Отговори
# 450
Жени, ние още през ноември го махнахме, но той взе та си го върна по Коледа. Та значи...като се събуди за съответното нощно хранене (при нас към 1-2 часа), без да го вадим от леглото, на тъмно му подаваме шише с вода или чай. Ако има начин трябва дори да не те вижда, само дето при нас го няма този начин. И така цоква малко, плачка малко и заспива. Така до следващото хранене се буди още няколко пъти, пак даваме чайче или водичка. Кърмя го чак в следващия час за хранене, т.е. ако последно в 11 го кърмя, пропускаме в 2 и следващото ядене е в 5, до тогаз - чай или вода. С таткото се сменяме - едната нощ единия спи в хола, другия е дежурен по даване на чайче или вода, а на другата се сменяме. Предния път го отказахме за 4 дни, да видим сега колко ще отнеме...надявам се по-малко.

Маринка, хай да ти е честита новата кола, безаварийно да я караш и с нея да водите Ивчо на прекрасни места! И сега като си дойда да не съм чула "нямаме как да дойдем до морската"  Naughty  Hug

Ох, да ви се оплача и похваля - Борко хич не ще тези пюрета, голяма мъка е...стиска устата, все едно отрова му давам. Май ще поотложим захранването, може и да му е раничко, знам ли  newsm78 Но пък току що изяде около 100 мл. АМ, което си е голямо постижение за нас  Sunglasses

# 451
Аз не смея да правя опити за махане на нощните хранения, защото съвсем няма да наддава. Не ми пречат особено, защото го кърмя спейки.
Морков дадох днес - голям успех имаше.

MaPuHa88 , честито ти возило! Безаварийно да го караш и да не знае що е сервиз!

# 452
Марго, ами като не искаш не го слагай, на мен пък ми е чудно защо питаш за нещо по- различно след като вече си решила, ама това си е твой проблем. Аз съм правила така, става и затова споделих опит.
благодаря, че сподели своя опит
след като питам, явно не съм решила Laughing
просто изразих мнение, не може ли Wink
  bouquet

# 453
Марго, ако й дам на Мишето първо цица тя ще се наяде и пюрето няма да го погледне. Както каза Starry трудно е и да прекъснеш сучещо гладно бебе, а и на гърдите нямам дозатор, та да разбера кога е изсукала 60мл. за да дохраня с пюре. Затова първо давам пюре, а после гърда.
Laughingима логика Wink
стана ми смешно за дозатора
аз не твърдя, че съм права, за да ме поправяте Wink
даже напротив - споменах, че не съм сигурна дали съм права и за това да кажат кърмещите мами, само че не към мен, а към tzuntzurka, понеже тя питаше,
а пък аз опитах да й бъда полезна
Simple Smile

# 454
МаРиНа88 честито да си я караш със здраве Simple Smile)
Ние още не сме се захранили, педито каза че щяла да ме прати при гастроентеролог, понеже малката била предразположена към АД. Само незнам как ще я захраня като ние се кърмим само заспали Simple Smile (още сме си в кърмаческа стачка)
Днес попаднах на едно интересно клипче за захранването :

http://www.deteto.info/video.aspx?id=54&utm_source=SendBlast … wsletter%20Qnuari

и като цяло има много интересни статии в сайта.

Аз мисля да си правя сама зеленчуковите пюрета. Някои прави ли си ги сам да ми каже как стават ?

# 455
Здравейте, вие всички се вкючихте с положителни мисли за преждевременно роденото бебче на моята приятелка. Сега се радвам да споделя, че бебчето се подобрява, вече диша самичко и е на кислородна палатка. Дават му и антибиотици и са му преливали кръв. Вече го захранват с млекце и това си е напредък. Все още има риск, но ние ще продължаваме да стискаме палци да се оправя. Малкият се е родил 700гр, а вече е 850гр. Дано да продължава да се подобрява бързичко. Приятелката ми казва, че в неонатологията в Майчин дом са отдадени на работата си и не е вярвала, че все още има такива лекари  newsm10

# 456
  • София
Марго, ами като не искаш не го слагай, на мен пък ми е чудно защо питаш за нещо по- различно след като вече си решила, ама това си е твой проблем. Аз съм правила така, става и затова споделих опит.
благодаря, че сподели своя опит
след като питам, явно не съм решила Laughing
просто изразих мнение, не може ли Wink
  bouquet
Останах с впечатление, че се чудиш как да сгъстиш много рядко пюре, за гъсто пюре метода не работи.
Честита кола на Марина, да я кара безаварийно, пък по-хубава по натам.
Утре сме на гастро да видим как са нещата при нас.

