Отговори
# 195
На мен режимът на Дюкан ми е на сърце, но самият той казва, че кърмачките трябва да изчакат до 6 месец, а и са на по-олекотен режим. Тази 90 дневната не съм я разучила, но може и да я пробвам. При мен винаги началото е трудно, после като се мобилизирам и потръгват нещата.

# 196
Стассимира,както ти искаш да уважават твоето мнение, така и аз искам да уважавам моето!
Което е - кърмене да, но не на всяка цена. В малкото ми практика като консултант, а преди това като майка кърмила изключително дълго, съм се научила да уважавам мнението на отсрещната страна, без обаче да позволявам нападки. Когато кърменето не се получава, и след като майката не се чувства добре, разбира се че трябва да се спре. По-добре нахранено бебе с Ам и спокойна майка,нали!
Но и истината е, че съм се наслушала на безброй неадекватни съвети за кърмене. Аз все още не мога да си позволя да давам консултации,въпреки солидното ми обучение, просто ми липсва достатъчно практика. Истината тук е,че сме свикнали да даваме мнение без да са ни го искали, за съжаление, от което се получават много недоразумения.
Вили, уважавам решението ти/ви. Просто попитах дали има начин да даваш кърма по-дълго време.
Мисля,че грешиш относно тези психологически зависимости. Како навсякъде,явно и в медицината си има течения. Едни доктори слагат ваксини,други - не. Едни доктори казват кърми, други - кърмата ти била рядка,та и в психологията явно е така. Аз лично съм тъй наречен "привързан родител". Практикувам доста неща,които няма да споделям, защото не искам да слушам крайни изказвания

# 197
уфф много гадно ми прекъсна мисълта ...
но тези решения са на нашето семейство.
За подкрепа, че дългото кърмене не оказва влияние на момчетата, ще споделя, че Мартин е кърмен 3 години и в никакъв случай не съм изпитала дискомфорт от това. Смея да твърдя,  че е доста самостоятелно/когато не се лигави с мама/,умно и будно момче/ината му е в повече/. Дори ..малко да се поФаля,госпожата от предучилищна ми дръпна една тирада вчера колко умен и възприемчив бил,колко добре се справял,колко бил чувстителен и т.н. Около мен има много майки,предвид това което се занимвам, с дълго кърмени деца, мъжът ми също е изключително и дълго кърмено дете. Та примерите около мен са достатъчно много.
И накрая, както се казва,нищо лично Peace

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 23:27 от Charr

# 198
  • София
Стассимира,както ти искаш да уважават твоето мнение, така и аз искам да уважавам моето!
Което е - кърмене да, но не на всяка цена.

Напълно съм съгласна с теб че всяко нещо трябва да се прави с мярка. Не разбирам защо реши че не уважавам мението ти. Не съм искала да обидя никой тук. Аз съм много благодарна на консултантите защото много ми помогнаха в началото и съответно в края с адекватни съвети как да си спра кърмата без проблеми и хапчета и това без да ме питат защо искам да я спра  и да ме убеждават да не го правя.
Може част от предишният ми пост да е прозвучал грубо и нападателно към майките които кърмят но не съм целяла това. Просто споделях как бях попаднала в една среда (това извън форума) където да не се кърми поне до 2 години беше престъпление и ми се втълпяваше вина че се отказвам.

Аз винаги съм казвала браво на майките които се справят с предизвикателството да кърмят.  А за това дали кърменето е вредно от психологическа гледна точка никога не съм се и замисляла. Убедена съм че ще се намери подкрепяша информация и за двете теории - както и при всичко останало.

# 199
  • София
И аз мисля да почвам 90-дневната диета, че имам 10 килца за сваляне.
За мен също кърменето ми е по-лесно. Храната винаги е на разположение, с подходящата температура и в желаното количество. И аз имах фалстарт в началото и благодаря на консултантите, че ми помогнаха със съвети. Сега  вече кърменето си е приятно занимание, а и този момент на близост честно казано после ще ми липсва. Само последните дни пипнах някакъв грип с разстройство и повръщане, имам чувството, че понамаля кърмата, ама се наливам с вода и чай за кърмачки.

# 200
  • Miami
Аз пък не виждам, защо всички трябва да се обясняваме как всеки сам си решава до кога да кърми, да се уважава мнение, да не се осъжда и бла-бла-бла, след като НИКОЙ не е обидил или осъдил някого  Thinking  "Разговора" ни малко заприлича на пияндетата дето си казват "ама ти мен уважаваш ли ме , а"  Wink Аз лично взех отношение по тази тема, защото не съм чела до сега за пораждане  на зависимост между дългу кърмено дете и пристрастяване към различни опиати. После всеки изказа мнение, но не видях някой някого да напада и осъжда Rolling Eyes
Забелязала съм, че винаги в такива спорове майките, които не са могли да кърмят започват да се защитават и да се обясняват как не изпитват вина. Ми да, разбира се, че не сте виновни с нищо. В крайна сметка кой колкото може и до когато може и желае, това не е някакво състезание.

Оф, за диетите - всеки път решавам да започна някоя( аз съм привърженик  на никсовъглехидратните диети и на въртенето на въглехидратите), но се провалям, защото много ми се яде сладко  Embarassed Направо не знам как ще започна, аз съм пристрастена към шоколада.

