Отговори
# 420
Имам въпрос към консултантките. преди 3-4 дни имах втвърден участък на едната гърда. След дълъг душ, масаж, кърмене цяла нощ само от тази гърда и компреси с топла вода сутринта всичко беше ок. Снощи се повтори ситуацията на същото място на същата гърда. След поредното сукане към 6ч сутринта вече бучката я няма, но зърното продължава мн да ме боли и има бяла точка отпред. Не ми изглежда като коричка или блистер, или поне аз не виждам такава. Някакви съвети? Ще мажа с гермастан, взела съм си зеле, ако се наложат компреси пак, но за тази точка какво да правя? Не съм захранвала с нищо, не пие вода и не иска биба.

Здравей jenny_dim.
Блистерът е запушена пора на гърдата и изглежда в повечето случаи както е на снимката. Дали при теб изглежда така и ако не е би ли могла да снимаш и да покажеш? Ако искаш може да погледнеш тази статия за третиране на блистери.  Peace

# 421
  • София
Аз не сложих нищо в пюрето (морков), да не би затова да не го иска особено newsm78 

# 422
Моята буба не ще АМ.Лигави се на шишето, иска да си играе с него, но каквото и потече в устичката го плюе, не гълта.Снощи дето изяде 20 грама и днес ако е изпила цял ден 10 грама ще се изненадам.

Либи, ти ли си състави схемата или от някой лекар я взе? Ако не е проблем може ли да ми я напишеш, може и на лични.Че толкова мнения,статии, схеми- и тук във форума има схеми, но някак си ми се иска някой познат да даде мнение, че и много глупости прочетох и не знам вече.

# 423
Либи,
и аз бих искала да видя твоята схема.
Аз да Ви кажа още не съм започнала, ама вече тотално всичко ми се омаза.
Да давам ли мляко да не давам ли? С кое да започна???
Нашата лекарка каза да почна с картоф смесен с кърма. Ама това за започването, а после.....?
Я кажете нещо, кога се замества ядене???И не може ли да му давам пюре, а после цица колкото иска???? #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 424
Току-що се връщам от консултация - бебчо е качил 600 гр за 2 месеца, т.е 6600 е и 63 см, но нито лекарката, нито сестрата (които определено са си от старата школа) споменаха за АМ, а сестрата каза да не захранвам до навършване на 6 м. Разликата е огромна от преди 4 год, когато ме убеждаваха да захранвам баткото на 3м. Peace

# 425
  • София
Днес ядохме за пръв път морков, много й хареса. Та вече съм давала картоф и морков, днес изяде 90гр. и питаше за още. Дохранвам след пюрето с кърма, а и самото пюре разреждам с кърма докато ми хареса консистенцията - долу горе на 1 среден морков и половин среден картоф днес сложих 30мл. кърма. Педиатъра каза докато не съм въвела месо задължително зеленчука с мляко, а така казаха и на лекцията - иначе все едно сме им дали само салата. Алергия засега слава богу няма, та мисля вече да не чакам толкова.
Деси, от месата на лекцията казаха първо пилешко и пуешко, после заешко, телешко и накрая свинско и агнешко. Аз в този ред мисля да ги давам, като имам домашно пилешко и заешко, другото ще купувам сигурно готово. Аз за рибата се чудя кога да я въвеждам. Иначе месото мисля от 7-8 месец, но ако на кръвните изследвания в края на месеца се окаже, че бебка е с нисък хемоглобин ще изтеглим месото и жълтъка по-рано, така препоръча доктора.
Адашче, дано нямате такива премеждия вече и с диетата нещата да се оправят.

# 426
Марго, пробвай да сложиш сухо мляко примерно 2 лъжички и така давай. Моята педиатърка ми каза така да пробвам докато свикне с вкуса, но сухо мляко в пюрето без течност към млякото.
Само не знам как ще се получи с картофи на Хип Laughingстрашно гадни са
ами на мен лекарката ми обясни, че трябва да си направя млякото, както там си се прави и пюрето и да ги смеся, но наистина става течност, като за шише... ако реша така да го правя ще трябва да купя по-голям биберон, но нещо не съм на кеф да му давам да цока пюре, след като живот и здраве имаме още един месец и ще седим на столче, и ще си държим лъжицата... baby_neutral Simple Smile

# 427
Moмичета, вашите бебета през какъв интервал, горе-долу, спят?

За сухото мляко, предполагам, че шаника има предвид АМ.
Аз слагам АМ в пюрето, но предварително приготвено. Абсурдно е да се слага прахообразно директно в пюрето.
и на мен ми е чудно как така директно сухото мляко ще буфна в пюрето... #Crazy newsm78

# 428
Аз да Ви кажа още не съм започнала, ама вече тотално всичко ми се омаза.

Я кажете нещо, кога се замества ядене???И не може ли да му давам пюре, а после цица колкото иска???? #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Joy Joy Joy - тотално ми се омаза и на мен hahaha Joy Joy Joy

доколкото знам щом кърмиш се дава първо цицата и после пюрето, мисля, че беше така, но да кажат кърмещите мами, че да не объркам newsm78 мисля, че беше с цел да не се отбие детето и затова първо цица даваш baby_neutral
иначе ядене се замества с пюре, след като в продължение на около седмица постепенно си му увеличавала количеството пюре, като почват от 2-3 лъжички и така, докато заместиш цялото обедно хранене
едно е сигурно - колкото повече мляко има в пюрето, толкова е по-малък риска от връщане на коликите - ама и аз как го казах Laughing  просто днес се убедих сама в това - нищо, че почти не яде, после си беше кротък и си заспа сам и спокойно, само защото не съм го мъчила пак като преди с пюре, изцяло от зеленчук... не, че докато го храня с него показва по някакъв начин да му е неприятно, даже напротив! Crazy ама после се почват коликите и стой та гледай!... Crazy Laughing

# 429
  • София
Марго, ами като не искаш не го слагай, на мен пък ми е чудно защо питаш за нещо по- различно след като вече си решила, ама това си е твой проблем. Аз съм правила така, става и затова споделих опит.

# 430
доколкото знам щом кърмиш се дава първо цицата и после пюрето, мисля, че беше така, но да кажат кърмещите мами, че да не объркам newsm78 мисля, че беше с цел да не се отбие детето и затова първо цица даваш baby_neutral
Марго, ако се започва захранване с цел заместване на храна се дава първо пюре и после гърда. Пробвай да прекъснеш сучещо бебе  Wink
А пък ако се дават пюрета само за запознване с различни вкусове е първо гърда да си хапне и после пюренце да тества.
Предполагам, че е така не само при кърмените бебета.

# 431
Днес дадох за първи път картофче  /смесих с кърма/ - много му хареса на душичката и си го изяде с охота. Утре може да му го смеся с пащърначе. До сега всичко което съм му приготвяла си му харесва. Интересно ми е, че вече си разпознава лъжицата и купичката и още като ги види настава една еуфория / все едно на кученце да му покажеш купичката  Laughing  /.
Колко време може да издържи пасирано чисто картофено пюренце в хладилника?

# 432
  • Miami
Момичета, някой ще ме адне ли към групата във фейсбук?

# 433
Калоян е с атопичен дерматит... от два дни съм заменила напълно обедното ядене със зеленчуково пюре....малко ми идва "солено",защото му купувам хипоалергенни пюрета (със знак А),а такива има само на ХИП,а те пък са 125 гр.,но...какво да се прави  Grinning досега е ял тиква,тиква с картоф,морков,морков с картоф,тиквичка с картоф и карфиол с картоф...да ви кажа не съм изчаквала много....първия ден му дам 5-6 лъжички,на следващия малко повече и после на друг вид пюре....засега няма проблем ( пу-пу-пу) ....с плодови още не съм го захранила....мисля към края на месеца да вкарам кашите,но не знам има ли някакви хипоалергенни...сега ще търся инфо  Grinning

# 434
И ние сме с дерматит. За кашите, аз му взех оризова на милупа.
Сега обаче е пак е болен, та отказва всякаква храна различна от мляко и вече седмица не яде друго. После пак ще се почне отначало едно плюене.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт