Отговори
# 225
  • София
В книгата на д-р Спок ,в частта за захранването пише,че "Консервираните плодове в захарен сироп може да са от полза,ако бебето има затруднено изхождане." Стана ми доста любопитно,защотот хем не трябва захар,хемсе оказва,че плодовете в такава помагат. newsm78

# 226
  • София
Пюретата Сънвал тъкмо търсих от къде мога да ги взема. На сайта на вносителя http://www.nn-bg.com/shops/ има инфо за всички магазини в цялата страна. Просто кликаш на СънвалМагазини (в края на страничката)

П.С Как да накарам бебето ми да пие вода? Вече е захранен и трябва да пие а не иска - пробвала съм шише, лъжичка, спринцовка, пипетка - не и не

Деси, сигурна съм че вече си пробвала всички идеи, които си намерила в нета. Мишлето също не искаше да пие вода до преди седмица. Освен АМ и кърма друго не искаше. Понякога си пийваше от храносмилателния чай на хип, но много малко. После го пробвах със чай от шипка и той му хареса. Един ден изненадващо пропи и вода. Шипката при вас не е опция, защото доколкото знам е запичаща Sad . Можеш да го пробваш с други чайчета и ако нещо му хареса да започнеш постепенно да го разреждаш с водичка. Друго не се сещам  newsm78

# 227
Ади , пробвай да приеме водата като игра. В смисъл , че Ивелин пропи вода, когато почна да си държи сам играчките и му давах да държи и шишето с вода , да го разглежда и т.н . Рефлекса да вкарва сам всичко в устата си , го научи и сам да пие. Само сам пие вода сега - давам ли му аз му изтича, лигави се и не преглъща докато не му дам шишето  ooooh!
Слави , мерси  Hug

# 228
  • София
Ади , пробвай да приеме водата като игра. В смисъл , че Ивелин пропи вода, когато почна да си държи сам играчките и му давах да държи и шишето с вода , да го разглежда и т.н . Рефлекса да вкарва сам всичко в устата си , го научи и сам да пие. Само сам пие вода сега - давам ли му аз му изтича, лигави се и не преглъща докато не му дам шишето  ooooh!
Слави , мерси  Hug
Маринка супер идея не се бях сетила още утре ще пробвам.

# 229
  • Miami
Слави , мерси  Hug
Маринка супер идея не се бях сетила още утре ще пробвам.
Хм, и аз ще го пробвам това, че и Никол не иска грам водичка. Баткото беше същия, но не си спомням как започна да пие  Thinking  В последствие обаче пиеше много вода, а като стана на година- година и половина пиеше сигурно по литър на ден, шишето му все в устата беше.
Ади, Николчето и тя като започна да си хапва пюренца и започна всеки ден да се иззаква и е доволна и щастлива.
И да се оплача малко, че съм много изморена, защото бебка през нощта се събужда през два часа да суче. Пробвах да й дам вечер АМ, за да видя колко е изяла и уж да я засити повече, но това не промени нищо.  Дано да е само временно, макар че продължава вече месец  Tired

# 230
Добро утро!
И Крум се събужа нощем и то с рев:( Защо така започнаха да се будят с рев???
Аз пробвам няколко техники преди да му дам да яде и понякога помагат, понякога не:)
1. Опитвам се да му завия ръчичките под одеалцето но по-стегнато, че то като си ги размята се буди 2.Тикам биберона 3. Взимам го при мен и го гушвам и така си спим до сутринта. Grinning

Усмихнат ден на всички!

# 231
  • София
И да се оплача малко, че съм много изморена, защото бебка през нощта се събужда през два часа да суче. Пробвах да й дам вечер АМ, за да видя колко е изяла и уж да я засити повече, но това не промени нищо.  Дано да е само временно, макар че продължава вече месец  Tired
И аз мисля да пробвам този вариант. Може би ще ми се посмеете,но незнам какво АМ да купя,до сега не съм взимала никакво. Предполагам трябва да се съобразя с факта,че сме с АД newsm78.

# 232
misleto, трябва да внимаваш наистина с избора на Ам,ако изобщо си решила да даваш.Може би е по-добре да се консултираш с педиатърката ви.

За водата - може да пробвате и неразливащите се чаши.
И Дари не пие вода-много и се мръщи, но тя и не е захранена още ,така че не се притеснявам още.
Да помрънкам малко, че Дари още не се е оправила,въпреки инхалациите.  Rolling Eyes,а мен започва да ме боли гърлото...