# 457
Здравейте, вие всички се вкючихте с положителни мисли за преждевременно роденото бебче на моята приятелка. Сега се радвам да споделя, че бебчето се подобрява, вече диша самичко и е на кислородна палатка. Дават му и антибиотици и са му преливали кръв. Вече го захранват с млекце и това си е напредък. Все още има риск, но ние ще продължаваме да стискаме палци да се оправя. Малкият се е родил 700гр, а вече е 850гр. Дано да продължава да се подобрява бързичко. Приятелката ми казва, че в неонатологията в Майчин дом са отдадени на работата си и не е вярвала, че все още има такива лекари  newsm10
Това е чудесна новина.Дано мъничето да продължава да се бори  HugНие ще стискаме палци и ще се молим Praynig

# 458
  • София
Tyriseta-чудесна новина.

Защо пращат бебета склонни към АД на гастро?

# 459
МаРиНа88 честита нова кола!Със здраве да си я караш, тайничко благородно ти завиждам, че и на мен ми се иска да си купя една, та да бъда независима Simple Smile
Ние бяхме болнички, малката пи антибиотик. Хич не ми се искаше, ама милата с температура, кашлица, зачервено гърло...много е гадно да си гледаш болното бебче. Ама да чукнем на дърво вече сме добре и дано повече болести да няма.
Днес дадох на малката четвърт жълтък в зеленчуковото пюре, да видим как ще го понесе.
Искам да питам мамите на момиченца - смятате ли да им пробивате ушичките и имате ли представа колко големи трябва да са бебоците?

# 460
МаРиНа88 честита нова кола!Със здраве да си я караш, тайничко благородно ти завиждам, че и на мен ми се иска да си купя една, та да бъда независима Simple Smile
Ние бяхме болнички, малката пи антибиотик. Хич не ми се искаше, ама милата с температура, кашлица, зачервено гърло...много е гадно да си гледаш болното бебче. Ама да чукнем на дърво вече сме добре и дано повече болести да няма.
Днес дадох на малката четвърт жълтък в зеленчуковото пюре, да видим как ще го понесе.
Искам да питам мамите на момиченца - смятате ли да им пробивате ушичките и имате ли представа колко големи трябва да са бебоците?

За пробиване на ушите трябва да са поне на 6 месеца.

# 461
  • Miami

За пробиване на ушите трябва да са поне на 6 месеца.

А защо трябва да са на поне 6 месеца децата? Моя приятелка проби ушите на дъщеря си на три месеца.
Чела съм, че било хубаво да се пробият ушите на Благовещение(25 март, мисля че беше), но не помня защо точно тогава. Ние ще ги пробием може би на пролет.

Маринка, честито возило!

Аз пак да попитам каква е групата ни във фейсбук, че нещо съм се пообъркала???

# 462
katence123, аз също мисля на 25 март да пробием ушите на Любов,както е споменала и Кори.Казват,че тогава най-бързо заздравяват раните. Една позната,която живее в Испания ми каза,че там им ги пробивали още в родилният дом ,ако искали родителите.

# 463
Маринка, честито ти возило! Безаварийно!

Мимози, не разбрах при твойта схема дали даваш чистите зеленчуци поред на номерата и така примерно 4 седмици за 4 зеленчука или пък даваш картоф една седмица, после следващата седмица добавяш към картофа морков, после към картофа и моркова добавяш нешо друго???? newsm78

# 464
Съгласна съм с Нати.Не е необходимо да мъчиш детето,просто дохранвай с мляко след пюрето.То затова е захранване - не можеш да очакваш детето да изяде едно пюре от първия път а и не би трябвало.Започва се с малко.
Нашата педиатърка ме посъветва на времето първите два дни по 2-3 лъжички пюре и после кърма докато се наяде.Еми синът ми си търсеше кърмата дълго след като започна да си изяжда цялото пюре.
Аз слагах мляко само в онези пюрета които бяха много гъсти,защото не искаше да ги яде.Слагах толкова, колкото да станат с консистенция на пюре наистина.На Хип имаше пюрета които с нож да ги режеш...

Общи условия

Активация на акаунт