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 08:41 от Кори

# 201
Момичета, сега видях, че Айла е постнала в старата тема таблица за тегло на кърмени бебенца.Може ли някой да ми разясни кое какво е, че нещо не мога да се ориентирам.Давам линка и тук, ако на някой му се занимава с мен, да не рови за старата тема.
http://www.who.int/childgrowth/standards/WFA_girls_0_5_zscores.pdf

# 202
  • София
Табличката беше постната на въпроса за моята пухкавелка. Горе, където пише 1SD и тн са рожденните тегла на бебенцата. Т.е при бебе родено 4.2 на 5м. е нормално да е 8.8 - Мишана се роди 4.3, сега е 9, значи сме що годе в норма.

# 203
На мен режимът на Дюкан ми е на сърце, но самият той казва, че кърмачките трябва да изчакат до 6 месец, а и са на по-олекотен режим. Тази 90 дневната не съм я разучила, но може и да я пробвам. При мен винаги началото е трудно, после като се мобилизирам и потръгват нещата.
Това изказване за след 6 месеца ме навежда на някои мисли. Дали нямат предвид 6 месеца при рано захранени бебета, при които вече има заместено хранене? Предлагам ти да попиташ в темата за Дюкан момичетата или по-опитните консултанти. Hug

Кори, newsm10.
Аз поради същата причина /сладкото/ се насочих към 90 дневната, тъй като там има 1 ден, в който може да се яде сладко.
Уффф пак много мъгливо днес...

# 204
Табличката беше постната на въпроса за моята пухкавелка. Горе, където пише 1SD и тн са рожденните тегла на бебенцата. Т.е при бебе родено 4.2 на 5м. е нормално да е 8.8 - Мишана се роди 4.3, сега е 9, значи сме що годе в норма.

Мерси, а онези стойностти в началото на табличката L,M,S? Предполагам са някакви максимални, минимални стойностти, нещо такова, но на какво?

# 205
MaPuHa88 аз за жалост не кърмя и затова я спазвам стриктно, но за кърмачки има олекотени варянти, както и Charr е написала. Аз само мога да добавя и форума, които е много полезен http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=551726.0.
За Дюкан между другото бях чела че е доста вредна, тъй като белтъчините натоварват много черния дроб и бъбреците http://www.posredniknews.com/site/index.php?option=com_content&a … 17&Itemid=227, но мнения всякакви и всеки сам решава за себе си. 90 дневния режим е взаймстван от разделното хранене похапва се от всичко и затова мисля че е най-сполучлив  Grinning

# 206
  • София

Мерси, а онези стойностти в началото на табличката L,M,S? Предполагам са някакви максимални, минимални стойностти, нещо такова, но на какво?
  В случая на табличката това отгоре е рожденното тегло и в зависимост от него бебето може да е с ниско или по-високо от средното. Средното е малко над три кг. Затова в тази таблица има разлика в средното наддаване в зависимост от рожденното тегло и просто си  гледаш надолу колонката според най-близкото до вас рожденно тегло.

# 207
  • София
И аз заради сладкото ще се насоча към 90 дневната,до сега не съм я пробвала.Иначе съм пазила тази на Дюкан и бях толкова изнервена поради липсата на сладко,че сега абсурд да я спазвам.
Charr- стана ми любопитно за методите ,които използваш,някакъвв шанс да разкриеш някой.

Иначе от известно време ,почвам да слушам само интуицията си.За всяко нещо четох по 2 крайни мнения и тотално се обърквах.Много добре сте посочили лекарите за пример.2 ортопеда-2 мнения,2 педиатърки 2 мнения и т.н.

# 208
  • София
Момичета внимавайте с диетата на Дюкан защото може да бъде доста вредна за организма. Говоря главно за първата фаза когато се ядат само белтъци - вдига се много нивото на ъреята и пикочната коселина а те в големи количества са токсични. Също така ако не се напреави правилно - не се спазват следващите фази се качва повече отколкото си свалил.

Аз съм пазила преди 90 дневната и бях много доволна - ядеш всичко и отслабваш. В началото е малко трудно да се свикне с разделното хренене но после става по лесно.

Аз също имам много да свалям  -  искам да сваля 15 килограма защото си имах и едни 5 натрупани преди бремеността - отказах цигарите. Сега са ми изготвили хранителен и фитнес режим и от тази седмица съм на хранителният а от другата тръгвам на финтес. Ако някой се интересува може да ви напиша какво точно трябва да ям. В общи линии - повече белтъци, много малко мазнини и въглехидрати  - пилешко. телешко, риба и зеленчуци. Най хибавото е че неделя ми е свободен ден и мога да ям каквото искам но в умерени количества и до 17 часа. Засега съм -1 килограм ще докладвам към края на месеца.

# 209
   Айде и аз да се изкажа: според мене е мн по- лесно с кърменето. Аз от самото начало се цедя и му давам с шише. За мене това е ужаса- миене, стерилизиране, цедене. Представям си колко по- лесно щеше да ми е ако сучеше. Но и аз съм на мнение, че ако нещата не се получават и майката и бебето са изнервени- няма смисъл да се тормозят.
  За килограмите и аз имам още за сваляне и сега веки вторник и събота ям само плодове и зеленчуци, а през другато време се опитвам да ям до 7ч. и малко да огранича сладкото, а това ми е адски трудно  Confused

Общи условия

Активация на акаунт