# 233
И аз мисля да пробвам този вариант. Може би ще ми се посмеете,но незнам какво АМ да купя,до сега не съм взимала никакво. Предполагам трябва да се съобразя с факта,че сме с АД newsm78.
Попитай педиатърката за Aptamil,има такъв за АД мисля че лилавия беше,или поне го погледни в някоя борса,млеката наистина са хубави  bouquet
Давам на беба вода още от раждането,неиска и това е!С много зор изпива по 100 гр,и то със захар,незнам обаче докога мога да и слагам захар.... newsm78

# 234
Аз съм твърд противник на водата със захар. Не мисля, че бебето трябва да пие вода на всяка цена.
Предлагам вода понякога - ако й се пие - ок, ако не - не я засилвам. Когато започне да яде повече различна от млякото храна, тогава вече водата е по-важна според мен. А и си има различни хора, някои пият много вода, други никак. Майка ми пие вода насила, което никак не е хубаво, но..  Crossing Arms

При нас за сега захранването върви добре. Днес минахме на круша, яде със страхотен апетит, както и кашата.  Party Дано да е все така, пу пу.

За избора на АМ - как исках и аз да се консултирам с педиатър, но уви. Нищо различно от НАН не са чували тук  Crossing Arms За това на своя глава минахме на Лактана, защото от НАН се запичаше. И за Аптамил съм чела доста добри отзиви с единственото нещо, което мен лично ме притесни - че много напомпвал бебетата, но нямам представа наистина ли е така.

# 235
Един малко тъп въпрос: Какво правите с АМ, което ви е останало и няма да ползвате/ говоря за ненаправено/? Изхвърляте ли кутията? Или пък го ползвате за нещо друго?
Имам една неотворена кутия Фризо 0-6 и за щастие не ми се наложи да я ползвам!
Дали да си ползвам за мен???

# 236
Имам нашенски ябълки - как е по-добре да ги давам  - да правя на пюре или да ги пасирам в суров вид?

# 237
  • София

За избора на АМ - как исках и аз да се консултирам с педиатър, но уви. Нищо различно от НАН не са чували тук  Crossing Arms За това на своя глава минахме на Лактана, защото от НАН се запичаше. И за Аптамил съм чела доста добри отзиви с единственото нещо, което мен лично ме притесни - че много напомпвал бебетата, но нямам представа наистина ли е така.

И при мас беше така  - след като се запече от  Аптамил педито ми препоръча НАН Сензитив но аз след като прочетох малко и на своя глава смених Аптамил с Лактана. Но няма хипоалергенно мляко Лактана.

misleto HA млека има Аптамил, Фризо и мисля че НАН.

# 238
Да се включа и аз по толкова много коментираните теми:
Водата - и аз като Марина давам шишето на Лора сама да си го държи. Ок, пъха си го в устата, но не знае от там нататък какво да прави - това се случва с малкото шише на Авент. Трябва ли да сменя шишето ( с по-голяма дупка) ? Как да я науча да цока от шише?

Започнах захранване със сокче - досега съм давала ябълка и морков (не микс) с лъжица, обаче много й изтича от устата и не съм сигурна, че в гърленцето влизат повече от 5-10 мл. Някой има ли опит с тези сокове? Скоро ше давам и плодови пюрета. Трябва да сваря плода и да го пасирам, така ли се правят? Имам и едни консервирани настъргани ябълки (за щрудел), мога ли само да ги пасирам и да давам от тях?

Явно си е някакъв период с буденето през ноща, надявам се скоро да отмине.

# 239
Аз да се включа по темата с водата - аз още не съм предлагала вода, но си мисля като започнем захранването да дам и нея.Имам едно малки шишенца ,които са с твърд накрайник, а не биберон,,та си представям , че просто ще надигне шишето ище пе.дават ги за бебета от 4-ти месец.вие водата , когато я давате с шише с биберон ли я предлагате? ако не стане при нас с това шише,мисля с лъжичка да в предлагам, защото сега давам витамините с лъжица и то откакто е на 3 дена,даже вече споконо ги преглъща като му дам да държи лъжичката.А да питам - кой мислеше да пробва Baby led weaning,че забравих?
   Поздрави!!!!

Общи условия

Активация на акаунт