момент се разрева по - силно и аз отидох при нея. Намерих я увиснала с главата на долу от дивана, добре че шезлонгът е стабилен и не е поддал да я захлупи. Тя постоянно се набира напред и явно и тогава така се е набрала,залитнала е на една страна и главата й е натежала надолу ooooh! Вече не я оставям без наблюдение и в шезлонга Crazy  Провокирана от поста на Мими Вичева се замислих, че сега са закачени за нас, а като пролазят и проходят и бързият душ ще ни се струва мечта Laughing

# 189
Здравейта момичета отдавна не съм писала, а и не съм ви чела просто защото нямах напоследък свободно време!
Трябва ми съвет относно храненето. Ние все още се кърмим през два часа, просто защото огладнява, а и сякаш така си нагоди режима на хранене. На ден му давам сокот една ябълка и половин морков. Тях ги приема без проблем, но с лъжичка, че от шише с биберон нищо не всмуква. Почнах обаче и със зеленчуковите пюрета - картоф и морков варени. Обаче хич не ще да ги яде. Както е препоръчително започнах с половин лъжичка, но мръщи се все едно му давам най-гадното нещо на света, плюе го, не гълта изобщо, а ако го глътне и виждам как прави едни физионимии, гади му се и го повръща. Не му харесва просто. Какво да правя? Нали все пак трябва вече да му се дават пюренца, защото си мисля, че вече кърмата вече не е достатъчна. Малко преди да направи 4 месеца тежеше 6 300. Докторката каза, че е добре. Но някъде четох, че към петия месец момченцата трябва да тежат около 7 500, което ми се струва непосилно, ако сме само на кърма.

# 190
  • По широкия бял свят
Bebo_82 , всяко бебе наддава различно. Недей да гониш норми от таблици. Стойностите са осреднени, като не се взима в предвид - колко е родено бебето, как се храни и какви гени носи. Все пак при едри родители, вероятността бебето да е по едро е по голяма, както и обратното. Важното е детето да е доволно и спокойно.

Либи, разби ме с тая снимка.  JoyОт къде я изкопа?

# 191
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ![/color] Hug
Мамите които са решили да започват 90 дневната диета мога да кажа само едно- ДАВАЙТЕ. Страхотна е аз съм в края имам още 5 дни, за целия цикъл отслабнах 10 кг, без никакъв глад а в сантиметри е просто супер. Много съм доволна от резултатите, трябва много постоянство, в началото включих и малко спорт за да стане по бързо  Grinning
Между другото се чудех дали да свалям леглото на долното ниво? Някои направил ли го е? И ползвате ли спални чувалчета или са още малки бебетата, ако има някаква връзка де newsm78
а ти кърмиш ли?? и дай малко инфо за тая диета чудо:)

# 192
Честито на всички именници от вчера и днес-малки и големи!Бъдете живи и здрави,а на бебчовците спокойно и щастливо детство! Hug
Золка и моята кукла ми ги върти такива номера с оригването,а и го съпровожда доста често с връщане на доста мляко.Не наддава много,мен ме тревожи това,но като и пипна коремчето е надуто.Сколнна съм по-скоро да си мислч,че и идва повечко.Абе и аз казвам-диване.А за грамчетата само по консултациите разбирам иначе се ориентирам по памперси и поведение.

# 193
а ти кърмиш ли?? и дай малко инфо за тая диета чудо:)
Маринка, ето ти една тема, в която една мама -кърмачка описва подходящия режим за нас:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542527.0
самия принцип на диетата:
http://www.dieti-otslabvane.com/90-%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 194
  • София
Всеки сам преценява кое за него е дълго кърмене. Хората са различни и възприемат нещата по различен начин. За мен е по лесно с шишетата, но вероятно е и въпрос на навик,

Марти напълно съм съгласна с теб. И на мен храненето с шише ми е доста по лесно -и аз мия по веднъж да ден и не ми тежи. Много повече ме изморяше кърменето по един час и особено накрая(Ники го отбих в края на третият месец) когато детето се дърпаше а аз го мъчих и настоявах ли настоявах.

Само аз си знам колко много усилия ми костваше кърменето и колко много грижи положих за да потръгне. Първите два месеца Ники беше почти само на кърма - дохранвах само преди последното вечерно хранене или в късният следобед когато очевидно не му стигаше. В началото на третият месец поради ред причини кърмата ми доста намаля. Но аз не се отказвах измъчвах и себе си и детето. И винаги когато решавах да спирам и да го отбивам се намираше доброжелателна проятелка кърмачка да ми обясни как лесно се предавам и не правя най доброто за детето си. И така аз продължавах отново и отново докато накрая резултатът беше изнервена майка и  изнервено бебе. Как ми се иска да не ги бях слушала.

Мисълта ми е че всеки сам решава и никой няма право да му се бърка. Аз никога не съм си позволявала да осъждам желанието на други майки да кърмят дълго време И даже съм ги поздравявала за това че отстояват мнението си и не позволяват на никой да ми казва че не е нормално да се кърми след годината. Но точно тези майки ме отлъчиха от клуб "добра мама".

Уважавам мнението на всички и който е решил да не кърми значи това е правилното за него и толкоз...

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт